Ocak bebeklerinin ek besin tarifleri

hera yogurdu sutle karistirip dökmüstüm zaten ama niye olmadi anlamadim.sut de soguk degildi ilikti ...buralarda taze yogurt sut bulamiyorum pastörize yogurtla yapmisitm ondan mi olmadi acaba?

dünür benim yoğurt çok güzel tutuyo kaymak bilem oluyo:)4 saat az ama ben de ilk tutmadı sandım hadi sabaha kadar beklesin nolcak bakalım dedim sabah baktım çok güzel olmuştu.bana da doktor tarif etmişti ilk mayalarken 1 tatlı kaşığı activia bir kahve fincanı ılık sütten yaptım.ben kavanozda yapıyorum.ağzına havluyu paket lastiğiyle kapatıp bir de battaniyeye sarıyorum sabaha kadar bekletiyorum.sonraki günler de hep bu yoğurttan bi kaşık ayırıp mayalıyorum.ama sevmiyo kereta pekmezle pudra şekeriyle bile denedim.en sonunda biberona doldurdum verdim yedi saf oğlum.şu biberon neymiş be içinde nolursa olsun yiyo:)

bakayim dunur olmazsa ben de sabaha kadar bekleteyim insallah tutar.
kaymak oluyor ama koyulasmiyor yogurt gibi:KK43:
inadim inat olana kadar mayalayacagim:))

slm kancicegim cnaim sütü ilitmicaksin önce kayniyana kaar ocakta beklet daha sonra siseye koy hafif beklet süte parmagini degdir ve elini cok az yakmasi lazim ama fazla degil,icene bi kac kasik yogurdu at ve calkala sonrada sar canim 4yada 5saet sonra ac.ben genelde bi tencere yogurt yaptigim icin geceden yapyiorum ertesi sabaha yogurdum hazir oluyor ^.bi kac defa yap eminim tuturacaksin.

cnm zaten taş gibi olması gerekmiyor önemli olan mayalanması. hafif kıvamlı olsun yeter.

Son düzenleme:
ya kivami yogurt gibi degil d ekoyu ayran gibi oluyor .
bugun tekrar yaptim sabaha kadar dursun bakalim insallah tutar.

hazır meyve pürelerinden veren varmı ben çağana bebelac veriyorumn elma havuç ama 3 günde bitiriyor bir öğünlükmü o kavanoz kıslar

selam arkadaşlar
benmde sizin bebişleriniz gibi 29 ocak doğumlu bir kız yeğenim var.sizlerdenn biraz yarıdm isteyeceğim.kız kardeşim bebeğine maalsef anne sütü veremedi.kendide acemiliğinden kaynanası vede eşinin yüzünden emziremedi.neyse,bebişimiz şu ana kadar 4 çeşit mama değiştirdi ama kilo almıyor.yani alıyor ama çok zayıf.acaba sizler ek gıdaya geçtiniz mi?geçtiyseniz ilk ne verdiniz.benmde 16 aylık oğlum var.ama ben 1 yaşına kadar emzirdim.ve 6 aylıkken ilk olarak yoğurt ve şeftali suyu vermiştim.şimdi yeğenim daha küçük olduğu için acaba kaldırabilir mi biilemiyorum.sizlere danışmak istedim.pirinç unuyla falan mama yapıyor musunuz?
bide zor olmazsa gün içinde ne kadar vede nelerle besliyorsunuz yazar mısınız?şimdiden teşekkür ederim.

ınaysa ben hıpp in elma püresinden verdim. Aldıgım yerde sormustum 2 gun icinde
bitirmesi lazim dedi. dolaba koyacagiz tabi. bide hipp in organik oldgunu soyledi. Bende
elmalı tahılla ek mamasını aldım onuda gunde bır kere 6-7 cay kasigi veriyorum.

enfurtu bildigim ve yaptigim kadariyla ben havuc elma suyu karısık verdim ama ilk elma
suyuyla basladım. sonrada puresini verdim. sebze corbası 2 kere verdim bebegi zorladı
bu ay belkı az miktarda denerim. bırde 1 su bardagi ıcme suyuna 2 tatlı kasıgı pırinc
unu koyup pisirdim. biraz sogudugu zaman icine 4-5 olcek kadar aptamil koydum
onu yedırdım. hafıf olucagını dusunuyorum. Olculeri yarımada indırebılırsın.

Kızlar yogurdu konusmussunuzda acaba gunluk sutlemı daha ıyı olur yoksa bu mamalar
la yapılanlar mı? ben hic yogurt vermedım. Kararsız kaldım???

ben bebelacın meyve puresının kucuk kavanozunu 3 e bölüyorum 3 seferde bitiriyor yani
aynı zamanda bebelacın pirinçli sütlü muhallebisini aldım,onu da 4 sefer de falan bitirdik.biraz sebze püresini vermekte zorlandım yinede 5-6 çay kaşığı yedi
bebelacın mamasını veriyorum günde 5-6 kere 150 ml
6 kiloydu 4 aylıkken zayıf gibi duruyor.dr ayına göre boyu uzun diyor
bu arada geçen saksıda yetıstırdıgım cılegı yogurtla karıstırıp verdım 3 cılegı.hepsını yedı 10 cay kasıgından fazlaydı.ek bısı verıceksem ıyıce acıkmasını beklıyorum ben.tattırmaktan cok onunlada doyacagını anlayabılsın ıstıyorum.
bakalım ınsallah mınıklerımız saglıklı bıreyler olurlar

selam arkadaşlar
benmde sizin bebişleriniz gibi 29 ocak doğumlu bir kız yeğenim var.sizlerdenn biraz yarıdm isteyeceğim.kız kardeşim bebeğine maalsef anne sütü veremedi.kendide acemiliğinden kaynanası vede eşinin yüzünden emziremedi.neyse,bebişimiz şu ana kadar 4 çeşit mama değiştirdi ama kilo almıyor.yani alıyor ama çok zayıf.acaba sizler ek gıdaya geçtiniz mi?geçtiyseniz ilk ne verdiniz.benmde 16 aylık oğlum var.ama ben 1 yaşına kadar emzirdim.ve 6 aylıkken ilk olarak yoğurt ve şeftali suyu vermiştim.şimdi yeğenim daha küçük olduğu için acaba kaldırabilir mi biilemiyorum.sizlere danışmak istedim.pirinç unuyla falan mama yapıyor musunuz?
bide zor olmazsa gün için,de ne kadar vede nelerle besliyorsunuz yazar mısınız?şimdiden teşekkür ederim.

benim kızım 16 ocak doğumlu...günde en fazla dört öğün yiyor..sabah anne sütü..öğlen 150 cc aptamil 2...bebelac,humana ,hipp ne denk geldiyse...pürelerden 6 çay kaşığı falan..pirinçunlu mamadan 150 cc..gecede anne sütü..bu kadarcık
ben bebelacın meyve puresının kucuk kavanozunu 3 e bölüyorum 3 seferde bitiriyor yani
aynı zamanda bebelacın pirinçli sütlü muhallebisini aldım,onu da 4 sefer de falan bitirdik.biraz sebze püresini vermekte zorlandım yinede 5-6 çay kaşığı yedi
bebelacın mamasını veriyorum günde 5-6 kere 150 ml
6 kiloydu 4 aylıkken zayıf gibi duruyor.dr ayına göre boyu uzun diyor
bu arada geçen saksıda yetıstırdıgım cılegı yogurtla karıstırıp verdım 3 cılegı.hepsını yedı 10 cay kasıgından fazlaydı.ek bısı verıceksem ıyıce acıkmasını beklıyorum ben.tattırmaktan cok onunlada doyacagını anlayabılsın ıstıyorum.
bakalım ınsallah mınıklerımız saglıklı bıreyler olurlar

kelebek seninkine maşallah..bizde öyle 6 öğün falan yok..taş çatlasa 4 öğün..

öğünlerini sabah 6 -7 sonra 9-10 dıgerı 1-2 , 4-5 , 17.00-19.00 ,22.00-23-00gıbı
ama bazen degısıyor hanfendının keyfıne baglı
benım derdımde mamayı soyle ılık ılık ıcırememek ılla soguga yakın ıstıyor
dr sordum bazı bebekler oyle sever dedı

kelebek ben cilek alerji yapar diye duymustum.

Bugun bende yogurt yapmayı
dusunuyorum gunluk sutten deneyecegım. bakalım tutacak mı?

aslı her bebekte yapmaz fakat alerji yapma ihtimali olduğu için dikkatli verilmesi lazım.

bılmıyorumkı hıc bısı olmadı dr olur verebılırsın demıstı saksıda yetıstırdım:S

hazır meyve pürelerinden veren varmı ben çağana bebelac veriyorumn elma havuç ama 3 günde bitiriyor bir öğünlükmü o kavanoz kıslar

incicim bende bugün herobabyninkini almıştım onu verdim..üstünde 48 saat içerisinde tüketilmelidir diyor..yarısını bugün yarısınıda yarın veririm..

selam bayanlar biz bugün ek gıdalara geçtik sabah 2 tane kirazı rendeledim ve verdim yedi maşallahh. şimdi bişi sorcam sütlaç , yoğurt ve çorba da içmesi gerekiyor sanırım ama bugünmü veiyim yoksa yarın sütlaaçı öbürgün yoğurt u diğer gün çorba mı bana hemen yazarmısınız ona göre kalkıp yapıyım sütlaç ve çorbayı. yoğurtu mayaladım

X