Gebeliğe Hazırlık OCAK AYINDA GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Çok saçma geldi bana benim doktorum biliyordu erken yumurtlam olduğunu sadece bana günü şaşırma diye uyardı ve tedavisiz iki defa gebelik yaşadım
Ben ilk defa duydum açıkçası. Yani yumurtası gelişmeyeni zaten biliyoruz da geliştiği için sorun yaşayan bilemedim yani. Ama muhtemelen gitmem önümüzdeki ay. İnşallah bu ay gebelik olur buda hiç birşeye gerek kalmaz

Bende bu sabah kirmizilarla yuzlestim olsun canım takmak yok artık biz taktikca bebisler bizden uzaklaşıyor farkında mısın
Parem seni merak etmiştim demek olmamış. Bende test yaptım az önce negatifti tabiki. Nasıl takmayacağız ki bunu nasıl başarıyorlar anlamıyorum. Hele bazıları aa hamileymişim bilmiyordum. Hamileymişim ilaç kullanmıştım falan diyorlar ya hiç anlayamıyorum nasıl böyle rahat olabildiklerini.

Ay kontrol edemiyorum kendimi doktorumla konuştum bi test yap dedi yerleşme kanaması olabilir dedi ama sanmıyorum yapmayacağım test klomen başlayalım dedi ne alaka bilemedim sıkıldım çok
Klomeni bende bilmiyorum canım ama bı kaç bayanda okudum hamile kalmışlar öyle test yaptın mı

Yumurta gelişimi iyi demişti geçen ay şimdi klomen diyo anlamadım ki zaten klomen yumurta gelişimini arttırmak için değil mi ? Gebelik yok canım devamı geldi maalesef ama feci bel ağrım ve sancım var 10 gündür hiç böyle olmazdı üstüne bide peşpeşe hamilelik haberi alıyorum çok sevinmem lazım hayatımın kıymetli insanları çünkü ama içim buruluyo bir de neşen böyle oldun sen diye kendimle de kavga ediyorum
klomen yumurta gelişimi için evet belki geçen ay yumurta sayın iyi demek istemiştir. örneğin 3 adet yumurtan oluşmuştur ama yeterince büyümediği için çatlamamıştır. klomen onları büyütmeye yarayacak. gerçi kişiden kişiye değişiyor ben 2 kez kullandım bende işe yaramadı doktorum hemen femara verdi ilk ay hamile kaldım ( 6 haftalıkken kimyasal olarak sonlandı gerçi ) hiç moralini bozma ve doktoru dinle bence

Arkadaşlar benim bat 4 ocaktı 6 ocakta erken gebelik testi yaptım ve silikte olsa pozitifti ertesi gün doktora gittim HCG testi yapıldı ve sonuç 399.85 çıktı çok yeniymis 19unda doktora gidicem kontrolüm var ben şuan kaç haftalık hamileyim 2mi 4mü bilemedim

Kızlar Merhabalar adetlerim düzensizdir polikistik olduğum için bende letrol ve menopur 75 iğne kullandım bu ay 7 ocak perşembe günü çatlatma iğnesi yaptım 22 ocakta kan ver demişti doktorum beni de ekler misiniz

Arkadaşlar benim bat 4 ocaktı 6 ocakta erken gebelik testi yaptım ve silikte olsa pozitifti ertesi gün doktora gittim HCG testi yapıldı ve sonuç 399.85 çıktı çok yeniymis 19unda doktora gidicem kontrolüm var ben şuan kaç haftalık hamileyim 2mi 4mü bilemedim
5. Haftayı bitirmişsiniz bat zamanı 4 haftalık olarak sayılır ayın 4 den de bir hafta geçmiş o yüzden 5+2 gibi sizin tabi Dr un ultrasonda bakıp tam tarih vermesi lazım

Kızlar hamile degilim:KK12:
TSH 4.41 çıktı ilaclik bişey değil biraz yüksek dedi doktor sitresten olabilirmiş sizce normal mi endokrine gorunsem mi bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen
Tsh gebelige engel diye biliyorum gebelik olussa dahi bebeğin sinir sistemine etkisi olabilirmis yazmistilar geçen bnce dr a gorunun içiniz rahat eder

Son regl tarihinizden hesaplanır

Kızlar hamile degilim:KK12:
TSH 4.41 çıktı ilaclik bişey değil biraz yüksek dedi doktor sitresten olabilirmiş sizce normal mi endokrine gorunsem mi bilgisi olan paylaşabilir mi lütfen
Tsh ın gebelerde ve gebelik planlayanlarda 2,5 ve altında olması istenir. Tsh yüksekliği gebe kalmada zorluk, düşük ve ölü doğuma sebep olabiliyor. Dün kitapta okumuştum ben de bunu. Endokrine görünmen en doğrusu olur senin için. Hakkında hayırlısı olsun canım. Allah hepimize en hayırlı vakitte hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah 😊

7 Aralık o zman 5. Hatfaya girdim teşekkür ederim😊
kullandığım programa göre ;
5 hafta 2 günlük hamilesiniz (37. gün)
Bebeğin Boyu: Baş - kalça arası uzunluk 5 mm (Bebeğiniz yeşil mercimek tanesi büyüklüğünde)
Bebeğin Kilosu: 1 gramdan az
Bebeğin Tahmini Doğum Tarihi: 13 Eylül 2021, Pazartesi (Bebeklerin yalnızca %5'i zamanında doğar.)
Doğuma Kalan Gün Sayısı: Doğuma 243 gün kaldı.

klomen yumurta gelişimi için evet belki geçen ay yumurta sayın iyi demek istemiştir. örneğin 3 adet yumurtan oluşmuştur ama yeterince büyümediği için çatlamamıştır. klomen onları büyütmeye yarayacak. gerçi kişiden kişiye değişiyor ben 2 kez kullandım bende işe yaramadı doktorum hemen femara verdi ilk ay hamile kaldım ( 6 haftalıkken kimyasal olarak sonlandı gerçi ) hiç moralini bozma ve doktoru dinle bence
Dün inanılmaz bozuktu moralim ağlamaktan gözlerim pörtledi mayıstan beri korunmayı bıraktık ama 5 aydır falan düzenli deniyoruz olmuyor her ay ayrı hüzün
Eşim sen bu şekilde tarih,gün ,yok yumurtlama yok ovulasyon testi falan takip etmeyi bırakmadıkça olmayacak stresten olmuyor diyor önümde 2 yol var ya tüm takibi bırakıp tamamen akışa bırakacağım ( ki orda da şöyle bi durum var biz ikimizde bankacıyız ve çok yoğunuz o sebeple düzenli birliktelik olmuyor bazen haftada bir bile olabiliyor bu da şansı düşürür diye düşünüyorum ) ya da doktorla devam edip klomen vs ilerleyeceğim bilmiyorum kafam karışık

Sabah kaset test yaptım negatif. Yani bana şubat ayı topiğinin yolları göründü 🤭 ama sizler gelmeyin sakın oraya hiç siz direk 2021 Eylül anneleri topiğine geçin inşallah 🤗

Back