Obsesif Kompülsif Bozukluk (OKB) - Takıntı Hastalığı Bilgi Ve Paylaşım Alanı

Geçmiş olsun cnm o umursamazlik bende dd var maalesef
Sağol canım . İnsan bende öyle olmayayım diye takmamaya başlıyo bu sefer de çok gamsızmışım gibi hissediyorum. Allah izin verirse evlenicem bu sene gelinlik bakıyomusun diye soruyorlar Yok ya bakılır alınır yani diyorum hiç bir şeye hevesim kalmamış sanki ..

Inanirmisin ayni durumdayim benimde ne nisanlik bakasim ne gelinlik bakasim var bende ne oldu bana diyorum hicbiseyden zevk almiyorum evlenicem ama umrumda degil sanki aslinda seviyorum o kisi yi ama sorun ne bilmiyorum pana da panik atakla geldi bu hastalık

Artık bıkmışlık usanmışlık var bizde sanırım . Bende seviyorum hatta aşığım .. olay o değil bence bi an önce olsun bitsin durumundayız sanırım hiç birşeyle uğraşasım gelmiyo bi an önce sıkıntısız hallolsun kafasındayım

Bendede bu hastalikmi var bilmiyorum ama bu cok rahatsiz edici bir sey benim korlularim ise evladim en ufak bir rahatsizliginda hemen en kötüsünü dusunur oldum bu durum artik beni ve etrafimdakilere cok rahatsizlik vermeye basladi bu korkuyla nasil bas ederim bilmiyorum kendimle ilgili deyilde oglum disarida bir yerleri ellesin ellerini yikamadan icim rahat etmez illaki o eller yikanacak ornek bir kac gundur oglumun yuzunde sebebsiz yere kirmizi noktalar cikmaya basladi kabarma veya herhangibi bisY yok oksuruk hapsirik ates ishal yok ama ben yine en kötüsünü dusunmeye basladim bu dusunce yiyip bitiriyor beynimi taki doktora gidip kontrol etirmeden rahatliyamiyorum ona bisey olucak korkusu beni deli ediyo kendiyle deyilde evladiyla sevdiklerimle takintiliyim ben varmi benim gibi olan bu durumla ilgili ne yapiyosunuz kafanizdaki olumsuz dusunceleri nasil atiyosunuz

benim size benzeyen ama sizden daha takıntılı bir arkadaşım var artık tahammül edemiyorum umarım sizin onun kadar çok olmaz onun takıntısı da oğlu doğumu biraz problemli olmuş şimdi de vicdan azabından ne yapacağını bilemiyor sokağa çıkarmıyor bir sokak arkadaki eve arabayla götürmeye kalkıyor 37.1 ateşte havale geçiriyor sanıyor 3 tane ateş ölçerle ayrı ayrı dakika başı ateşini ölçüyor Allahın günü doktorda ağustos ayında mont giydirmeye kalkıyor aç kalıyor diye yiyecekleri ağzına tepti geçen gün boğuyordu çocuğun günlerce burnundan yedikleri yiyecekler çıktı ailece bir yere gitmediler 3 yıldır takıntı hastalığı yüzünden evde çocuğuyla yalnız kalamıyor bakamıyor tek başına daha neler neler herkes onunla birlikte oğluna kafa yorsun istiyor hepimizi bıktırdı ben mesela uzaklaştım artık olmayan ateşi, 2 hapşurukla ağır hasta olduğunu dinlemekten usandım sabrım kalmadı ve mesafe koydum yüzüne de söyledim belki kötü oldu ama bende hasta olmak üzereyim sayesinde başka bir şey düşünmeme izin vermiyor taktığı kişiyi (beni) eşinin annesinin yerine koydu manevi anlamda hep benimle konuşmak istiyor canlı psikolog gibi 24 saat telefonda ona hayatın güzel ve yaşanılır olduğunu anlatmaktan yorgunum günde 14 defa aradığı oluyor tepki gösterince ağlama krizlerine giriyor ve beni kalpsiz acımasız konumuna düşürüyor atamıyor olumsuz düşünceleri bir türlü vazgeçemiyor her an ölüm korkusu oğlu veya sevdiği ya da etki alanına alabildiği biri grip olsun ölüyor diye çıldırıyor tabi bunları teselli etmek hep bana düşüyordu ruhen beni çok yordu arkadaşlığımı asgari düzeye çekmek zorunda kaldım obsesifti ilerlemiş hastalığı ve bipolar olmuş hepsi var yani anlayacağınız umarım siz çabuk çare bulursunuz zira işiniz çok zor çevrenizin işi sizden daha zor kolaylıklar diliyorum

Evet dogru,bence de derdin dermanı yine kişinin kendisinde,
Ama kolay degil tabi....

bende de temizlik takintisi var evlenmeden once.universite yillarinda cok duzenliydim kiyafetlerim utulu ve duzgundu ders calisirken bile herseyi zamaninda ve duzgun yaptim aslinda bunun nedeni lise.yillafimda bir kez sinifta.kalmama bagliyorum hep basarisiz olcagim korkusu var galiba. temizlikde rvlenince artti buda aileden geliyor anne teyze yenge vs hepsinde temizlik hastaligi var aman disardan geldin ustun pis aman onun evine girdin ayaklarin pis pis pis her sey pis 3 senelik evliyim esim de bikti bende biktim sanki herkes pis de ben temiz ( bekarken bu kadar degildim annem amannsen yapmiyon bana gelme pisssin dedi dedi beni bu hale getirdi cok yakin oturuyoruz gitmesek olmuyor yapmasam hic olmuyor (

Zaten yaş ilerledikçe artıyor

Zaten yaş ilerledikçe artıyor
(((( of ya bir yanim diyor birak su temizlik huyunu sonra dusunuyorun yapmasam.sanki daha cok pislencekmisim gibi geliyor onceden her seyi utulerdim simdi bazi seyleri utuluyorum cocugum var artik yetisemiyorum yatak carsafi havlular ic camasirlari vs hepsi utuluydu biraktim. halilarimi kaldirir supururdum hergun o huyumuda biraktim ama su disaridan gelince ust ciksrtilcak oturtmuyorum cok igreniyofum bide ayaklarimizi igreniyorum bir yere gittiysek cikartiyoruz vs. yada biri geldimi halilarimi falan siliyorum koltuklarimda ortu var hepsini kaldiriyorum. bunlar birak evliligimi etkiliyor ister istemez. kaynanam aman ben cok temizmisim de diyip diyip laf sokuyor of cok yoruldum ((

Ben de dışarıdan gelip birisi koltuklarıma oturdu mu stres oluyordum ama boş bunlar kimse ölmüyor bunlardan ben şuan kendimi tutuyorum temizlemiyorum ama bu sefer kafam bunları düşünmekten o kadar yoruluyor ki ne kadar uyusam da hiç dinlenemiyorum yorgun ve stresli oluyorum ama mücadele edeceğim bu düşüncelere kapılmamak gerek bunun sonu yok

iste bende bazi seyleri azalttim ama o huylarimi bir birakamiyorum kayinvalidemler hastaneye gitseler otururlar evlerinde dayanamiyorum cok igreniyorum esimin kuzeni kedi bakiyor evinde coluk xoxuk hep girip cikiyorlar dayanamiyorum (

Çoğu temizlik konusundan muzdarip. Bende temizlik konusundan muzdaribim tedavide görüyorum ama sanki takıntım düzeliyor bu sefer başka birşey takıntı olmaya başlıyor bu sadece bana mı oluyor? Mesela ilk başlarda deterjan elleyemezdim deterjan olan yerden uzak dururdum temizlik yapardım ama deterjansız temizlik çamaşır falan yıkayamazdım. Travma sebebi oluştu bende bu hastalık başlamadan kısa bir süre önce gözüme tırnağımdan aseton kaçtığını sandım ve korktum doktora falan gittim o günden sonra elimi gözüme değdiremez oldum deterjan dokunamaz oldum gözüme gelipte görme kaybı yaşayacağım diye Daha sonra bunu atlattıktan kısa bir süre sonra sürekli kıyafet çıkarmaya başladım üzerime idrar sıçradıysa evde namaz kılınıyor vs gibi daha sonra kendime göre bazı eşyaları pis bazı eşyaları temiz olarak sınıflandırdım üstelik ne kadar yıkansam kendimi pis hissediyorum temiz eşyalara dokunamıyorum. Kendimi rahatlatmak için pis diye düşündüğüm kıyafetleri yıkamam gerekli ancak temizlendikten sonra makineden çıkartırken dokunacağım için tekrar pis olacaklarını düşünüyorum.... çok çaresiz hissediyorum ne şekilde düşünsem işin içinden çıkamıyorum hap falan da kullanıyorum ama kilo aldırmaktan başka birşeye fayda ettiğini düşünmüyorum gerçekten çok kötü durumdayım düşünmekten başıma ağrılar giriyor artık

(?(( cok uzucu ama elinden insanin vir sey gelmiyor gercekden dusunmemeye calisnaliskn sonu yok bende oyle yapiyorum bazen bazi seyleri gormezden geliyorum yoksa kafayi yerim ama ayak temizligine cok dikkat ediyorum birde kiyafet temiz ve pis ayrimi yapiyorum. disardan evime asla geldimmi oturmam ustumu degisirim oglumda dahil esimdd cok kotu ama napim icim rahat etmiyor.((

Benimde psikolojik sorunlarim vardi aslinda hala var psikiyatri uzmanina muayene oldum bir yil kadar once bana prozac diye bir ilac verdi duzeldim cok sukur aslinda duzelmedim ama ilac bana cok iyi geliyor ilaca bağımlı yasamak hic zoruma gitmiyor cunku ilac kullanmadigim zaman sacma sapan dusunceler kapliyor beni ozelliklede eşime karsi cok haksizlik ve ayip ediyorum cocuguma karsi sacma duygusalliklara giriyorum şuan ilac benim icin hayat demek nefes gibi lazim birsey

merhaba benımde ufak bır sorum var
kucucuk seylerı buyutur halıne geldım asırı bır tepkı verıp ılk defa dun aksam sınırlerıme hakımolamayıp esımın koluna vurmusum ama cı-ok hızlı vurmusum d-bu durumdan cok sıkayetcıyım ne yapmam gerek nasıl sakınlesebılırm destek almalımıyım

herkese geçmiş olsun öncelikle..
bende var bazı takıntılar, beni en çok zorlayanlardan biri terlik takıntım.. terliksiz yere basamıyorum. eskiden yerleri süpürdüğüm gün çıkarırdım terlikleri basardım çorapla o da..ama 2-3 yıldır hiç bi şekilde basamıyorum hatta hamileyken son aylarım yazındı, ayaklarım pişiyordu resmen ve şişti ama çıkaramıyordum ayağım yere değince gidip yıkıyorum hemen sonra kapı kollarına dokunamam el yıkama zaten var temizlikle ilgili kırk çeşit takıntı...simetri ve düzen takıntım da var çocuktan arta kalan vakitte evi gezip her şeyi kontrol etmeye çalışıyorum her eşyanın bir yeri ve açısı var değişirse kalk düzelt diyor içimdeki ses küçükken yorganım uyurken bozuluyor diye gece kalkıp kalkıp yatağı toplardım hatta sonra o geçti şükür..bir yandan insanları kırmak üzmek gibi korkularım da var.. mesela sevdiğim biriyle sohbet ettiğimi hayal ederken birden hayalimde ona hakaret edip bağırıp çağırıyorum ve eyvah eyvah diyip panikliyorum sonra da çok saçma geliyor:) eşim doktora gidelim diyor ama erteliyorum küçük bebek ve iş hayatı günler paldır küldür geçip gidiyor. acaba doktora gitmeli miyim? gitmezsem ilerler mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…