günaydın kızlar konumuz yine 3. sayfaya taşınmış el atayım hemen dedim. handecim benim maceralar hiç bitmiyor bu oğlan atraksiyonlu doğacak gibime geliyor çok nazlı diyorum eşime o da; nazlı olan oğlum değil sensin diyor bana. pöfffffff yine başa döndük: dün küçük bir kanama ve akabinde gelen yatak istirahati.........kafamçokkarıştı
dün annemi illede yürüyüşe götürcem diye tutturdum, ben her sabah yürüyorum baktım o da fazla kilo alıyor ona da bir el atayım dedim.ayazda çıktık yürüdük tabi annem bıdı bıdı söyleniyor.. her sabah annemde kahvaltı yapıyorum dedim ki bu sefer sen bana gel hem bebişin cicilerini de gösteririm. uça uça geldik evimize bir güzel kahvaltımızı ettik. cicilerini çıkardım beraber hayaller kurduk annemle. ben banyo yapacaktım öncesinde tuvalete gittim ve malum o meşum sahne.. söze gerek yok..eyvahedigeldismile
iki gündür sağ kasığımda dalak şişmesi gibi bir kramp vardı zaten çok önemsememiştim zira hamilelikte kramplar olası şeylerdir. panik halinde anneme söyledim yine panik halinde eşimi aradım sonra da doktorumu. eşim apar topar bizi almaya geldi veee doğğruca hastaneye.. doktorum bile olanlara şaşırmış ultrasonun başına otururken bismillah dedi çekinerek. kim bilir ne sahnelerle karşılaşıyorlar orda, annelere acı haberi vermek ve o ana tanıklık etmek ne kadar travmatik bir durum olsa gerek. doktorum hem kadın, hem de duyarlı ve duygusal biridir. işini sevgiyle ve ideailizmle yapıyor ve kendi bebeğine bakar gibi bakıyor herkesin çocuğuna. o bismillah deyince hepimiz yutkunduk elbette ama ben yolda minik kıpırdanışlarını duymuştum ve yolda da söyledim. önemsemedi bizimkiler yani kanamanın bebek ölümünün de habercisi olabileceğini bilmiyorlardı. :çok üzgünüm:bu konuda tek endişelenen bendim. ooo çok güzel bir bebek bu dedi doktorumuz, babasına benziyor. baktım cidden aynı sima aynı, kafatası yapısı, burun vs... eşime benzemesini çok istemiştim öyle de olacak inşallah. annemde ilk kez bir ultrason muayenesine şahit oldu gözleri parlıyordu çıkışta.
şu meşhur ayrıntılı usg yi de bu şekilde yapmak nasip oldu, oysaki ben çok başka hayal etmiştim. tüm organları tarandı eşşeğin maaşallah turp gibi. sonra malum vajinal ultrason yapılması gerekiyormuş hem bu haftalarda pelvik uzunluğunu ölçmek için hem de malum kanama nedir ne menem bişidir ona bakmak için. o da yapıldı ve karar:
dinlenmen lazım dedi doktorum. yatak istirahati şart. müdürüm bundan hiç hoşlanmayacak ama dedim, eee dedi keyfi bişi değil bu. pelvik kası uzunluğu düşük olasılığında belirleyici bir ölçümmüş, yeterince uzunsa düşük riski zayıfmış zira kısaysa allah korusun.:çok üzgünüm: benimki normal çıktı çok şükür ki..
sonrası ayrı tantana zaten pöfffff!!! eşimle kan uyuşmazlığımız var bu hafta için rhogram iğnesi yapılması gerekiyordu, devlet bunu karşılıyor fakat habire değişen yönetmeliklerden ne hastaneler ne de eczaneler tam olarak ne yapmaları gerektiğini bilmiyor. eczane eczane gezdikten sonra eczacılar odasından iğneyi alabileceğimizi öğrendik, odaya gittik herhangi bir eczaneden de alabilirsiniz buraya gelmenize gerek yok dediler. hem şu şu şunlar eksik böle alamazsınız zaten diye bi dolu evrak istediler. hastaneye geri dönüp o evrakları hazırlatmak vs. vs.. ehhh dedik kaç paraysa bu alalım. bayıldık orda 150 TL bastık çıktık. bebeğimin sadakası olsun dedim.. sonra iğneyi alıp yeniden hastaneye arkadaşlar. rhogram iğnesi koldan oldu bir de düşük iğnesi yapıldı popodan. o iğneyi her hafta yaptırmam gerekiyormuş öffff ultrasonda rahatlamıştım ama iğnenin adını duyunca gene tırstım. şimdi ciddiyetle yatıyorum evimde. annem yanımda refakatçım. bu arada bizim oğlan o iki iğneyi yiyince amanın doping almış gibi oldu teyzeleri tekmeleri güçlendi, içimi dışarı çıkarıyor sanki. iğnenin buna bir faydası oldu mu bilmiyorum bunu araştırmam lazım. ayaklı hamilelik ve bebek sağlığı ansiklopedisi gibi oldum daha fazlasını öğrenmek istemiyorum galiiiiiiiiii.. bu arada kanama dünden beri yok doktorum kahverengi lekeler gelebilir diye uyarmıştı ama gelmediler henüz. inşallah bu son yatak istirahatim olur tamam tatil yapmak güzel ama bacakları uzatıp paso yatmak hiç de eğlenceli bişi diil.. benden bugünlük bu kadar kızlar. dualarınızı bekliyorum..:1rolleyes: