- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
-
- Konu Sahibi capricorn87
Mesajın içine ekleme yapmışım yanlışlıkla
Ya çok zor desem bir çok insana haksızlık olur eminim .Çalıştığı halde ugrasan yada ağır hastalıklar yüzünden hastanelerde uykusuz kalan bir sürü anne vardır .Yine de şükür ama sanırım biraz yorgunum o yüzden de bunaldım birde biraz tek başıma kalmaya ihtiyacım var ama suan imkansız biraz bunaldım herhalde .Oğlumda çok yer değiştirdi 2,5 ay babadan evden ayrı kaldı buna da bağlıyorum tabi ama ben doldum biraz ...pedagog görmeli diye düşünüyorum. En azından profesyonel fikirler verebilir. Hayat sizin için çok zor eminim.
Hemde ne ben çağı :)) anahtarla kapıyı açacak diye bekliyoruz kırk saat biz açıp girersek geri çıkartmaya çalışıyor.aslında çocukların "ben" çağı vardır
biraz da hareketli olan çocukların "ben çağı" azıcık da uzun sürer
yani her şeyi "o" yapacaktır
"o" önce geçecektir
"o" gidecektir elini neden tutsun
bir nevi cahil cesareti
her şeyi yapmaya kudreti olduğunu düşünüyor o çağlarda çocuklar
çözüm önerisi kuralları net koymak
evet otobüste 5 durak sonra ineceğiz ve sen düğmeye basacaksın
eğer öncesinde kalkarsan otobüsten inmeyiz
ve eğer cidden inmez o otobüsle geri eve gelirseniz bir daha kalkmaz
yani yapabileceğiniz bir şeyi söyleyin
bir süre sabredince -ama bu süre belirli değil- öğrenir
Sinirlenilmez mi kaç kere dislerimi sikmaktan dış etlerim kanadı ben biliyorum. Hele dışarda insanı daha da rezil ediyorlar.Ya tabiki her haliyle seviyorum ama ruh halinde bir sıkıntı varsa önlem almak istedim .Yok normalse tabiki kabullenecegimdışarı çıkınca bin pişman oluyorum bu sefer sinirleniyorum ister istemez
Ama öyle kapıyı o açmak istedi yada otobüste düğmelere bastı diye değil benim yiprandigim şeyler.Sinirlenilmez mi kaç kere dislerimi sikmaktan dış etlerim kanadı ben biliyorum. Hele dışarda insanı daha da rezil ediyorlar.
Ama yapacak birşey yok, bizde bir de herşeyi ben yapacağım da var.
Keyfine tiyatrodan ağlaması da çok var.
Aynaya bakarak ağlıyor. Tamamen tatmin ediyor kendini.
Bunu ben değil pedagog söyledi uzun görüşmeler sonucu.
Sabırlı ol mecbur ve de ben yaptırım yapmıyordum.
Kıyamıyordum. Şimdi yapıyorum bir hakkını elinden alıyorum geçici bir süre.
Ay evet ya benim de iki dişim kırıldı öyle sikmaktan geçen gün çektirdim artık :))Sinirlenilmez mi kaç kere dislerimi sikmaktan dış etlerim kanadı ben biliyorum. Hele dışarda insanı daha da rezil ediyorlar.
Ama yapacak birşey yok, bizde bir de herşeyi ben yapacağım da var.
Keyfine tiyatrodan ağlaması da çok var.
Aynaya bakarak ağlıyor. Tamamen tatmin ediyor kendini.
Bunu ben değil pedagog söyledi uzun görüşmeler sonucu.
Sabırlı ol mecbur ve de ben yaptırım yapmıyordum.
Kıyamıyordum. Şimdi yapıyorum bir hakkını elinden alıyorum geçici bir süre.
İnanın yapacağı varsa tekrarlar, evde hatta eve vatana kadar daha beter burnunuzdan getirir.aslında çocukların "ben" çağı vardır
biraz da hareketli olan çocukların "ben çağı" azıcık da uzun sürer
yani her şeyi "o" yapacaktır
"o" önce geçecektir
"o" gidecektir elini neden tutsun
bir nevi cahil cesareti
her şeyi yapmaya kudreti olduğunu düşünüyor o çağlarda çocuklar
çözüm önerisi kuralları net koymak
evet otobüste 5 durak sonra ineceğiz ve sen düğmeye basacaksın
eğer öncesinde kalkarsan otobüsten inmeyiz
ve eğer cidden inmez o otobüsle geri eve gelirseniz bir daha kalkmaz
yani yapabileceğiniz bir şeyi söyleyin
bir süre sabredince -ama bu süre belirli değil- öğrenir
Aynı insan miyiz diye düşündüm şu andaAy evet ya benim de iki dişim kırıldı öyle sikmaktan geçen gün çektirdim artık :))
Bide o var ,uuuuu diye ağlayıp kendine bakiyoya gerçekten hani Survivor dakiler yiyeceğe saldiriyo ya oğlumda öyle sanki evde zincire bağlı gibi dışarı bi çıkıyor tövbeler olsun
Eve geri dönünce aç kalınca filan unuraamuyo ama oyuncak ile filan baslayabilirim ..
Yada şöyle yapayım mesela ,şunu yaparsan çamaşır makinesini xalistiramazsin,toz alamazsın,evi supuremezsin bak o koyar işteçocuk işçi çalıştırıyor gibiyim.
Bizimkinde de o yok mesela .Vurma bilmez ,eşyaya zarar vermez .Büyütürken hiçbir şeyi salinmadim sadece prizleri kapattm onun dışında heryeri birlikte karistirdik .Birisinin evine gidince de karıştırmaz sadece bütün evi bı gezer meraktan .Ama öyle kapıyı o açmak istedi yada otobüste düğmelere bastı diye değil benim yiprandigim şeyler.
Çerçevelere kadar evi indiriyor mesela, vuruyor, çığlık çığlığa bağırıyor, bende çok uzun zaman hasta bu çocuk diye düşündüm.
Sonunda anladım ki sadece fazlaca ilgi görmüş, pek az yasağı olan, benliği yüksek ve zeki bir çocuk..
Oynatmaya çalışıyor sadece.
Ay valla ya çok fenalarAynı insan miyiz diye düşündüm şu anda
Benimki de ev işi delisi.
Attığı için bütün oyuncakları kaldırdım umru değil, kalan tek oyuncağı da atıp hadi bunu da kaldır diyor.
İnanın yapacağı varsa tekrarlar, evde hatta eve vatana kadar daha beter burnunuzdan getirir.
Ama eninde sonunda öğrenir, sadece bir kere de bu kadar basit olmayabiliyor, her çocuk bu kadar kolay kiramiyor direncini. O aşamada anne insanlıktan çıkıyor :)
Ay evet ya benim de iki dişim kırıldı öyle sikmaktan geçen gün çektirdim artık :))
Bide o var ,uuuuu diye ağlayıp kendine bakiyoya gerçekten hani Survivor dakiler yiyeceğe saldiriyo ya oğlumda öyle sanki evde zincire bağlı gibi dışarı bi çıkıyor tövbeler olsun
Eve geri dönünce aç kalınca filan unuraamuyo ama oyuncak ile filan baslayabilirim ..
Yada şöyle yapayım mesela ,şunu yaparsan çamaşır makinesini xalistiramazsin,toz alamazsın,evi supuremezsin bak o koyar işteçocuk işçi çalıştırıyor gibiyim.
Bizde mesela, kurabiye puaca kek ne yapılacaksa beraber yaparız ya unu döker, ya hamuru yoğurur, geçen sulu köfteleri top top yaptı.aslında bence oğlunuz her işin elinden geldiğini gösterme modunda yani kendisini sizinle eş göstermeye çalışıyor
evde sizin yaptığınız yetişkin işlerine merak salıyor yani o da büyük o da yapacak
mesela mevsimi geliyor alın bezelye koyun önüne ayıklasın atın buzluğa
şaka bir yana sizin yapamadığınız bir şeyleri yapmak da ona haz verir mesela siz kavanozu açamayın o açsın havalara uçar
bazen ben eşimi çağırırdım bir şey için hemen önce oğlum gelirdi
öğrenmiştim onu da arada çağırıp bir şeyler yaptırırdım
ne bileyim yemeğe şu tabaktaki domatesi koy benim elim kirli mesela
ya da tuzu alamadım sen al çekmeceden şunu bul
bulaşık makinası yerleştirirken git bütün odaları dolaş bulaşık getir hatta koltukların altına da bak vs diye tekrar gönderirdim
eve dahil olmayı çocuklar seviyor benimki kocaman hala gelip mutfakta benim de yapabileceğim iş var mı der
Doğru söylüyorsunuz ama gerçekten herşeyi birlikte yapıyoruz.1 yaşından beri onunla yapıyorum o yüzden biliyo zaten makineleri :)aslında bence oğlunuz her işin elinden geldiğini gösterme modunda yani kendisini sizinle eş göstermeye çalışıyor
evde sizin yaptığınız yetişkin işlerine merak salıyor yani o da büyük o da yapacak
mesela mevsimi geliyor alın bezelye koyun önüne ayıklasın atın buzluğa
şaka bir yana sizin yapamadığınız bir şeyleri yapmak da ona haz verir mesela siz kavanozu açamayın o açsın havalara uçar
bazen ben eşimi çağırırdım bir şey için hemen önce oğlum gelirdi
öğrenmiştim onu da arada çağırıp bir şeyler yaptırırdım
ne bileyim yemeğe şu tabaktaki domatesi koy benim elim kirli mesela
ya da tuzu alamadım sen al çekmeceden şunu bul
bulaşık makinası yerleştirirken git bütün odaları dolaş bulaşık getir hatta koltukların altına da bak vs diye tekrar gönderirdim
eve dahil olmayı çocuklar seviyor benimki kocaman hala gelip mutfakta benim de yapabileceğim iş var mı der
Bunu bilmiyordum.Ama benim şikayet ettiğim 10 dk lik yol mesela :) yoksa uzun yolda sık sık kaldırıyoruz benim bile ayaklarım uyuşuyor .16 aylik kizim var oda oto koltugunda oturmak istemez bunalir aglar sebebide oturmaktan kalca kemikleri agriyormus yani bizde oturuyoruz ama hareket ediyoruz yan donuyoruz biseyler yapabiliyoruz ama onlar sabit kaldiklari icin agri yapiyormus bir sure sonra
Kan değeri 10 a düşmüş demir depoları boş maalesef ..normalde şurup içmeyi çok severdi balık yağı kullaniyodum balık asla ağzına surmedigi için ama 2,5 ay evden ve babadan ayrı kalmak kötü etkiledi sanırım .Eğer aşırı kansızlığı yoksa şurubu boşverin.
Varsa da toz halinde demir ilaçlar var. Tatları güzel, bir şeylerin içinde anlaşılmıyör, onları deneyin.
Benim velet tv izlerken bile amuda kalkarak izliyor. 3 yas 8 aylik ama bildim bileli böyle.
Sorunu söyle çözdüm;
Eger gideceğim yere Aksam gidiyorsam mutlaka açık havaya çıkarıyorum.2-3 saat. Bisiklet sürüyor, parkta oynuyor.
Enerjisini biraz atmış oluyor.
Uyku saatinde evde oluyorum.
Bir de artık laftan anlıyorlar, uzun uzun derdimi anlatıyorum
Bu yemeği yemelisin, her seyi sevmek zorunda değilsin diyip faydalarını anlatıyorum mesela.
Biz de ise yarıyor. Biraz çabuk parlayip sönen bir oğlum var. Birden alevlenip bağırarak aglayip, kızıp 5 dk sonra di mi anne di mi anne diyen :) bana çekmiş, büyüdükçe gecer.
bizimkide ayni ozellikle dr una sormustum gittigim yer 17 km araba ile ama resmen eziyet hem.oturmak istemediklerinden hemde kemikleri bizimkinden daha cabuk yorulup agridigi icin demistiBunu bilmiyordum.Ama benim şikayet ettiğim 10 dk lik yol mesela :) yoksa uzun yolda sık sık kaldırıyoruz benim bile ayaklarım uyuşuyor .
Genel olarak sevipmiyor sanırım oto koltuğu
Öğrendiğim iyi oldu sağolun .Peki ne önerdi normal koltuğa kemerle oturmak ta istemiyor .Bende kısa mesafe bile olsa kemersiz bindirmem malum ne olacağı belli değil yollarda .Buna nasıl bir çözüm bulunabilir acababizimkide ayni ozellikle dr una sormustum gittigim yer 17 km araba ile ama resmen eziyet hem.oturmak istemediklerinden hemde kemikleri bizimkinden daha cabuk yorulup agridigi icin demisti
Kan değeri 10 a düşmüş demir depoları boş maalesef ..normalde şurup içmeyi çok severdi balık yağı kullaniyodum balık asla ağzına surmedigi için ama 2,5 ay evden ve babadan ayrı kalmak kötü etkiledi sanırım .
Yemek secme olayı babada ve bende de var sanırım bize çekti .Eşim mesela kumpire bile bakamaz içi kalkar neymiş herşey iç içe karışık görünüyormuş .Oğlum da öyle bı kaç şey birarada olsun oguruyor ama bebekliginden beri var .Fiziksel bir sorun çıkmadı .Zorlamiuorum çünkü küçükken bana ağzımı burnunu tutup yedirirlerdi hayal meyal hatırlıyorum belli bı yaşa kadar yemek görünce istifra ediyodum sadece kahvaltılık şeyler yerdim .Öyle olsun istemiyorum ama bu seferde düzgün bakamıyorum diye üzülüyorum çünkü son birkaç aydır yediği şeyler ,yoğurt ,makarna ,pilav,bazen çorba ,sut,peynir .Hele ki et,tavuk veya kıyma koyarsam bunları da yemiyor .
Dışarı çıkarmaya uğraşıyorum .Ailemin ve eşimin ailesinin yanındayken. Hergun parktaydi en az 2 saat sonrada evde kaç kişi oynuyoduk yine de uyumaya direniyordu .Öğle uykusu zaten hep zorla oluyordu 1,5 yıldır yok akşam erken uyuyor diye avunuyordum o da gitti onun bunun evinde .
Sanırım gerçekten çok yoruldum ve sinirlerim yıprandı yani oyun oynamak istemiyorum ben artık evde her gittiği odaya beni de cekeliyor sıkılıyorum .
Mesela bazı kurumlar kadro ilanı verdi başvuru yapsam çok istediğim yerler ama ya eşim gekemezse ,yok çocuk etkileniyor ,tek başıma olursam çocuk ilimizden de ayrı kalacak psikolojisi nasıl olur vıdı vidi hep bunlarla karşılaşıyorum bunalıyorum o yüzden sanırım .