- 21 Mayıs 2008
- 146
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
bnmde dağınıklığa düzensizliğe tahammülüm yok..
örneğin;odanın dağınıklığı ve aldığım birşeyin başka bir yerde olması beni delirtiyor..herşey yerli yerinde çekmecesinde olack..
acaba bunlar obsesif kompülsif bozukluk beliritilerimi??
bu hastalıktan çok çektim.aşırı düzen temizlik takıntılarım var.benim gibi olanlarla konuşmak isterim.tecrübelerimizi paylaşırız..:1hug:
kızlar benim bi yakınım okb hastasıymış..
ben daha önce hiç duymamıştım...
nasıl yardımcı olabilirim ona..
kendisi nasıl başladığını veya tam derdini söyleyemiyor...
ben ama onla konuşup yardımcı olmak istiyorum..
nasıl başlar niçin başlar bu hastalık ya ve nasıl yardım edebilirim ona?
tedavide göremiyor çünkü gebe...
lütfen yardım edin mafoldumben
en iyi yardımı bi psikiyatriste götürerek yapabilirsinizyerimseniben
kızlar benim bi yakınım okb hastasıymış..
ben daha önce hiç duymamıştım...
nasıl yardımcı olabilirim ona..
kendisi nasıl başladığını veya tam derdini söyleyemiyor...
ben ama onla konuşup yardımcı olmak istiyorum..
nasıl başlar niçin başlar bu hastalık ya ve nasıl yardım edebilirim ona?
tedavide göremiyor çünkü gebe...
lütfen yardım edin mafoldumben
aynı rahatsızlık bende de var yalnız bu rahatsızlık tedavi edilmiyor sadece baskı altına alınabiliyor. bu bi kişilik bozukluğu - o nedenle senin kişiliğin bozuk diyen insanlara alınmıyorum sırnaşık şey - stresli zamanlarda yine ortaya çıkıyor. özellikle gebelikte hat safhaya ulaştığı söyleniyor. ergenlik döneminde bu rahatsızlık ile karşı karşıya kaldım. 6 ay ilaç tedavisi ile baskı altına aldım. şu ana kadar bir kaç günden fazla o rahatsızlığa kapılmıyorum. eşim hemen fark ediyor ve beraber bir şeyler yapıyoruz. arkadaşının hangi seviyede ve takıntısının ne olduğunu -temizlik, korku, tekrarlama, düzen, şüphecilik, hepsi vs. - bilemiyorum ama senin yapabileceğin en iyi şey tedavi görmeye ikna etmek. sadece terapiye gdebilir zaten. ama sen mutlaka onu dışarı çıkar alış-veriş yapın geniş açık mekanlarda park gb. oturun. ailesi ile arası iyiyse ailesi ya da arkadaşları ile görüşmesi için imkanlar yaratın. bu hastalık en çok tek başıma kaldığımda ve evde otururken bana misafir olur. korku ardından da sıkıntı her şeyden iğrenme sonra şüphe-eşimi kıskanma konusunda değil ailesi ile ilgili binbir türlü senaryolar üretirim. acayip üretken oluyorsun o anda sırnaşık şey -derken iyi bi kavga ortamı oluşur eşim eve gelince yandı gülüm keten helvaaa. ama adam akıllandı hemen anlar suratımdan beni dışarı çıkartır. artık uykum gelinceye kadar orada burada gezeriz. eve gelince devrilir yatarım sabahı duaya başlarım iyi ki konuşmama müsaade etmemiş, kalbini kırmama izin vermemiş diye. yoksa çok saçmalıyorum. o anda sağlıklı düşünemiyorsunuz.
karıştırmayalım lütfen..
sizin dediğiniz obsesif kişilik bozukluğuyla obsesif kompulsif bozukluk farklı şeylerdir.