Bebek Beslenmesi oglum daha oturamadi !!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kayaninannesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2010
75
-2
96
Almanya
kizlar selam..benim afacan 7 aylik oldu ama hala kendi kendine oturamiyorr..normalmi bu durum..?yürütec aldim simdi onunla kosa kosa yürüyo..emeklemede fasla olmadi.ama sanki kendi basina oturmasi lazim artik diye düsünüyorum..sizinkilerde nasil olduki ??

canım benim oğlum7.ayını bitirdi.hala desteksiz oturamıyor,hemen devriliyor.mama sandalyesinde oturuyor sadece.bence sorun yok.benimkide püsür.emeklesin diye yatırıyorum basıyor çığlığı.

kızlar siz endişelenirseniz ben ne yapayım benim oğlum 9,5 aylık ne oturabiliyo ne emekliyo normalmiş bu durum tembellik var sağolsun birazcık

normal canim zaten desteksiz oturmasi 10.ayını buluyor emin olun..birde benden size tavsiye bebeklerinizi biraz kendi haline birakin sürekil kucakta mama sandalyesinde yürüteçte olan bebeklerin kaslari fazla gelişmiyor emin olun..
yere serin battaniyesini dönsün emeklemeye çalişsin gayret etsinn..kol bacak kaslari kuvvetlensin..bende bilmiyordum ilk çocukta acemilik hep oluyor..birakin kendi haline oyalanmayo bilsin

ben yürütece sıcak bakmıyorum we kucaktada durmuyor o yüzden sürekli yerde oynuyor..bir uçtan öbür uca ya kayıyor sürünüyor yada yuvarlanıyor..çok tehlikeli oldu..bir de aşırı hareketli..zaten desteksiz otursa bile yerinde duramaz diyoruz:1rolleyes:

oğlum desteksiz 9.ayına girdiğinde oturmaya başladı.
daha öncesi oturuyordu tabi ama belli bir süre sonra düşüyordu.
biraz daha zamanınız var canım.
her bebeğin gelişimi farklı seyreder,bunun için üzülme.

birde yürüteç konusu bende olumlu bakmıyorum.
yaramaz oğlumdan iş yapamıyordum rahatlamam için aldık bizde yürüteç.
1 hafta sonra dr.kontrolümüzde dr.umuza söyledik ve bize kullanmayın,egeyede bu haksızlığı yapmayın dedi.
sakıncalarını anlattı!!!
bizde kaldırdık hemen zaten oğlum emekleyerek, tutunup yürüyerek işini halletmeye başladı.

Son düzenleme:
yürütec neden zararliki.bende aldim 2 hafta önce.cok sevdi cikmiyo hic icinden.walla ne yalan sölimm benimde isime geldi en azindan rahat rahat islerimi yapiyorum bende. ama neden zararli oldugu konusunda bi fikrim yok ?

normal gelişim sürecini takip etmekte fayda var diye düşünüyorum..bebeğiniz öncelikle emeklesin otursun..geç yada erken..

bence merak etme oturacaktır.benim oğlum 5 aylıkken emekledi,ama 9. ayda oturabildi.sabit durmak istemiyo çünkü.onların öncelikleri var,neyi yapmak işlerine geliyosa onu yapıyolar.ayrıca,bende yürüteç kullandım,önceleri çok endişem vardı ama şükür ki 11 aylıkken yürüdü.kısırlık yapıyo yürüteç falan deniliyo ama yürüteçle büyüyüp çocuğu olan kuzenlerimi görünce çokta umursamıyorum.canını sıkma istediği zaman oturacaktır.her bebeğin gelişimi farklı :)

oğlum 7,5 aylık be kendi kendie oturuyor hatta istemesemde kollarından tutuuğumuzda saatlerce gezebiliyor abarttım biraz ama öyle yorulsa bile devam ediyor kendi kendine oyunlar oynuyor biraz fazla hareketli uyurken bile fıtır fıtır o yüzden kilomuz az biraz fakat mama sandalyesinde biraz duruyor çünkü hareket olanağı kısıtlı ve yere inmek istiyor. yürüteç almadık ama almayı düşünüyorum çünkü hiç iş yapamıyorum yoksa ev darmadağınık kalıyor gerçi onda da 5/10 dakka bırakabilirim heryeri herşeyi karıştırıyor. kaşla göz arasında bişeyi çekiyor ittiriyor fırlatıyor galiba evde bi bebekle yaşamaya daha alışamadık neyse sağlıklı olsunda erken otursun geç yürüsün onlar ikinci planda :)

maaşallah nazar değmesin

bizde 7 ayı geçtik kendi kendine doğrulup oturmuyor , ama oturur bırakırsan kısa bir süre öyle duruyor. biz 5.5 aylıktan itibaren yere kocamaan yıkanabilen temiz bir örtü serdik. oyuncakları vs hep yerde. çok faydalı artık fırıl fırıl dönüyor ve emekleme çalışmaları yapıyor. düştü falan korkusu yok. hem kucak falan isteği azaldı. bayaa oyalanıyor böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…