Oğlumu yurda vermeli miyim ?

Merhabalar ben 28 yaşında bi bayanım. Ben bi evlilik yaptım ve ayrıldım. Şuan tekrar evlendim. Ve ilk defa sevgiyi tatdim. Çok mutlu bi evliliğim var. Aşık olarak evlendim. Eşimi çok seviyorum. Fakat ilk evliligimden 8 yaşında oğlum 2 yaşında kızım var. Eşimle oğlum anlaşamıyor. Oğlum eşimi istemiyor. Haliyle eşimde oğlumu. Ama kızımı öz kızı gibi sahiplendi. Oğlum biraz daha büyük olduğu için kıskançlık yapmaya başladı haliyle. Ama şuan bu yatak odası kapısını dinleme eşimle gülerek dalga geçerek konuşma haline büründü. Defalarca konuşmama rağmen düzelme olmadı. Aksine daha da arttı. Akşama kadar yanıma yaklaşmayan oğlum akşamları eşim gelince yanıma oturuyor sürekli öpüp okşuyor tuhaf hareketler yapıyor. Ve bunları yaparken eşimin gözünün içine bakıp gülümsüyor. Eşim artık bu durumu kabullenemiyor. bu şekilde devam ederse ayrılırız diyor. Oğlumu sevgi evine vermeye karar verdim. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz fakat bu sorun aramızı açıyor. Artık uykularım kaçtı lütfen yardım edin. Ne yapacagimi şaşırdım. Bi yanda evladım bi yanda yuvam

Teşekkür ederm gerçekten. İnsanlar yargılamayı sever olayın içini bilmeden. Tabiki vermek istemiyorum evladım parçam o benim. Günlerdir uyumuyorum gözümde yaş kalmadı. Bazı şeyler vardır anlatılmıyor. Umursamayan hiç bi anne de fikir yardımı dilenmez verir atar başından. Uykusuz da kalmaz. Ve bi anne çocuğundan ayrı kalacağını bile bile bu kararı vermez. Oğlum için en doğru karar böyle olmasıydı. Onun sağlığı eğitimi mutluluğu için. Ben nacizane başka bi yol bulabilir miyim diye yazmıştım.

Hadi ordan. Daha profesyonel yardim almadan pipi kacmasin diye "oglumu sevgi evine vermeye karar verdim" demek. Babasi da uyusturucu bagimlisiymis. Yani verdiginiz iliski kararlarda ayri muhtesem. Cilesini cocuklar ceksin.ondan sonra yeniden hamile kalsaniz hic sasirmam. Muhtesem annelik👏👏👏

Hadi ordan. Daha profesyonel yardim almadan pipi kacmasin diye "oglumu sevgi evine vermeye karar verdim" demek. Babasi da uyusturucu bagimlisiymis. Yani verdiginiz iliski kararlarda ayri muhtesem. Cilesini cocuklar ceksin.ondan sonra yeniden hamile kalsaniz hic sasirmam. Muhtesem annelik👏👏👏
Cici kocasından yeni çocuk yapabilmek için eski çocuğundan kurtulmak isteyen anne de gördük. Sanki uygulamalar da beğenmediği eşyayı satıp yenisini alacak . Huuuu konu sahibiii evlat o çocuk evlat. Sen bu evlat sözünü yeni duydun galiba 😡

Ne kadar kolay ahkam kesmek. Babasına da verebilirdim. Ama uyuşturucu bağımlısı bi babaya emanet etmektense devlete emanet etmek mantıklı geldi.
Uyuşturucu bağımlısı büyük eşittir çük bağımlısı. Farkınız pek yok ama siz bilirsiniz anneyim seviyorum parçam diye geçinmeyin boşa.

Cici kocasından yeni çocuk yapabilmek için eski çocuğundan kurtulmak isteyen anne de gördük. Sanki uygulamalar da beğenmediği eşyayı satıp yenisini alacak . Huuuu konu sahibiii evlat o çocuk evlat. Sen bu evlat sözünü yeni duydun galiba 😡

Sonra da "ne kolay ahkam kesmek" demiyorlar mi. Ya Allah o cocugu sana emanet etmis. Vazgececeksen gerekirse o adamdan vazgececeksin. Dedigin gibi sanki esya bu. Beddua etmemek icin kendimi zor tutuyorum, ama Allahin adaleti de sasmaz...

Sonra da "ne kolay ahkam kesmek" demiyorlar mi. Ya Allah o cocugu sana emanet etmis. Vazgececeksen gerekirse o adamdan vazgececeksin. Dedigin gibi sanki esya bu. Beddua etmemek icin kendimi zor tutuyorum, ama Allahin adaleti de sasmaz...
Babam bana tek emek vermedi ölüyorum dese bir bardak su vermem. Konu sahibinin oğlu da aynını yapar umarım vakti gelince. O çocuğu devlet yetiştirir iş sahibi yapar. Kendini vicdansız kocası bir kaç yıl sonra kapının önüne koyunca ne yapacak bakalım asıl?😃😅😄

Merhabalar ben 28 yaşında bi bayanım. Ben bi evlilik yaptım ve ayrıldım. Şuan tekrar evlendim. Ve ilk defa sevgiyi tatdim. Çok mutlu bi evliliğim var. Aşık olarak evlendim. Eşimi çok seviyorum. Fakat ilk evliligimden 8 yaşında oğlum 2 yaşında kızım var. Eşimle oğlum anlaşamıyor. Oğlum eşimi istemiyor. Haliyle eşimde oğlumu. Ama kızımı öz kızı gibi sahiplendi. Oğlum biraz daha büyük olduğu için kıskançlık yapmaya başladı haliyle. Ama şuan bu yatak odası kapısını dinleme eşimle gülerek dalga geçerek konuşma haline büründü. Defalarca konuşmama rağmen düzelme olmadı. Aksine daha da arttı. Akşama kadar yanıma yaklaşmayan oğlum akşamları eşim gelince yanıma oturuyor sürekli öpüp okşuyor tuhaf hareketler yapıyor. Ve bunları yaparken eşimin gözünün içine bakıp gülümsüyor. Eşim artık bu durumu kabullenemiyor. bu şekilde devam ederse ayrılırız diyor. Oğlumu sevgi evine vermeye karar verdim. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz fakat bu sorun aramızı açıyor. Artık uykularım kaçtı lütfen yardım edin. Ne yapacagimi şaşırdım. Bi yanda evladım bi yanda yuvam
Umarım konu gerçek değildir, ilgi çekmek için açmışsındır. Okurken nefesim kesildi. Kurabileceğim onlarca cümle kalbimde sıkışıp kaldı. Eğer gerçeksen, senin gibi anne olmaz olsun! Daha fazlasını yazmaya da gerek yok zaten. Vicdan desen yok, empati becerisi desen yok, merhamet desen zaten yok! Allah, oğlunu senin gibilerden korusun!..

Babam bana tek emek vermedi ölüyorum dese bir bardak su vermem. Konu sahibinin oğlu da aynını yapar umarım vakti gelince. O çocuğu devlet yetiştirir iş sahibi yapar. Kendini vicdansız kocası bir kaç yıl sonra kapının önüne koyunca ne yapacak bakalım asıl?😃😅😄

Ben kiz cocuguna da korktum. Pedofilerin hususi cocuklu kadinlarin da hedef aldigi bilinen bir gercek. Aslinda ikiside elinden alinmali böylelerin.

Teşekkür ederm gerçekten. İnsanlar yargılamayı sever olayın içini bilmeden. Tabiki vermek istemiyorum evladım parçam o benim. Günlerdir uyumuyorum gözümde yaş kalmadı. Bazı şeyler vardır anlatılmıyor. Umursamayan hiç bi anne de fikir yardımı dilenmez verir atar başından. Uykusuz da kalmaz. Ve bi anne çocuğundan ayrı kalacağını bile bile bu kararı vermez. Oğlum için en doğru karar böyle olmasıydı. Onun sağlığı eğitimi mutluluğu için. Ben nacizane başka bi yol bulabilir miyim diye yazmıştım.
Hic uzulmedim size, daha kotu hallerde olmanizi gormek isterdim. Konu gercekse verin cocugu, sizin yaninizda olmasindan iyidir devlet baksin büyütsün. Sizin yaninizda ne olacağı belli değil, kizi da verin. Mumkunse uremesin, ureyemesin sizin gibiler.

Siz iyi misiniz ya?! Ne demek evladı kocayla anlaşamıyor diye yurda vermek?!
Ahh tabi çok aşıktınız dimi. Aşk, koca kolay bulunmuyor tabi bu devirde. Verin yurda çocuğu, doyasıya yaşayın aşkınızı. Hem tekrar çocuk yapabilirsiniz de! O çocuğun hislerini, psikolojisini falanda boş verin zaten. Yeter ki kocişinizle aranız bozulmasın. Mazallah bırakır sizi, boşanır falan ne me lazım dimi?
Allah size akıl, fikir, vicdan, merhamet ve en önemlisi de evlat sevgisi versin. Ne diyeyim?! Allah'ınızdan bulun. İnsan evladını kocasına değişir mi ya?! Nasıl yapabiliyorsunuz? Nasıl bu kadar kötü olabiliyorsunuz?
Müge Anlı'nın bir lafı vardı o geldi aklıma. Aşkım, aşkım, başlayacağım aşkınıza da diye. Al benden de o kadar.
Pedagogla görüşmek, terapiyle durumu düzeltmeye çalışmak falan uğraşmaya gerek mi duymuyorsunuz? Yada eşiniz mi istemiyor da hemen çocuğu yuvaya göndermeye çalışıyorsunuz?

Aklıma sevgilisi oğlunu öldürdügu halde müge anliya çıkıp aşkım aşkım diyen çocuğun annesi geldi. Nasıl böyle bir insan ,anne olabilir diye düşünmüştüm . Sizde de eşiniz ne yaparsa yapsın ,çocuklarının arkasında ve yaninda olmayan bir izlenim aldım. Ya kocanizdan bosanin ya evet cidden iki çocuğunuzu da yurda verin. Siz o çocuklara yazık edeceksiniz belli ki

Aklıma sevgilisi oğlunu öldürdügu halde müge anliya çıkıp aşkım aşkım diyen çocuğun annesi geldi. Nasıl böyle bir insan ,anne olabilir diye düşünmüştüm . Sizde de eşiniz ne yaparsa yapsın ,çocuklarının arkasında ve yaninda olmayan bir izlenim aldım. Ya kocanizdan bosanin ya evet cidden iki çocuğunuzu da yurda verin. Siz o çocuklara yazık edeceksiniz belli ki
bunlardan cok var, sadece bu konuyla sınırlı değil yorumum, kalplerinin kotulugu yuzlerine yansimis, bir baksan bir daha bakmayacagin tipler bunlar, kor topal birini bulurlar bunlara bakan, amann ellerinden kaçmasın diye cocuk mocuk gormez gozleri.
sanslarina hepsi de kulucka makinesi gibi olurlar.
Dogurur da dogururlar, hem kendileri ziyan, hem o cocuklari perisan ederler.
devlet mis gibi bakar buyutur versin valla bunun kendjne hayri yok beter olsun insallah

Çocuğu yurda vermek nedir ya. Yurda vereceğine bana ver ben bakarım yavrucağa 2 oğlum var oda 3. Olur Allah senin gibilerin belasını versin inşallah

Temiz temiz çıldırdığımız bir konu daha, merak etmeyin sert konuşmayacağım, sadece cevap çok açık:

1) 2 yaşındaki bir çocuk her türlü eşinizi babası olarak kabul eder zaten, yaşı çok küçük. Eşiniz öz kızı olarak kabul etmese bu sefer kendi babası tarafından tamamen reddedilmiş bozuk bir kişilikle yetişecek.

2) 8 yaşındaki oğlunuz ise öz babası olarak kabul etmez ve bu NORMALdir. Altını çiziyorum, bu çok normal, mesele kıskançlık değil sadece yaşının büyük olması. Sağlıklı bir üvey ilişkisi kurulursa gayet rahat eşinizle geçinir, önemli olan niyet.

3) Oğlunuz öz babasını ne kadar sıklıkla görüyor? Öz babasını az görüyorsa sadece siz kaldınız demektir, bu da neden sizi koruduğunu açıklıyor.

Sonuç olarak:

Yuvaya verme saçmalığını bir unutuyoruz. Oturup elin yabancısı adama “senin için oğlumu kurban ederim” derseniz üç gün sonra kızınızı da aynı kapıdan göndermenizi ister.

O adamdan yarın öbür gün bir çocuğunuz olduğunda ve “bir anda” kızınıza düşman bilendiğinde anlarsınız hanyayı konyayı.

Çocuklarla siz bir bütünsünüz. Biriniz koparsa hepiniz mahvolursunuz. Yapmaz demeyin, böyle basit bir meseleden ayrılalım demiş, boşandıktan sonra oturup kızınızı arayacak mı? Hayır.

Çözüm:

Yarın sabah hemen bir pedagogdan (ve yönlendirmesine göre aile terapisti) yardım alıp destek alıyorsunuz. Üvey aile ilişkileri konusunda bilgi ve destek alıyorsunuz.

Ne olursa olsun çocuklarınızın yanında duruyorsunuz. Durmazsanız sonunuz bu sefer elinizde psikolojileri mahvolmuş bir değil iki çocuk kalacak, sizi seven bir eşiniz de olmayacak.

bunlardan cok var, sadece bu konuyla sınırlı değil yorumum, kalplerinin kotulugu yuzlerine yansimis, bir baksan bir daha bakmayacagin tipler bunlar, kor topal birini bulurlar bunlara bakan, amann ellerinden kaçmasın diye cocuk mocuk gormez gozleri.
sanslarina hepsi de kulucka makinesi gibi olurlar.
Dogurur da dogururlar, hem kendileri ziyan, hem o cocuklari perisan ederler.
devlet mis gibi bakar buyutur versin valla bunun kendjne hayri yok beter olsun insallah
Aynen öyle,ne okutur bu tipler ,ne bakar. Versin yurda ,devlet okuturda devlet memuru da eder. Çocuklar ziyan olmas daha fazla

Eşi terketmiş bir liralık malı evi olmayan nafaka almayan kirada bir kadın tanıyorum yıllardır.Aslan gibi çocuklarının başında. Bunu gören devlet muhtar okul tüm mahalle destek onlara. Biri üniversite bitirmek üzere diğerleri de çiçek gibi okuyor. Bu da anne konu sahibi de anne.
Misal benim annem babam 3 çocukla bırakıp gitmiş hiç tanımam babamı kalmış ortada okuma yazması dahi yok öyle kimse yardım falanda yagdirmadi yarı aç yarı tok büyüdük ona rağmen bırakıp gitmedi bizi daha 23 yaşında düşünün gencecik kurban olurum anneme böyle anneleri görünce anneme sevgim bi kat daha artıyor

8 yaşında oğlum var. Dün ateşi vardı. Geldi benimle yatmak istedi. O uyuyana kadar sarıldım. Eşim çocuk rahatsız olmasın diye gitti koltukta uyudu. Gece ateşi çıkar bilemeyiz diye. Daha benim gözümde bebek o. Küçücük, okula giderken servise binene kadar baktığım gözümden kaçtığı an ,acaba birşey oldu mu diye meraklandigim...

İnsan sadece kocası sevmiyor diye nasıl ve neden verir yurda . Ozlemeyecek misiniz? Burnunuz da tutmeyecek mi ? Hasta olsa haberiniz olmayacak . Sınavdan yüksek alınca mutluluğunu paylasamayacaksiniz.

Şu an çocuklarımin babası kötü davransa , dovse sovse ,bosarim 10 yıllık kocamı , 15 yıldır hayatımda olan adamı. İnsanın evladından kiymetlisi var mı?

Misal benim annem babam 3 çocukla bırakıp gitmiş hiç tanımam babamı kalmış ortada okuma yazması dahi yok öyle kimse yardım falanda yagdirmadi yarı aç yarı tok büyüdük ona rağmen bırakıp gitmedi bizi daha 23 yaşında düşünün gencecik kurban olurum anneme böyle anneleri görünce anneme sevgim bi kat daha artıyor
Elleri öpülesi anne işte. Allah uzun sağlıklı bir ömür versin kendisine.

Fake değilim ve gerçekten zor durumdayım bi anne olarak yazıyorum

Zor durumda kalacak birşey yok, bu konuları evlenmeden önce konuşmanız gerekiyordu. Hatta eşinizi seçerken buna dikkat etmeniz gerekiyordu.

Hemen uzmandan destek alın. Eşinizin de sizin de beklentileriniz çok yüksek, istiyorsunuz ki 8 yaşındaki çocuk bir anda eski babayı bıraksın yeni babaya bağlansın, hiç de kıskanmasın.

Üvey ilişkileri emek ister anlayış ister, beklentileri sağlıklı yere çekerseniz bu iş toparlanır. Aralarındaki iletişim ve bağın artırılması lazım, bu konuda hemen görüşün.

Diyelim ki eşiniz uzmanın verdiği tedavileri yapmadı, istemem evden gönder dedi. O zaman o evden sizin de çıkmanız gerekiyor.

Niye derseniz, böyle bir meseleden bir çocuğun evden gönderilmesini isteyen kişi kızınızı da bozuk para gibi harcar. Ve kızınız oğlunuzdan daha da kötü etkilenir zira bunları yapan üvey değil öz olarak kabul ettiği babası olacak.

Yok benim bir yudum anneliğim yok aşkım için ikisi de önemsiz diyorsanız çocukları bir akrabanız evlat edinsin edin ki bari beraber kalsınlar, siz de sakın anneyim falan diye dolaşmayın kapımdaki kedi koca köpek görünce yavrusunu korumaya çalışıyor, anne olan o.

X