E
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
arkadaşım çok geçmiş olsun çok zor bir durum benim eşimde var ve hastalığının farkında bile değil.tedaviyi ise asla kabullenmez.ve bu benim için ne kadar zor tahmin edebilirisn.
eğer imkanın varsa uzman bir psikolgtan terapi alsan.( eger ister
yani ilaç + terapi.
ya da pskiyatrınla görüşsen de ilacını değiştirsen belki de daha etkili ilaçlar vardır.
aynı zmanda ilaçlarını bir gün bile aksatmaman lazım.
bu hastalığı yaşayan herkese çoook geçmiş olsun dilerim.
çok zor oldugunu biliyorum cunki bende okb hastasıyım.2yıldır tedavi görüyorum ama hala tamö olarak atlatamadım.ama eskisi kadarda kötüdeğilim.evin içinde kardesimle yan yana gecişirken yanlışlıkla bana çarptı diye kıyafetlerimi baştan asagı değiştiriyodum.üstellik bazen çarpmamış oluyodu o zaman bile kendime anlatamayıp çarptı hissiyle yine bastan asagı değişiyodum.kendi evimde bi koltuga oturacagım zaman koltugun minderini ters yüz ederdim.hatta bazen hiç çekinmeden oturacagım yere temiz bir bez serip üzerine oturdugum bile oldu.tv nin kumandasını tuttmadan önce silerdim sildikten sonrada üç bes kez eimi yıkardım.klozete asla oturamazdım önce girerken bi kere sifona basardım sonra ihtiyacımı görürken basardım en sonrada çıkınca basardım.bi tuvalete gitmeye bi rulo tuvalet kagıdını harcardım.elimi yıkamadan temiz çamasırları elleyemiyorum.bunlar sadece bazıları.ben bunun için çok çabaladım.kendi basıma basaramadım.bir psikologa gittim ve terapi eşliğinde ilaç tedavisi gördüm.biraz biraz yendim.artık daha rahat davranabiliyorum ama hala tam atlatabilmiş değilim.eşimi bazen deli ediyorum.adamda ne yapacagını sasırdı.
arkadaşım aynen aynen yaaa
demek ki tek ben değilmişim
daha neler neler yaşadığımı anlatsam var ya aklınız hayaliniz şaşar
babam la annem daha doğrusu kısacası çevrem çok yadırgadı bu durumumu
çok zor arkadaşlar çokkkk
biyere gidip geleyim üstümü çıkarıom direk makineye, sonra oturmadan direk banyoya giriom
eskiden herkesi gördüğümde yapışıp öpen cinstendim şimdi öpmesinler yüzümü yıkamayayım die dua edior haldeyim.ben eski ben olmak istiorum ama ilaç da kullanmak istemiorum
bir gün geçer mi ben de herkes gibi yerlere rahatlıkla oturabilirmiyim, rahat olabilir miyim acaba diye düşünüorum ama hiç zannetmiyorum ya, bundan kurtulabileceğimi de hiç zannetmiyorum....
:1no2::1no2:
mirmirmirmirMerak etme canım buda geçerrrr..Benimde temizlik takıntılıgım var ve simetri olucaktı evde herşeyyy .Hergün evi inceden temizlerdim.AMA İLAçlar sayesinde hiçbirinden eser kalmadıı.Şimdi ev dağınık olsa bile ben rahatlıkla pc mi alıpp evin dağınıklıgına bakabiliyorum
canım ben ilaç kullanmak istemiyorum
Zorda kalmadıkca kullanma zaman canım bende karşyım ilacabenneyaptımki:teselli:
psikiyatrik tedavide zorda kalmadıkça diye bişi olmaz okb de bir psikiyatrik hastalıktır ilaç tedavisi yapılır ve düzenli doktor kontrolünde kullanılması gerekir