Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
pahalı oyuncak almamaya çalışıyprum veya bir iki oynayınca kaldırıyorum artık biraz anlasın vede unutsun oyuncağı yenimiş gibi çıkarmayı düşünüyorumBenimde oglum 4 yasina yeni girdi ve o da cok hareketli.
Oglusum da oyuncaklarini cabuk kirar, oyuncak tamircisi olduk esimle resmen :)
Ben takmiyorum pek kafama biraz daha büyüsün yapmaz bence.
Cok pahalli oyucaklar almayin derim.
hep söylüyoruz kırılırsa bir daha almıyacağız diye ama haylaz olsun yenisini alırız diyip duruyo benimki sanırım meraktan kurcalayıp kırıyo geçen gün biz ona farketmeden bi lastiği kırık kamyon almışız hıh bak kırık mış bu kırık almışsınız dedi şaştık kaldıkbence her attığında telkinde bulunun.'oyuncaklar atılmaz bak kırılır sonra başka alamayız,babanın parası biter ) bak kırıldı çöpe atacaz şimdi' gibi uyarılar yapın.her seferinde bunu yineleyin bence sonunda sonuç verecektir.çünkü onlara herşeyi biz öğretiyoruz sonuçta.kırılmaması atılmaması gerektiğini de öğretebiliriz. o kendince oyuncağı atıp kendine bir oyun yaratıyor. önerilerim nacizane tabiki kimseye akıl vermek haddim değildir.
bizimde en korktuğumda gittiğimiz misafirlikte başkasının oyuncağını kırması çok tedirgin oluyorum .. ve oyuncak paylaşmamaya başladı yanına yaklaşınca başka çocuklar çığlık çığlığa :26:hiç bir şey işe yaramıyor en azından benim oğlumda daha aldığımızda eve gelmeden yolda bitiyo iş
bak yazık şimdi oynayamıcaz diyorum bida amcalar bşze satmıcaklar diyorum olsun kırılsın bak böylede oynanıyr diyor 3 sepet oyuncakdan bir tane bile sağlam yok misafir geliyo çocukların önüne dökmeye utanıyorum hurda yığını gibi sanki :)
pahalı oyuncak almamaya çalışıyprum veya bir iki oynayınca kaldırıyorum artık biraz anlasın vede unutsun oyuncağı yenimiş gibi çıkarmayı düşünüyorum
hep söylüyoruz kırılırsa bir daha almıyacağız diye ama haylaz olsun yenisini alırız diyip duruyo benimki sanırım meraktan kurcalayıp kırıyo geçen gün biz ona farketmeden bi lastiği kırık kamyon almışız hıh bak kırık mış bu kırık almışsınız dedi şaştık kaldık
bizimde en korktuğumda gittiğimiz misafirlikte başkasının oyuncağını kırması çok tedirgin oluyorum .. ve oyuncak paylaşmamaya başladı yanına yaklaşınca başka çocuklar çığlık çığlığa :26:
çocuk haylazlıktan kırmaz oyuncağını...sizin de söylediğiniz gibi meraktan kırar..oyuncakla nasıl oynayacağına kendisi karar verir onu yönlendiremezsiniz, oyuncakla nasıl oynayacağını anlatamazsınız...yanlış olur zaten...oyuncak çocuğun yaratıcılığını geliştirmelidir...hazır, ne şekilde oynanacağı beirlenmiş oyuncaklar yerine (elektronik oyuncaklar) daha basit rahatlıkla söküp takacağı, şekilden şekilde sokacağı oyuncaklar almalısınız...çocukken dayım kardeşime pillli, kendisi giden, ışıkları yanıp sönen, bir yere çarpınca dönüp gelen bir arabası almıştı...çok afilli bişeydi ama evde öyle süs gibi dururdu...hadi açalım şu arabayla oynayalım, onu izleyelim dediğimizi hiiiiiç hatırlamam...en çok babamın aldığı rengarenk legolarla oynamayı severdik ...bir sürü şey yapardık onlarla...
çocuğunuza kendisi oyun kuramayacağı oyuncaklar almayın...bırakın kendi oyuncakları ile kendisi nasıl isterse oynasın ve benim tavsiyem çok fazla oyuncak almayın...çamurda kumda oynasın, evde tencere tava ile oynasın, evdeki eski eşyalarla oynasın...kendisine neyi oyuncak yaparsa onunla oynasın...yapabiliyorsanız ona oyuncak vermek yerine siz onun oyunlarına katılın sizi oyun arkadaşı yapsın...
kırarsan almayız diye tehdit etmeyin bence...ona sadece başklarının eşyalarını izinsiz almaması gerektiğini, ve kullanınırken daha dikkatli ve özenli olması gerektiğini öğretin...bir de gerçekten zaman zaman bazı oyuncalarını saklayıp unutturup sonra ortaya çıkarmak çok faydalıdır..yeni olduğu hissini yaratır...yeni youncak almak yerine dönüşümlü olarak oyuncaklarını saklayabilirsiniz...
ben çocuğum olduğunda elektronik oyuncak yerine daha çok tahta oyuncak almayı düşünüyorum....
temmuzda 3 yaşında olucak oğlum haraketli bir çocuk oyuncaklarını aldığımız gün kırmaya başlıyor.. bi öneriniz varmı