- 26 Haziran 2014
- 1.077
- 1.361
Aynen oyle. Cok sacma sarkilar soyluyor. Anlamsiz, sacma, amacsiz, dusuk. Hic de sevimli degilbak bi konuyu daha sabote edicez şimdi senlecanım kardeşimi ben de beğeniyorum ama can'ı eşimin eline versen bi kaşık suda boğar adam bi sinir oluyo sanki düşmanı şarkıları çok uyduruk diye de kendini savunuyo anlaşılan çizgi film izlemekten karı koca bizim beyin hücreleri düzleşmiş
Ya bence batil inanc. Deve diliyle konusamayan cocugun dili arasinda kurulmus sacma bir baglanti. Ben bu tur batil seylerden uzak duruyorum kendimce. Bir de taa nerelerden getirilmis kac aylik bir parca et. Cocuga yedirmeye cesaret edemedim.Hayır, deve dili küçükken hemen etki etmiş, sadece şimdi deve dilinin acısını çekiyoruz demek istedim. Hem inanmayaya bağlı tabi, insanın başına gelince her yolu denemek ister.. Yine de tek yardım Allah 'tandır tabiki de..Bu tür şeyler vesile olur sadece..
Aynen oyle. Cok sacma sarkilar soyluyor. Anlamsiz, sacma, amacsiz, dusuk. Hic de sevimli degilSirlar dunyasinin cocuk versiyonu mubarek
Konulari sabote etmeyelim. Edenleri uyaralim
Kardeşi yok evet ama ben sürekli konuşuyorum oglumla o kendi çapında konuşuyor bana cevap veriyor ama anlamsız anlaşılır değil.okudum bazı cocuklar tek büyürken geç konusurlar acaba ondan mı?
Benim oğlumda öyle mesela suya lik lik diyor arabaya düt dayıya ami parka utti gibi ama anlamsız işte inşallah konuşsun çok üzülüyorum bu durumunaCanim benim kuzenimin oglu da iki yasini gectigi halde konusamiyordu. Daha dogrusu herseye kendince uydurdugu kelimeleri vardi. Su demez tiaa derdi mesela.sonra bi anda konusmaya basladi biz de sasirdik :) su an 5 yasinda krese gidiyor kendi kendine okumayi soktu 3 haneli sayilari bile toplayip cikariyor.ustun zekaliymis ogretmenleri oyle soyluyorlar.icini ferah tut allahin izni ile hic bi seyi yoktur senin yavrunun da insaallah...
Siz nereden biliyorsunuz ?? Tanisiyormuyuz da bu şekilde bilmiş bilmiş ukala bir tavırla konuşuyorsunuz ?? Size beni tanımadan yargilama hakkı vermedim beni tanımadan yargilayamazsiniz anladınız mi ?? Haddini zi bilin ilk önce.hayir. bu durum anne baba ilgisizliiginden. cocugu opuyor seviyor sonra aciyor tv yi cocuk belkide saatlerce izliyor.arkadasta kendi islerine bakiyor. baba nerde cocukla hangi oyunlari oynuyor. hangi resimli eglence kitaplarina bakiyor.kapali acik oyun alanina en son ne zaman goturdu belirsiz.
Belki duymak istemediklerini soyleyebilir biz bilemeyiz ama en azindan cozum uretirOo sizin ki iyiymis 3 dil bizim evde tek dil konuşuluyor ama onu bile kojusturamadik oğluma.
Anne baba anneanne cis kaka karga gölge salca tahta ve bazı hayvanların seslerini Çıkartıyor.
Çocuk psikologu na gitmekten korkuyorum duymak istemediğim şeylerin söylerse diye. Altından nasıl kalkarim diye. hayırlısı iyi bir psikolog arastirayim bakalim
Kac yasinda oglunuzMerhaba arkadaşlar oğlum konuşamıyor Muhammed Turab ismi onun için bu duayı okurmusunuz
Rabbişrahli sadri ve yessirli emri.
Vahlül uqdeten min lisani yefqahu qavli”
Manasi;Ey rabbim.
Göğsümü aç, genişlet.
İşimi kolaylaştır.
Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni”
(Taha: 25-28)
Benim yegenimde 4 yasinda konusmuyor sizin gibi dr goturdu 2 yil once otizim cikti rabbim korusun inHiç konuşmuyor değil anne baba cis kaka anneanne inşallahbi bi kac kelime kullanıyor ama o kadar çocuk gelişim uzmanina götürdüm 2 kez bir problem yok ama farkli bi cocuk dediler sadece . Ne demek diye de sormadım aklıma gelmedi :/
Beni anlıyor dediğimi yapıyor işaret ediyor sunu getir dediğimde getiriyor. vücut dilini kullanıyor Birseyler anlatırken.
Anlatamadıgi dönemlerde ki her zaman anlamıyorum vücut dilini sinirleniyor bagriyor vuruyor yani hircinlasiyor.
Belediyenin kresinde yazıldık belki konuşmasına faydası olur diye ama 1 kez gidebildik içeri adım dahi atmiyor çünkü taşıtları konuşuyor bunu anlamiyorlar sorun oluyor