• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğlum takıntılı mı

off tamam paylaşsın da o kadar da olmasın sonra daha haşere ve yapılı çocuklar minnakların mallarına çöküyor. mülkiyet haklarını öğretmek önemli çocuğa bence

Aşırı derecede aynı fikirdeyim sizinle :) Eşimin yeğeni oyuncaklarını paylaşmak istemiyor. Çocuğa resmen baskı kuruyorlar paylaş diye. Paylaşmasın arkadaşım mecbur mu? Anne baba olarak bir eşyayı ona vermişsin ve artık söz hakkı onda. Üstelik paylaşmak zorunda bırakmak çocuğa bence daha çok zarar verir. Biz çocuklarımızı kibar, cömert, naif yetiştirmeye çalışıyoruz ama okullar minik zorbalarla dolu. Evde de anne baba baskı kurduysa okuldaki zorba arkadaşı elindeki harçlığına kadar alıyor çocuğun. Bu kez çocuk kendini savunamıyor.

slm kızlar kafamı kurcalayan bi durum var ben mi kuruntu yapıyorum sizlerden fikir almak istedim..6,5 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlum var bazı konularda takıntılı olduğunu düşünüyorum..küçücük bir kalemi var onunla yazmak istiyor mesela daha büyük yeni aldıklarım ile yazmıyor bu bitmeyene kadar yenileri kullanmayacağım diyor aynı şekilde silgi için de aynısını yapıyor bu şekil küçük ve kirlenmiş silgisini attım diye ağladı..tabletinin şarjı yüz olmadan çıkarıp oynamaz mesela,yüz olmadan çıkardıysam çok kızar o zaman senin telefonunla oynayacağım der yani benim şarjımın bi önemi yok kendi tableti için durum bu..Bunlar normal mi,bilgisi ya da tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak isterim
Bence iyi birşey eşyalarının kıymetini biliyor işte ne güzel bana göre.

kalem küçücük eline zor sığıyor onunla yazmak istiyor,öğretmen veya arkadaşları bilinçli olarak almadığımızı düşünsünler istemiyorum
Bazı çocuklar hatta yetişkin insanlar nesnelerle duygusal ilişki kurabilir. Siz müdahale ettikçe onu anlamadığını düşünür o küçük kalbi kırılır. Kalem kutusuna yeni kalemi koyun öğretmeni veya arkadaşları görür. Ama en önemli olan yavrunuz başkalarının ne dediğini boşverin. Onun seçmesini sağlayın aldığınız eşyaları. Belki kendi secerse daha çok ısınır.

slm kızlar kafamı kurcalayan bi durum var ben mi kuruntu yapıyorum sizlerden fikir almak istedim..6,5 yaşında 1.sınıf öğrencisi oğlum var bazı konularda takıntılı olduğunu düşünüyorum..küçücük bir kalemi var onunla yazmak istiyor mesela daha büyük yeni aldıklarım ile yazmıyor bu bitmeyene kadar yenileri kullanmayacağım diyor aynı şekilde silgi için de aynısını yapıyor bu şekil küçük ve kirlenmiş silgisini attım diye ağladı..tabletinin şarjı yüz olmadan çıkarıp oynamaz mesela,yüz olmadan çıkardıysam çok kızar o zaman senin telefonunla oynayacağım der yani benim şarjımın bi önemi yok kendi tableti için durum bu..Bunlar normal mi,bilgisi ya da tecrübeli olan arkadaşlardan fikir almak isterim
Yalnız yaptiklarinin hepsi doğru :) karısmayin bence normaldir . Çocukların karakterlerini değiştirmeye çalismamak lazım. Gozlemlemeye devam edin ama bunlardan bir sorun olmaz gibi geldi bana

Back
X