Esiniz ne diyor bu konu ile ilgili oğlunuz kaç yaşında şu an?Merhabalar herkese, ben bir kararsızlık ile mücadele ediyorum:) yaklaşık 10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum son 3 yıldır da home offis evden çalışıyorum . Oğlum olduktan sonra da bu şekilde çalışmaya devam ettim fakat tam anlamıyla hiç tatmin olamadım oğlumda doya doya ilgilenmedim hep başkaları ile birlikte idare ettik onun bakımını, doğumum depreme denk geldi emzirenedim vs derken hiç anne gibi hissetmedim kendimi, şimdi de evden çalışma sistemimiz bitiyor haftanın birkaç günü gitmem gerekiyor ve tabiki içimden gelmiyor, işi bırakmayı düşünüyorum ve tam anlamıyla oğlumla vakit geçirmeyi istiyrum ama hayat şartları da var tabiki durumumuz kötü değil aç kalmayız ama şuank gibi rahat da edemeyiz farkındayım, sizin düşünceniz nedir bana yardımcı olup fikir verebilir misiniz?
Oğlum1 yaşında, eşim bana bıraktı ama bırakmamamdan yanaEsiniz ne diyor bu konu ile ilgili oğlunuz kaç yaşında şu an?
O zaman bırak bence oğlunla vakit geçirOğlum1 yaşında, eşim bana bıraktı ama bırakmamamdan yana
BabaanneKim bakıyor anane babanne mi bakıcı mı
4 günüHaftanın kaç günü işe gitmeniz gerekiyor
Bu devirde ne sebeple olursa olsun iş birakmak bana çok saçma geliyor.
Ama siz nasil mutlu olacaksaniz öyle yapın
Aslında sonrasında iş bulmam kolay fakat evden çalışmayı tekrar bulamam, ama artık bu şekilde mutlu olmadığımı düşünüyorum1 sene ücretsiz izne falan çıksanız olmaz mı? Ya da işten çıktıktan sonra bir iki sene sonra iş bulmanız kolay mı? O arada tatminlik gelir sonra tekrar çalışma hayatına geri dönersiniz. Bence çocuklar büyüdüğünde aileden uzaklaşıyor arkadaşları daha önemli oluyor sonra hayatını çocuk için durdurmuş anne bomboş amaçsızca kalıyor ben böyle gözlemliyorum
Haftanın 4 günü gittiğimde eve oğlum uyuduğunda gelmiş olacağım çünkü işim evime 1.30 saat uzaktaAnne olunca sanırım çocuktan başka bir uğraş olunca çocuğumu ihmal ediyorum duygusu yükleniyor. Anne olan arkadaşlarımla konuşuyorum, ders çalışırken bile vicdan azabı çekiyorum çocuğumun hakkına giriyorum gibi düşünüyorum diyorlar halbuki çalışmak her türlü çocuğun geleceğine de yatırım.
Eğer iş saatleriniz çok fazla değilse, normal ve çocuğunuza da vakit ayırabiliyorsanız çalışın bence. Bu ekonomide çocuk büyütmek de zor çünkü
Çalışmak. Çocuk 2 sene sonra kreşe gidecek zaten. Önemli olan geçirilen zamanın uzunluğu değil kalitesi. Ekonomik bağımsızlık, emeklilik hakkı, ev ekonomisine katkı, çocuğunuzun maddi ihtiyaçları da önemli konular.Merhabalar herkese, ben bir kararsızlık ile mücadele ediyorum:) yaklaşık 10 yıldır aynı iş yerinde çalışıyorum son 3 yıldır da home offis evden çalışıyorum . Oğlum olduktan sonra da bu şekilde çalışmaya devam ettim fakat tam anlamıyla hiç tatmin olamadım oğlumda doya doya ilgilenmedim hep başkaları ile birlikte idare ettik onun bakımını, doğumum depreme denk geldi emzirenedim vs derken hiç anne gibi hissetmedim kendimi, şimdi de evden çalışma sistemimiz bitiyor haftanın birkaç günü gitmem gerekiyor ve tabiki içimden gelmiyor, işi bırakmayı düşünüyorum ve tam anlamıyla oğlumla vakit geçirmeyi istiyrum ama hayat şartları da var tabiki durumumuz kötü değil aç kalmayız ama şuank gibi rahat da edemeyiz farkındayım, sizin düşünceniz nedir bana yardımcı olup fikir verebilir misiniz?
Aslında cok haklısınız ama üzerimde cok büyük bir yetememezlik hissi var oğluma karşı kendimi çaresiz hissediyorum ve sırf bu yüzden çalışmak istemiyorum artıkÇalışmak. Çocuk 2 sene sonra kreşe gidecek zaten. Önemli olan geçirilen zamanın uzunluğu değil kalitesi. Ekonomik bağımsızlık, emeklilik hakkı, ev ekonomisine katkı, çocuğunuzun maddi ihtiyaçları da önemli konular.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?