yok hiç maddiyatla ilgili söylemlerde bulunmuyoruz ayrıca kalemliğinde 3 tane kullanılmamış kalem var o en küçüğü ile yazıyor yani bitacek de alacağız değil alınmışı var zatenÖncelikle kesinlikle pedagog ile görüşün takıntı olabilir durum ama bazen çocuk evde gördüğü bir şeyi çok da anlamadan aynalayabiliyor.
Evde maddiyattan sürekli bahsedildiği zaman da bu durum yaşanıyor olabilir. Çevremdeki çoğu memur çocuğunda vardı bu durum, 32 yaşına geldim hala bazen aşmak için kendimi çok zorluyorumanne babalar farkında olamıyor ama aman israf olmasın ya da masraf olmasın diye çocuğa o kadar sık söylemde bulunuluyor. En son komşumun çocuğuna çok güzel bir kurs varmış bak gitmek ister misin demiştim, çok masraf olur aileme gitmeyeyim dedi küçücük çocuk annesi bile şaşırdı yani.
öyle bi çocuk değil bi şeyler ister sürekli o pahalı alma ya da istemeyeyim durumu hiç yokBizim bir arkadasin eşi aşırı cimriydi mesela.
Çocuğu unide özel universite okumak yerine devleti tercih etti hem daha iyi bölümü elinin tersiyle itti.
Bir de bulunduğu yerde sürekli akrabalarına gitmek istiyormuş yemeğe para vermemek için.
Huydur geçer hesabi.
Kesin ya sizden ya da eşinizden birşeyleri örnek alıyordur .
Bir ara ablamın cocugu da sürekli para hesabı yapıyordu.
Anne o pahalı alma felan.
Aile gundeminizi degistirin.
evet bu olabilir eşyalarını çok seviyor paylaşımcı da değilTecrübem yok ama bende biraz öyleydim. Hele sevdiğim bir şeyse asla değiştirmezdim. O kalem minicik kalsa da zevkine devam ederdim. Eşyalarıyla fazla duygusal bağ kurmuş olabilir
Takıntılı değil mükemmeliyetçi bir çocuk. Aynından bende de var. Ben hayran oluyorum oğlumun bu özelliğine. Zamanla daha gevşiyorlar merak etme. Başarılı mı mesela? Benim oğlum MaşAllah başarılı 9 yaşında.slm kızlar kafamı kurcalayan bi durum var ben mi kuruntu yapıyorum sizlerden fikir almak istedim..6,5 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlum var bazı konularda takıntılı olduğunu düşünüyorum..küçücük bir kalemi var onunla yazmak istiyor mesela daha büyük yeni aldıklarım ile yazmıyor bu bitmeyene kadar yenileri kullanmayacağım diyor aynı şekilde silgi için de aynısını yapıyor bu şekil küçük ve kirlenmiş silgisini attım diye ağladı..tabletinin şarjı yüz olmadan çıkarıp oynamaz mesela,yüz olmadan çıkardıysam çok kızar o zaman senin telefonunla oynayacağım der yani benim şarjımın bi önemi yok kendi tableti için durum bu..Bunlar normal mi,bilgisi ya da tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak isterim
O zaman duygusal bağ kurmuş ta olabilir ama bu onu takintiya sürüklüyor.öyle bi çocuk değil bi şeyler ister sürekli o pahalı alma ya da istemeyeyim durumu hiç yok
ayy çok tatlı biriktirmiş nasıl daMerhaba,
Bu davranışları sizden ve çevresinden öğrendiği konusunda hemfikirim ben de.
Bu şekliyle takıntılı, cimri bir davranış görmedim ben doğrusu. Çocuğu takıntılı olarak adlandırmamak ve bu davranışları çok da vurgulamamak önemli. Sizden biraz daha esnek olmayı öğrenmesi gerekiyor. Eşyalarımızı hakkı ile kullanıp kıymetini bilmemiz güzel bir şey tabii ki, yeni bir şey almanın ve bunu kullanmanın keyfini de görmesi gerekiyor. Kendi tableti önemli ise sizinkinin de önemli olduğunu belirtin.Biz çocuğumla, biten şeylere teşekkür ederek birlikte geri dönüşüme atıyoruz. Ona ait birşeyi sormadan da atmam. Hafızası, duyguları ve kararları olan bir canlı sonuçta Istemezse bir müddet daha saklarım.
Benimki de küçülen kalemlerini saklar ve zaman zaman kullanır. Küçülen kıyafetlerini "artık bunların başka bir kardeşe gitme zamanı geldi" diye birlikte ayırırız.
Arkadaşlarına bir şeyler ikram etmeniz, bir arkadaşına hediye almak ... vs çocuğun kendi kişilik gelişimi açısından da önemli etkinlikler. Miniğinize sevgiler
Şu anda oyuncak kırmızı çizgimizayy çok tatlı biriktirmiş nasıl da..işte her şey de yok bu durum o yüzden ikilemde kalıyorum,kıyafeti hiç önemsemez küçülenleri vermem ile ilgili ama oyuncak defter kitap kalem bunları aşırı korumacı
Çocuk tutumlu, düzenli ve kendine göre prensipleri var. Siz neden her şeye bu kadar müdahale edip karışıyorsunuz onu anlamadım. Çocuğa ait tableti neden tam dolmadan marjdan çıkarıyorsunuz? Silgisini kendi stabilir bittiyse? İstediği kalemle yazsın size ne? Cocuk son derece normal ama siz biraz işgüzârsınız gibi geldi.slm kızlar kafamı kurcalayan bi durum var ben mi kuruntu yapıyorum sizlerden fikir almak istedim..6,5 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlum var bazı konularda takıntılı olduğunu düşünüyorum..küçücük bir kalemi var onunla yazmak istiyor mesela daha büyük yeni aldıklarım ile yazmıyor bu bitmeyene kadar yenileri kullanmayacağım diyor aynı şekilde silgi için de aynısını yapıyor bu şekil küçük ve kirlenmiş silgisini attım diye ağladı..tabletinin şarjı yüz olmadan çıkarıp oynamaz mesela,yüz olmadan çıkardıysam çok kızar o zaman senin telefonunla oynayacağım der yani benim şarjımın bi önemi yok kendi tableti için durum bu..Bunlar normal mi,bilgisi ya da tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak isterim
kalem küçücük eline zor sığıyor onunla yazmak istiyor,öğretmen veya arkadaşları bilinçli olarak almadığımızı düşünsünler istemiyorumÇocuk tutumlu, düzenli ve kendine göre prensipleri var. Siz neden her şeye bu kadar müdahale edip karışıyorsunuz onu anlamadım. Çocuğa ait tableti neden tam dolmadan marjdan çıkarıyorsunuz? Silgisini kendi stabilir bittiyse? İstediği kalemle yazsın size ne? Cocuk son derece normal ama siz biraz işgüzârsınız gibi geldi.
Doğru söylüyor!kalem için daha kullanılabilecek durumda diyor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?