Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

İnsanların fikri değişebilir, bu çok normal. Deneyimleri, yaşanmışlıkları önceki mesajındaki fikirlerini değiştirmiştir. İnsanız, hepimiz bazı konularda birkaç sene öncekiyle aynı düşünmüyor olabiliriz.

Ama burada insanları üst perdeden eleştiren, "sizi de göreceğiz" diye parmak sallayan birinin önce kendine bakması gerekir bu konuda. Konu sahibinde benim rahatsız olduğum şey üslubu.

Elbette insanların fikirleri değişebilir fakat konu sahibininki fikir değişmesi değil, baya fikirsizlik. Neyi savunduğunu, neye karşı olduğunu kendiside bilmiyor. Hani bir 5 sene öncesi falan olsa yine neyse de geçen sene yazdıkları bunlar. Ya fikirlerini ameliyatla aldırmış ya da 1 senede neler yaşamışsa artık kafasına vakko çanta mı yedi ne oldu bilmem fikirleri baya zarar görmüş.

Yazmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi.
Yahu, asansör kullanmak tam bir eziyet ve mecburuz, mecbur!
Avm de yanı kolon olan park yeri bulmak eziyet, çünkü kapının tam açılması lazım ki çocuğu koltuktan alabilelim.
Sıkış tepiş cafelerde mama sandalyesi konacak masayı bulmak işkence ama anca sığıyoruz.

Kimse demiyor ki kullanmayın, etmeyin.
100 metre ileriden bile okunur vaziyette asansör ve ulaşım araçlarında öncelikli yazıyor.
Ve bizler sıraya girmiş halde beklerken, arkadan kendinizce uyanıklık yapıp önümüze atlamayın diyoruz, bu mudur zor olan?
Geç geldiysen geç bineceksin ve senden daha müşkül durumda biri var ise öncelik onundur.
Bu benim gibi anneler için de geçerli, bizden sonra gelse de yaşlı, hasta, hamile, engelli bir birey varsa daima öncelik onundur.
Hastane acillerinde bile bu böyle değil midir, öncelik daima durumu ağır, zor, yaşlı, çocuk ve hamile olana verilir gerisi herkes gibi bekler.

Anlamadım ki ben ney bu kadar tartışılıyor, zaten mecbur olmasak oralara gidip işkence çekmeye niyetimiz de yok, vitrin bakmaya çıkılmıyor çocukla, zorunluluktan çıkılıyor.
Ah bir bilseniz el kol sallayarak gezmenin ne denli büyük lüks olduğunu, anlayacaksınız bizi de neyse....

Hangi şehirlerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben oğlumla bir yere gittiğimde hiç bir sorun yaşamıyorum.Sağ olsunlar insanlarımız duyarlı bu tip konularda.Hiç kimseden rica etmeme gerek kalmadan kalkıp yer veriyorlar,bebek arabamı bir yerden bir yere kaldırmam taşımam vs. gerekiyorsa hemen birileri yardımcı oluyor.Asansörlerde de bir sorun yaşamadım şimdilik.İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum.

Hangi şehirlerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben oğlumla bir yere gittiğimde hiç bir sorun yaşamıyorum.Sağ olsunlar insanlarımız duyarlı bu tip konularda.Hiç kimseden rica etmeme gerek kalmadan kalkıp yer veriyorlar,bebek arabamı bir yerden bir yere kaldırmam taşımam vs. gerekiyorsa hemen birileri yardımcı oluyor.Asansörlerde de bir sorun yaşamadım şimdilik.İstanbul Anadolu yakasında yaşıyorum.

konunun başından beri anlatılmak istenen tam da yazdığınız mesaj.
kimsenin bebekle ya da pusetle bir husumeti yok. sorun annelerin tavrında.
o ellerindeki koca arabalarla hakkım benim diye homurdanarak mecbur ayaklarınızı da ezicez artık zihniyetiyle yürümeseler aslında hepimiz aynı yollardan geçtik, halden anlarız.
biri de yazmış toplu taşımada inadıma arabayı kapatmıyorum.
neyin şikayetini ediyorsun o zaman.

Bende 1 yıllık anneyim, hiç sıkıntı yaşamadım bugüne kadar. Bi kere avm lerde asansöyle hep arada derede, mecburiyeti olanlar dışında kim niye binsin, yürüyen merdiven kolaylık. Otoparktan girişte binenler oluyor, o zaman da bana hep yer verildi. Bence siz itici bir tavırla herkesi arkanıza alıp öne geçiyorsanız insanlar böyle davranıyor olabilir. Biraz kendinizi sorgulayın..

nereden buldunuz bu mesajlarını?

Konunun açıldığı gün MUNE hanım buldu.
F24FB551-AFFB-4492-A86D-60E43A7DCF82.jpeg

Off offf konu almış başını gitmiş. Bazı yorumları hayretler içinde okuyorum. Hepimiz birbirimize karşılı saygılı olmalıyız. İsteyen asansöre biner isteyen merdivene. Hee sizi gören öncelik verir ne ala yoksa böyle bi beklentiye girmemek gerekir bence. O değil de neden biz çocuklular sürekli eleştiriliyoruz? Yok kafeye gitme yok avm ye gitme yok bebek değilse bebek arabası kullanma. Sizin nasıl hoşunuza gitmiyorsa ağlayan bebek bilinki sizin o üstten üstten bakışlarınızda biz annelerin hoşuna gitmiyor.

Sonuç olarak çocuğum olduğu için ayrıcalık görmek istemem. Ama çocuğum olduğu içinde ezilmek istemem. Hepinize sevgiler

nereden buldunuz bu mesajlarını?
Mune konu sahibinin eski bir başlıktaki mesajını paylaşmıştı, oradaki diğer mesajlarına da baktım :)

Bu konunun yüzlerce sayfa tartışılmasını anlayamadım açıkçası. Asansörde de yazıldığı üzere ‘öncelikli’ olarak belirtilmiş.
Yani kimse kimseye mutlak suretle yer vermek zorunda değil, ancak verse iyi olur. Subjektif bir konuda herkesin mutlak doğruyu bulmaya çalışırcasına karşısındakine düşüncesini empoze etmeye çalışmasına gerek yokki.

Sen öncelik vermiyor olabilirsin, ancak bunu talep edene çemkirmene gerek yok. Aynı şekilde öncelik isteyenler içinde... kimse size yer vermek ZORUNDA değil.

Niye o cocukta sizin toplumunuzun bir uyesi degilmi sadece anne babasimi sorumlu olmali yani dunyaya gelen her canlidan hepimiz az veya cok sorumluyuz once bunu bir anlayin.

Herhangi bir çocuktan sorumlu olmak istesem çocuk sahibi olurdum. Kendi çocuklarınızdan kendiniz sorumlu olunuz, başkalarından sorumlu davranışlar beklemeyiniz.

İki çocuk buyuttum ikisiyle de fildir fildir avm gezdm yeri geldi asansör kullandım yeri geldi yürüyen merdivenle bebek arabasıyla ciktm çıkardık saatlerce asansörde bekledik ama hic kimseyle de bu tarz diyaloga girmedim de girmem de
Evet öncelik öyle olabilir ama her insan sizin hassasiyetinize gore de yaşayamaz doğru olan evet sizin dediginizdir ama konuşma tarziniz hakliyken de sizi haksiz yapmış

En saygısız anımızda bile tüm avrupadan o saydığınız amerikadan cartından curtundan saygın ve asildir milletim. Beğenmiyorsanız bu milleti beğendiğiniz bir ülkeye yerleşiverin. Saygıı görürsünüz belki ozaman. :kahve:
Yok amerikada ingilterede toplum kuralıymışta bilmemne. Adamlar bizim gayet olağan yaptığımız görgü kurallarını reklamla kamu spotuyla kendi halkına izletiyor iyi olalım hoşgörülünolalım diye. Az araştırın izleyin izlettirin gidin yaşayın görün. Başka milletleri küçümsemiyorum asla ama burda burası türkiye bizde toplum kuralı vs yok demeyin kendi milletini bukadar aşşağılayan küçük gören başka bir millet yoktur.
:KK9:

Baştan sona hakaret.
Çocuk yapan çiftlere bakıp sevişme fantezisi kuran insanlarla neyin tartışamsını yapacağım ben Allah aşkına? Şu hamile kadın dar giymesin diyeb sapıklardan ne farkı var şy cümlelerin? Elin çocuğuna hakaret etmeye yada be hakkınız var? Beş yaşında arabaya biniyor diye kımız zararlıaı fln demeye de haddiniz yok.
Terbiyenizi takının önce.
Arabalardan rahatsızsınız diye kimse kendini eve kapayamacağına göre tahammül seviyenizi yükseltmeniz sizin için iyi olacak.
Nasıl bir toplum olduk ya. Çocuktan rahatsız bir millet.

Çocuktan rahatsız değilim ben gerzek ebeveynlerden rahatsızım. Çocuk yapıp götünü göbeğini salan kadın erkek çiftlere bakıp tiksiniyorum en fazla bazı insanların seviştiğini düşünmek tüylerimi ürpertiyo bunun nesini anlayamıyorsun?

Başı açık kapalı değil medeniyet meselesi bu bunu bi ayırt edin. Evet asansör herkese hak ama öncelik yaşlı hasta hamile ve cocuklularda. Bazen medeniyetsiz ebeveynler de onca uyarı ıkaza tehlikeye rağmen bebek arabalarını yürüyen merdivenden götürmeye çalışıyor ee o zaman da yürüyen merdiven önceliği kimde yaya olanda mı yoksa bebek arabalıda mı? Başı açık olsun kapalı olsun ne apartman kültürü ne topluma açık alan kültürü malesef ve malesef bizim milletimizde oturmuş değil kırk fırın ekmek yememiz gerekiyor. Yani sözüm ona doluysa arabanızı kapatın kanguruya koyun kısa surelıgıne sonra ınınce arabayı acar koyarsınız ben oyle yapıyorum.

X