Kızlar selam herkese,
Ben de 24 haftalık bir anne adayı olarak ilk bebek heyecanı yaşıyorum.Allah kısmet ederse bir kızım olacak
Tecrübesizlikten dolayı kafam çok karışık. Süre de azaldıkça iyice telaş etmeye başladım.Henüz doğru dürüst hiç bir şey almadık. Bebek arabası, beşik, araba koltuğu gibi büyük parçaları dede ve büyükanneler alacak. O yüzden o konuda rahatım ama araştırıp beğenmesi bile çok zor. Ben bir de inanılmaz kararsız bir insanım maalesef.
Eşimle bebiş için bir bütçe ayırdık, alışverişe çıkınca bir çok şeyi bir anda hallederiz ama öncesinde araştırma yapıp neyi nasıl alacağıma karar vermem gerek. Sizin de fikirlerinizi almaya geldim o yüzden. Geriye dönük tüm yazdıklarınızı okumaya çalışacağım.
Bir de size bir kaç sorum olacak;
-Bebeğin hareketlerini dışarıdan takip edebiliyor musunuz? Özellikle 24 hafta civarındakiler için soruyorum. Ben hissediyorum kendim ama dışarıdan gözle görülmüyor. Hatta eşim eliyle anca 1-2 kere yakalayabildi hareketini. Elimizi karnıma koyunca duruyor sanki
-Kızım doğmadan önce bebek bezi ve ıslak pamuk stoğu yapayım diyorum. Primanın büyük paketlerinden alacağım, Sizce 1 bedenden kaç paket almalıyım, 2-5 kg için diyor çünkü, elimde fazladan kalsın istemem. 2 paket 1 beden, 3 paket 2 beden alayım diyorum. 3 bedenden de yine 3-4 paket alsam, ne diyorsunuz? Islak mendil de uni baby indirime girdikçe alacağım fazladan.
Aslında soracağım daha çok soru vardı ama şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Herkese mutlu sağlıklı hamilelikler diliyorumm
Merhaba aramıza hoşgeldin. Bende 24. Haftadayım bir kızımız olacak. Benimki cok heraketli oldugu icin tum tekmeleri hissediliyor artik. Uzaninca cok net karnimin hareket ettigi de goruluyor. Ama tabiki bu bebekten bebege anneden anneye gore değişebilir zamanla cok net hissedersiniz sizde. Ben bebek bezi stoklama taraftari değilim prima bile olsa bazi bebeklere alerji yapabiliyor ve marka degistirmek zorunda kalınabiliyor. Ben son haftalara dogru bi paket 1 numara prima ve bikac paket te uni baby islak mendil almayi dusunuyorum. Evde temizlik icin sadece su ve pamuk kullanıcam. Islak mendilleri disarda kullanırız. Diger herseyi de zamanla hallolur hic stres yapma. Para olduktan sonra 1 gunde bile alirsiniz herseyiniKızlar selam herkese,
Ben de 24 haftalık bir anne adayı olarak ilk bebek heyecanı yaşıyorum.Allah kısmet ederse bir kızım olacak
Tecrübesizlikten dolayı kafam çok karışık. Süre de azaldıkça iyice telaş etmeye başladım.Henüz doğru dürüst hiç bir şey almadık. Bebek arabası, beşik, araba koltuğu gibi büyük parçaları dede ve büyükanneler alacak. O yüzden o konuda rahatım ama araştırıp beğenmesi bile çok zor. Ben bir de inanılmaz kararsız bir insanım maalesef.
Eşimle bebiş için bir bütçe ayırdık, alışverişe çıkınca bir çok şeyi bir anda hallederiz ama öncesinde araştırma yapıp neyi nasıl alacağıma karar vermem gerek. Sizin de fikirlerinizi almaya geldim o yüzden. Geriye dönük tüm yazdıklarınızı okumaya çalışacağım.
-Bebeğin hareketlerini dışarıdan takip edebiliyor musunuz? Özellikle 24 hafta civarındakiler için soruyorum. Ben hissediyorum kendim ama dışarıdan gözle görülmüyor. Hatta eşim eliyle anca 1-2 kere yakalayabildi hareketini. Elimizi karnıma koyunca duruyor sanki
-Kızım doğmadan önce bebek bezi ve ıslak pamuk stoğu yapayım diyorum. Primanın büyük paketlerinden alacağım, Sizce 1 bedenden kaç paket almalıyım, 2-5 kg için diyor çünkü, elimde fazladan kalsın istemem. 2 paket 1 beden, 3 paket 2 beden alayım diyorum. 3 bedenden de yine 3-4 paket alsam, ne diyorsunuz? Islak mendil de uni baby indirime girdikçe alacağım fazladan.
Canım sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin kızınızı.
Benimde ilk gebeliğim ve sıpam aynı senin anlattığın gibi eşim elini karnıma koyunca duruyor hareketleri. 1 defa durmadı onda da baya bi hareketliydi.
Ben 25. haftamdayım ve son 2 haftadır dışardıdan hareketlerini görebiliyoruz. Dönme haberetini değil ama tekmelerini çok net görüyoruz.
Sende göreceksin herkesin bir olmuyor ki. Sabret.
Bizde bişey almadık hala. Ama bez konusunda haklısın stok yapmak gerek de kilosu az mı olur çok mu olur orası kısmet.
Umarım alacakların küçük gelmez.
Merhaba aramıza hoşgeldin. Bende 24. Haftadayım bir kızımız olacak. Benimki cok heraketli oldugu icin tum tekmeleri hissediliyor artik. Uzaninca cok net karnimin hareket ettigi de goruluyor. Ama tabiki bu bebekten bebege anneden anneye gore değişebilir zamanla cok net hissedersiniz sizde. Ben bebek bezi stoklama taraftari değilim prima bile olsa bazi bebeklere alerji yapabiliyor ve marka degistirmek zorunda kalınabiliyor. Ben son haftalara dogru bi paket 1 numara prima ve bikac paket te uni baby islak mendil almayi dusunuyorum. Evde temizlik icin sadece su ve pamuk kullanıcam. Islak mendilleri disarda kullanırız. Diger herseyi de zamanla hallolur hic stres yapma. Para olduktan sonra 1 gunde bile alirsiniz herseyini
Bu bilgiler benim için çok iyi oldu canım. Benim de aklımda bulunsun. Eline sağlıkEn azindan cok arastirarak almayi belirledigim markalari soyleyebilirim.
Anne yani besik icin: chicco next2me
Sampuan vb. Kozmetik urunleri icin: mustela
Ana kucagi ve bebek arabasi icin:nuna
Odasındaki besik ve dolabı icin: ikea
Salonda kullanacagim salıncak vb. Bisey icin: fisher price veya baby&plus 2sinden birini alcam.
Bezrima premium care beyaz paket
Islak mendil:uni baby
Baska da bsy yok sanırım kıyafetleri dışında.
Odasına cok gunes aldigi için birde blackout perde yaptırcam
Ben hamileligimin başından beri 3 kilo aldım hala da 3 kilodayım sanırım yarın tartılıcam. Ben biraz kilolu hamile kaldigim icin az kilo almamin cok normal oldugunu soyledi doktorum. Bebegin gelisimi gayet iyiymis. Insallah boyle giderKızlar çok teşekkür ederim. Ben elimle dokunduğumda hissedebiliyoruz ama gözle bir türlü yakalayamadık. İnşallah ben de en yakın zamanda görürüm. Hissetmek bile çok heyecan verici çünkü.
Bugün tetenos aşımın 2.sini olacağım sağlık ocağında. Haftaya da doktor randevum var, şeker yüklemesini bir konuşacağım bakalım doktorum ne diyecek. 1 aydır doktora gitmiyorum. O yüzden bebişi göreceğim için çok heyecanlıyım.
Bez konusunda da haklısınız aslında, prima her ne kadar en iyisi gibi görünse de her bebekte farklı reaksiyonlar gösterebilir. Bir kaç paket alıp sonrasını gidişata göre zamanla almak daha mantıklı sanırım.
Şey soracaktım bir de, kilo alım durumlarınız nasıl kızlar? Ben bugün sağlık ocağına gittiğimde tartılacağım bakalım ne kadar olmuşum.
canım benim de ilk bebeğim olacak ve alışveriş olayına hiç başlamadım bu hafta biraz bakmayı düşünüyorum hatta biz herşeyi kendimiz alacağımız için iyice araştırmam lazım ve çok geçikmek istemiyorum çünkü ağırlaştıkça dolaşması zor olur ben şimdiden zorlanıyorum ve çalışıyorum hafta içi bakma durumum yok ve zor karar veriyorum.Kızlar selam herkese,
canım kanaman durmadı mı plesantan mı aşağıdaydı? çıkmadı mı hala?Ben çok sabırsızım heralde. Düşük tehlikem olmasına rağmen birsürü sey almaya başladım internetten. Sürekli yattığım için bana en iyi gelen şey bu şuan
Hayır canım geçen hafta cumartesi kanamam olmuştu bugün sabah yine oldu. Normalde bi kere geliyodu bu gün 2 3 kere geldi yatış verdilercanım kanaman durmadı mı plesantan mı aşağıdaydı? çıkmadı mı hala?
Çok geçmiş olsun umarım bir an önce herşey yoluna girer. Biliyorsun bu kanamaların bebeğe zararı yok sadece dinlenmen gerekiyor.Hayır canım geçen hafta cumartesi kanamam olmuştu bugün sabah yine oldu. Normalde bi kere geliyodu bu gün 2 3 kere geldi yatış verdiler
Canım zaten hep yatıyorum. Plesenta previa denildi ama tam kapatmamış rahim ağzını sınırdaymış. 16. Haftadan beri her hafta kanamam var. Zaten psikolojim hassas şimdi daha da kötüyüm. Stres yapmamam lazım ama bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Kanı görünce elbet bi gün düşecek gibi hissediyorum. Sürekli gelmesi çok endişelendiriyo beniÇok geçmiş olsun umarım bir an önce herşey yoluna girer. Biliyorsun bu kanamaların bebeğe zararı yok sadece dinlenmen gerekiyor.
Benim kanamam olduğunda çevremden o kadar örnek duymuştum ki. Hem de ne kanamalar böyle paçadan akan falan ama sağlıkla almışlar hepsi de. Allah yardım etsin gönlünü ferah tut
Tam kapatmamış sadece bir kaç haftan kalmış sabret yukarı çıkacak. Ben 7.8. Haftadan 15. Haftalara kadar çektim seni çok iyi anlıyorum. Ağlamak geliyorsa içinden ağla rahatla. Ben hala her tuvalette iç çamaşırıma korkarak bakıyorum kanama olacak diye. Artık hamileliğin yarısını zor kısmını bitirdin bir kaç haftaya kanamalar da bitecek herşey yoluna girecek canımCanım zaten hep yatıyorum. Plesenta previa denildi ama tam kapatmamış rahim ağzını sınırdaymış. 16. Haftadan beri her hafta kanamam var. Zaten psikolojim hassas şimdi daha da kötüyüm. Stres yapmamam lazım ama bağıra bağıra ağlamak istiyorum. Kanı görünce elbet bi gün düşecek gibi hissediyorum. Sürekli gelmesi çok endişelendiriyo beni
Amin canım inşallahh. Dualarınızı bekliyorumTam kapatmamış sadece bir kaç haftan kalmış sabret yukarı çıkacak. Ben 7.8. Haftadan 15. Haftalara kadar çektim seni çok iyi anlıyorum. Ağlamak geliyorsa içinden ağla rahatla. Ben hala her tuvalette iç çamaşırıma korkarak bakıyorum kanama olacak diye. Artık hamileliğin yarısını zor kısmını bitirdin bir kaç haftaya kanamalar da bitecek herşey yoluna girecek canım
Beşigini ve dolabını aldık. Ana kucagini ve bebek arabasini yakinlarimiz hediye etti. Bugun gidip perdesini alacağım. Her hafta tek tek bsyler yapmaya çalışıyorum. Hosuma giden kiyafetleri alip asiyorum dolabina. Kendime henüz hicbisey almadim hastane cantasi için öyle cok da abartmayi dusunmuyorum gotureceklerimikızlar bebeklerinize neler aldınız? ben 24. haftaya kadar bütün eksiklerini alcam demiştim ama hastane, iş , ev derken bir şey yapamadım. en azından hastane çantamı hazırlayım artık. en önemlisi o bence
Gönlünü ferah tut canın plasenta previa olup da saglikla bebeklerini kucaklarina alan birsuru insan var. Sadece normal dogum yapilamıyo sanırım ama onlar saglikla geldikten sonra nasil dogduklarinin hic onemi yok bence. Dualarımız seninleHayır canım geçen hafta cumartesi kanamam olmuştu bugün sabah yine oldu. Normalde bi kere geliyodu bu gün 2 3 kere geldi yatış verdiler
Amin canım. Sağlıkla doğsunda sezeryan ya da normal de hiç gözüm yokBeşigini ve dolabını aldık. Ana kucagini ve bebek arabasini yakinlarimiz hediye etti. Bugun gidip perdesini alacağım. Her hafta tek tek bsyler yapmaya çalışıyorum. Hosuma giden kiyafetleri alip asiyorum dolabina. Kendime henüz hicbisey almadim hastane cantasi için öyle cok da abartmayi dusunmuyorum gotureceklerimi
Gönlünü ferah tut canın plasenta previa olup da saglikla bebeklerini kucaklarina alan birsuru insan var. Sadece normal dogum yapilamıyo sanırım ama onlar saglikla geldikten sonra nasil dogduklarinin hic onemi yok bence. Dualarımız seninle
bende daha başlayamayanlardanım. bir listen var mı?kızlar bebeklerinize neler aldınız? ben 24. haftaya kadar bütün eksiklerini alcam demiştim ama hastane, iş , ev derken bir şey yapamadım. en azından hastane çantamı hazırlayım artık. en önemlisi o bence
canım aldıkların hangi marka model resmi varsa paylaşır mısın?Beşigini ve dolabını aldık. Ana kucagini ve bebek arabasini yakinlarimiz hediye etti. Bugun gidip perdesini alacağım. Her hafta tek tek bsyler yapmaya çalışıyorum. Hosuma giden kiyafetleri alip asiyorum dolabina. Kendime henüz hicbisey almadim hastane cantasi için öyle cok da abartmayi dusunmuyorum gotureceklerimi
Gönlünü ferah tut canın plasenta previa olup da saglikla bebeklerini kucaklarina alan birsuru insan var. Sadece normal dogum yapilamıyo sanırım ama onlar saglikla geldikten sonra nasil dogduklarinin hic onemi yok bence. Dualarımız seninle