Oglum konusunda yardim

yezdanxxr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
76
13
36
Mrblar benim oglum 25 aylik (su, anne ,baba(aba) ,araba ,gol ,dustu, mama ,seker (seke) elbise (bise),alo,el,diş) disinda konusamiyor.sizce endiselenmelimiyim.Uzuluyorum yasitlari konusuyo ve cevrem tuhaf karsiliyor.

Mrblar benim oglum 25 aylik (su, anne ,baba(aba) ,araba ,gol ,dustu, mama ,seker (seke) elbise (bise),alo,el,diş) disinda konusamiyor.sizce endiselenmelimiyim.Uzuluyorum yasitlari konusuyo ve cevrem tuhaf karsiliyor.

hep kıyaslamalar bızlerı uzuyor zaten.ama arastırdıkça normal oldugunu bırden acılacagını anlarsınız...benım kızım 1,5 yasında anne dıyordu baba bıle demıyordu...20 aylıkken teyzesıı geldığınde anne baba meme dıyordu sadece.aradan 2 ay gectı 22 aylık ama teyzesı şok oldu çunku her kelımeyı soyluyor artık nerdeyse....yanı 2 ayda ınanılmaz degısım yasadı...bırden acıldı.sızınkıde oyle olacaktır emınım

Hangi şehirdesiniz? Şehrinizde "gelişimsel pediatri uzmanı" varsa bir gösterin.

Birden bire konuşuyor diyorlar,biz de 29 aylığız. 2-3 kelimelik cümle kuruyor ama hepsi anlaşılır şekilde diyemem

benim kızım da tam 25 aylık oda sadece anne baba dede adda süt mama top vs.. yani tek heceli kelimeleri çıkarabiliyor. siz etrafa bakmayın insanlar öyle bir anlatırki sanki oturup iki yaşındaki çocukla siyaset yapıyolar sanırsınız. bence normal ben hiç kafama takmıyorum herşey zamanı gelince oluyo....
mesela benim kızımında saçları uzamıyor onunla birlikte doğanlar kaç kez kestirdi yeniden uzadı bizimki daha bağlanacak kadar bile olmadı. doktora götürdüm sıkıntı yok dedi bebekten bebeğe değişir dedi.

Stres yapiyorm evde butun gun oglumla tekiz bide (r,k,g) harflerini kullanamyor sanki

Aynen ya bana alti aylik cocuklarinin konustugunu bile idea eden var boleyse bnm cocugumda bi tuhaflik var diyorum

Stres yapiyorm evde butun gun oglumla tekiz bide (r,k,g) harflerini kullanamyor sanki

bende tekım 2 ay onceye kadar hıç konuşmuyorsu stres yapmadım hıç....ayrıca oğlanlar daha gec konuşuyorlar nedense....bırkaç ay daha bekle derım sonra ıcının rahat olması ıcın göturursun doktora

Hangi şehirdesiniz? Şehrinizde "gelişimsel pediatri uzmanı" varsa bir gösterin.
Mus cocuk psikoloji uzmanina goturdum.Okadar kisa bi surede baktiki hicbisey yok cin gb cocuk dedi.Konusun bol bol dedi.Onu zaten surekli yapiyorm baba calisiyo ailem yanmda degil butun gun tekim oglumla

Daha ne konuşsun yavrucuk. Epey bir kelimeyi söyleyebiliyormuş. O yaştaki çocuktan daha fazlasını beklemeyin, ayrıca çevrenizdeki insanların lafına da kulak asmayın. Birçoğu aaa benim çocuğum o yaşta bülbül gibi şakıyordu diye methetmeye başlar. Bu arada oğlum 4 yaşına kadar R harfini söyleyemiyordu, geliyoyum, gidiyoyum vs.. diyordu. Tekrarlata tekrarlata öğrendi şimdi söyleyebiliyor.

Yani olumlu yapici yorum yapilmiyor.ilk cocugum cok titriyoruz ustune az konusuyo olmasi ister istemez korkutuyor insani.Krese yazmami onerende cok oldu.Ben ogluma kotu davranilmasindan korkuyorum ayri duramamaktan :) bide

Etrafında çok insan olan, çocukla çok konuşulan ortamda büyüyen bebekler daha çabuk konuşur. Siz muhtemelen bebeğinizle tek başınıza ilgileniyorsunuz. Daha geç konuşması normal.

O altı aylık konuşanlardan biri benim mesela. Kalabalık bir ailede tek bebekmişim ve herkesin ilgisi üstümdeymiş. 6.5 aylıkken ilk kelimem "boncuk" olarak dökülmüş ağzımdan. İnsan bir anne falan der boncuk ne?

Sıkmayın canınızı bunlarla, her çocuk farklıdır. Zamanı gelince susturamayacaksınız..

Mash size:) diyelim. Benoglumun okul hayatinda olumsuzluk yasasin istemiyorum.caliskan ve zeki olsun tek istegim bu

logopediye bi götürseniz? veya kulagina bi baktirin? Bi kulagi agir duymasin (allah korusun)?

Ama bence her cocuk degisiktir... kimisi erken kimisi gec ögrenir ...

Mash size:) diyelim. Benoglumun okul hayatinda olumsuzluk yasasin istemiyorum.caliskan ve zeki olsun tek istegim bu
Konuşmaya başlama zamanıyla zekanın alakası yok inanın.
Yanlış anlamayın, korkmayın da ama geç konuşma bazen otizm belirtisi olabiliyor. Ki sizin bebeğinizde bu ihtimalin olduğunu düşünmedim ben. Bir sürü kelime söylüyor zaten ve başka şekilde de belli ederdi durumunu, muhakkak farkederdiniz. Siz yine de iyi gözlemleyin ufaklığı. Bir kaç aya şakımaya başlar diye düşünüyorum.
Test etmek açısından renkleri öğretebilirsiniz. Her gün bir renk öğretin. Sonrasında Rengin ismini söyleyemese de bir kaç rengi önüne koyup mesela maviyi göstermesini isteyebilirsiniz. Zamanla söylemeye de başlayacaktır.

logopediye bi götürseniz? veya kulagina bi baktirin? Bi kulagi agir duymasin (allah korusun)?

Ama bence her cocuk degisiktir... kimisi erken kimisi gec ögrenir ...
Bebekken isitme testi yaptirdim.Sonradan bi sorun olurmu bilemiyorum.Ama isitme konusunda bi sorun yok gb gorunuyo kapi sesini bile bazen bnden once duyup kaciyor. Seslendgin zaman da hemen tepki verir

Bebekken isitme testi yaptirdim.Sonradan bi sorun olurmu bilemiyorum.Ama isitme konusunda bi sorun yok gb gorunuyo kapi sesini bile bazen bnden once duyup kaciyor. Seslendgin zaman da hemen tepki verir

Cocugunuzla sosyal aktivitelere katiliyormusunuz? Yani "Anne-Cocuk"- Projeleri falan?

Bence logopediye götürün en sagliklisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…