Bebek Beslenmesi oğluma kendi kendine uyumasını öğremek istiyorm...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kız da dün bir bugün iki bozulma sinyalleri veriyor...
bugün de böyle devam ederse, size yazdığım tüm mailleri kendim bir daha okuyacağım :) ben de yarın yazmaya başlayayım bari :)

havalar çok sıcak.......bebişlerimiz bu yüzde huzursuz olabilir.ama beni atır kaldıra başlayalı 4. günüm sanırım.hala 15 20 dk.muhakkak harcıyorum.psikolojim bozuldu artık....çok zr çokkkkkkk

ben yatır kaldırdan vazgeçmek üzereyim 4 gün denedim tamam zor da olsa uyuyor ama uyanır uyanmaz hemen ağlıyor..önceden uyanınca kendi kendine 15-20dk geçiriyordu..sanki daha beter oldu.ya da diş sıkıntımız başladı..önceden kendi kendine oyaanırdı..şimdi koltuğa ya da yatağına koyar koymaz ağlıor.....kafayı yiicem...ben onun iyiliğini istemiştim halbuki.

ya ara sıra değişiklikler normal bildiğim kadarıyla. melin de bazen ağlayarak uyanıyor. ama genelde sakin oluyor uyandığında.
yatır kaldır uykuya dalsın diye bir yöntem değil bu arada sanırım, yani mesela emzirirken uyumaya alışkınken, bu alışkanlığından kurtarmak için bir yöntemdi.
ben dün böyle düşünmeye başladım, yattığında eğer uykusu varken uyuyamadığı için sinirlenip ağlıyorsa, onu sakinleştirme yöntemi aynı zamanda bu yatır kaldır.

ama uyku saati gelmemiş, hiç uykusu olmayan (bazen bir eşik atlama dönemi yaşıyorlar, uyanık kalma süresi uzayabiliyor) bir bebeği yatağa koyup uyusun dendiğinde, altı ıslak aç veya diş sancısı varken işe yaramıyor..

belki pes etme dönemleriniz böyle şeylere denk geliyor olabilir mi?
ben dün mesela 2.5 saat uyanık kaldıktan sonra yatırmaya çalıştım bağrış çağrış yine, yatır kaldır olmuyo, belli başka bi sıkıntısı olduğunu anladım, biraz geç kaldım ama. sonra bir yarım saat daha oyalandı çok rahat bir şekilde, o yarım saatin sonunda çok güzel uyudu ama. 2 saat uyudu nerdeyse.

reflüsü olabilir, yatar vaziyete geçer geçmez ağzına geliyodur yedikleri emdikleri.. bana bile oluyo bazen bu yaşımda. çok rahatsız edici. kusmayabilir, ya da çıkarmayabilir, ama rahatsız edici olabilir...

yani pes edicem diyorsunuz ama pes edip ne yapacaksınız, bırakıp ağlatamazsınız, sallayamazsınız... yapcak fazla bi seçenek kalmıyo bu yatır kaldır prensibine alıştıktan sonra. ağladıkça kucağımıza alıp sakinleştiriyoruz, napalım...

ben hamileyken okuduğumda çok garipsemiştim, bebek bu ağlar, nolcak, ağplasın biraz.. sürekli kucağa alınır mı demiştim. şimdi bambaşka bir gözle bakıyorum olaya. hayatta bırakmam öyle ağlayarak bebeğimi yatağında. en azından bu yaşında...

bugün toprak 13:30 da yattı 24:30 da uyandı..uyanınca emmedi.ben de ek gıda yaptım.sebze çorbası..azıcık yedi..16:30 gibi mızmızlanmaya başladı.uykusu geldi.banyo yaptırdım.üzerini giydirdim.yatırdım.gözleri kapanıyor ama uyuyamııyor.acıkmıştır diiye emzirdim..gerçekten de acıkmış..ama emerken uyudu.ben de yaırdım emerken uyursa bugünkünden olduğu gibi namak lazım?uyandıramam ki?herşey karıştı.ilk başta düzgün gidiyordu.neden böle oldu anlamıorum.emme saatlerii hiç sabit değil..susadığı için mi emiyor acaba sürekli bilmiyorum.ama su da ek veriyorum bunu yaşamıyım diye...

13:30 da yatmadan önce kaçta emmişti? 14:30da (heralde 24:30 degil 14:30 yazmak istediniz) uyandiginda emmediği için sordum. Melin de uyanır uyanmaz emmez. Babası kılıklı, kahvaltı sevmez babası da :)

Acıkmış olabilir 16:30-17:00 gibi. Bu dönemde bebekler ek gıdaya başlıyor ama karnını ek gıda ile doyurmasını bilmiyorlar. Anne sütüyle karın doyurmak çok daha rahatlarına gidiyor. Ama bu iyi birşey zaten, doğalı bu. Yavaş yavaş tatsınlar diye veriyoruz. Esas karnını yine anne sütüyle doldurduğu müddetçe hep faydalanıyor. Ek gıdadan da yediği kadarıyla ek vitaminlerini minerallerini tamamlıyor. O yüzden ek gıda yı ne kadar yerse yesin ben 4 saatte bir emziriyorum Melin'i. Bazen daha da erken acıktığı oluyor, ben de susadığını düşünüyorum. Her ek gıda sonrası su içirsem de tatmin etmiyor demek ki o su miktarı. Hem su yerine de anne sütü içsin, boş kaloriyle dolmasın midesi. Yalnızca su tadını da bilsin sevsin susama hissini öğrensin diye veriyorum.

Emerken uyuyakalırsa, emzirmeniz bittiği zaman, onu kucağınızda karşınıza oturur vaziyete getirin. Bu çocuğu biraz bilinçlendirme/ayıltma yöntemiymiş. Bunu Tracy Hogg'un röportajında okumuştum. Nolursa olsun yatağa uyanık girmesi önemliymiş.

Siz bence herşeye baştan başlayın. Ve istikrarlı olun, yani 07 de uyandırın, emzirmeye çalışın, sabah ne zaman emerse, onun üstüne hep 4 saatte bir emzirin mutlaka. Acıkır gibi geliyorsa, etrafınızda bir başkası varsa ona verin, sizin kokunuz ona süt hatırlatıyor olabilir :) Kimse yoksa, değişik bişey yapın, oyalayın, unutsun. Kapının önüne çıkın, balkona çıkın, mutlaka unutucaktır. Ama 4 saatte bir verin. Eğer emme saati geldiğinde uyuyorsa, uyandırın, emzirin. Emme saatlerinin düzene girmesiyle siz de çok rahat ediceksiniz, güvenin bana.

Sonra zaten yavaş yavaş EASY oturucak. Aktivite saatleri de düzene giricek.

Herşey karıştı diyorsunuz, böyle bir karmaşada eminim sizin huzursuzluğunuz bebeğinizi de etkilemiştir. Bir de böyle ara sıra karmaşa olduğu için belki de uzun sürdü yatır/kaldır yöntemi. Yani hala uyumak için meme istiyor galiba bazen. Olabilir mi?

canım dün çok fenaydım.mşigren gibi baş ağrısı çektim...sabaha kadar...toprak saat 8 de uyandı..eşim kalktı benim hala başım ağrıyordu...duyuyorum seslerini ama kalkamıyorum.saat 10:30 toprak huysuz sesleri geliyor..eşimi de uyuyorum ninni söylüyor beşiğinin başında. baya bir uğraştı yok toprak uyumadı.ben kalktım ama ağrıdan başımı kaldıramıyorm...ben ninin söyledim baktım yok uyumuyor..kaldırdım.oynadım biraz...biraz oynadı.tekrar huysuzlanmaya başladı...buras çok da sıcak...dayanılır gibi değildi..baş ağrısı, sıcak,toprak ağlıyor...başım ağrımasa yatır kaldır yapacaktım yine ama eşime kalınca o da dayanamadı.ayağında saalladı..2 dk uyudu...içim hiç rahat değil..ama sanırım başa döndük biz..

bende kızıma hem ferber yöntemini hemde yatır\kaldır ı uyguladım ama benim kızım her ikisinin sonunda da çok mutsuz oldu. çok güler yüzlüdür benim kızım uyanıp beni görünce gülümser hemen uyanınca ağlamaz kucağıma alınca uykusu açılana kadar göğsümde yatar ama sallamayı bırakıp bu yöntemleri deneyince ne gülümseme kaldı ne bi şey küstü sanki bana bende vazgeçtim konuşarak anlaşmaya başlayınca tekrar deneyeceğim

benim oğlum da bu yöntemi sevmedi..yatır kaldırı...çok gülen ve kendi kendine konuşa bir bebekti biz geveze diyoduk ona..bu yöntemi denedim oğlum hiç kouşmadı..ben de bıraktım artık...o mutlu olsun da napalım..

biz de ev değiştirdik. geçen hafta taşındık. bütün düzen şaştı, tam düzene soktum yine, bu sefer de türkiye'ye tatile gidiyoruz (4 uçuş-toplam 25 saat yolculuk). Sonra yine yeni ev, yine yeni düzen, derken 1 ay tatilimizde sağa sola gideriz babanneye falan, 1 ay sonrası 2 gün yolculuk, sonra yine yeni ev yine yeni düzen...
Biz sanırım bi 2-3 ay uyku muyku yüzü göremicez :)

Bakalım nolcak...

bence erken deil 5,5 aylık.bebekler nasıl alışırsa öyle gidiyorlar.beslenme alışkanlığı olsun,uyku düzeni olsun...ve bunun gibi bir çok şey.ben doğduğundan beri oğlumu ayağımda hiç salamadım.zaten küçükken emerek uyurdu göğsümde.sonra poposunu pışpışlardım hep.ama bi rutin düzen koymuştum.hergün banyo yaptırıp,masaj yapıp,ağzınna mamasını verir uyumasını beklerdim.oda karanlık ve sessiz olurdu tabi.bence bunda en önemli nokta bebek ağlasada yanına gitmemek.çünkü eğer her ağladığında giderseniz onu asla bırakmayacağınızı düşünür.ben böyle yaptım en azından.sabırlı olun.kolay gelsin

bnim oğlumda 6buçuk aylık olacak ..
hep sallayarak uyuyor..ilşk önce gazlıydı salllıyorduk anca öle uyuordu.
şimdide sallanırken de ağlıyor normal yatırınca iyce deliriyor..
herseferinde ağlayarak uyuor..kucamda koynuda pışpışlıyom olmuyor emerek uyuor
memeyi çekr çekmez uyanıyor..beşine yatırınca deliriyor resen ortalığı yıkıyor.
ana kuca zatten hiç yüzüne bakmadı..salıncandada 4 aydan sonra uyumadı..uyusada çok nadir
çok istiyorum kendi kendine uyumasını uyumuyır..denedim yanıma yatırdım 1 saati geçti uyumadı
sonra ağlamaya başladı..off çok yorucu oluyor ama nası alışcak bilmiyorum
banyo yaptırıyorum yine aynı uyumuyor
ağlamasına kıyamıyorum çok içli ağlıyor..ayaklarım kopuyor uyuturken ama başka yöntem bulamadım
kendi kendine uyursa bigün şükür namazı kılıcam valla..

yok kızlar ben kafayı yicem....saatte bir uyanıyor...her yolu denedim....

Pek önerilen bir yöntem değil bana da kızanlar olmuştu ama ben bu sorunu yanımda yatırarak çözmüştüm. Şimdi gece yanımda uyutup yatağına yatırıyorum, ilk uyanmasında (gittikçe daha geç uyanmaya başladı) yanıma alıyorum sabaha kadar öyle yatıyoruz. Yoksa uyku nedir unutmuştum, çalıştığım için gündüz uyuma şansım da yoktu. Gece sık sık uyanıp bana bakıp, beni görünce tekrar uykuya daldığını görünce sorununun ben olduğumu anladım.
Son çare olarak deneyebilirsin belki... Ama yanına alınca uzun yıllar bu şekilde yatacağınız gerçeğini de kabullenmek lazım:)

Arkadaslar, Jodi A. Mindell 'in "Gece Boyunca Uyumak" kitabını tavsiye ederim...Hersey cok net anlatılmıs, 3. ayı doldugundan beri oglumuza bahsedilen yontemi uyguluyoruz...sadece anne sutu alıyor ve 6 aylık oldu su an...uyumayı ogrendi ama gercekten detaylı, okursanız cok yardımcı olacagına inanıyrum....cok kararlı olmak sart ve evde fikir birligi onemli...anneler aglayınca cok uzuluyor ama babanın cok yardımı lazım...insallah isinize yarar! sevgiler..

Her çocuk bir değil.Sizin çocuğunuz müsaitmiş böyle bir sistematiğe sizde uygulamışsınız.Vallahi yaygarayı bassaydı hiç bir şey yapamazdınız.Benim kızım 2 yaşında.İlk 6 ay gece yarılarında kalkıp sabaha kadar oturuyordu her şeyi denedim ama olmadı.O yüzden mecburen çocuğa göre ayarlamak zorunda kalıyorsunuz.Hadi ben başaramıyorum diye annemle de denedim kayınvalidemle de denedim olmadı olmadı.22 aylıkken emmeyi bıraktı ancak ondan sonra gece kalkmaları bitti.Hala arada bir uyanıyorda o kadarına can kurban:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…