• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Ocak 2022 gebelik planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
aaa gercekten mi? bak simdi avokado da etkili olmus bende diyesim geldi ahaha..yiyin kizlar yiyin!
Ahaha gerçekten öyleymiş ama goruntusude rahme benzediği için iyi geliyor diyorlar. Birde Akdeniz diyetinde beslenmek hamileliği kolaylaştırıyor yazıyor çoğu yerde. Bol yeşillik zeytinyağı falan

Dediğim gibi benimde takmadığım zamanlar oldu ama yok yani olmayınca olmuyor. Nasip meselesi tabi biz ne kadar cabalasakta. O yüzden tüp bebeğe gitmek istiyorum işte en azından daha çok araştırma vs. yapılıyor. Mesela yumurta kaliteli mi değil mi veya çikolata kisti için baskılama yöntemi yapılıyormuş veya kistin ici boşaltılıyor vs.
Normal kadın doğumda bi yere kadar oluyor ama tüp bebekte hersey görülebiliyor
Bencede yaza kadar deneyip yazın tüp bebeği araştır bı cnm para geri kazanılır hiç dert etme

Batim 23 aralikti, yani 13 gun oldu geceli..gecen hafta ki testler hep negatifti, persembeden sonrada elimde test kalmamisti. Pazartesi yeniden test yapinca cokkk hafif silik bi cizgi gorduk iki testtede. Ben sahsen iki ihtimal veriyorum, ya gec döllenme oldugunu dusunuyorum, yada benim ovulasyonum adet donemime yakin diye dusunuyorum. Yarin ki test koyulasirsa doktoru arayip randevu yapicam, minigi gormek nasip olur insallah..
Amin canim İnshaAllah hayırlı haberlerini bekliyoruz ozaman .🥰

Dediğim gibi benimde takmadığım zamanlar oldu ama yok yani olmayınca olmuyor. Nasip meselesi tabi biz ne kadar cabalasakta. O yüzden tüp bebeğe gitmek istiyorum işte en azından daha çok araştırma vs. yapılıyor. Mesela yumurta kaliteli mi değil mi veya çikolata kisti için baskılama yöntemi yapılıyormuş veya kistin ici boşaltılıyor vs.
Normal kadın doğumda bi yere kadar oluyor ama tüp bebekte hersey görülebiliyor
Kendinize yaza kadar muhlet mi verseniz? En dogrusunu sen bilirsin ama 1 sene uzun bir sure degil denemek icin. Zaten 1,5 yillik evlisin, bu cok yeni. Finansal sikintilar esime dahada baski oluyor dedin. Tup bebek donemi esini dahada sikbogaz etmez mi? Belki kafandan hafifte olsa atarsiniz belki bu baskiyi, daha rahat olunca kendiliginden olur?

yasin ne bu arada?

Bencede yaza kadar deneyip yazın tüp bebeği araştır bı cnm para geri kazanılır hiç dert etme
Üst üste geldiği için çok sıktı canım zaten 6 ayda kaba taslak hesapladım 10 bin tutmuştur diyordum çoktan gecmis
Artık bende salicam zaten pek halimde kalmadi
Zaten sürekli gel git eşimde biseyleri araya sıkıştırdıkca da insan stres oluyor. Şubatta nikah kiymistik 2 yılım dolacak o zaman. 1 senem var o bir senede de kist buyumezse kendim denemeyi düşünüyorum

Kendinize yaza kadar muhlet mi verseniz? En dogrusunu sen bilirsin ama 1 sene uzun bir sure degil denemek icin. Zaten 1,5 yillik evlisin, bu cok yeni. Finansal sikintilar esime dahada baski oluyor dedin. Tup bebek donemi esini dahada sikbogaz etmez mi? Belki kafandan hafifte olsa atarsiniz belki bu baskiyi, daha rahat olunca kendiliginden olur?

yasin ne bu arada?
Yaşım 25 eşimin yaşı da 25 komik olan tarafı bu 🤔 doktor öyle bi konuştu ki ilkte tabi ihtimalleri anlattı baya korktuk. Kist buyuseydi alınma durumu olsaydı yumurta rezervim azalacaktı. Bizde büyümeden deneyebildigimiz kadar deneyelim dedik. Şükür büyümüyor kistim aynı boyutta hala o yüzden salmaya karar verdim bu ay son denememdi. En azından 1 sene doktor kapısına gitmek istemiyorum arada kistim büyümüş mu diye kontrole giderim o yani
3 seneyi doldurduğumda rapor verilirse o zaman tüp bebeğe giderim yine de inşallah gerek kalmaz

Yaşım 25 eşimin yaşı da 25 komik olan tarafı bu 🤔 doktor öyle bi konuştu ki ilkte tabi ihtimalleri anlattı baya korktuk. Kist buyuseydi alınma durumu olsaydı yumurta rezervim azalacaktı. Bizde büyümeden deneyebildigimiz kadar deneyelim dedik. Şükür büyümüyor kistim aynı boyutta hala o yüzden salmaya karar verdim bu ay son denememdi. En azından 1 sene doktor kapısına gitmek istemiyorum arada kistim büyümüş mu diye kontrole giderim o yani
3 seneyi doldurduğumda rapor verilirse o zaman tüp bebeğe giderim yine de inşallah gerek kalmaz
az once tup bebege gitmek istiyorum dediginiz icin bu sorulari sormustum yanlis anlamayin. E iyi madem salacaksiniz, istikrarli bir sekilde izin verin kendinize. Inanin cocuklu hayat okadarda laylaylom degil. Basta evlilige zaten bir sinav basli basina. O yuzden cocuksuzken nekadar iyi ani biriktirir, nekadar birbirinizle guzel vakit gecirir, gezer tozarsaniz, kar bence. En azindan cocuktan sonra 'ama iyi gezdik beee!' dersiniz hahahaa..

Benim de aynısı oluyor, ilaç ve iğne tedavisi görüyorum, adet gününü doğru tespit etmek için doktoruma sormuştum, o tam olmaya başladığı zamanı 1.gün kabul et, lekelenmeleri sayma demişti🙄
Yaaa🙄🙄 benim sorduğum doktor da lekelenmeden başlar demişti kafam karıştı 🙄

az once tup bebege gitmek istiyorum dediginiz icin bu sorulari sormustum yanlis anlamayin. E iyi madem salacaksiniz, istikrarli bir sekilde izin verin kendinize. Inanin cocuklu hayat okadarda laylaylom degil. Basta evlilige zaten bir sinav basli basina. O yuzden cocuksuzken nekadar iyi ani biriktirir, nekadar birbirinizle guzel vakit gecirir, gezer tozarsaniz, kar bence. En azindan cocuktan sonra 'ama iyi gezdik beee!' dersiniz hahahaa..
Dedim de maddi imkan yok 😅 çok sıkışıgız şuan. O konudan rahat olsaydım belki yaza denerdim. İnanın zaten erken evlendigimiz için ben 1 2 sene çocuk istemiyordum konu nerelere geldi 😅 hiç olmayacakmış korkusuna kapıldım, belki de öyle nasip kısmet bilemeyiz tabii. Benimde hayalim rahat rahat gezmekti 1 2 sene en azından yasimiz genç yeni bi şehirdeyiz falan
Ama şimdi hastaneye verdiğimiz paralardan dışarı çıkamayacak durumlara geldik, zaten ayrı borcumuz vardı tuz biber oldu
Tüp bebek mevzusuda inanın hala içimde bi yerlerde kist büyür mü korkusu var o yüzden. Böyle olmasaydı bu kadar strese girmezdim

Dün silik çıkınca akşam da yapınca içim rahat etmişti ya bu akıntı nerden çıktı şimdi 😅Valla sıkıldım ben bu işten çocuğumu da alıp kaçıcam evden bi olsun 😅Ya da kocamı kapının önüne koyucam bi süre 😅
Hahahaha dimi ya 😅 ben de öyle düşünüyorum beni de al giderken😂

Üst üste geldiği için çok sıktı canım zaten 6 ayda kaba taslak hesapladım 10 bin tutmuştur diyordum çoktan gecmis
Artık bende salicam zaten pek halimde kalmadi
Zaten sürekli gel git eşimde biseyleri araya sıkıştırdıkca da insan stres oluyor. Şubatta nikah kiymistik 2 yılım dolacak o zaman. 1 senem var o bir senede de kist buyumezse kendim denemeyi düşünüyorum
İnşallah Rabbim tez vakitte hayırlı sağlıklı evlat nasip eder hiçbise yapmana gerek kalmaz

Back