konuşmayla zekiliğin hiç bir bağdaşması yok 27 aylıktı oğlum konuştuğunda ve onda olan akıl fikir etrafımda ki çoğu kimsede yok inan ki seni sulu götürüp susuz getirir o derece korkularınız endişeleriniz yersiz ve çok çok erken...Mash size:) diyelim. Benoglumun okul hayatinda olumsuzluk yasasin istemiyorum.caliskan ve zeki olsun tek istegim bu
Bu konuda arastirma yaptim zaten.hic bir belirtisi olmadi konusma azligi disinda.doktorda otizmle alakasi yk dedi.algi dilinde hicbir problm yok zaten ne istersen gider getirr otr kalk komutlarimin hepsini uygular .hiKonuşmaya başlama zamanıyla zekanın alakası yok inanın.
Yanlış anlamayın, korkmayın da ama geç konuşma bazen otizm belirtisi olabiliyor. Ki sizin bebeğinizde bu ihtimalin olduğunu düşünmedim ben. Bir sürü kelime söylüyor zaten ve başka şekilde de belli ederdi durumunu, muhakkak farkederdiniz. Siz yine de iyi gözlemleyin ufaklığı. Bir kaç aya şakımaya başlar diye düşünüyorum.
Test etmek açısından renkleri öğretebilirsiniz. Her gün bir renk öğretin. Sonrasında Rengin ismini söyleyemese de bir kaç rengi önüne koyup mesela maviyi göstermesini isteyebilirsiniz. Zamanla söylemeye de başlayacaktır.
şimdiden böyle bir beklenti içine girerseniz çok sorun yaşarsınız ilerde..tabi ki her anne evladı iyi eğitim alsın çalışkan olsun vs ister ama ,2 yaşında konuşmas sıkıntısından çalışkan ve zeki kısmına geçiş,üzerine çok düştüğünüzü gösteriyor..Mash size:) diyelim. Benoglumun okul hayatinda olumsuzluk yasasin istemiyorum.caliskan ve zeki olsun tek istegim bu
Aynen elimden geldikce etrafi takmamaya calisiyorum. Annelik duygusu iste aman bi sorunu olmasinda iste insan gozunde biraz buyutuyo sorunlariilk olarak çevrenizi bir kenara bırakın herkesin ağzı var konuşuyor....
ikinci olarak başka çocuklarla kıyaslamayaın ve kıyaslatmayın her çocuk farklıdır...
üçüncü olarak çocuğunuz size istediği bir şeyi hareketle veya göstererek anlattığında anlamamazlıktan gelin konuşmasını sağlayın benim oğlum 2,5 yaşını geçmişti konuştuğunda şuan bülbül gibi o ağzı hiç susmuyor maşallah....
Hayir otizmle ilgili hicbi belirtisi yok doktorda ole dedi oyuncaklari amacina uygun oynar sosyal bi cocuktur seslendgnzde doner bakar otizmli bi cocugun gelisim donemine sahit oldgm icin hicbir bnzer yonu olmadişimdiden böyle bir beklenti içine girerseniz çok sorun yaşarsınız ilerde..tabi ki her anne evladı iyi eğitim alsın çalışkan olsun vs ister ama ,2 yaşında konuşmas sıkıntısından çalışkan ve zeki kısmına geçiş,üzerine çok düştüğünüzü gösteriyor..
bence biraz rahat bırakın,doğal seyrinde konuşacaktır..
tabi başka belirtiler ve sıkıntılar yoksa..göz teması kurmada zorluk,belli obje veya seslere takılı kalma,tv karşısında kendinden geçme vs gibi..
Haklisiniz fazla ayrintili dusunuyorm herhalde.bide fazla titizm ev isleryle fazla ugrasiyorm doktr isi gucu birak onla konus dedi yeni yeni ole yapmaya calisiyormTakmayın gayet iyi konuşuyor
Bazıları daha hızlı konuşuyor bizimki de konuşmuyor dedik doktorda "peçete anne al " deyip bana peçete uzattı doktor kovdu bizi çocukla nasıl bir konuşma bekliyorsunuz diye
R sesini vs çıkaramamıştı nırmal onları 8 yaşına kadar çıkaramayıp öğrenenler de var
Yalnız çalışkan olsun Zeki olsun okulda başarılı olsun hedefleriniz sıkıntılı 25 aylık çıcuk için temenni olarak iyi ama ya okulda başarılı olamazsa diye endişe etmek dizi yıpratır çocuğa da ilerleyen süreçte baskı olarak geri dönebilir
Yakında uzun cümlelerle de konuşacak annesi
Aynenbizdede 5 6 7 sayilari var ins cumle kuracagi gunlerde gorcezbenimde kızım 27 aylık hemen hemen aynı şeyleri söylüyor normal birde sayıları sayıyor o kadar 1-6-7-8-10 bildikleri bunlar))
Goturdum doktora o konuyla ilgili hicbir belirtisi yok dedi cin gb oglunz.Ya bnm cocuk tehlikeli herseyi bilir uzat durur korkar. Herseyi anlarmerhaba benim komşumun çocuğu 3,5 yaşında düzgün cümleler kuramayıp konuşmada sorun yaşayınca doktora götürmüşler otizm demiş ama şöyle bir durum var çocuk kendine zarar verecek şeyleride bilmiyor yani sıcağın sıcak olduğunu ya da vücudunu kesecek şeylerden koruyamıyor kendini yavrum .
sadece konuşmakla belli olan bir durum değil sanırım bence tedbir amaçlı bir doktora gösterin.
Senin cocuk cok kucuk sen hic endise etmeBenim kizim da 16 aylik ve tek kelimesi o da cani isterse 'alo' :)gorumcemin kizi var tam bi yas buyuk buyuk adam gibi konusuyo :))Bende cok kafaya takiyorum ama yapacak birseyde yok elbet konusur.
Ne bileyim millet oyle bir anlatiyor ki disardan sanirsin hepsinin cocugu bülbülSenin cocuk cok kucuk sen hic endise etme
Canim beence gayet normal sonucta her cocugun gelisimi ayni anda olmuyor. Benim kuzenim 4 yasina kadar hic konusmadi kac kere doktora goturduler hic bir sorun yok cocuk inadindan konusmuyor dediler. Yetmedi yavrucagi hoca hoca gezdirdiler. 4,5 yasinda bir baladi konusmaya megerse her kelimeyi kaydetmis cocuk beyne sadece dile getirmiyormus simdi bir acildi pir acildi susturamiyruz. Ama iciniz rahat etmiyorsa doktorunuza sorun.Mrblar benim oglum 25 aylik (su, anne ,baba(aba) ,araba ,gol ,dustu, mama ,seker (seke) elbise (bise),alo,el,diş) disinda konusamiyor.sizce endiselenmelimiyim.Uzuluyorum yasitlari konusuyo ve cevrem tuhaf karsiliyor.