Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

Rıca ederim.

Dun yaptıgım tarifi de yazayım. Belki bunları sever.

yarım su bardagı su ıle 1 tatlı kasıgı pirinc ununu pişirdim. ılınmasını bekledim. Içine 2 ölçek hipp2
koydum. Ve mılupanın seftali elmalı kavanoz mamasından yarım corba kasıgı kadar ekledim.
Onuda baya sevdi, yedi

Sabahta yarim seftaliyi hasladım. suzgecten gecirdim. 5 corba kasıgıda suyundan koydum.
içinede devam sutunden 2 olcek. Ama once davam sutunu karıstımak daha ıyı oluyor meyveyı sonradan
eklemek daha iyi topaklanma olabılıyor ben bıraz ugrastım.
Simdilik bu kadar.

napıcam ben bu cocugu artık ıyıce sınırlerım gerılıyor ılla emecek
3 hafta da sadece 200 gram almıs
yemıyor istemıyor
almadıgım mama cesıdı kalmadı
kasıkla aptamılı verdım oyle yedı az once yıne bıberonle verdım helak oldu aglamakdan içti mamayı ama mahvoldu
aman zorlamıyım dedım az verdım bekledım yok olacak gıbı degıl zorlada verınce işte boyle oldu
napacagımı sasırdım ((
hıc bısey yemıyor ya boyle bısey olamaz ya
bılseydım dogar dogmaz mamada verırdım ((((

ben bugün kıymalı bezelye yemeği vardı, suyundan bi kaseye yakın verdim, üstüne de çeyrek bardak karpuz suyu içti, aslnda tattırmak için başlıorum sonra isteynce devam ediorum bişey olmaz heralde annellik içgüdüm ver dio:)

alisha oh afiyet olsun fistigina.bence de cok takmamak gerek birsey olmaz alissinlar yeni tatlara.benim dr a kalsa sadece mama vericez meyve suyu bile agir gelir diyo.bana hic inandirici gelmedi.

bence de artık herşeyi vermek lazım bazı şeylere dikkat ederek tabi
özlem üzülme o kadar benim ki de ilk başlarda yemiyordu şimdi dahi iyi yiyor tek mamayı yemiyor bende devam sütüyle hazırlanan kaşık mamalarından yediriyorum öyle alsın bari onu da denemişindir muhakkak ceylin özellikle pirinçli kaşık mamalarını yiyor
biraz önce pirinç unundan muhallebi yapıp içine 3 ölçek devam maması koydum bir de 2 kayısıyı cam rendede rendeledim hazır kavonozlardaki gibi oldu kayısılı muhallebi oldu binbir zorlukla yedi kızım

bi tarif de benden
60 cc devam mamasına yarım kavanoz hipp ıspanak püresi koyuyosun karıştırıp yavruna yedirmek için çırpınıyosun...En azından ıspanağın sek halinden daha lezzetli oluyor..bu sebze mamalarının tadı iğrenççççç öğkkk

bu sabah oğluma milupanın portakallı kahvaltısından verdim beğendi tadına baktım süper valla bebeği bişey yemeyenler alıp denesin :)

kız lajo o ne öyle benim bile midem bulandı ıspanak ve mama -tatlicadiarzu-

bari patatesle falan ver

özlemcim ben ilk ay mama takviyesi yapmıştım.sonradan almaz oldu..belli olmuyor yani ne yapacaklırı..oğlum hazır hiç bir şeyi beğenmedi...öğğğ dedi hepsinede..benim yaptığıım meyve pürelerini şapur şupur yiyor..çorbaya geçemedik hala..sadece haşlama patatesle kabak verdim tadımlık sevdi..

Baktım da Hera ıspanağın içinde patates de varmış kız..Aman yine de iğrenç valla..Nerdeyse şeker atacaktım valla..bu gidişle çocuğumun damak zevki diye bişi olmuycak
Anneeeee, varsa ben bi haşlanmış 7 sebzeli aliiim falan diycek

oğluma yoğurt çorbaıs yaptım uyuyo şimdi uyanınca işallah içer bakalım yoğurtlada arası pek yok
tarifi beblactanMalzemeler:
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı haşlanmış pirinç
2 çorba kaşığı haşlanmış patates
1 çay kaşığı zeytinyağı
50 ml su

Hazırlanışı:
Bir tencereye yoğurt, haşlanmış pirinç, haşlanmış patates, zeytinyağı ve su ekleyerek pişiriniz. Bebeğinizin yoğurt çorbası hazır.
ben koyu olduğu şiçin suyu ekledim birde patesi ve pirinci iki defa blendırdan geçirdim çağan pütürlü hiç bişey yemiyor kusuyor :

haklisin canim o pürelerden ben de denedim meyvelisi güzel ama sebzelisinin tadi kötü gercekten.ama seninki de iyi fikir..bir deneyeyim bakalim.tesekkurlerrrrrrrra.s.

Kızlar kahvaştıya gecen var mı aranızda.
Ben mılupanın portakallı mısırlı bir ek maması var onu verdim bu sabah 60-70 cc kadar
yedi. Tadı degişik geldi biraz diger elmalı gibi rahat yediremedim.

Ben bir ıkı tarif buldum acaba bunlar agır gelır mı? bİr fikrinizi alayım dedim.

1-
Patates haslanıyor. İçine tuzsuz peynir, ceyrek yumurta sarısı, zeytın ezmesi :uhm:
yediriliyor. Zeytın bence 8. ayda falan daha iyi olur gibi gelyor.

2-
2 adet kuru kayısı
1 yemek kaşığı mısır unu
1 tatlı kaşığı tahin
1 çay kaşığı tereyağ
1 su bardağı su (200ml)
1 tatlı kaşığı pekmez
Kahvaltımızın hazırlanışı
Kuru kayısıyı küçük küçük doğrayıp bir cezvede su ile pişirin. Tereyağını eritip mısır ununu hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısılı suyu mısır ununa dökün huzlı hızlı karıştırarak topak olmasını engelleyin. Sürekli karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Mama muhallebi kıvamında olmalı, çok katılaşırsa sıcak su ilave edip biraz daha pişirin. Biraz soğuyunca tahin ve pekmezi ilave edin.

Buda herhalde buyukler ıcın .
3- Yulaf ezmesini lapa gibi pişir icine ceyrek yumurta sarısı, kıbrıt kutusu peynir
1cay kasigi pekmez. ezılecek
bundada yumurtayla peynir aynı anda kullanılmıs. kafamçokkarıştı
nasıl olucak cıkamadım isin içinden ama bunlar fikir olablir.

ıncı o portakllıdan bende aldım mıgrosta 1 alana 1 bedavaymıs
isteyen varsa baksın
ama onun ıcınde seker var yazıyor tadı da tatlı ? seker hani yasaktı ben anlamadım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…