Ama şöyle bir gerçek var ki bir kadın her ne olursa olsun çalışmak zorunda. Neticede eş dediğiniz kişi elin oğlu ve elin oğluna muhtaç muhtaç olmayın. Şuan da sizin için işiniz ve ekonomik özgürlüğünüz her şeyden önemliİnan benim için de çok zor bir beklentim olmasını istemiyorum ama bu kadar uzun yıldır da çalışmak yıprattı beni,
8.5 sene çalıştım 6 sene değil 6 yıldır çalışmıyorum dedim .. bizim mesleğimiz öğretmenlik gibi yenilik isteyen bir meslek değil yapilan iş belli 20 senede ara versen yapacagin iş değişmez cihazlar makinalar değişir kullanılan sistem a olmaz b olur onuda öğrenmen 3 gününü almaz ben ileride zaten zirai ilaç dükkanı açmak istiyorum niyetim bu yönde.. amacım para olsa birine diplomamı kiraya verir yine gelir elde ederim dediğim gibi ..Çalıştım tecrübemi edindim diyince 15-20 sene filan çalıştınız artık bunalıp bıraktınız sanmıştım. 6 yıldır çalışıyorsunuz, ikinci çocuğunuzu da ilki kadar büyütüp ise dönmeye kalksanız verdiğiniz ara tecrübenizi geçecek. Umarım sizin dediğiniz gibi karar verdiğinizde kapılar açılır. Ama öyle olsa bile eminim çok nadir örneklerden biri olacaksınız.
Tabi siz ister dönersiniz ister dönmezsiniz ama malesef gerçekçi bakarsak olaylara bu şekilde işe dönmek çoğu kişi için oldukça zor olacaktır.
Konu seçimler değil, herkes istediğini seçebilir. Ama seçimlerin sonuçlarını gerçekçi değerlendirmek gerekir.
Benim mesleğimde saydığınız durumlar yok diyorum hanımefendi neyin dilini döküyorsunuz anlamış değilim doktor değilim öğretmen değilim pskolog değilim bilgisayar mühendisi de değilim ziraat mühendisiyim ben varsa ziraatçı arkadaslar size açıklasın biz işsiz kalmayız özel sektörde geri de kalmayız yapılan iş heryerde aynı kullanılan sistem farklı olir sulu tarım olur susuz tarim olur organik tarim olur entegre tarim olur yani ben mesleğimi burda aciklayacak halim yok iş değismez bizdeÇalıştığınız yılı yazarken yazım hatası yapmışım. Neyse o önemli değil.
Beyaz yaka bir işte çalışıyorsanız bir iş veren yeni bir eleman alacağı zaman nispeten genç, çocuk gibi ayakbagi olmayan ( bu görüşü tasvip ettiğim anlamına gelmiyor), çalışma ortamından uzak kalmamış tabiri caizse eli sıcak kişileri tercih ediyor da o yüzden zor. Karakterle ilgili değil konu. İnsan kaynakları uzmanları varsa aramızda onlar daha iyi anlatırlar eminim.
Ama en basitinden şöyle bir örnek vereyim. Bir doktora, psikoloğa, diyetisyene gideceğim ya da çocuğuma herhangi bir derste/sanat veya spor dalında ders aldırağım veya evime bir usta çagiracağim, bir kuaföre gideceğim örnekler çoğaltılabilir. Bu işi en son yillaaaarrr önce yapmış birini tercih etmem.
Sizin mesleğiniz veya dükkan açma/diploma kiraya verme gibi imkanlarınız özelinde farklı alternatifleriniz olabilir. Sizin adınıza ancak sevinebilirim. Siz de bunları göz önüne alarak seçimler yapmissinizdir. Ama bildiğimiz anlamda bir beyaz yakalı çalışanın bahsettiğiniz sürelerde ara vermesi onun kariyerine çok büyük zarar verir, hatta belki bitirebilir malesef.
O tarz mesleklere sahip iseler kendilerine göre aksiyon alırlar örneğin ben bir bilgisayar mühendisi değilim sürekli güncel durumları öğrenmek zorunda olayım burada tabiki dediginiz durum olur herkes sektörde aktif çalişan tecrubeli eleman arar. Bizim meslek böyle bir meslek değil .. Ben kendi durrumuma göre aksiyon aldim ona göre yol yordam izliyorum sektörde iş bulurmuyum cok rahat bulurum cunku biz sahada genellikle beden gücüyle çalışmayız işçi kontrolu ,yapilacak işlerin işçilere aktarilması yoklama almak, laboratuvara örnek bırakmak seraların temizliğini yönlendirmek , ilaçlama sulama zamanları vs bunu yapacak bilgiye sahibim sisteme hakimim 50 yaşında da değilim henüz 32 yaşındayım.. ileride zaten zirai ilaç bayisi acmayi düşünüyorumTürkiye’de bu güvene sahip iş kolu parmakla gösterilecek kadar az. Maalesef çoğu insan ile ara verdikten sonra geri dönemiyor. Ülkedeki işsiz sayısı, ekonomik durum ortada. İşyerlerinin işe 2-3 sene ara vermiş kadınları beklediğini hiç sanmıyorum.
İyi de zaten sizin durumunuzu tartışmiyoruz. Konu sahibi bi konu açtı. Onun üzerine çalışmak/çalışmamak, ise dönüş süreci vs genel şeylerden konuşuyoruz. Neden buradaki kadınlar işi bırakmamaktan yana tavır alıyor onu anlatmaya çalıştım. Genel olarak uzun aralar riskli diyoruz. Siz neden ise dönüş zor dediniz ben de dilim döndüğünce anlattım genele bakarak. Size iş bulamazsınız demedim. Ya da illa çalışın da demedim. Kimse kimseyi bir şeye ikna etmek zorunda değil elbette.8.5 sene çalıştım 6 sene değil 6 yıldır çalışmıyorum dedim .. bizim mesleğimiz öğretmenlik gibi yenilik isteyen bir meslek değil yapilan iş belli 20 senede ara versen yapacagin iş değişmez cihazlar makinalar değişir kullanılan sistem a olmaz b olur onuda öğrenmen 3 gününü almaz ben ileride zaten zirai ilaç dükkanı açmak istiyorum niyetim bu yönde.. amacım para olsa birine diplomamı kiraya verir yine gelir elde ederim dediğim gibi ..
Neden zor anlayamadım benim annemin 8.5 yıl arası var babam eczacı dükkanda çalışması gerekti ve memuriyeti bıraktı öğretmen kendisi tekrardan atama yapıldı ankaraya gittiler vs. ozaman tabi bu işler daha kolaydı memuriyet için sistem şuan nasil bilmiyorum.
Size zor bana kolay bunlar kişisel karaktersel meseleler insan istedikten sonra herseyi yapar kanısındayım aallaha şükür bir mesleğim ve gelir sağlayabileceğim bir kapım her zaman var ihtiyaç duydugum karar verdigim noktada devam edecegim söyleyeceklerim bukadar
Benim mesleğimde saydığınız durumlar yok diyorum hanımefendi neyin dilini döküyorsunuz anlamış değilim doktor değilim öğretmen değilim pskolog değilim bilgisayar mühendisi de değilim ziraat mühendisiyim ben varsa ziraatçı arkadaslar size açıklasın biz işsiz kalmayız özel sektörde geri de kalmayız yapılan iş heryerde aynı kullanılan sistem farklı olir sulu tarım olur susuz tarim olur organik tarim olur entegre tarim olur yani ben mesleğimi burda aciklayacak halim yok iş değismez bizde
Benim durumum bu herkes kendi durumuna göre aksiyon alır bende öyle yaptım kuzenlerimin 3 üde bilgisayar muhendisi istanbulda buyyk sirketlerde calisiyorlar onlar degil 6 sene 1 sene ara verseler yakalayamazlar sürekli gelişen değisen bir meslek benim böyle bir durumum yok
Herkes kendi durumuna göre aksiyon alır zaten
Birde herkes beyaz yakalı veya memur olarak calismiyor burada asgari ucretle magazalarda dukkanlarda esnaf yanlarinda calisan da bircok insan var dedigim gbi herkes kenndine gore aksiyonunu yolunu yordamini belirler zaten benim yolum bu sekilde onuda kimseyle istişare edecek degilim
Ya konuya gelip buradakiler iş bırakmaya karşı diyip kendi spesifik örneğinizi veriyorsunuz. Ama işi bırakan çoğu kadın 6 7 sene sonra dönse öyle kolay iş bulamayacağı için buradakiler uyarıyor zaten. Kimse de kötülüğünden yazmıyor, aksine bu kadar üniversite mezunu olan bir ülkede ne kadar kişi iş bıraksa diğer insanlar o kadar kolay iş bulur. Ona rağmen aman dikkat et zorda kalma diyor insanlar.8.5 sene çalıştım 6 sene değil 6 yıldır çalışmıyorum dedim .. bizim mesleğimiz öğretmenlik gibi yenilik isteyen bir meslek değil yapilan iş belli 20 senede ara versen yapacagin iş değişmez cihazlar makinalar değişir kullanılan sistem a olmaz b olur onuda öğrenmen 3 gününü almaz ben ileride zaten zirai ilaç dükkanı açmak istiyorum niyetim bu yönde.. amacım para olsa birine diplomamı kiraya verir yine gelir elde ederim dediğim gibi ..
Neden zor anlayamadım benim annemin 8.5 yıl arası var babam eczacı dükkanda çalışması gerekti ve memuriyeti bıraktı öğretmen kendisi tekrardan atama yapıldı ankaraya gittiler vs. ozaman tabi bu işler daha kolaydı memuriyet için sistem şuan nasil bilmiyorum.
Size zor bana kolay bunlar kişisel karaktersel meseleler insan istedikten sonra herseyi yapar kanısındayım aallaha şükür bir mesleğim ve gelir sağlayabileceğim bir kapım her zaman var ihtiyaç duydugum karar verdigim noktada devam edecegim söyleyeceklerim bukadar
Benim mesleğimde saydığınız durumlar yok diyorum hanımefendi neyin dilini döküyorsunuz anlamış değilim doktor değilim öğretmen değilim pskolog değilim bilgisayar mühendisi de değilim ziraat mühendisiyim ben varsa ziraatçı arkadaslar size açıklasın biz işsiz kalmayız özel sektörde geri de kalmayız yapılan iş heryerde aynı kullanılan sistem farklı olir sulu tarım olur susuz tarim olur organik tarim olur entegre tarim olur yani ben mesleğimi burda aciklayacak halim yok iş değismez bizde
Benim durumum bu herkes kendi durumuna göre aksiyon alır bende öyle yaptım kuzenlerimin 3 üde bilgisayar muhendisi istanbulda buyyk sirketlerde calisiyorlar onlar degil 6 sene 1 sene ara verseler yakalayamazlar sürekli gelişen değisen bir meslek benim böyle bir durumum yok
Herkes kendi durumuna göre aksiyon alır zaten
Birde herkes beyaz yakalı veya memur olarak calismiyor burada asgari ucretle magazalarda dukkanlarda esnaf yanlarinda calisan da bircok insan var dedigim gbi herkes kenndine gore aksiyonunu yolunu yordamini belirler zaten benim yolum bu sekilde onuda kimseyle istişare edecek degilim
Konu sahibi de baştan beri kolay iş bulabileceğini psikolojik olarak çok etkilendiğini bu işi şu an yapmak istemediğini yazmış . Böyle yazan birien aman sen bir yıl çalışmazsan bir daha iş bulamazsin sen çık yeni insanlar girer en azından demek baya baskı oluyor.İyi de zaten sizin durumunuzu tartışmiyoruz. Konu sahibi bi konu açtı. Onun üzerine çalışmak/çalışmamak, ise dönüş süreci vs genel şeylerden konuşuyoruz. Neden buradaki kadınlar işi bırakmamaktan yana tavır alıyor onu anlatmaya çalıştım. Genel olarak uzun aralar riskli diyoruz. Siz neden ise dönüş zor dediniz ben de dilim döndüğünce anlattım genele bakarak. Size iş bulamazsınız demedim. Ya da illa çalışın da demedim. Kimse kimseyi bir şeye ikna etmek zorunda değil elbette.
Asgari ücretle çalışanlar da var tabi ki. Ama takdir edersiniz ki eğer is hayati aşağı yukarı bu seviyede geçecekse, o kişiler için ara vermek vermemek çok da mesele olmuyor zaten. 5 yıl sonra da asgari ücretli bir iş arayacak.
Herkes kendi seçtiği yolda mutlu huzurlu olsun.
Ama siz kendi özelinizde çok spesifik bir örnek veriyorsunuz. Başkasının da çıkıp “amaan kadınlar çalışmasa da ayaklarının üzerinde durur. Benim kenarda 3-5 evim var. Oradan gelirim var. “ demesi gibi bir şey. Toplumun geneline yayamayız. Umarım konu sahibinin de böyle bir mesleği/güvencesi vardır.O tarz mesleklere sahip iseler kendilerine göre aksiyon alırlar örneğin ben bir bilgisayar mühendisi değilim sürekli güncel durumları öğrenmek zorunda olayım burada tabiki dediginiz durum olur herkes sektörde aktif çalişan tecrubeli eleman arar. Bizim meslek böyle bir meslek değil .. Ben kendi durrumuma göre aksiyon aldim ona göre yol yordam izliyorum sektörde iş bulurmuyum cok rahat bulurum cunku biz sahada genellikle beden gücüyle çalışmayız işçi kontrolu ,yapilacak işlerin işçilere aktarilması yoklama almak, laboratuvara örnek bırakmak seraların temizliğini yönlendirmek , ilaçlama sulama zamanları vs bunu yapacak bilgiye sahibim sisteme hakimim 50 yaşında da değilim henüz 32 yaşındayım.. ileride zaten zirai ilaç bayisi acmayi düşünüyorum
Benim durumumda olanllar bu yolu tercih eder olmayan etmez köreleceği bir meslek var ise zaten ona göre aksiyon alır
Ben kolay iş bulabileceğini yazdığını görmedim. O halde konu açmaya ne gerek var? Gelecek kaygısı yok, yeniden iş bulacağını biliyorsa okey zaten.Konu sahibi de baştan beri kolay iş bulabileceğini psikolojik olarak çok etkilendiğini bu işi şu an yapmak istemediğini yazmış . Böyle yazan birien aman sen bir yıl çalışmazsan bir daha iş bulamazsin sen çık yeni insanlar girer en azından demek baya baskı oluyor.
Konu sahibi dese ki amaggggn çalışmaya ne gerek var erkek dediğin para kazanır kadın dediğin evde oturur hep birlikte diyelim ki bu saçma düşünce tarzının sonucunda cefasini sen çekersin . Ama bu kadar kadının toplanıp başka bir annenin hissettiklerini anlamamasi bana aynı çalışma baskısı yapan diğer tarafı hatırlatıyor . Bence bizim toplumca çoook yol almamız lazım . Şu an çocuk gelişim uzmanları en az iki yıl bakimvereniyle çocuğun büyümesi gerektiğini tartışıyor Avrupa da bu konuda çalışma var .bu çok tartışılacak birşey değil yani bir cocugun ilk iki yıl en çok annesine ihtiyacı vardır . Ekonomik koşullar uygun değildir , anne boşanmıştır bunlar apayrı bu sebeple insanlar maddi durumu uygun olduğunda çocuk yapmalı . Bir anne doğurduğu bir yaşındaki çocuğu dört gün gormeyecekse haftalik çalışmasın zaten neyini zorluyorsunuz ??
Okey kaldiramayacaksa ara vermeyenleri tercih ederler yine de size katilmiyorum soylemleriniz her meslek icin gecerli degil benim kendime gore tuzum kuru dükkan açıcam kendi işletmemde çalışacağim bu imkanlara sahip olmayan çalışsin ben sahibim daha ne diyebilirim.. baskasinin kariyerinin yorumuna beyin patlatamayacagim kariyer istiyorsa kisa bir sure bebegine bakip kariyerini yapabilir tartismaya kapali herkesin kendi tercihi demekten parmaklarim yoruldu neyi anlayamiyorsunuz bukdr anlamis degilim herkes fakülte mezunu degil herkes beyaz yaka veya isveren de degil 60 yasindaki insanda is buluyor para lazim oldugunda meslegi olan biriyse ve ara vermek kariyerini etkiliyorsa ara vermesin benim meselem degil sizin gibiler yeni mezuna da şans vermiyor zaten tecrübesi yok olana colugu cocugu var herseye bir kulbunuz mevcur..Ya konuya gelip buradakiler iş bırakmaya karşı diyip kendi spesifik örneğinizi veriyorsunuz. Ama işi bırakan çoğu kadın 6 7 sene sonra dönse öyle kolay iş bulamayacağı için buradakiler uyarıyor zaten. Kimse de kötülüğünden yazmıyor, aksine bu kadar üniversite mezunu olan bir ülkede ne kadar kişi iş bıraksa diğer insanlar o kadar kolay iş bulur. Ona rağmen aman dikkat et zorda kalma diyor insanlar.
İşi unutmak, yenilikleri takip etmek çok çok büyük bir etmen tabi ki. Ama ben yine de işe bu kadar ara veren insanı iş disiplini ve kariyer planı açısından da işe almıyorum. Bunların hepsi göz önüne alınması gereken şeyler. İnsanlar 1 2 sene kadar çocuk da bakar, yorulur ara da verir, eğitim de alır, ülke de değiştirir bunlar olur. Ama 6 7 sene işe ara verecek kadar kariyerini 2.plana atabilen birisini her sektör ya da her işe alimci kaldıramaz.
Aşırı haklısınız. Ben konu sahibine yönelik tüm mesajlarımda çocuğu göremeyecek olmasının çok sağlıksız olduğunu, 1-1.5 yıl ara vermesi gerektiğini belirttim. Bütün yorumları okumamış olabilirsiniz. Sadece verilen aranın çocukların okul yaşına kadar uzaması durumunda is hayatına dönmeyi zorlaştırdıgını, 5-6 yıl ara verdikten sonra bir beyaz yakalının kariyerinin büyük darbe alacağını söyledim.Konu sahibi de baştan beri kolay iş bulabileceğini psikolojik olarak çok etkilendiğini bu işi şu an yapmak istemediğini yazmış . Böyle yazan birien aman sen bir yıl çalışmazsan bir daha iş bulamazsin sen çık yeni insanlar girer en azından demek baya baskı oluyor.
Konu sahibi dese ki amaggggn çalışmaya ne gerek var erkek dediğin para kazanır kadın dediğin evde oturur hep birlikte diyelim ki bu saçma düşünce tarzının sonucunda cefasini sen çekersin . Ama bu kadar kadının toplanıp başka bir annenin hissettiklerini anlamamasi bana aynı çalışma baskısı yapan diğer tarafı hatırlatıyor . Bence bizim toplumca çoook yol almamız lazım . Şu an çocuk gelişim uzmanları en az iki yıl bakimvereniyle çocuğun büyümesi gerektiğini tartışıyor Avrupa da bu konuda çalışma var .bu çok tartışılacak birşey değil yani bir cocugun ilk iki yıl en çok annesine ihtiyacı vardır . Ekonomik koşullar uygun değildir , anne boşanmıştır bunlar apayrı bu sebeple insanlar maddi durumu uygun olduğunda çocuk yapmalı . Bir anne doğurduğu bir yaşındaki çocuğu dört gün gormeyecekse haftalik çalışmasın zaten neyini zorluyorsunuz ??
Ben bu mesajlari is bana dondugu icin yazdim ilk mesajima bakarsaniz daha objektif yorumlayabilirsiniz. Bu benim hayatim herkesde durum bu olmaz bayana dedigim imkaniniz var ise sizin isteginizde bu yönde ise ara verip devaam edebilirsiniz hazir oldugunuzda.. bu mesajlar is bana dondugu icin yazildi bir kisi de dediki ikiisini bir arada yurutmek zor geldi de de gercekler aciga ciksin vs sacma sapan yorumlar yapildi .. şartı imkaanı uygunsa maddi anlamda olabilecekse vs diyede ekledim uymayan tabiki calismak durumunda dye belirttim insanlar okuma tenezulunde bulunmadan hoop bir kelime secip allah ne verdiyse giydiriyor . Hos mu bu?Ama siz kendi özelinizde çok spesifik bir örnek veriyorsunuz. Başkasının da çıkıp “amaan kadınlar çalışmasa da ayaklarının üzerinde durur. Benim kenarda 3-5 evim var. Oradan gelirim var. “ demesi gibi bir şey. Toplumun geneline yayamayız. Umarım konu sahibinin de böyle bir mesleği/güvencesi vardır.
3 yıl daha ara verecegimi nereden cikardiniz nerede soyledim ? Bu cocuk 3 yasinda okula baslayacak 1 1.5 senesi kaldi artik had durumu biraz aşılıyor gercekten ben kendi adima yorumlamalarda bulundum isi şahsima dondurdugunuz icin haricinde defalarca durumu uygunsa maddi anlamda uysunda dye belirttim zedelenen bir kariyer olacaksa kendine gore yol bulsun herkes oda bana düşmediAşırı haklısınız. Ben konu sahibine yönelik tüm mesajlarımda çocuğu göremeyecek olmasının çok sağlıksız olduğunu, 1-1.5 yıl ara vermesi gerektiğini belirttim. Bütün yorumları okumamış olabilirsiniz. Sadece verilen aranın çocukların okul yaşına kadar uzaması durumunda is hayatına dönmeyi zorlaştırdıgını, 5-6 yıl ara verdikten sonra bir beyaz yakalının kariyerinin büyük darbe alacağını söyledim.
Birbirimizden alıntı yaptığımız arkadaş 6 yıl ara vermiş ki bebeği 2 yaşında bile değil. Onun planlarına göre 3 yıl daha evde kalacak gibi görünüyor. Onun mesleği bazında sıkıntı olmayabilir ama beyaz yakaların çoğunluğu için çok çok uzun bir zaman bu. Bu kadar uzun aradan sonra ise dönüş neden zor olsun ki isteyen yapar demişti. Bana göre ise istekle ilgili değil bu, iş piyasası ile ilgili.
Dünden beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama sanki ben konu sahibi kırbaçlayıp 1 yaşındaki bebeğini haftada 4 gün görme demişim gibi algılanıyor.Ya konuya gelip buradakiler iş bırakmaya karşı diyip kendi spesifik örneğinizi veriyorsunuz. Ama işi bırakan çoğu kadın 6 7 sene sonra dönse öyle kolay iş bulamayacağı için buradakiler uyarıyor zaten. Kimse de kötülüğünden yazmıyor, aksine bu kadar üniversite mezunu olan bir ülkede ne kadar kişi iş bıraksa diğer insanlar o kadar kolay iş bulur. Ona rağmen aman dikkat et zorda kalma diyor insanlar.
İşi unutmak, yenilikleri takip etmek çok çok büyük bir etmen tabi ki. Ama ben yine de işe bu kadar ara veren insanı iş disiplini ve kariyer planı açısından da işe almıyorum. Bunların hepsi göz önüne alınması gereken şeyler. İnsanlar 1 2 sene kadar çocuk da bakar, yorulur ara da verir, eğitim de alır, ülke de değiştirir bunlar olur. Ama 6 7 sene işe ara verecek kadar kariyerini 2.plana atabilen birisini her sektör ya da her işe alimci kaldıramaz.
Ya madem konu siz değilsiniz, gelip de insanları gayet elle tutulur sebeplerden uyaran kişileri eleştirmeyin kendi spesifik örneğinizle. Paşa gönlü hayat boyu çalışmak istemeyen insan da gelip sormuyor zaten burada. Akıl almak için gelene olabilecek olumsuz şeyleri söyleyip uyarmak gayet normal.Okey kaldiramayacaksa ara vermeyenleri tercih ederler yine de size katilmiyorum soylemleriniz her meslek icin gecerli degil benim kendime gore tuzum kuru dükkan açıcam kendi işletmemde çalışacağim bu imkanlara sahip olmayan çalışsin ben sahibim daha ne diyebilirim.. baskasinin kariyerinin yorumuna beyin patlatamayacagim kariyer istiyorsa kisa bir sure bebegine bakip kariyerini yapabilir tartismaya kapali herkesin kendi tercihi demekten parmaklarim yoruldu neyi anlayamiyorsunuz bukdr anlamis degilim herkes fakülte mezunu degil herkes beyaz yaka veya isveren de degil 60 yasindaki insanda is buluyor para lazim oldugunda meslegi olan biriyse ve ara vermek kariyerini etkiliyorsa ara vermesin benim meselem degil sizin gibiler yeni mezuna da şans vermiyor zaten tecrübesi yok olana colugu cocugu var herseye bir kulbunuz mevcur..
calisir veya calismaz arar verir veya vermez paşa gönlü istemez hayatı boyunca calismaz herkes tercihini yaşar bukadar basit
İlk çocuğunuzun yaşına getireceginizi düşündüm bu yüzden 3 yıl diye yorumladım. Kusura bakmayın.3 yıl daha ara verecegimi nereden cikardiniz nerede soyledim ? Bu cocuk 3 yasinda okula baslayacak 1 1.5 senesi kaldi artik had durumu biraz aşılıyor gercekten ben kendi adima yorumlamalarda bulundum isi şahsima dondurdugunuz icin haricinde defalarca durumu uygunsa maddi anlamda uysunda dye belirttim zedelenen bir kariyer olacaksa kendine gore yol bulsun herkes oda bana düşmedi
Ben ilk mesajınıza yorum yaptım. İlk cümleniz “buradaki kadınlar iş bırakacağım diyeni taşlar”. Ben de taşlamadığımızı somut örnekler üzerinden yazdım. Mesajda da direkt kendinizi anlatıyorsunuz. Başkasının konusunda sizin özelinizi tartışmaya devam etmeyeceğim ama konuyu kendi durumunuza çeken sizsiniz.Ben bu mesajlari is bana dondugu icin yazdim ilk mesajima bakarsaniz daha objektif yorumlayabilirsiniz. Bu benim hayatim herkesde durum bu olmaz bayana dedigim imkaniniz var ise sizin isteginizde bu yönde ise ara verip devaam edebilirsiniz hazir oldugunuzda.. bu mesajlar is bana dondugu icin yazildi bir kisi de dediki ikiisini bir arada yurutmek zor geldi de de gercekler aciga ciksin vs sacma sapan yorumlar yapildi .. şartı imkaanı uygunsa maddi anlamda olabilecekse vs diyede ekledim uymayan tabiki calismak durumunda dye belirttim insanlar okuma tenezulunde bulunmadan hoop bir kelime secip allah ne verdiyse giydiriyor . Hos mu bu?
Evet beş altı yıl cidden sıkıntıli olabilir çoğu beyaz yakalida . Ama bu da sektör bazlı diger üyenin durumunu bilmiyorumAşırı haklısınız. Ben konu sahibine yönelik tüm mesajlarımda çocuğu göremeyecek olmasının çok sağlıksız olduğunu, 1-1.5 yıl ara vermesi gerektiğini belirttim. Bütün yorumları okumamış olabilirsiniz. Sadece verilen aranın çocukların okul yaşına kadar uzaması durumunda is hayatına dönmeyi zorlaştırdıgını, 5-6 yıl ara verdikten sonra bir beyaz yakalının kariyerinin büyük darbe alacağını söyledim.
Birbirimizden alıntı yaptığımız arkadaş 6 yıl ara vermiş ki bebeği 2 yaşında bile değil. Onun planlarına göre 3 yıl daha evde kalacak gibi görünüyor. Onun mesleği bazında sıkıntı olmayabilir ama beyaz yakaların çoğunluğu için çok çok uzun bir zaman bu. Bu kadar uzun aradan sonra ise dönüş neden zor olsun ki isteyen yapar demişti. Bana göre ise istekle ilgili değil bu, iş piyasası ile ilgili.
Evde oturmak rahat geldi demiyorsunuz da... yedik biz de yedik.Merhabalar herkese, ben bir kararsızlık ile mücadele ediyorum:) yaklaşık 10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum son 3 yıldır da home offis evden çalışıyorum . Oğlum olduktan sonra da bu şekilde çalışmaya devam ettim fakat tam anlamıyla hiç tatmin olamadım oğlumda doya doya ilgilenmedim hep başkaları ile birlikte idare ettik onun bakımını, doğumum depreme denk geldi emzirenedim vs derken hiç anne gibi hissetmedim kendimi, şimdi de evden çalışma sistemimiz bitiyor haftanın birkaç günü gitmem gerekiyor ve tabiki içimden gelmiyor, işi bırakmayı düşünüyorum ve tam anlamıyla oğlumla vakit geçirmeyi istiyrum ama hayat şartları da var tabiki durumumuz kötü değil aç kalmayız ama şuank gibi rahat da edemeyiz farkındayım, sizin düşünceniz nedir bana yardımcı olup fikir verebilir misiniz?
Ara verince sorun olmayan hiçbir meslek de duymadım bu arada.60 yaşında biri de iş buluyormuş.yok be. bulsa bulsa asgari ücretin yarı fiyatına çocuk işi bulur.adamlar bulasıkçılıkta, fabrika işçiliğinin de. tecrübe istiyorlar, kasiyerlikte de.beyaz yaka olmaya gerek yok ki.eee herkese kendi tercihi diyeceksen konunun ne anlamı kalıyor?Ya madem konu siz değilsiniz, gelip de insanları gayet elle tutulur sebeplerden uyaran kişileri eleştirmeyin kendi spesifik örneğinizle. Paşa gönlü hayat boyu çalışmak istemeyen insan da gelip sormuyor zaten burada. Akıl almak için gelene olabilecek olumsuz şeyleri söyleyip uyarmak gayet normal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?