Bebek Beslenmesi oğluma kendi kendine uyumasını öğremek istiyorm...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
toprak da çok galı bir bebekti..saatlerce ağlardı.arabayla gezdirince sakinleşirdi.neler çektik....gazı nedeniyle ilgiye çok alıştı..kucağa ve ilgiye..o yüzden çok zorlanıyorum şu anda.

1 saat 45 dakika sürmedi tabi hiç, Allah kolaylık versin diyeyim... Çok üzüldüm şimdi.. 2 gün boyunca da gerçekten sabır taşı olmak lazım böyle uğraşabilmek için.
melin de toprak gibi daha yatirmadan havada kollarımda ağlıyor yatağa koyarken. o bahsettigim sitede su roportaji okudum;

babywhispererforums. com/index.php?topic =451.0

adresin aralarına boşluk koydum yanlız, onları silmek lazım adres kısmına kopyala yapıştır yapıcaksan.

bu arada psikolojinin bozulması çok normal. bana da oluyor hep... hele geceleri uyanıp duruyorsa. ona da kızamıyorsun ki, yanına gittiğim an tüm dünyam değişiyor... böyle uykusuzluk, sinir bozukluğu derken normal canım...

bu arada acaba bir sıkıntısı olabilir mi, belki tam diş çıkarıyordur. veya ne bileyim karın ağrısı olabilir, belki o yüzden o kadar uzun süre sakinleştiremiyorsun.. olabilir mi?
bu arada kitaptaki gibi bir rutin oturtabildin mi, 4 saatte bir mi emziriyorsun mesela?

toprak 5 buçuk aylık.hatta bir hafta sonra altı olacak..ben kitap derken bebeğine okuduğun kitaptan bahsetmiştim:)

:))) ha pardon...

sanırım 1 ay oldu başlayalı. doğumdan itibaren okuyanlar var, ama ben en azından eliyle kitabı tutabilene kadar ve üzerindeki resimlerin dikkatini çekebilecek duruma gelene kadar bekledim. öbür türlü manasız geldi..

kitaplar da hikaye kitapları değil, üzerinde bol renkli güzel koca koca resimler olan, eliyle tutabileceği büyüklükte minicik kitaplar. hersayfada yalnızca birkaç kelimeden oluşan birer cümle var...

yani öyle resim gösterip bak bu bu, şu şu demiyorum. o kitabı mıncıklarken ben de sakinleştirici bi ses tonuyla mıy mıy mıy bişeyler uydurup anlatıyorum :)

canım benimki eline ne versem ağzına götürüyor..kitap çok gösermek istedim ama hemen ağzına alıyor..bugün saat 5 te hiç uğraştırmadan uyudu.ama akşam dışarı çıktık eşimle..9n gibi geldik tam uyku saatinde.yolda uyudu zaten.geldik.bu arada parkta 120 cc mama içti.pirinçli muhallebiyi sulandırdım biberonla.normalde kaşıkla veriyrum ama dışarı çıkaypruz diye biberona koydumçnse içti.eve geldik..gözler kapanıyor kucağıma alıyorumsakinleşemiyor.delş gibi elini emiyor..yapmamam gerekiyordur belki ama ben acıktı diye düşündüm ve emzirdim.emdi de uyutmamak için konuştum emerken ama zaten gözleri kapalıydı ve uyudu.şimdi acıktığı için mi emdi yoksa acıktığı için mi?kafam karıştı...

Bence alabildiği kadar anne sütü alsın. Niye kısıtlıyorsunuz ki? Bence çok hesap yapmayın. Bırakın dilediğince emsin. Ben bu konuda çok sıkıntı çektim o yüzden geceleri yanımda yatırıp istedikçe emziriyorum. Benimki uyanıkken pek emmiyor, belki ondan kıymetli oluyor benim için emzirmek uyku arasında iken.

ben sürekli o siteyi karıtırıyorum, benim de yaptığım hatalar varmış. bundan sonra yalnızca o sitede yazan şeyleri konuyla ilgili çevirip yazıcam buraya, yoksa yanlış bilgi vermi oluyorum... mesela memede uyuyakalmasın, kendi uyusun deyip emzik veriyorum, çok yanlış... hani biliyodum çok yapılmaması gereken bir şey olduğunu ama bu kadar zararlı olabileceğini bilmiyordum. bebek yine kendi kendine sakinleşmesini öğrenmiyor öyle...
neyse bu arada benim de kızım herşeyi ağzına götürüyor, kitapları da.. olsun... zamanla azalır.. öyle istiyosa öyle oynasın diye düşündüm kitaplarla, yeter ki sevsin...

benim kızım 4 saatte bir emmeye başlayınca midesi kusması herşeyi düzene girdi. artık eskisi gibi rahatsız değil, kusmuyor o kadar fazla. yalnızca gaz çıkarması sırasında çıkarıyor bazen biraz (kusma değil). ben de karşıyım mesela her meme istediğinde vermeye... yani daha doğrusu şöyle diyeyim, ilk 3 aylık döneminden sonra. O nerden bilicek, meme gördü mü emmek için büyük bir çabaya giriyor tabi, doğası böyle. Emip emip sonra da uzun süre mide sıkıntısı çekiyordu. Ve şimdi düşünüyorum, benim yüzümden... Aç olmadığını anlayıp emzirmeseydim, hiç öyle sıkıntı çekmeyecekti. O yüzden belli bir yaştan sonra saatli emzirmek gerektiğini düşünenlerdenim ben.

Hiç sallamadım kızımı,hiç hemde.2 aylıktan beride kendi kendine uyuyor.Ya yanına uzanıyoruz,ya yatağa bırakıyoruz.Çok düzenli bir bebek maşallah
Şimdi hiç sallamamanızı öneririm yanına uzanın,kucağınıza alın filan ama sallamayın.Zamanla şifreleyecektir beynine çok akıllı bu bebekler çünkü.

Bu arada sitede şöyle yazıyor;

- Gece uykusuna geçerken, ya da gece uykusu arasında uyandığı zaman uyuyana kadar yatır/kaldır yapın.
- Gündüz uykularına ilk yatırdığımızda, genel kural 40 dakika yatır/kaldır yapmak, ve bu süre sonunda hala uyuyamadığı takdirde, 5-10 dakikalık bir mola vermek (odanın dışına çıkmak), ve daha sonra odaya dönüp tekrar yatır/kaldır yapmak. Bunu bir sonraki mama/emme vakti gelene kadar sürdürmek.
-Bir gündüz uykusunun süresini uzatmak için, 40 dakika yatır/kaldır yapmak, sonrasında biraz mola verip tekrar etmek (mama/emme saatine kadar).
- Eğer bu yöntem boyunca bebek hiç uyuyamadıysa, ve mama/emme saati geldiği için artık kaldırıp emzirdiyseniz/mama verdiyseniz, bebeğinizin işaretlerine dikkat edin, ve yorgunluk belirtisi gösterdiğinde yatırın. Eğer yorgunluk belirtisi göstermezse, 45 dakika sonra yatırmayı deneyin uykularını alamadıkları için yorulmuş olmaları gerekiyor.

bunu aynen aldim "How long do I do pu/pd, do I ever take a break?" basligi altindan (o bahsettigim sitede).

selam anneler ..benim oğlum 13 aylk ilk altı ay öyle uslu bebektiki devamlı uyurdu biz uyandırrdk korkup 6. ay bir enerji geldiki of of hiç sallamaya alştrmıycam derken ayağımda sallarken buldum kendimi ilk başlarda on dk da ayakta uyuyan bebek şimdi saatlerce salla banamısın demiyor 4 gündür ayakta sallamayı kestim salıncaı var onda sallanyo ondanda kurtulmaı istiyoruz ama yannda yatrmak mümkün değil çok haraketli dönüyo oturuyo kaçıyo bazen ben uykuya dalıyorum düşme tehlikesi atlatıyoruzz . şu kendi kendine uyuyan başında davul çalsan uyanmayan bebekler ehayranıp kzmdada oğlumdada çektim bu uyku problemini .. hadi uyuttun gece kalkıyo mama istiyo halbuki ufakken bile kalmadı gece 5. aydan bir yaşna kadar gece emmedi uyuduydu şimdi uyanıyo mama içip yanımızda uyuyo ne yapcağmı şaşrdm mafoldumben

bu arada bu yatır/kaldır yöntemini yapmamanız gereken durumlar varmış;

1) Öncelikle şşş/pat yöntemi (bildiğimiz pış pışlamak aslında bu) Önce şşş dyierek, sırtına da hafifçe pat pat vurup, sakin sakin konuşsun. Yatır/kaldır yöntemi en son başvurulucak sakinleştirme yöntemi.

2) Eğer bebeğin EASY rutini (yemek-aktivite-uyku rutini) yoksa veya yanlışsa. Bir bebeğin uyuması için yorgun olması gerekiyor. Aşırı yorgunluk ya da aşırı uyarılmış olmamalı. Aç olmamalı. Doğru EASY rutini çok önemli.

3) Eğer emzik/sallama/memede uyutma (prop deniyor bunlara) gibi bir yönteme bağlı kalacaksanız. Yatır/kaldır yöntemi ile beraber bu propları kullanamazsınız.
Fakat eğer bebeğiniz istediğinde emziği kendisi uzanıp alabiliyorsa bu durumda emzik prop olmuyor.

4) Bebek hastaysa. Bu durumda iyileene kadar ilgi şefkat isteyecektir.

5) Bebek acı çekiyorsa, bir sıkıntısı varsa – reflü ya da diş gibi.

6) Bebek olduğu yerde mutluysa ağlamıyorsa. Yatır/kaldır bebeği daha hızlı uykuya daldırma yöntemi değildir.

7) Eğer 2 hafta boyunca uyku eğitimine bağlı kalamayacaksanız. Eğer tatile gidecekseniz veya uyku eğitimini etkileyecek bir işiniz varsa.Bu uyku eğitimi süresince evde olmalısınız.

8) Bebek 4 aydan küçükse. 4 aydan küçük bebeklere şş/pat yöntemi öneriliyor.

9) Bebeğiniz acıktığı için ağlıyorsa. İstisna büyük bebekler için olabilir, büyük bebekler eğer çoğu kalorisini gece alıyorsa gündüz yerine. Bu ender görülür.

10) Bebeğin reflüsü varsa.

Bunlari da " 10 Reasons You Cannot Use Pu/Pd " topic inden cevirdim

canım ben de kitabı hep okuyorum..hep elimin altında..easyde mutlaka 7 de mi uyandırmak gerekli ki?bu sabah 5 te uyandı yatır kaldır yapmak istedim ama yatağındamağlamıyor ki gülüyor, oynuyor..3 saat odada durduk..oynadık eşimle nöbetleşe olarak..kafayı yicektik..artık 8 gibi iyice kızıştı.ve yatır kaldır yaptım.uyudu.ama 1 saat sadece...sonra 10 da uyandı..11 buçukta tekrar uyudu.yarım saat...sonra 15 :30 da uyudu..arada uyandı ellemedim eline su verdim tekrar uyumuş bir saat öle uyutmayı başardm..ama değişiyor..hiç bu saatlerde uyumazdı.çok sıcak acaba oğllum bunalyor ve uyuyamıyor mu ki?

bende kitap olmadığı için şu an kitapta ne yazıyor, ne yazmıyor bilemiyorum... pardon...

röportajında illa 7 diyor valla, bana da garip geliyor. ama bizim zaten düzen öyle, o yüzden ben de 7ye göre uymaya çalışıyorum.
yatağında ağlamayıp gülüyorsa, onu yatağında bırakıp siz odanıza döndüğünüzde napıyor? gülmeye devam mı ediyor, siz odadan çıkarken ağlamaya mı başlıyor?

eğer melin sabaha karşı 4te 5 te acıkıp uyandıysa eğer, emzirdikten sonra ben, o da uyumuyor. ben gidiyorum yatıyorum, ağlarsa giderim yanına ne yapayım diyorum. sonra da gözümü sabah açıyorum, konuşup konuşup uyuyor demek ki.

sabaha karşı erken uyanınca ve sonra tekrar yeteri kadar uyuyamayınca heralde ancak 1 buçuk saat dayanabilmiş ayık olmaya. Ama sonrasında yarım saat uyuması az gelmiş sanırım. Biraz fazla uzun süre uyanık kalıyor galiba Toprak? Dediğiniz gibi sıcaklar da etkiliyor olabilir. Birkaç günlük bir olaysa, büyüme evresi olabilir. Bazen belli dönemlerde bebeklerin büyümesinde bir sıçrama oluyormuş (akli bedensel gelişim herhangi biri) öyle duydum. Öyle bir anda huyu değişebiliyor bebeklerin derler. Bizim de onların gelişimine adapte olabilmemiz lazım. Zaten esas burda hep zorlanıyoruz galiba.

bu arada son 3-4 gündür, melin de akşam üstleri hiç uyumayıp yaklaşık 4 saat uyanık kaldığı için biraz sıkıntılı günler yaşıyoruz biz de. akşam saat 6da 6 buçukta uykusuzluğu bir anda bastırıyor, o yüzden 2-3 gündür erken yatıyor (dolayısıyla da erken kalkıyor maalesef) düzelir umuyorum.
gündüz iyi uyudu diye 3. gündüz uykusunu zorlamıyorum ben. Belki de orda hata yapıyorum... Bilmiyorum... Bu konuyu araştırmaya çalışıcam biraz şimdi...

bu aralar bende muzdaribim 2.5 aylıktan buyana şuan oğlum 10.5 aylık kendi kendine uyuyan çocuk büyüdükçe hareketlendikçe huy değiştirdi .şu aralar pek sıkıntılııyız 5.dişi çıkıyo sıcaklar hep etkili oluyo sanırım çünkü oğlum yaklaşık 10 gündür mama yemio reddediyo allahtan diğer şeyleri yiyo ve gündüz hiç uyumuyo diyebilirim sabah 7 gibi uyanıyo bir daha akşam 8 e kadar uyumuyo uyuduuğda oluyo gündüz 2 gibi ama çok az ve yanından ayrılmamı istemiyo niye böyle oldu bende bilmiyorum acaba diştenmi diede düşünmüyo dilim ama bu 5.dişi hiç böyle uyku problemimi olmamıştı vede mama problemimiz bakalım merak ediyorum oğlumun bu durumu ne kadar sürcek valla zor kızlar işimiz

tracynin kitabında u yazıyor..erken yatınca erken kalkar inanışı tamamen yanlış diyor...yatağında gülüyor dedim ya ben odama gidince biraz oyalanıyor sonra mızmızlanıyor ve sonra ağlamayı abartıyor..bir de sorum şu size.gece kalkınca emzirmiyorsun dimi*ama benimki emzirmeyince uyumuyor sanki..dün gece iki kere yatır kaldır yaptım uyuyor ama tekrar uyanıyor..ben de aç heralde dedim gerçekten de emdi...biir de melin kaç dk emiyor öğünlerde...4 satlik öğünlerde?benimki 5 dk emiyor ama çok hızlı emiyor.çok az geliyor bana ama zorluyorum fazla emsin diye emmiyor....saat 22 oldu hala uyumadı.odasına götürdük yatır kaldır yaptık uyuyacak gibi değil tekrar salona geldi şimdi..tam yorulmadı heralde..doğru muu yapıyorum bilmiyorum.easyde 19:00 de yatırmak diyır.uyumuyor ki bizimki 19:00 da.sadece o saatte uykusu geliyor bir kaç dakika kesitiriyor. o kadar.

bence tamamen sıcaktan.diş yoksa tabi..büyükler bile dayanamıyor sıcağa bebkler nasıl dayansın?

10 aylık bebeğin durumu çok farklı.. o konuları henüz araştırmadığım için pek fikrim yok, kusuruma bakmayın... ama odadan adım adım çıkmak, ağladığında geri odaya girmek, saklinlediğinde odadan tekrar çıkmak gibi bir şeylerden bahsediliyor.

bu arada esraseyhancım, röportajları okuyorum, emzirme saatlerinin arasını artık açmak gerekebilir. aktivite süresini de uzatmak. belki senin oğlan büyüdü, ona yetişmen lazım... şöyle olabiliyormuş, kısa uyuduğu için kısa süre uyanık kalıyormuş, kısa süre uyanık olduğu için kısa süreli uyku yetiyormuş ona. kısır döngü yani... böyle bir şey olabilir mi acaba?

geceleri bazen melin 1de de acıkıp uyandığı oluyor, 4te de, 5te de... bazen 7den ben artık alıp emziriyorum. (bu arada gece boyu çok uyanıyor, her seferinde emzik veriyorum, eğer alıp susuyorsa gidip yatıyorum, eğer açsa emzikle susmuyor zaten, emziriyorum). Her göğüste 5 dakikaya yakın kalıyor. Hatta belki daha da az. Ama gece uykuya yatmadan önce, en sonki öğünü biraz daha uzun sürüyor, keyif yapıyor heralde, ama ben de çok keyif alıyorum o yüzden kesmiyorum hemen.

fazla emsin diye zorlama bence, doyduğunda çeker o, güven ona annesi :) yemek konusunda hiç ısrar etmeyin. hem de emzirmek için. aç olsa kesin emer... etrafta dikkatini dağıtan bir şey yoksa tabi. bazen babası geliyor, melin unutuyo meme filan neymiş :) babası çıkınca odadan geri dönüyor işine.

bir de sen annesisin sonuçta, eğer uykusu yok kesinlikle, yatır kaldır işkence gibi oluyo oğluma diye hissediyosan, kesin öyledir... o zaman yarın öbür gün bu saatte neden uykusu hala yok sorununa çözüm deneyelim...

bak ne yapalım biliyo musun, önümüzdeki 2 gün her saat her yaptığını yaz bi kağıda, hiç atlamadan. Emzirme yatma kalkma uyuma oyun banyo vs herşey... şöyle bi grup grup inceleyelim dışardan bir gözle. bazen yazınca böyle şeyleri o zaman görebiliyosun bi sorun, varsa eğer... Olur mu?

bu arada kendim için de, 6-8 aylık dönemde bebekler gündüz 2 uykuya düşerlermiş.
(belki Toprak da yaşıtlarından daha büyüktür, onun da gündüz 2 uykuya geçmesi gerekiyordur).

ben de yarından itibaren gündüzleri 2 saat uyanık kaldığı saati 15er dakikalarla uzatıp 3 saate falan çıkarmaya çalışacağım.bu arada tabi ek gıda da aldıkları için 4 saatte 1 değil, 5 saatte bir de emzirmek olabilirmiş (3 saatlik aktivite, 1 buçuk saat gündüz uykusu için zaten 4 buçuk saatte bir emmesi gerek en az).

bakalım akşam uyku saatini düzelicek mi? Son 3-4 gündür böyle... Hatta burda yazmıştım, dün en son 3. uykusunu uyumadı diye.. Demek ki yetişememişim bebeğimin gelişimine :)

tamam canım..yarın yazmaya başlayacağım..sen dün yazmışsın ben yeni okuyabildim...bilinçi bir anneyle konuşmsk çok güzel..umarım düzelir herşey..benimki de dün 11 gibi uyuyabildi..9 buçukta uyurdu.gene sabah 6 buçukta uyandı..odaya gitttim kendi odama ama ağladı geri döndümieasyde de zzaten 7 de kalkıştı..iyi dedim..iki saat oyalanacağız..ama 10:15 te uyuyabildi.1 saat 15 dk falan uyudu...

iyi, bence her gün aynı saatte uyanabilmeleri iyi bir şey.
ama gece yatma saatini düzeltmemiz lazım, çünkü güzel güzel uykusunu alsın minik toprak.

1 saat 15 dk uyuması iyi bir şey. 3 saat kadar uyanık kalmış. Bakalım gün içinde ne kadar uyanık kalıyor. Belki Toprak böyle bir bebek, 3 saat uyanık kalıyorsa her seferinde, ve eğer 2saat sonra uyutmaya çabalıyorsan mesela, yazdığın zaman görebiliriz, belki o yüzden uyutamıyorsun... bakalım..

sen yaz canım herşeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…