Kız belki o yozgatlidir
Adanalı olduğunu biliyordum da yaşadığı yeri bilmiyordum öyle yazınca tahmin ettim
Yokkkkkk adanalıyık ama yozgatta yaşıyor
Ve doğru tahmin etmişim
İlk senden duyuyorum valla konyanın yemeği olduğunu.burdakiler bayağı sahiplenmiş desene
Aslında benim tarafımda pek yapılmaz ama eşimlerin tarafı çok yapar.. öyle bir çekişme varmış yozgatla konya arasında bende ondan dedim

Ankara buz gibi yaa buzz çorbasız durulmuyor. Hemen ezogelin çorbası yaptım bol limonlu. Bir de küçük bir karnabahar almıştım. Onu da minik minik çiçeklerine ayırıp tavada kavurdum. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla çakma mantı gibi bir şey oldu

Ezogelin çorbasını çok severim. Sayende hatırlamış oldum. Bu hafta içinde yapayım
Önce pirinc bulgur ve mercimegi kaynatip sonra mı yagini soğanını salçasını ekliyorsun yoksa tam tersi mi

Ezogelin çorbasını çok severim. Sayende hatırlamış oldum. Bu hafta içinde yapayım
Önce pirinc bulgur ve mercimegi kaynatip sonra mı yagini soğanını salçasını ekliyorsun yoksa tam tersi mi

Önce soğanı kavuruyorum sonra salça ekliyorum domates+biber karışık. Sarımsak da ekliyorum 1-2 diş. Sonra üzerine mercimek, bulgur, pirinç koyuyorum. Suyunu da ekleyip pişiriyorum. En son da tereyağını eritip içine bol nane (nane önemli) ve pul biber atıyorum çorbaya döküyorum bitti. Limonla enfes oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…