Yazınca insan sanki yüzleşiyor çünkü senin durumunda olan biri evet bendede carVar diyor. Yalnız olmadığını bilmek bile iyi geliyor. Aslında en kötüsü düşünce takıntısı,izzet güllüyü izliyorum o an iyi geliyor. Sonra yine devam. Elbet birgün bitecek iyi olacağız,tedavisi olan çaresi olan birşey allah çaresiz dert vermesin.Ya gerçekten herkesin farklı farklı takıntıları . Meselâ bendeki düşünce takıntısı ve o kadar saçma ve gereksiz ki buraya bile yazmaya çekiniyorum
Üzülme canm birde hamilesin hormonlar felan daha çok tetikliyor maalesef, bende bu ara koronaya taktım sanki herkes yürüyen korona gibi geliyor inan bıktım ama geçecek inşaallah ya sabır çekiyorumİşte saçma düşünceler bu hastalıkla yaşayan insanlara haksızlık belki düşüncelerimiz ama elden birşey gelmiyor ki bende istemem böyle düşünüyüm beynim susmuyor. Senin daha zor sağlıkçı olsam ben çıldırırım.ama böyle korkusu bir ben Değilim demekki bunu duymak bile insana destek oluyor.Geçsin hamileliğim gidip tedavi göreceğim ilaç alacağım. Çünkü biri biriyor diğeri başlıyor. Bundan öncekiler daha yıpratıcıydı. Birde bunun kötü düşünce kısmı vardı,zarar veririm korkusu. Yıkmıştı beni bir hafta ben öyle bir insan değilim diye ağlamıştım.çok ilginç bir hastalık geçiyor başka şekilde yine geliyor. Hayatımda ilk defa hamileliğimde yaşadım hiç yoktu bende böyle birşey . Hatta şımarıklık olarak görürdüm,şimdi tövbe kim tiksinse kınamam
Amin canım inşallah. Evet yalnız olmadığını bilmek güzel bir şey. Ben de İzzet Hocanın videolarina başladım bakalım inşallah iyi gelirYazınca insan sanki yüzleşiyor çünkü senin durumunda olan biri evet bendede carVar diyor. Yalnız olmadığını bilmek bile iyi geliyor. Aslında en kötüsü düşünce takıntısı,izzet güllüyü izliyorum o an iyi geliyor. Sonra yine devam. Elbet birgün bitecek iyi olacağız,tedavisi olan çaresi olan birşey allah çaresiz dert vermesin.
Canm peki market alışverişi felan yapabiliyor musun ben bu takıntılaeım yüzünden yaşamıyorumAmin canım inşallah. Evet yalnız olmadığını bilmek güzel bir şey. Ben de İzzet Hocanın videolarina başladım bakalım inşallah iyi gelir
Ben mahvoldum elimde yanıklar oluştu artık çamaşır sulu karışım yapıyorum onlarda yıkıyorum elimi gerçekten kendine engel olamıyorum
Canm ne güzel yazmıssın kendimi buldum yazında, dısardan gelir gelmez direk banyo, ellerimi sürekli yıkıyorum , kendimize zarar vermekten başka bir şey yapmıyoruz ama işte elimizde değil ne yazık kiBen de dışarıdan gelen hee seyi pis görüyorum.
Banyosuz eve giremiyoruz. Bi bebek Bi cocuk cok zor cok eziyet.
Ona dokunma buna değme..
Nasıl gececek bu hapis kaldık evde..
Hamilelik emzirme yoksa ilaç kullan bence baya rahatlamıştım bunlarada bitir diyorlar da iste o kafada bitir demeyle bitmiyor. Bataklık
Rabbim siffa versin insallah.. engel olamadıkça dahaçok üzülüyorsun daha çok batıyorsun.. of..
Ilk ilçe çamaşır suyu yapma sadece normalle yıkamaya başka mesela.
Çamaşır suyu daha acik hale getircek derini. eğer korkun mikropsa..
Kimyasal Zehirleniyorsun da..
Ileride bu yaptıklarıma cok gülücek, pişman olucam diye telkin ediyorum kendimi bazen.
20 saniyede sabunla korona bike oluyor, defalarca yıkamaya gerek yok diyorum..
Meyveleri sebzeleri bile sadece suyla yıkıyoruz oluyor bu kadar sabuna gerek yok diyorum..
Şu her şeyi temizler, sabun olmasa bile oluyor... ona bakarsak suyumuz bile nerelerden geliyor ne kadar temiz bilmiyoruz diyorum..
Böyle yasanmaz, hem kendime hem çevreme hem paraya yasaktır günahtır diyorum..
Insanlar ne dertlerle uğraşıyorum ben emin olamadığım için, olmayan veya olmayacak bir şeyden korktuğum için, ve ya olsa bile felaket gelmeyecek şeyler için defalarca el yıkar cocuk yika, banyo yap ömrümü düşünüyorum. Başıma dert arıyorum diyorum...
Hep telkin full telkin.. Ama ilaç içerken daha iyiydim ben..
Ama ben daha çok ıgreniyorum iste insanlar çok pis dikkatsiz.. onların eklediği değdiği şeylere dokunup temas edip sokaktan gelip eve bulaştırmak istemiorum.. Ama bir tek ben değilim 2 cocuk var.disari çıkmak eziyet..
Çok çok geçmiş olsun.Çok kötü çoştu yine. Ne lanet bir hastalık,umarım doğum yapınca geçer.
Aslında elimizde biraz.ama beynimiz kitlandığı için olmuyor.Canm ne güzel yazmıssın kendimi buldum yazında, dısardan gelir gelmez direk banyo, ellerimi sürekli yıkıyorum , kendimize zarar vermekten başka bir şey yapmıyoruz ama işte elimizde değil ne yazık ki
Varmış burda bir konu açılmıştı 12 yaşındaki çocuk için.yaşla alakası yok galiba genetik birşey.aileden illaki biri çıkıyor.benim teyzem böyleydi sinir olurduk,onun gibi oldumPeki bu hastalığın çocukta da görülmesi durumu var mı?
Bazıları genetik değil diyor da ondan sordum, sonradan gelişiyor bazı insanlarda.Varmış burda bir konu açılmıştı 12 yaşındaki çocuk için.yaşla alakası yok galiba genetik birşey.aileden illaki biri çıkıyor.benim teyzem böyleydi sinir olurduk,onun gibi oldum
Ben bunu pdf olarak okuyordum .yarım bıraktım. İnşallah işe yarar
Doktorda hakli sizde haklisiniz yani evet genetik ama bu genetigi hazirlayan/mutasyona ugratan psikolojik sebep/inanis/olay larda var yani sonucta eger bilincalti duzeyde bir degisiklik yapilabilirse bu iyilesme olarak genlerde duzelir.ben kendimi bildim bileli okb hastasıyım,hiç düzelmedim, çocukluğum gençliğim el yıkamakla geçti, hasta olmaktan korktum vs vs bir dolu saçma sapan takıntı. 2011 de ilaç tedavisi ve terapi görüm tamamen iyileştim. 2013 de yeniden başladı azar azar şimdi yine had safhada, ilaçsız tedavi edebileceğini söyleyen oldukça pahalı bir doktora gidiyorum 3 kere gittim elimde kocaman bir sıfır var, doktor sürekli beni birşeyin mutsuz ettiğini söylüyor ve onu bulmaya çalışıyor ama depresif değilim mutsuz değilim stres iş ev vs herkesde olduğu kadar var, ama takıntılar geliyor aklıma ben sorunumun genetik olduğuna inanıyorum annemin babaannesinde dedem de annem de ve dayımda var bende de var bunu doktora söyledim genetik değil diyor!! 3 kuşakda 5 kişide görülmesi tesadüf mü yani? doktorun beni oyaladığını düşünüyorum haftaya gidip bir daha gelmek istemediğimi söyleyeceğim @chimchar95 o kadar akıllı ve zekisin ki kendin bu hastalığı yenmişsin, gerçekten dediğin gibi aklındaki takıntıyı 1 kez yaparsan yenisi geliyor onu da yaparsan yenisi yenisi vs böyle gidiyor , eğer ilkini yapmazsan yinelemiyor bu hastalığın çözümü insanda bitiyor, ben ölene kadar aklımda takıntıların olacağına eminim ben sadece onları dinlemek istemiyorum artık, en güzel günlerim temiz evimi eşyalarımı tekrar tekrar temizleyerek geçiyor.....