- 9 Ekim 2009
- 1.851
- 6
- 156
- Konu Sahibi esraseyhan
eşiniz uyutmayı denedimi hiç birde o denesin bence faydalı olabilir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
benim de kızım tam o dönemlerde uyumaz olmuştu. 5 aya kadar nispeten rahattı uyku düzeni, sonra nolduysa bozuldu bir anda. diş sandım, değil.
tracy hogg'un yatır/kaldır ıyla tamamen ve sorunsuz düzeldi herşey. memede uyuyakalıyordu. her uyandığında meme istiyordu o yüzden. ilk seferinde yatır/kaldır ı tam 40 dakika yaptım.. sonra yavas yavas yarım saat 20 dakika 10 dakika derken bir hafta 10 gün içerisinde herşey düzeldi. Uzun sürdü biraz, çünkü daha tam bir rutin oturtamamıştım.
Kesin birşeyler ters gitmiştir, o yöntemin işe yaramamasına inanamam... Yardımcı olabilir miyim size o yöntemle ilgili?
Bir de, mesela 9 bucukta o gun yatırdığınızda, gün içerisinde ne kadar uyudu, o günü de özetleyebilirmisiniz? Mesela 7de uyandi, 9da uyudu, 10bucukta kalktı, yarımda uyudu, birbuçukta uyandı, saat 4te yarım saat bir uyudu sonra 9a kadar uyumadı falan gibi...
Mesela iyi günlerimizde bizim günümüz şöyle;
07:00 Uyanıyor.
07:30 Emiyor.
09:00 Uyuyor
10:30 Uyanıyor
11:30 Emiyor
13:00 Uyuyor
14:30 Uyanıyor.
15:30 Emiyor
17:00 Uyuyor (kısa bir kestirme)
17:30 Uyanıyor
19:00 Akşam uykusu rituelleri bu civarda başlıyor, gün aşırı banyo, kitap okuma vs... kızımın durumuna göre emzirip sonrasında da altını falan değiştirip yatırıyorum.
Bu saatler tabiki +/- yarım saat oynuyor, ortalam bir senaryo olarak yazdım.
Aralarda Uyandıktan ya emdikten bir sure sonra da katı gıdaları veriyorum, aktivite/oyun olarak...
Bunları şu yüzden yazdım, dün akşam mesela kısa uykusunu uyumadı, saat 7de aşırı yorulmuştu, o yüzden çok zor uykuya daldı. Çok uykusu vardı, çok yorgundu, ama akşam zor uyudu, yine birkaç kez yatır/kaldır yaptım. Hatırlamıyorum, sanırım 10-15 dakika kadar...
az önce yaır kaldır yöntemi ile uyuttum oğlumu ama 1 saate yakın sürdü...i nan şimdiki aklım olsa ben de kulaklarımı tıkardım etrafa karşı..her ağladığında acıkmıştır dediler...ben kafasını çeviebildiği zaman yüz üstü yatırdım ona bile çocuk boğulur dediler ama bu sefer dinlemedim..şimdi yüz üstü yatıyıor...bakalım yatır kaldır yöntemini uygulamaya başladım..bir sorum var hepinize sizin bebişleriniz de uykular gelince sürekli ellerini ağızlarına götürüyorlar mı?benimki öel yapıyor. aç zannediyorum emziriyorum ama emmiyor kafasını arkaya itiyor..sonra anlıyoum ki aç değil.
hani dünn akşam kısa uykusunu uyumadı demişsin ya..yine aynı satte yani 17 gibi yatırdın mı?yatır kalır yaptın da mı uyumadı..yoksa hiç yatırmadın mı?
peki ben 17b de yatırdım bugün 17:30da uyabdı..almamalı mıydım?açtır belki diye aldım.emmedi de zaten...bendekşi sorun yatır kaldırı yapacağım saati ayarlayamamak..çok erken yatırıyorum gibi gelior bana..
yok canım çok yardımcı oluyorsun..bir sorum daha var..kitap okumaya ne zaman başladın?