idrar yolunda enfeksiyon bende de çıktı oranıa z bol su için ilaç vermeyelim demişti cnmSukur canim bende gecen cuma yaptirdim bana 75lik su icirmislerdi sukur cikmadi cnm ama bende de idrar yolu enfeksiyobu cikti onun ici su icip dikkat ediyoruz iste
Bende de az cikmisti cnm ama ilerlememesi icin tek kullanimlik bi toz vrrdi baya idrwrini tutuyosun onu icince sonra lavobaya cikinca rahatlatiyor ama bol su icmek tabiki en basta kurtarici oluyor sanirimidrar yolunda enfeksiyon bende de çıktı oranıa z bol su için ilaç vermeyelim demişti cnm
Öyleymiş canım inşallah pazartesi günkü test normal çıkar da insüline falan gerek kalmazBen yaptırmadım cnm açlık tokluk normal sınırlar arasında çıktı. sanırım ilk etapta diyet veriliyor sonradan düşmezse insüline geçiliyor.
Bende de hafif derecede vardı kuzum ama bol su içerek atlattım şükürler olsunSukur canim bende gecen cuma yaptirdim bana 75lik su icirmislerdi sukur cikmadi cnm ama bende de idrar yolu enfeksiyobu cikti onun ici su icip dikkat ediyoruz iste
Canim benimki de bi haftadır daha sakin diye dusunuyodum ama sonra anladım ki dönmüş artık yatay durmuyo karnımda. O yüzden daha cok yeri var ve hareketleri daha az hissediliyo gibi geldi bana.ya benim çok hareketli değil sanki bebeğim nadir peşpeşe hareket ediyor.. normal mi acaba ama ben gün içinde yorgun oluyorum ve akşamda yemek vs az zaman kalıyor zaten uyuyup kalıyorum tv karşısında..
Benimde kanımda lokosit 10 çıktı o yuzden o tek kullanimlik tozdan verdi banada. Gece yatmadan iç tuvaletini da tut ki içinde kalsin dedi. Ama ben malesef tutamadım uyuyamadan geri kalktim tuvalete. O yuzden de pek işe yaradığını sanmıyorum.Bende de az cikmisti cnm ama ilerlememesi icin tek kullanimlik bi toz vrrdi baya idrwrini tutuyosun onu icince sonra lavobaya cikinca rahatlatiyor ama bol su icmek tabiki en basta kurtarici oluyor sanirim
Canim benimde lokositim 20 cikmisti ama suan iyi hissediyorum ne oldu duzeldimi bilmiorum insallah duzslmistirŞeker yuklemem 75mg ile yapıldı ve normal çıktı. Yüksek çıkarsa bebege zarar vermesin diye insulin tedavisine başlıyomuş doktor.
Canim benimki de bi haftadır daha sakin diye dusunuyodum ama sonra anladım ki dönmüş artık yatay durmuyo karnımda. O yüzden daha cok yeri var ve hareketleri daha az hissediliyo gibi geldi bana.
Benimde kanımda lokosit 10 çıktı o yuzden o tek kullanimlik tozdan verdi banada. Gece yatmadan iç tuvaletini da tut ki içinde kalsin dedi. Ama ben malesef tutamadım uyuyamadan geri kalktim tuvalete. O yuzden de pek işe yaradığını sanmıyorum.
Korkma canım bana da oluyor hep. Bebek şu sıralar hıçkırmaya başlıyormuş ve biz de net bir şekilde hissediyormuşuz bunu. Öyle okudum. Arka arkaya oldu değil mi ? Bana da oluyordu. Ama artık yavaşladı hareketleri neden bilmiyorum ve çok üzülüyorum. Keşke o şekilde devam etseydi.. ne kadar hareket ederse o kadar sağlıklı ve mutludur :)Günaydın kızlar az önce soluma doğru uzandığımda sanki bebek çırpınıyormuş gibi titriyormuş gibi çok hızlı hareket oldu. Nasıl tarif etsem bilemedim. Biraz sırt üstü durup tekrar sola dönünce yine aynısı oldu korktum
Sizde hiç oluyor mu böyle bi şey ?
Korkma canım bana da oluyor hep. Bebek şu sıralar hıçkırmaya başlıyormuş ve biz de net bir şekilde hissediyormuşuz bunu. Öyle okudum. Arka arkaya oldu değil mi ? Bana da oluyordu. Ama artık yavaşladı hareketleri neden bilmiyorum ve çok üzülüyorum. Keşke o şekilde devam etseydi.. ne kadar hareket ederse o kadar sağlıklı ve mutludur :)
Biz sagimiza ya da solumuza döndüğümüzde onlarda yer cekimine gore konum alıyorlarmış o yüzden korkmayın diyolar. Bende artik ayaktayken cok hissetmiyorum hareketlerini aksam uzaninca başlıyo fikirdamaya o zaman rahatliyorum
Oncelikle allah kavustursun canim bence kendine stres yapma ama eger icine sinmediyse bi doktora git baksinlar cnm insallah hersey yolundadirKızlar dün eşim askere gitti bende ister istemez ağladım üzüldüm. bebişi dün aksamdan beri 1 kere hafif kıpırtı şeklin hissetmem haricinde baska hissetmedim. Tatlı yedim soluma yattın ama yok. Acaba bişey olmuş mudur doktora da gitmek istemiyorum. Bişey olsa nasıl bi belirti olurdu
Canim uyumaya gecmek cok zor olmaya basladi bendede uyuyuncada huysuzlaniyormusum esim oyle diyor farkinda degilim ama yuzum eksiyormus uyandigimdada hangi yondeysem oranin ugustugunu hissediyorumNasılsınız anneler nasıl gidiyor gece uykularınız nasıl ben bu aralar uyuyamıyorum
Canım 2018 Ocak anneleri alışveriş topigi var oraya gel istediğin her şeyi bulabilirsinKızlar selam herkese,
Ben de 24 haftalık bir anne adayı olarak ilk bebek heyecanı yaşıyorum.Allah kısmet ederse bir kızım olacak
Tecrübesizlikten dolayı kafam çok karışık. Süre de azaldıkça iyice telaş etmeye başladım.Henüz doğru dürüst hiç bir şey almadık. Bebek arabası, beşik, araba koltuğu gibi büyük parçaları dede ve büyükanneler alacak. O yüzden o konuda rahatım ama araştırıp beğenmesi bile çok zor. Ben bir de inanılmaz kararsız bir insanım maalesef.
Eşimle bebiş için bir bütçe ayırdık, alışverişe çıkınca bir çok şeyi bir anda hallederiz ama öncesinde araştırma yapıp neyi nasıl alacağıma karar vermem gerek. Sizin de fikirlerinizi almaya geldim o yüzden. Geriye dönük tüm yazdıklarınızı okumaya çalışacağım.
Bir de size bir kaç sorum olacak;
-Bebeğin hareketlerini dışarıdan takip edebiliyor musunuz? Özellikle 24 hafta civarındakiler için soruyorum. Ben hissediyorum kendim ama dışarıdan gözle görülmüyor. Hatta eşim eliyle anca 1-2 kere yakalayabildi hareketini. Elimizi karnıma koyunca duruyor sanki
-Kızım doğmadan önce bebek bezi ve ıslak pamuk stoğu yapayım diyorum. Primanın büyük paketlerinden alacağım, Sizce 1 bedenden kaç paket almalıyım, 2-5 kg için diyor çünkü, elimde fazladan kalsın istemem. 2 paket 1 beden, 3 paket 2 beden alayım diyorum. 3 bedenden de yine 3-4 paket alsam, ne diyorsunuz? Islak mendil de uni baby indirime girdikçe alacağım fazladan.
Aslında soracağım daha çok soru vardı ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Herkese mutlu sağlıklı hamilelikler diliyorumm
Bebeklerde insan canım bazen sakin bazen çok hareketli olabilirler takma üzülme sakın stres etkilemesin onuKızlar dün eşim askere gitti bende ister istemez ağladım üzüldüm. bebişi dün aksamdan beri 1 kere hafif kıpırtı şeklin hissetmem haricinde baska hissetmedim. Tatlı yedim soluma yattın ama yok. Acaba bişey olmuş mudur doktora da gitmek istemiyorum. Bişey olsa nasıl bi belirti olurdu
Canım burada fikir alışverişinde bulunuyoruz sende bak faydalı olur umarımMerhaba anneler, aylardan sonra ilk defa yazıyorum buraya. Londra'daydık Türkiye'ye geldik, doğum için yine oraya gideceğim. Zamanımız daralıyor, bir ay önceden gideceğim için artık eksiklerimizi gidermemiz lazım. Oğlum yazın ortasında doğmuştu, kızım kışın cavcavında geliyor:) O zaman alışveriş bile farkedecek biraz. Siz doğum için kendinize veya bebişlere neler aldınız? Hastane çıkışı, battaniye aldık, yelek-patik ördük, oğlumda manuel süt sağma pompası çook işime yaramıştı iyi ki saklamışım, önlük, çorap, mendil, şu an elimizde bunlar var.
Ben bu aralar cok uyuyorum. Öglen okuldan gelip bi yatıyorum 2-3 saat uyuyorum. Sonra da gece en az 8 saat uyuyorum. Aksam yemeklerimi cok hafif yediğimde cok daha rahat uyuyorum. Yoksa reflüm uyanmama sebep oluyo. Genelde sol yanima yatinca daha rahat ediyorum ama sürekli dönüyorum uykumda.Nasılsınız anneler nasıl gidiyor gece uykularınız nasıl ben bu aralar uyuyamıyorum
Canım Allah kavuştursun. Sayılı gün çabucak geçsin. Sen üzüldün diye hissedip sakinlemistir belki oda. Bikac gun icinde hissetmeye baslarsin yine. Yinede icin rahat etsin istersen bi kontrole gitKızlar dün eşim askere gitti bende ister istemez ağladım üzüldüm. bebişi dün aksamdan beri 1 kere hafif kıpırtı şeklin hissetmem haricinde baska hissetmedim. Tatlı yedim soluma yattın ama yok. Acaba bişey olmuş mudur doktora da gitmek istemiyorum. Bişey olsa nasıl bi belirti olurdu