Oğlum beni sevmiyor mu?

Freshh

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2017
1.537
5.848
Merhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der 😡 Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.
Bu arada eşim çok ilgili bir babadır onları böyle mutlu ve Eşimi ilgili görmek Çok hoşuma gidiyor şükrediyorum allaha. Ama içten içe oğlumun bana olan soğukluğu zoruma gidiyor. Erkek çocuğu anneye düşkün olur derlerdi benim oglum hic bana düskün değil.hicbir zaman da olmadı. Çok üzülüyorum. Geçen gün kayınvalidem bile herkesin çocuğu anne diye ağlar bizimki baba diye ağlıyor babacı bu dedi. Cok üzüldüm. Yorumlarınızı bekliyorum.

Yani üzülecek bir şey yok ama acaba bu kadar otoriter ve kuralcı olmasan mı ? Benimde 15 aylık bi kızım var. Anne diyemiyor ama bana daha düşkün herkeste farkındadır. Hiç bir zaman otoriter olmadım rahat olsun istedim yanımda.
Bilmiyorum gerçi herkesin yetiştirme tarzı farklıdır tabii

gayet normal babayla daha az gorustuklerı ıcın babayı gorunce ona ılgı daha fazla olur
benım kızım var 4 bucuk yasında
kız cocukları babaya daha bır duskun ben ne yapayım :KK70:
bosverın ılgılensın babasına da doysun onlar oynarken sızde kendınıze vakıt ayırın ben oyle yapıyorum

Üzülme ben Bi anne olamıyorum ama etrafımda gördüğüm erkek bebekler genelde ilk önce babacı sonradan anneci oluyorlar en basiti abilerimden kardeşlerimden biliyorum ki daha küçük o tam olarak neyin ne olduğunu bilmiyor emin ol ilerde bu böyle olmıcak.

benim kizim 3 yasinda aksamlari babasi gelince oda babacı oluyor çunku ozluyor
işimede geliyor kafa dinliyorum 😁
halbuki herşeyi yapmasina izin veren kişi benim aksama kadar oyun arkadaşi benim
eline gecen neredeyse tum oyuncaklarini alan benim kiyafetlerini alan benim ama babasinin alip aksam getirdigi oyun hamuru daha kiymetli çunku baba kisitli gordugu kişi.
hatta sizinkinin aylarindayken babasi gelince anne sen git gelme diyip kapiyi kapatirdi babasiyla özel oynuyomuş 🤪
allah razi olsun akilli kizim benim diyordum bende
sizi sevmediginden degil yani

Ay bu olay neredeyse her kız çocuğunda var bence. Benim annem de çok kuralcıydı(hala öyle) ve yapı olarak biraz soğuk. Sevdiğini kolay kolay göstermez ama hissettirir. Babam da küçüklüğümden beri öper sarılır, istediğimi alır, seni seviyorum falan der.Bu yaşımda kahvaltımı bile hazırlar.
Yani kızınız zamanla anlayacaktır. Üzülmeyin yapı meselesi bu

Bizde tam tersi baba daha otoriter ve dediğin gibi bi tık daha düşkün bana çünkü her nazı geçiyor,ama yinede tavrını değiştirme bnce
Keske bnde az daha kuralcı olabilseydim neticede bütün günümüz beraber geçiyor biraz kural iyidi ...

Ay bu olay neredeyse her kız çocuğunda var bence. Benim annem de çok kuralcıydı(hala öyle) ve yapı olarak biraz soğuk. Sevdiğini kolay kolay göstermez ama hissettirir. Babam da küçüklüğümden beri öper sarılır, istediğimi alır, seni seviyorum falan der.Bu yaşımda kahvaltımı bile hazırlar.
Yani kızınız zamanla anlayacaktır. Üzülmeyin yapı meselesi bu
konu sahibinin cocugu erkekmis ama

Merhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der 😡 Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.
Bu arada eşim çok ilgili bir babadır onları böyle mutlu ve Eşimi ilgili görmek Çok hoşuma gidiyor şükrediyorum allaha. Ama içten içe oğlumun bana olan soğukluğu zoruma gidiyor. Erkek çocuğu anneye düşkün olur derlerdi benim oglum hic bana düskün değil.hicbir zaman da olmadı. Çok üzülüyorum. Geçen gün kayınvalidem bile herkesin çocuğu anne diye ağlar bizimki baba diye ağlıyor babacı bu dedi. Cok üzüldüm. Yorumlarınızı bekliyorum.
Aynen benim oğlum fazlası var eksiği yoktu..Bende bazen kafama takıyordum bazen fırsattan istifade dinleniyordum..Hiç kafana takma yavaş yavaş geçiyor 3 yaşa doğru anneci oluyor,şu an oğlum 4 yaşında ikimize aynı yani bebeklikteki bariz babacılık bitti

Ben 3 aylıkken de babacıymisim,tüm gün terör estirir,babam gelince susar,her akşam göğsünde sakince uyurmusum.
Geldim 30 yaşıma hala da babaciyim.
7 yaşındayken bile 'anneni mi daha çok seviyorsun babanı mi?' sorusuna 'tabii ki babamı' diye cevap verirdim :)
Kısmet yani, bazı çocuklar babaci olabiliyor. Size tavsiyem otoritenizi azaltın. Benim annem de otoriter bir kadın, evin kural koyucu kötü polisi o.
Kötü polisligin sonu da daha az sevilmek bence... Siz de bütün yükü üzerinize almayin,tatsız bazı işleri ,bazı yasakları babaya devredin. Daha keyifli şeyler yapmaya gayret edin,derim ben.

Bizdede baba rahat ben yasaklar koyan kızan tarafım ama 3 çocuk da bana bağlı 20 aylık küçük babasına da gider ama hemen geri gelir

Bazı çocuklar babaya daha düşkün oluyo bi komşumun çocuğu adamın arkasından ağlıyo nerdeyse balkondan atlıcaktı geçende
Kendini üzme boşuna bi çocuk annesini sevmez mi hiç ama akşama seninle babayı görünce ona gitmesi normal ve ayrıca tadını çıkar biz çocuk babaya gitsin diye neler yapıyoz

Bağ çok önemli onu sağlamlaştırmaya gayret edin bence :anne:

Benim oglum da 13 aylik. Bu donemde babaya duskunluk basladi. Bazen bana gelmiyor babasindan. Ne zaman ki bana ihtiyaci var meme, uyku, yemek gibi bana geliyor gibi hissediyorum bazen. Sanki meme vermesem beni takmayacak gibi dusunuyorum ben de. Ama sacma. :) sizi anliyorum, insan bi hooop noluyoruz oluyor. Butun gece memede kal, butun zorlugunu ben cekeyim sen babaya git. Benimki de baba diyor surekli, anne demiyor. Soyleyebiliyor ama bana hic seslenmiyor. Babasina sesleniyor cunku ben zaten hep yanindayim 🤪 ve baba demek daha kolay.

Uzattim ama aslinda sunu diyecektim, gelisim surecinde de bu donemde babayla bag kurulur diyor. 2 yasinda da anneye duskunluk olurmus. Siramizi bekleyelim. 😃

Bence eşinizle oturup konuşmalısınız. Çocuğun kimi daha çok sevdiğiyle ilgili değil elbette 😅. Ebeveynlerin birlikte çalışması ve tutarlı olması gerekir. Çocuğunuzun psikolojisi açısından ikinizin de eşit miktarda rahat ve eşit miktarda otoriter olmanız gerekiyor. Sizin biraz otoritenizi azaltmanız ancak eşinizin de daha sıkı daha kuralcı olması gerekiyor.

Evde askeri kamp düzeyinde olmasa da belli bir düzen ve kurallar olması gerektiğinden yanayım ben, kendim de bu şekilde yetiştirildim. Annem biraz daha yufka yürekliydi, babamın izin vermediği şeye annem izin verirdi. Bu durum istediğim her şeyi annem üzerinden almama ve babamla düzgün iletişim kuramamama sebep oldu. Annemin rahatsızlığına kadar da annem babamla aramda bir köprüydü. Annem rahatsızlığından dolayı bu görevi görememeye başladığında benim babamla iletişimim ve aramdaki ilişki düzeldi.

Oğlunuz bu şekilde sadece babasıyla dürüst iletişim kuracak ve size kapalı olacak. Ancak ikiniz de ebeveynlik yöntemlerinizde uzlaşır tutarlı olursanız ikinizle iletişime de daha eşit düzeyde açık olur.

Yakın çevremde çok baskıcı anne ve aşırı serbest bir babanın 11 yaşındaki oğulları şuan pedegogtan çıkmıyor. Biriniz kuralcılığını diğeriniz serbestliğini törpülemeli bence nacizhane tavsiyem. (bi serbest baba adayı da bende var geçri nerele gideyim 🤦)

X