Oğlum için fikirlerinize ihtiyacım var

Mesajın içine ekleme yapmışım yanlışlıkla
pedagog görmeli diye düşünüyorum. En azından profesyonel fikirler verebilir. Hayat sizin için çok zor eminim.
Ya çok zor desem bir çok insana haksızlık olur eminim .Çalıştığı halde ugrasan yada ağır hastalıklar yüzünden hastanelerde uykusuz kalan bir sürü anne vardır .Yine de şükür ama sanırım biraz yorgunum o yüzden de bunaldım birde biraz tek başıma kalmaya ihtiyacım var ama suan imkansız biraz bunaldım herhalde .Oğlumda çok yer değiştirdi 2,5 ay babadan evden ayrı kaldı buna da bağlıyorum tabi ama ben doldum biraz ...
Sanırım ikimizin de ihtiyacı var

Hemde ne ben çağı :)) anahtarla kapıyı açacak diye bekliyoruz kırk saat biz açıp girersek geri çıkartmaya çalışıyor.
Aslında öyle çok yapışıp kontrol eden bı tip değildim ama bir kaç defa yola firlamsya kalktı son dk yakaladım ve bağırdım çünkü korktum .sonrada eve götürdüm ve birkaç gün dışarı parka cikarmadim.Sebebini anlatarak ama evde bi ton insan olunca ,oyun vs oynandığı için çok etkilemedi parka gitmiş gitmemiş vs .
Mesela yemek konusunda çocuğun hevesini korwlttik eşimin titizliği yüzünden .Çünkü oyuna çevirmişti bütün yemek çorba kafasından aşağıya iniyordu vs şimdi ağzına tikistirmsya çalışıyoruz saçma sapan .
Biraz müsade etmek lazım ama o sınırı tutturmak önemli sanırım ben o dengeyi kuramadım

Ya tabiki her haliyle seviyorum ama ruh halinde bir sıkıntı varsa önlem almak istedim .Yok normalse tabiki kabullenecegim dışarı çıkınca bin pişman oluyorum bu sefer sinirleniyorum ister istemez
Sinirlenilmez mi kaç kere dislerimi sikmaktan dış etlerim kanadı ben biliyorum. Hele dışarda insanı daha da rezil ediyorlar.
Ama yapacak birşey yok, bizde bir de herşeyi ben yapacağım da var.
Keyfine tiyatrodan ağlaması da çok var.
Aynaya bakarak ağlıyor. Tamamen tatmin ediyor kendini.
Bunu ben değil pedagog söyledi uzun görüşmeler sonucu.
Sabırlı ol mecbur ve de ben yaptırım yapmıyordum.
Kıyamıyordum. Şimdi yapıyorum bir hakkını elinden alıyorum geçici bir süre.

Ama öyle kapıyı o açmak istedi yada otobüste düğmelere bastı diye değil benim yiprandigim şeyler.
Çerçevelere kadar evi indiriyor mesela, vuruyor, çığlık çığlığa bağırıyor, bende çok uzun zaman hasta bu çocuk diye düşündüm.
Sonunda anladım ki sadece fazlaca ilgi görmüş, pek az yasağı olan, benliği yüksek ve zeki bir çocuk..
Oynatmaya çalışıyor sadece.

Ay evet ya benim de iki dişim kırıldı öyle sikmaktan geçen gün çektirdim artık :))
Bide o var ,uuuuu diye ağlayıp kendine bakiyo ya gerçekten hani Survivor dakiler yiyeceğe saldiriyo ya oğlumda öyle sanki evde zincire bağlı gibi dışarı bi çıkıyor tövbeler olsun
Eve geri dönünce aç kalınca filan unuraamuyo ama oyuncak ile filan baslayabilirim ..

Yada şöyle yapayım mesela ,şunu yaparsan çamaşır makinesini xalistiramazsin,toz alamazsın,evi supuremezsin bak o koyar işte çocuk işçi çalıştırıyor gibiyim.

İnanın yapacağı varsa tekrarlar, evde hatta eve vatana kadar daha beter burnunuzdan getirir.
Ama eninde sonunda öğrenir, sadece bir kere de bu kadar basit olmayabiliyor, her çocuk bu kadar kolay kiramiyor direncini. O aşamada anne insanlıktan çıkıyor :)

Aynı insan miyiz diye düşündüm şu anda
Benimki de ev işi delisi.
Attığı için bütün oyuncakları kaldırdım umru değil, kalan tek oyuncağı da atıp hadi bunu da kaldır diyor.

Bizimkinde de o yok mesela .Vurma bilmez ,eşyaya zarar vermez .Büyütürken hiçbir şeyi salinmadim sadece prizleri kapattm onun dışında heryeri birlikte karistirdik .Birisinin evine gidince de karıştırmaz sadece bütün evi bı gezer meraktan .
Dediğiniz gibi belki de normal sadece meraklı ve akıllılar

zaten basit olmadığı açık bu sürenin ne kadar süreceği belirli değil diye yazdım

hatta altına bir şeyler de yazmıştım da zaten sıkıntılı konu sahibi bir de tuz biber olmayayım hiç geçmezse ya diye korkutmayayım diye sildim

zira uzun süre her an istediği olsun diye hareket eden çocuklar çok

ama bir süre sonra anneleri de kanıksıyor okul çağında duruluyorlar biraz da idare ediyorlar

aslında bence oğlunuz her işin elinden geldiğini gösterme modunda yani kendisini sizinle eş göstermeye çalışıyor

evde sizin yaptığınız yetişkin işlerine merak salıyor yani o da büyük o da yapacak

mesela mevsimi geliyor alın bezelye koyun önüne ayıklasın atın buzluğa

şaka bir yana sizin yapamadığınız bir şeyleri yapmak da ona haz verir mesela siz kavanozu açamayın o açsın havalara uçar

bazen ben eşimi çağırırdım bir şey için hemen önce oğlum gelirdi

öğrenmiştim onu da arada çağırıp bir şeyler yaptırırdım

ne bileyim yemeğe şu tabaktaki domatesi koy benim elim kirli mesela

ya da tuzu alamadım sen al çekmeceden şunu bul

bulaşık makinası yerleştirirken git bütün odaları dolaş bulaşık getir hatta koltukların altına da bak vs diye tekrar gönderirdim

eve dahil olmayı çocuklar seviyor benimki kocaman hala gelip mutfakta benim de yapabileceğim iş var mı der

16 aylik kizim var oda oto koltugunda oturmak istemez bunalir aglar sebebide oturmaktan kalca kemikleri agriyormus yani bizde oturuyoruz ama hareket ediyoruz yan donuyoruz biseyler yapabiliyoruz ama onlar sabit kaldiklari icin agri yapiyormus bir sure sonra

Bizde mesela, kurabiye puaca kek ne yapılacaksa beraber yaparız ya unu döker, ya hamuru yoğurur, geçen sulu köfteleri top top yaptı.
Bulaşık yerlestiririz, ben bulaşık yıkarken o plastikleri durular, halıları kaldırıp yerlere resim yaparız, balkon duvarlarını tebeşirle cizeriz mesela.
İkimizde keyif alırız ama kimi çocuk da dur durak olmuyor. Yani hadi bitti dediğimde yada birazdan bitiriyoruz diye hatırlattığım da bunu kabullenemiyor.
Benlik duygusu yüksek işte, birazda ilgi arsizligi da oldu bence..
Bende dahil etmeyi ister istemez azalttim işin sonunda ikimizde yipraniyorsak ne anlamı kalıyor dedim.

Doğru söylüyorsunuz ama gerçekten herşeyi birlikte yapıyoruz.1 yaşından beri onunla yapıyorum o yüzden biliyo zaten makineleri :)

Kek vs yaparken mutlaka birlikte yapıyoruz pilav filan yaoacaksam pirinçleri o yıkıyor süzgeçte ,sarma yaparken bile birlikte ...

Mesela şuan 70 M2 evin süpürüp silinmesi daha bitmedi yaklaşık 2saat oldu .Önce ben supuruyirum sonra o ,ben diliyorum arkamdan o da siliyor ,toz alıyorum arkamdan bidaha :)) bu sefer sinirleniyorum çok tez canlıyim ve yavaş ,uyuşuk herşeyden nefret ederim .

Bunu bilmiyordum.Ama benim şikayet ettiğim 10 dk lik yol mesela :) yoksa uzun yolda sık sık kaldırıyoruz benim bile ayaklarım uyuşuyor .
Genel olarak sevipmiyor sanırım oto koltuğu

Eğer aşırı kansızlığı yoksa şurubu boşverin.
Varsa da toz halinde demir ilaçlar var. Tatları güzel, bir şeylerin içinde anlaşılmıyör, onları deneyin.
Benim velet tv izlerken bile amuda kalkarak izliyor. 3 yas 8 aylik ama bildim bileli böyle.
Sorunu söyle çözdüm;
Eger gideceğim yere Aksam gidiyorsam mutlaka açık havaya çıkarıyorum.2-3 saat. Bisiklet sürüyor, parkta oynuyor.
Enerjisini biraz atmış oluyor.
Uyku saatinde evde oluyorum.
Bir de artık laftan anlıyorlar, uzun uzun derdimi anlatıyorum
Bu yemeği yemelisin, her seyi sevmek zorunda değilsin diyip faydalarını anlatıyorum mesela.
Biz de ise yarıyor. Biraz çabuk parlayip sönen bir oğlum var. Birden alevlenip bağırarak aglayip, kızıp 5 dk sonra di mi anne di mi anne diyen :) bana çekmiş, büyüdükçe gecer.

Kan değeri 10 a düşmüş demir depoları boş maalesef ..normalde şurup içmeyi çok severdi balık yağı kullaniyodum balık asla ağzına surmedigi için ama 2,5 ay evden ve babadan ayrı kalmak kötü etkiledi sanırım .
Yemek secme olayı babada ve bende de var sanırım bize çekti .Eşim mesela kumpire bile bakamaz içi kalkar neymiş herşey iç içe karışık görünüyormuş .Oğlum da öyle bı kaç şey birarada olsun oguruyor ama bebekliginden beri var .Fiziksel bir sorun çıkmadı .Zorlamiuorum çünkü küçükken bana ağzımı burnunu tutup yedirirlerdi hayal meyal hatırlıyorum belli bı yaşa kadar yemek görünce istifra ediyodum sadece kahvaltılık şeyler yerdim .Öyle olsun istemiyorum ama bu seferde düzgün bakamıyorum diye üzülüyorum çünkü son birkaç aydır yediği şeyler ,yoğurt ,makarna ,pilav,bazen çorba ,sut,peynir .Hele ki et,tavuk veya kıyma koyarsam bunları da yemiyor .

Dışarı çıkarmaya uğraşıyorum .Ailemin ve eşimin ailesinin yanındayken. Hergun parktaydi en az 2 saat sonrada evde kaç kişi oynuyoduk yine de uyumaya direniyordu .Öğle uykusu zaten hep zorla oluyordu 1,5 yıldır yok akşam erken uyuyor diye avunuyordum o da gitti onun bunun evinde .
Sanırım gerçekten çok yoruldum ve sinirlerim yıprandı yani oyun oynamak istemiyorum ben artık evde her gittiği odaya beni de cekeliyor sıkılıyorum .
Mesela bazı kurumlar kadro ilanı verdi başvuru yapsam çok istediğim yerler ama ya eşim gekemezse ,yok çocuk etkileniyor ,tek başıma olursam çocuk ilimizden de ayrı kalacak psikolojisi nasıl olur vıdı vidi hep bunlarla karşılaşıyorum bunalıyorum o yüzden sanırım .

Bunu bilmiyordum.Ama benim şikayet ettiğim 10 dk lik yol mesela :) yoksa uzun yolda sık sık kaldırıyoruz benim bile ayaklarım uyuşuyor .
Genel olarak sevipmiyor sanırım oto koltuğu
bizimkide ayni ozellikle dr una sormustum gittigim yer 17 km araba ile ama resmen eziyet hem.oturmak istemediklerinden hemde kemikleri bizimkinden daha cabuk yorulup agridigi icin demisti

bizimkide ayni ozellikle dr una sormustum gittigim yer 17 km araba ile ama resmen eziyet hem.oturmak istemediklerinden hemde kemikleri bizimkinden daha cabuk yorulup agridigi icin demisti
Öğrendiğim iyi oldu sağolun .Peki ne önerdi normal koltuğa kemerle oturmak ta istemiyor .Bende kısa mesafe bile olsa kemersiz bindirmem malum ne olacağı belli değil yollarda .Buna nasıl bir çözüm bulunabilir acaba

Toz demir takviyesini doktorunuza danışın. Şase şeklinde, tadı güzel. Daha kolay tüketir.

Yemek konusunda endişe etmeyin. Cesitlendirin. Benimkilerde et ürünü zor tüketiyor, yerine kuru uzum, kuru dut, ceviz Badem yükleniyorum :)
Yürüyüş yaparken seviyorlar yemeyi.
Yada süt İçmeler, meyveli sut yaparım.
Haftada bir gün evde hamburger günü var, evde yapıyoruz patates firına, köftesini kendi hazırlıyor oğlum, izgara. Yanında da gazoz.
Ben abur cubur vermiyorum. Haftada bir gün kahvaltıda nutella hakları ve bu gazoz var işte :) arada dedeler cikolata veriyor. Ama ayda 2 falan oluyor.
Rafine şeker tüketen çocuğun enerjisi çok fark ediyor. Bizimki pankek ve reçel sever ama böyle bir kahvaltı sonrası yerinde duramaz.

Gerisi için sabır. Buyuyecekler elbet. Aile bütünlüğünü bozmamanizi tavsiye ederim. Bizimkilerde düşkün babaya, o da ilgili sağolsun, yoklugunda zorlanıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…