-
- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
- #20.061
Ayarlasalar keşke pazar kültürü olan bir toplumuz sonucta. Manavda bile bulamıyoruz bazen aradiğimizi. Ayrıca esnafta bir şekilde boş kalmamış olur.Ben de baktim cuma gunu gidip gecen yasaklrd 1 defa kurmuslardi ama bu sefer yoktu canim
Ama onda tavuk var nerdeyse hergunKonserve fasulye bezelye falan da yapabilirsin. Patatesli yemekler yapabilirsin. Çorbalara ağırlık verebilirsin
Bunlar geldi şimdilik aklıma.Kmsl Hnd genelde sebzesiz yapıyor yemeklerini. Kopya çekebilirsin
Inan yok cnm hani buyuk marketlerde hergun yeni gelir belki ama mahalle arasi yerlerde yok oglen gidip baktim kendilerinden gecmis patlican pirasa vs . Caddeye cikarsam hafta ici oradan bakarim yakinimda bska pazar yok .Ayarlasalar keşke pazar kültürü olan bir toplumuz sonucta. Manavda bile bulamıyoruz bazen aradiğimizi. Ayrıca esnafta bir şekilde boş kalmamış olur.
Tavuk tavukkk yogunlukAfıyet olsun canım benım buyuk kız sevmez kerevız senın kerevız sapı kavurduğunu okudum
Bıtkısel hayata gırmışler dıyor
Lahmacun
Tavuk midye
Çökertme kebabı
Çıtır tavuk
Tantuni
Çiğköfte
Mercimekli köfte
Kasap köfte
Tavuk döner ev yapımı
İskender ev yapımı
Aklıma gelenler bunlar şimdilik
Kız lahmacun iskender kasap köfte bunlar etTavuk tavukkk yogunluk
Mrcimekli kofte cigkofte vs de bizim ev icin bir menu degil mrnu yaninda cerez ancak ama tsk ederm emek verip yazmissin
Afiyet olsunSelamun aleykum kızlar. Nasılsınız? Bir aksilik çıkmadan yazayım dedim.sonra geçe kalıyor. Hafta sonrası kahvaltıyı geç yapınca iki öğün oluyor genelde. Akşam yemeği değil de ikindi yemeği olur sanırım. Patlıcan musakka ve kereviz sapı kavurması yapacağım inşallah. Köklerinden de başka bir gün salata yaparım. Saplarını da atmaya kıyamadım. Rabbim bereket versin
Hepimizin sofrası bereketli mutlu huzurlu olsun inşallah ❤❤❤
Kmsl Hnd
C Cay6
@adel8893
@Yabanmersini14
Z zeLina
1 1mirac
@Blue_Perii
Tenceresiz kaldim anne
@Gonulmeyvesi
@hasbeenandgone
@Astoria
Night owl
@Elhan
sekersizcikolata
Wilma11
Carinanebulasi
@Alyaliya
@Yesilb4h4r
@morkagit
@Coolpeople
@renksizgokkusagi
Lahmacunla iskender yiceksem disardan isterimKız lahmacun iskender kasap köfte bunlar et
Tantuni ciğer
Sebze de yok diyon ne yapacak o zaman
aa evet pismis olarak tekrar buzluga alabilirim cok sagol fcanim oyle yapiyim :*Düdüklüde kaynat tavuğu. Yemek için olan kısmını ayır diğerini pişmiş halde buzluğa atsan olur mu acaba
En güzeli oluyor valla. Bu yıl film ve kitaba vurduk zaten
Aaa hayır izlememiştim. Siz söyleyince biraz araştırdım ve kore filmi olduğunu ve yorumların iyi olduğunu gördüm. Akşama sizdeniz, bu filmi izleyeceğiz. Teşekkür ederimForgotten filmini izlemişsinizdir muhtemelen ama bir ihtimal izlemediyseniz tavsiye ederim
Bakliyat yapabilirsin, garnitür satılıyor ya konserve ben onla yapılan pilava bayılıyorum yanina köfte/ tavuk vb şeyler yapabilirsin. Yeşil mercimekten köfte yaz google, ben kirmizi et çok sevmiyorum zaman zaman yaparım lezzetli oluyor. Sonra et sote, yiyorsaniz arnavut ciğeri yapabilirsin. O bahsettigim garnitür ile kuş başı tavuğu kavurup padişah kebabı yapabilirsin, hem göze hitap ediyor hem çok doyurucu. Geçen burada tarihini yazmıştım bayat ekmeklerden dönerli kebap yapabilirsin. Balık yapabilirsin. Aklıma bunlar geldi benimKolay gelsn mutlu pazarlar
Pazar krulamadi c.tesi idi cunku gidemedgm icin evde sebzem yok markete ciktim kayda deger bisey varsa alayim diye kendinden gecms pirasalar vardi biraktim almadim. Ksaba gidip tavuk kanat aldim eve geldim sosladim dolapta bekliyor yanina sade pirinc pilavi yapacagim . Dunden yogurtlu patlican ve patates salatasi var .
Birde yilin ilk portakalli kekini yaptim pisiyor suan . Ikijdi gibi kahve iceriz esimle kek ile diye dusundum.
Bu hafta menu olusturmakta zorlanacagm sebze bulamazsam kizlar bana fikir verin olur mu
Sagol canjm bakalim yapacagiz birseyler buzlugumdanda biseyler yaparim artik kis geldi yani beklemeye hacet yok bugunler icin yaptimm sonuctaBakliyat yapabilirsin, garnitür satılıyor ya konserve ben onla yapılan pilava bayılıyorum yanina köfte/ tavuk vb şeyler yapabilirsin. Yeşil mercimekten köfte yaz google, ben kirmizi et çok sevmiyorum zaman zaman yaparım lezzetli oluyor. Sonra et sote, yiyorsaniz arnavut ciğeri yapabilirsin. O bahsettigim garnitür ile kuş başı tavuğu kavurup padişah kebabı yapabilirsin, hem göze hitap ediyor hem çok doyurucu. Geçen burada tarihini yazmıştım bayat ekmeklerden dönerli kebap yapabilirsin. Balık yapabilirsin. Aklıma bunlar geldi benim
Estagfurullah ne utanmasi mantiii enfesss cok severim . Yorgun oldgmda yahut menude skstgmda yaptklarmdan biridir benmde . Temizlik yapmissin sende yorulmussun . Ben de camasir yikadim birde evi supurdum o da kizimla esim kapiya ciktilar bi 10 dk o arada supurdum yoksa esim evdeyken bende onla keyif modda takilmayi terch ediyorum haftada 1 gun evde benimle diye.Ben bugün tüm menülerinizi okudum. Ama temizlik yaptım, çamaşır yıkadım falan derken baya yorulmuşum. Maşallah sizler çok güzel menüler hazırlamışsınız. Ben şu an utanarak hazır mantı yapacağımı yazıyorumhepimize afiyet olsun
Kazın ana yurdu diyelimEllerine sağlık canım, nerelisin? Kaz etini herkes sevmez
Ay evet ben de başladım kullanmaya kasım ortasından beri buzluk ve konserveleriSagol canjm bakalim yapacagiz birseyler buzlugumdanda biseyler yaparim artik kis geldi yani beklemeye hacet yok bugunler icin yaptimm sonucta
Benim de eşim coronavirus öncesi sadece pazarları tatil yapıyordu. Şimdi cumartesi pazar evde, bir de mesai saatleri azaldı. 07.30- 18.00 arası çalışıyorlardı şimdi 11.00-15.00 arası işteler geri kalanı evden hallediyorlar. Ben de esnek çalışmaya başladım. Daha çok görüşüyoruzEstagfurullah ne utanmasi mantiii enfesss cok severim . Yorgun oldgmda yahut menude skstgmda yaptklarmdan biridir benmde . Temizlik yapmissin sende yorulmussun . Ben de camasir yikadim birde evi supurdum o da kizimla esim kapiya ciktilar bi 10 dk o arada supurdum yoksa esim evdeyken bende onla keyif modda takilmayi terch ediyorum haftada 1 gun evde benimle diye.
Temizlik yaptım bu saate kadar bişey yapmadım bir makarna gider sanırımSelamun aleykum kızlar. Nasılsınız? Bir aksilik çıkmadan yazayım dedim.sonra geçe kalıyor. Hafta sonrası kahvaltıyı geç yapınca iki öğün oluyor genelde. Akşam yemeği değil de ikindi yemeği olur sanırım. Patlıcan musakka ve kereviz sapı kavurması yapacağım inşallah. Köklerinden de başka bir gün salata yaparım. Saplarını da atmaya kıyamadım. Rabbim bereket versin
Hepimizin sofrası bereketli mutlu huzurlu olsun inşallah ❤❤❤
Kmsl Hnd
C Cay6
@adel8893
@Yabanmersini14
Z zeLina
1 1mirac
@Blue_Perii
Tenceresiz kaldim anne
@Gonulmeyvesi
@hasbeenandgone
@Astoria
Night owl
@Elhan
sekersizcikolata
Wilma11
Carinanebulasi
@Alyaliya
@Yesilb4h4r
@morkagit
@Coolpeople
@renksizgokkusagi
Rica ederim canim ne demekAy evet ben de başladım kullanmaya kasım ortasından beri buzluk ve konserveleriafiyet olsun
Benim de eşim coronavirus öncesi sadece pazarları tatil yapıyordu. Şimdi cumartesi pazar evde, bir de mesai saatleri azaldı. 07.30- 18.00 arası çalışıyorlardı şimdi 11.00-15.00 arası işteler geri kalanı evden hallediyorlar. Ben de esnek çalışmaya başladım. Daha çok görüşüyoruz
Tesekkür ederim mesaj için aynen hazır mantı can kurtaran gibi bir sey