- 23 Ağustos 2012
- 49.521
- 229.571
Kadinin akıllısı çocuğa babayi sevdirirmis
Ananem der hep
+++
Teyzemin lafi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kadinin akıllısı çocuğa babayi sevdirirmis
Ananem der hep
Otorite derken şu şekilde hep zararlı şeylere gidiyor Mesela abajuru ellemek istiyor elektrik var sonuçta izin vermiyorum tehlikeli olduğunu anlatıyorum Cıs annecim olmaz diyorum. Ya da balkon demirlerine tutunup Ayağını dışarı sallamak gibi şeyler istiyor olmaz annecim düşersin filan diyorum. Sıcak çay bardağını kendisi tutup içmek istiyor vs Bu gibi şeyler Babası da alır abajuru prizden çıkarır eline verir oyna oğlum der. Kucağına alır balkondan asagı doğru baktırtır. Lambalara avizelere dokunmak istiyor mesela babası kucaklıyor elletiyor. Yapma çok yanlış desem de kıyamaz. Aslında asıl sorunumuz eşimin benim otoritemi sarsması. Tüm gün tehlikesini anlattığım dokunmaması gerektiğini öğrettiğim şeyi gidip eline vermesi.Yani üzülecek bir şey yok ama acaba bu kadar otoriter ve kuralcı olmasan mı ? Benimde 15 aylık bi kızım var. Anne diyemiyor ama bana daha düşkün herkeste farkındadır. Hiç bir zaman otoriter olmadım rahat olsun istedim yanımda.
Bilmiyorum gerçi herkesin yetiştirme tarzı farklıdır tabii
Evet ben de oyle yapıyorum evdeki işlerimi hallediyorum o açıdan iyi oluyor çünkü başka türlü yapamıyorumgayet normal babayla daha az gorustuklerı ıcın babayı gorunce ona ılgı daha fazla olur
benım kızım var 4 bucuk yasında
kız cocukları babaya daha bır duskun ben ne yapayım
bosverın ılgılensın babasına da doysun onlar oynarken sızde kendınıze vakıt ayırın ben oyle yapıyorum
Yok ben de kıskanmıyorum. Hosuma gidiyor iyi anlaşmaları. Sadece kendi açımdan üzülüyorum beni sevmediğini düsünüyorumBenimde iki evladim babaya düskündür. Onu bulsalar deliriyorlar. Babayi gündüz tabi daha az görüyorlar. Kiskanmiyorum bu yüzden. Annenin de babanin da yeri ayri.
Sorun sizin otoriter veya kuralcı olmanız değil.. Tek sorun eşiniz.. Ortak bir tutum içerisinde olmazsanız maalesef ileride daha büyük problemler ile karşılaşacaksınız.. Rica ediyorum Eşinizle konuşun ve ortak tutum içerisinde olmanız gerektiğini sizin hayır dediğinizi onun müsaade etmemesi gerektiğini söyleyin.. Çocuğun psikolojisi için de gereken bu.. Şuan belki eşiniz napim istiyor küçük o gibi düşünüp sizi çiğneyebilir.. Asıl siz değil çocuğunuz sizin için aynı şeyi düşünüyor.. Çocuğun kafasında oluşan şey tamamen şu "annem beni sevmiyor, her istediğimi babam yapıyor, annem izin vermiyor.." Gibi.. Küçüçük çocuğa neden bunu yapıyor eşiniz.. Yani kimse çocuğuna kıyamaz ama bu size karşı tavırlarını gördükten sonra bundan hemen vazgeçmeli.. Karakterinin oturmasını açısından bu çok önemli inanın buna...Merhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.
Bu arada eşim çok ilgili bir babadır onları böyle mutlu ve Eşimi ilgili görmek Çok hoşuma gidiyor şükrediyorum allaha. Ama içten içe oğlumun bana olan soğukluğu zoruma gidiyor. Erkek çocuğu anneye düşkün olur derlerdi benim oglum hic bana düskün değil.hicbir zaman da olmadı. Çok üzülüyorum. Geçen gün kayınvalidem bile herkesin çocuğu anne diye ağlar bizimki baba diye ağlıyor babacı bu dedi. Cok üzüldüm. Yorumlarınızı bekliyorum.
Otorite derken şu şekilde hep zararlı şeylere gidiyor Mesela abajuru ellemek istiyor elektrik var sonuçta izin vermiyorum tehlikeli olduğunu anlatıyorum Cıs annecim olmaz diyorum. Ya da balkon demirlerine tutunup Ayağını dışarı sallamak gibi şeyler istiyor olmaz annecim düşersin filan diyorum. Sıcak çay bardağını kendisi tutup içmek istiyor vs Bu gibi şeyler Babası da alır abajuru prizden çıkarır eline verir oyna oğlum der. Yapma çok yanlış desem de kıyamaz.
Evet ben de oyle yapıyorum evdeki işlerimi hallediyorum o açıdan iyi oluyor çünkü başka türlü yapamıyorum
Yok ben de kıskanmıyorum. Hosuma gidiyor iyi anlaşmaları. Sadece kendi açımdan üzülüyorum beni sevmediğini düsünüyorum
Haklısınız katılıyorum aslında bu konuda birkaç kez uyardım eşimi otoritemi sarstıgından bahsettim ama geç yaşta baba olduğu icin sanırım kıyamıyor işin ciddiyetini anlamadı. Daha ciddi bir şekilde konuşmam lazım.Sorun sizin otoriter veya kuralcı olmanız değil.. Tek sorun eşiniz.. Ortak bir tutum içerisinde olmazsanız maalesef ileride daha büyük problemler ile karşılaşacaksınız.. Rica ediyorum Eşinizle konuşun ve ortak tutum içerisinde olmanız gerektiğini sizin hayır dediğinizi onun müsaade etmemesi gerektiğini söyleyin.. Çocuğun psikolojisi için de gereken bu.. Şuan belki eşiniz napim istiyor küçük o gibi düşünüp sizi çiğneyebilir.. Asıl siz değil çocuğunuz sizin için aynı şeyi düşünüyor.. Çocuğun kafasında oluşan şey tamamen şu "annem beni sevmiyor, her istediğimi babam yapıyor, annem izin vermiyor.." Gibi.. Küçüçük çocuğa neden bunu yapıyor eşiniz.. Yani kimse çocuğuna kıyamaz ama bu size karşı tavırlarını gördükten sonra bundan hemen vazgeçmeli.. Karakterinin oturmasını açısından bu çok önemli inanın buna...
Babayı az gördüğü için çok normal. Bütün bebekler hemen hemen böyle emin olun. 13 aylık bebek henüz anne diyemiyor olabilir. Siz bakmayın kayınvalideye. Baba daha kolay bir kelime. Bir de şöyle düşünün anne hep var onun için. Eli kolu gibi. Onu aramaması onun için heyecanlanmamasi çok normal. 2 saat ayrılık ile de onu fark edemeyebilirsiniz mesela siz ise baslasaniz çocuk depresyona girer. En büyük yokluğu anne ile yaşar. Benim kızım da babacidir. Hatta yabancı erkekleri de sever. Geçen gün ateslendi. Acilde bir doktor sevdi kızımı. kucağından benim kucağıma gelmemek iicn ağladı, düşünün!Merhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.
Bu arada eşim çok ilgili bir babadır onları böyle mutlu ve Eşimi ilgili görmek Çok hoşuma gidiyor şükrediyorum allaha. Ama içten içe oğlumun bana olan soğukluğu zoruma gidiyor. Erkek çocuğu anneye düşkün olur derlerdi benim oglum hic bana düskün değil.hicbir zaman da olmadı. Çok üzülüyorum. Geçen gün kayınvalidem bile herkesin çocuğu anne diye ağlar bizimki baba diye ağlıyor babacı bu dedi. Cok üzüldüm. Yorumlarınızı bekliyorum.
Sorun sizin otoritenizin de sarılması değil aslında.. Sorun tamamen oğlunuzun psikolojisi.. Çocuk size karşı bilenlerek büyüyecek olmanın yanı sıra karakter olarak da dengesiz bir tip olabilir.. Çevremde var maalesef o yüzden bildiğim için söylüyorum.. Çocuk büyüyünce çocuğa kızılacak saygısız dengesiz gibi ama suç aslında büyütende olacak inanın bana.. Şimdi siz bana diyebilirsiniz sende ne abarttın altı üstü ufak birşey anlattık pireyi deve yaptın diyebilirsiniz.. Ben öğretmenim bu tarz 2 tane öğrencim oldu lisedeler.. Bizzat ilgilendiğim için anneleri ile bizzat konuştuğum için ve çocuk gelişimi üzerine dersler gördüğüm için size bunları söylüyorum.. Önleminizi alın lütfen..Haklısınız katılıyorum aslında bu konuda birkaç kez uyardım eşimi otoritemi sarstıgından bahsettim ama geç yaşta baba olduğu icin sanırım kıyamıyor işin ciddiyetini anlamadı. Daha ciddi bir şekilde konuşmam lazım.
Benim oglumda ayni suan anlattiginiz gibiydi ve bu durum nerdeyse 4 yasina kadar devam ettiMerhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.
anne demenın bır dıger adı da mamaBenim oglum da 13 aylik. Bu donemde babaya duskunluk basladi. Bazen bana gelmiyor babasindan. Ne zaman ki bana ihtiyaci var meme, uyku, yemek gibi bana geliyor gibi hissediyorum bazen. Sanki meme vermesem beni takmayacak gibi dusunuyorum ben de. Ama sacma. :) sizi anliyorum, insan bi hooop noluyoruz oluyor. Butun gece memede kal, butun zorlugunu ben cekeyim sen babaya git. Benimki de baba diyor surekli, anne demiyor. Soyleyebiliyor ama bana hic seslenmiyor. Babasina sesleniyor cunku ben zaten hep yanindayim ve baba demek daha kolay.
Uzattim ama aslinda sunu diyecektim, gelisim surecinde de bu donemde babayla bag kurulur diyor. 2 yasinda da anneye duskunluk olurmus. Siramizi bekleyelim.
kesınlıkle katılıyorum konu sahıbı ıcın boylesı daha ıyıAnlattiginiz orneklerdeki kuralciliginizi hic yanlış bulmadım.
Oğlum 3 yasında. Ben yoksam babayla, anneanneyle, babaanneyle, yengeyle, halayla herkesle durur.
Ama ben varken hep benim tepemde durur.
Aksam babasi eve geldiginde kosup benim bacaklarima sarılır. Sanki aksama kadar işe giden benim.
Ammaa evdeki kuralci da benim! Babasında hayir diye birşey hic yok malesef.
Buna ragmen böyleyiz. Ama inanın çok yorucu birşey. Tuvaletteyken bile kapimda bekler, devamli seslenir. Sen oyna ben yaninda yere yatayım desem izin vermez. Babasıyla oyun oynarken, bi dakka bi annemi opup gelicem bekle der, gelir beni oper sonra oyuna devam eder.
Bence bırakın sizi degil babasını darlasin bu sizinle olan ilişkisinin kuvvetsiz olduğunu göstermez inanın. Zaten sabahtan aksama kadar berabersiniz, babasını özlediği için oyle davranıyor olabilir.
Normali benim cocugum degil, sizin cocugunuz.
Her cocuk kuralin az olduğu yeri sever, tercih eder. Bence kurallarinizdan vazgeçmeyin
Benimki de aynı 23 aylık ve emiyor, imkanı olsa babasını emecek benimde senin gibi kurallarım var, birde ben ve eşim çalışıyoruz eşim benden 2 saaat önce işten çıkıp oğlumu almaya gidiyor ve zaman geçiriyorlar bununda etkisi var benceMerhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.
Ahahha ne büyük nimettir çocukların akşam babayı istemeleri. Bak bugün babasına gitmedi. Akşam ojemi süremedim.Benimkiler de büyüdükçe bana döndüler. Hatırlıyorum ne kadar üzülüyordum keşke keyfini çıkartsaymışım
Abartmıyor musunuz gerçekten ?Merhabalar. 13 aylık bir oglum var. Babasına çok düşkün. Cok iyi anlasiyorlar. Onu görünce beni istemiyor bana gelmiyor. Gündüz yalnizken bir sıkıntımız yok oyun oynuyoruz, parka gidiyoruz. Sever sarılır öper sakalasırız. Ama ben babaya göre daha otoriter daha kuralcıyım. Yasaklarım vardır. Mesela onun icin tehlikeli olan bir şeyi dokundurmam elletmem, Çok isteyip ağlasa bile uzaklaştırırım ordan unuttururum O seyi. Babası ise kıyamaz Dayanamaz ağlamasına kendi kontrolünde çocuğun istediği Her şeye dokundurur, elletir, eline verir. “Ama istiyor napim” der Yani babasıylayken hiçbir şeye hiçbir konuda sınır tanımıyor Ama annede kurallar var, anne baskın. Anne altını degistiriyor, yemek yediriyor, burnunu temizliyor(nefret eder burnunu temizlememden) yani annesi sıkıcı... bana karşı soguk. Anne diyemiyor zaten. Hep baba diyor baba diye aglıyor. Mesela geçen gün oğlumu annemlere bırakıp alışverişe gitmiştik eşimle 2 saat sonra geldik. Kapıdan girince hemen yanına gittim kucagıma almak istedim gelmedi yüzüme bile bakmadı,baba dedi eşimin kucağına gitti. Eşim tuvalete girse kapıda bekler baba diye ağlar çıkana kadar. Ben girdiğim zaman hiç ağlamaz, aramaz beni. Üstelik hala emiyor ona rağmen benimle bir bağ kuramadığını düşünüyorum. Sanki beni sevmiyor gibi. Gerçekten böyle düşünüyorum. Bugün mesela babasıyla oynuyordu ben yanlarına girince kaçıyor ya da mızmızlanıyor. Eşim bile şaşırıyor Allah Allah niye seni görünce böyle yapıyor bu çocuk, gündüz nasılsınız? diyor. Gündüz hiçbir sorun yok diyorum.