Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kızlar uyku saatleri kabus gibi..uyuyamıyor..sallıyorum..yatırıyorum ininni söylüyorum yok....çocuk uyuyacağım diye eziyet çekiyor.tebi biz de..........kafaı yicem..bebeğni i kendi kendine uyutmayı başaranlar lütfen yardım...
Ben sizden değilim...
Pro Üye
oğlum 4 yaşında, 1 senedir kendi kendine uyuyor. bunu öğretmenin bir yolu olduğunu sanmyorum, zamanla öğreniliyor bence..
Bence bir değil onlarca yolu var.
en basiti ödüllendirmek
Hadi sen kendin uyu uyursan yarın sana şunu (yada istediği birşeyi) alıcam gibisinden..
Bebek yani :ecrin_bebek:
Allah analı babalı büyütsün.
Karanlık bir odada uyutmaya çalışmalısınız bundan ziyade gaz toplaması gibi bir durumun da olup olmadıgını bilmeniz lazım. Uykuları düzene girene kadar anason çayı içirebilirsiniz aşırıya kaçmadan.
Ben sizden değilim...
Pro Üye
5 ay kendi kendine uyumasını öğretmek için çok erken.. her ne kadar imkansız olduğunu bilsem de sallamamanızı öneririm. çok çabuk alışıyorlar..
mehtaps arkadaşım; maalesef teorideki bilgiler pratikte herzaman işe yarayamayabiliyor.. ödüllendirmeyi bırakın, oracıkta can vereceğinizi bilse bile "uyku" maalesef kolay inada binen bir durum.. bu zamanı hem anne hem bebek için daha acısız geçirmek, inatlaşmamaktan geçiyor... yerimseniben
konu sahibi arkadaşım; ilk oğlumda bir uyku düzeni oturturmak için öldüm resmen, ama olmadı.. bilmiyorum belki de benim stresim yansıyordu bebğime. 2.oğlumda loş bir ortamda ılık mama içirerek uyutmaya başladım, ama 6. ayını doldurmuştu.. bence siz de ılık bir mama ile sırtını sıvazlayarak uyutmayı denyebilisiniz... kolay gelsin..
canım gerçekten 5 ay çok erken ya bunları öğrenmesi için, çok zor olduğunu biliyorum ama en az 1-1,5 yaşına kadar sabretmek zorundasın. Ama gece ışıkları açmadan çocukla ilgilenerek gece gündüz farkını öğretebilirsin, gece emzir kucağına al pışpışla ama oyun oynama mesela, ışıkları açma
yani oyun gündüz uyku gece kavramını öğretmek için, gerçi yinede çok erken
genelde o kadar küçük bebekler için yıka, doyur, nini söyle bu 3 ünü her gece aynı döngüde yap derler ama ben bizzat denememiştim bunu. yıakdıktan sonra bebe yağıyla karnına sırtına falan masaj yapabilirsin
DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM
Kayıtlı Üye
kızımı 7,5 aylık bir aya kadar hiç sallamadan uyutuyordum alıştırmadım koydum yatağına kendi uyudu. odası da ayrıdır 3 ay dır. ama diş çıkartıcak berbat bir aydır ayağmda sallayınca bile uyumuyor.gecem gündüzüm gitti resmen ağlamak ne bilmeyen çocuk dakka başı ağlıyor.geçicek biliyorum ben de arada sallıyorum arada kendi uyuyor. bekle uykusu gelene dek sonra kendisi uyur. uykusu gelmeden uyutma. bir de hergün aynı saatlerde uyut.
hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
aaah ah ben de özlemle bekliyorum o günün gelmesini haftaya 5 aylık olacak benimki de uyuması tam bi eziyet.hele uyuyamayınca yorulana kadar ağlıyo ne yapsam nafile susmuyo.halbuki onu tutanmı var demi yatsa kendi kendine uyusa ne güzel olur
Oğlumu 4-5 aylık olduğundan beri ayağımda sallıyordum. Sonra nolduysa isyan etti:) Ayakta sallanmak istemedi. Ayağıma koyduğum an deli gibi kendini sağa sola atıyor, zorlarsam ağlıyor. Başlarda ne istediğini anlamadığım için çok zorlandım. O bir tarafta ağladı ben bir tarafta. Meğer afacan, ben yanında yatayım o da dönsün dursun sonunda kendisi uykuya dalsın istiyormuş. Ayakta sallamaktan pes edip yanıma yatırdığımda farkettim. Gerçi bu yöntemi de çok sevmiyorum çünkü karanlık odada onunla yatınca ben de uyuyakalıyorum sonra hiçbir iş yapamıyorum. Yine de iyi çok şükür. Akşamları alıyorum yatağıma emziriyorum sonra emziğini verip yatırıyorum ben de yanına uzanıyorum, kalkıp oturdukça ben yatırıyorum. Başlarda 1 saat şimdi de yarım saat sonra uyuyor. 15 dk daha bekleyip kucağımda yatağına taşıyorum. Eline de mutlaka benim tshirt ümü alıp sarılıyor.
Yanında yatarak deneyin siz de belki alışır.
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
daisy83 arkadaşımızın dediği yöntem işinize yarayacaktır benim oğlumda uyumuyordu kendi kendine eşim aldı yanına yattı bi gün o gün bugündür öyle uyuyo artık ama bazen emerek uyusa keşke demiyo değilim çünkü bazen çok uzun sürüyo dalması ama bunada şükür şunuda söyleyeyim babalar uyutmakta çok daha başarılı siz yapamazsanız eşiniz denesin eşim ne zaman ver ben uyuturum dese bi bakıyorum 5 dakikada uyumuş :))
hiç erken dil kendi kendine uyuması için tam zamanı benim oğlum 2.5 aylık ken kendi kendine uyumaya başlamışdı.ben emzirip direkt yatağa koyuyordum oda dönencesine baka baka müzik dinleyerek uyuyordu.şuan 10.5 aylık ve hala kendi uyuyor .biz 5.5 aylıkende odasını ayırmıştık.bence arkadaşlarımın dediği gibi erken dil kendi kendine uyuması için tam zamanı daha erken bile alıştırabilirdin.birazda aslında bebeğin kendi huyuylada alakalı olabilir her bebek aynı olmuyor.sen bu şekilde bir uyutmayı dene canım
Kesinlikle bebeğin huyuyla alakalı...
Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Önceleri bende göğsümde emerek uyusun diye can atardım ama sonra bunun ne kadar yanlış olduğunu öğrendim ve iyiki kızım böyle uyumamış demiş. Bende uykusunu düzene oturtabilmek için çok uğraştım.kucakta ve ayakta salladım, tüm evi kucağımda dolaştırdım beşiğinde salladım neler neler... Ama gerçekten de Asude nin dediği gibi babalar daha çabuk uyutuyor. yine bi gün böyle evi dolaştırarark uyutacağımız zaman eşime verdim ve bi baktım çarcabuk uyumuş bizim yaramaz. Sonra uykusunun geldiği zamanları ve saatini kaçırmamaya gayret ettim uykusu gelince emzirdim uyanıkken yatağına koydum böyle böyle alıştı. Ha hiç mi bozulmadı bozuldu tabi... 11,5 aylık şimdi hala bazen yatağına koyduğumda uykulu olan çocuk sonra bir andan canlanıveriyor... Ama bende pes etmiyorum hemen. emziğini veriyorum su içiriyorum filan tekrar tekrar yatırıyorum.. Vee galip ben oluyorum
Az insan çok huzur
Pro Üye
benim oğlumda 4 buçuk yaşında daha 1 sene oldu kendi kendine uyuyalı kendi kendine uyumaları biraz zor oluyo çünkü yorulacak kadar oynamıyolar oğlum gözetim altında arkadaşları ile oyun oynar ve yemeğini bile çok zor yiyip uyur bizde böyleyiz işte ne bileyim..
bugün sabah ve öğlen odasında bire saatimi harcayarak uyutmayı başardım..ama ben bittim..akşam dayanamadım....psikolojim bozuldu resmen..bir sitede okudum o yöntemi kullandım..15 dk yanına dur bebek yatağında.ağladığında onunla konuş.fiziksel temas kur ama kucağına alma..sonra 1 dk dışarı çık..tekrar gel.14 dk bu sefer dur...bu böyle devam edip duruyor...çok sabır isteyen birşey..benim oğlum çok inatçı sanırım..ne yapacağım bilmiyorum..anneliği beceremiyorum sanırım
Kızım ve Oğlum
Kayıtlı Üye
Bende bu dertten cok muzdaripdim taki annem gelene kadar ayagımda saatlerce sallardım bıraktıgım zaman acardı gozlerini annem alıstırdı nasıl oldu bilmiyorum ama artık ayakta sallanmayı kızımda istemiyor uyucagı zaman yanına uzanıyorum bende nin ni soyluyorum bir oyle donyor bir boyle bakıyorum uyumus dua ediyorum anneme :)
♥ {- _ -} ♥
Kayıtlı Üye
bugün sabah ve öğlen odasında bire saatimi harcayarak uyutmayı başardım..ama ben bittim..akşam dayanamadım....psikolojim bozuldu resmen..bir sitede okudum o yöntemi kullandım..15 dk yanına dur bebek yatağında.ağladığında onunla konuş.fiziksel temas kur ama kucağına alma..sonra 1 dk dışarı çık..tekrar gel.14 dk bu sefer dur...bu böyle devam edip duruyor...çok sabır isteyen birşey..benim oğlum çok inatçı sanırım..ne yapacağım bilmiyorum..anneliği beceremiyorum sanırım
hangi yöntem bu bilmiyorum ama ne olursa olsun ağlatmayın kendine güvensiz bir birey yetiştirmek istemezsiniz sanırım ben oğlum kolikken krize girdiğinde nolur ağlama diye kucağıma alıp çaresiz sarılırdım ağlamayan bi çocuğu ağlatmayın lütfen elbet öğrenecektir uyumayı tracy hogg un yöntemini deneyin yatır kaldır eğer ağlarsa hemen kucağınıza alıyorsunuz o yöntemde öğrenemezsede fazla zorlamamak lazım bence daha hazır olmayabilir anneliği becerememek değil bunlar her bebek farklı olduğu için her davranış her yöntem her bebekte aynı etkiyi yaratmıyo tamamen mizaç meselesi belliki sizinde sinirleriniz bozulmuş ama ağlatmadanda kendiniz birçok farklı yöntem bulabilirsiniz
tracy hoggun kitabı a var onu da denedim..yok olmuyor