Obsesif Komplsif olanlar...

Arkadaslar ılac yazılarken, mutlaka netden yada tanıdık bırınden ılacı arasdırın. bazı ılaclar vucuddan cıkmadıgı ıcın içmeyınce deli gibi oluyorsun. mesela ben lustral kullanıyorum. bu ılacı ılk defa tanıdık bırdoktor yazmısdı bana. hemde cok ıyı insan ıdı. 6 ay tedavı gordum ve cok deyısıklık oldu,
Sonra ben evlendim. Dogumdan sonra tekrar başladı. şimdi eski doktoruma gıtmem zor. başka şehırde calışıyo. yenı doktora gıtdım. oda once lustral yazdı. 2-cı getdıyımde prozak yazıyodu. ben neden ılacımı deyısıyorsuz dedım. oda prozak vucuddacok kalıyo falan dedı. Ama benım tepkımı gorunce
tamam deyısmeyelım dedı.
iyikide deyısmedım. cunkı prozak tın kotu yan etkılerı cokdu.
Ben daha cok. el yıkıyorum, her gun banyo yapıyorum,elbıse deyısıyorum. camasır makınem elbıse yıkamakdan bıkdı. sureklı Aman yuzerıme kırlı sumu deydı. elim copemı deydı. ozellıkle yagmurlu havada bıryere gıtmek ıstemıyorum. Reklamları yolda okuyorum. katları sayıyorum bunu gıbı seyler.

baskalarınıda aynı seyı yapmaya mecbur edıyordum eskıden, ama ılac tedavısınden sonra baskalarına mudahıle etmem deyısdı. nadıren mudahıle edıyorum.

mutlaka tedavı olunması gerek. zaman kecdıkce tedavısıde zorlasıyor. hele cocuğunuz varsa etkılene bılıyor. Ben ılacsız tedavı olmaya calışdım,ama başaramadım.
tedavı olucama inanıyorum. Allahın ıznıyle aşıcaz bu hastalığı. yeterkı isteyelim iyilesmeyi.

not: kızlar ben boyle cok suyla uğrasıyorum ya. ama aynı zaman da da cok duzensızlıyım var. ve tembelım. içinizde boyle olan varmı.

neyse..
Rabbım yardımcımız olsun, cavuk atlatalım bunları

azerin merhaba ben bir yıldır prozac kullanıyorum banada en az yan etkisi olan bu ilaç dendi. Hem kiloda aldırmıyor. diğer antideprasanlar iştahta yapıyor. Bende bu arada hastalığımın çok yoğun olduğu dönem çok tembel ve düzensizdim çünkü bişeye elimi sürmek istemiyordum yıkanmamak için. Ama şuanda pek takıntım yok eski ii halime döndüm sayılır. sanada geçmiş olsun

ezgi42 merhaba ben davranışçı terapi gördüm bir yıl ve hemen hemen düzeldim sayılır istersen verilen ödevleri sana anlatabilirim uygulayabilirsin geçmiş olsun

ya lütfen bilip bilmeden uydurmayın..
bu ilaçlar bağımlılık yapmazlar.. fakat bir anda da bırakılmazlar öyle.. yavaş yavaş artırılıp yavaş yavaş bırakılır..
prozacın öyle çok yan etkisi filan da yok ya nerden çıkarıyorsunuz..
ayrıca doktorlar sadece dinleyip ilaç yazmıyorlar.. özellikle okbde bilişsel davranışçı terapi yöntemi vardır, verdiği ödevleri filan mutlaka yapmanız gerekir..

bence mutlaka bir kere doktora gıdın. ben 6 aydı tedavı alıyorum. doktorun yapdığı bır sey yokki. Her gıdısınde senı dınlıyo. ılacın dozunu ya artıriyo. ya da sabıt saklıyo.
bu huy dıyıl. beyındekı bir salgıyla baglıdı. ılac beyındekı o salgıyı duzenlıyor. ve yarı yarıya ıyılesme oluyo en azından yanı. inan bana.
ve bu ılac pahalıdadıyıl. yazık once kendımıze ve aılemıze acıyıb tedavı olalıbm mutlaka.

bu arada benım hastalıgımda sızınkıyle aynı .yazdıklarınızı okudum. cok şey benzer.

canım ben zaten 10 yılı aşkındır tedavi görüyorum.birçok doktora gittim, birçok ilaç kullandım değişik değişik. ama ilaçlar yeterli gelmiyor bence psikoterapi ve ilaç birlikte olması lazım ki fayda görelim.hatta psikoterapi ilaçtan daha etkili bence.çünkü psikoterapi de insan yanlışlarının daha iyi farkına varıyor.benim hastalık öyle tuaf ki çoğu insanın beynine istenmeyen düşünceler gelir.ama benimki yani ben kendimin haklı olduğumu düşünüyorum.ailem dağınık ve temiz değiller benim gibi olmalılar diyorum.onlarda öle olmayınca iş yapmak istemiyorum.ve yapmıyorumda.ama birkaç tane kitap okudum.çok faydası oldu.yanlışlarımı görebildim.ama yinede ailemin değişmesini benim gibi olmalarını istiyorum.vazgeçemiyorum bu düşünceden..psikoterapi görmem lazım yada daha çok kitap okumam lazım...birde psikoloji videoları var.nevzat tarhanın sitesin de çok fazla var.ben okb ile ilgili olanları dinledimö onlarında faydası oldu.içgörü kazandırıyor bu tür şeyler..

canım çok iyi olur..çok sevinirim..:1hug:a.s.
Ezgi merhaba
Benim okadar çok takıntım vardıki saymakla bitmez. Ama en önemlisi çöpler ve tuvalet. Tuvalete her girip çıktığımda saatlerce yıkanıyordum ve kıyafetlerimi değiştiriyordum. Bulaşma hisside vardı heryere birşeyler bulaştırdığımı düşündüğüm için sürekli temizlik yapıyordum. şu anda hemen hemen hepsi geçti çok şükür. Bence sende ümidini kırma. Ben ilaç tedavisi ve bilişsel davranışçı terapi gördüm. hala ilaç kullanıyorum ve aradada doktoruma gidiyorum. Umarım sende düzelirsin çok geçmiş olsun

kızlar allah hepınıze yardım etsın oncelıkle
ben de bazı sıkıntılar yasıorm ne oldugunu bı turlu anlayamadım panık atak dedıler once.yengem gecrmıstı bu hastalıgı uzun sure tedavı gordu ben cok daralıyodum olcek gbyım dıodm yengem demıstı sende panık atak var heralde aynı benım yasadıklarımı yasıosun dıe.boyle bogulcak gıbı alıyorum nefesım daralıyo hergun yarım saat falan suruyo.ayrıca kalp atıslarımı hıssedıyorum normalde hıssetmeyız kalp atısımızı ama ben oyle yogun hıssedıyorumkı sınırımı bozuyo
gecelerı deprem oluyo sanıp uyanıyorum korkudan oluyorum uyandıgımda
ve bende sızın gıbı yıllardır banyo yaparm hergun.bı gıydgımı bıdaha gymem kırlendı dıye
evımden baska yerde kalmak ıstemem banyo yapamıcam dıye hergun mutlaka banyo yapmam lazm
okulda en onde oturuyosam sımdı herkes bana bakıyo dıye dusunurum sacma sacma veya bana bakan kısıler benım hakkımda olumsuz seyler dusunuyo benle dalga gecıyo dıye
bıde alarm takıntım var her gece alarmı kurarım ama bı defa daha kontrol ederm dogru kurdum mu dye
buna benzer baska seylerde var ne acaba bunlar anlamıyorum sızde kalp carpıntısı bogulcak gbı his falan yok anladıgım kadarıyla???*

melusine kardeşim şu ödevleri yazsan. belkı bızede faydası olur.

kızlar allah hepınıze yardım etsın oncelıkle
ben de bazı sıkıntılar yasıorm ne oldugunu bı turlu anlayamadım panık atak dedıler once.yengem gecrmıstı bu hastalıgı uzun sure tedavı gordu ben cok daralıyodum olcek gbyım dıodm yengem demıstı sende panık atak var heralde aynı benım yasadıklarımı yasıosun dıe.boyle bogulcak gıbı alıyorum nefesım daralıyo hergun yarım saat falan suruyo.ayrıca kalp atıslarımı hıssedıyorum normalde hıssetmeyız kalp atısımızı ama ben oyle yogun hıssedıyorumkı sınırımı bozuyo
gecelerı deprem oluyo sanıp uyanıyorum korkudan oluyorum uyandıgımda
ve bende sızın gıbı yıllardır banyo yaparm hergun.bı gıydgımı bıdaha gymem kırlendı dıye
evımden baska yerde kalmak ıstemem banyo yapamıcam dıye hergun mutlaka banyo yapmam lazm
okulda en onde oturuyosam sımdı herkes bana bakıyo dıye dusunurum sacma sacma veya bana bakan kısıler benım hakkımda olumsuz seyler dusunuyo benle dalga gecıyo dıye
bıde alarm takıntım var her gece alarmı kurarım ama bı defa daha kontrol ederm dogru kurdum mu dye
buna benzer baska seylerde var ne acaba bunlar anlamıyorum sızde kalp carpıntısı bogulcak gbı his falan yok anladıgım kadarıyla???*

canım doktora gıt, tedavı al.

ben değil ama eşim okb ve panik atak 4 senedir tedavi görüyodu artık ilacı bırakalım dedik ama tekrar nüksetti panik atak eşliğinde, bazı okb li hastalarda panik atakta görülüyo şu anda çok zor durumdayım artık ne yapacağımızı şaşırdık yarın tekrar doktora gideceğiz ve sanırım yine ilaç tedavisi başlanacak çok zor bi hastalık umarım herkes atlatır bu hastalığı evimizde huzur kalmadı eşim takıntılı ama aynı zamanda anksiyetede var şu anda yersiz titremeleri oluyo ara ara engel olamıyo kötü bişey olacakmış gibi hisler içinde bu panik atakta görülen belirtiler bi yandan okb bi yandan panik atak artık bende yoruldum.

bu hastalıkla ilgili size iyi gelen kitapların isimlerini bana özel msjla yollarmısınız ?

Ben de okb hastasıyım..ama benim takıntım çok farklı..ben toplumda rahat haraket edemiyorum..mesela otobüste oturuyorum;ön kapıdan birileri biniyor ve göz ucuylada olsa bana bakıyorsa yada dışarıda camdan birileri bana bakıyorsa ben rahat edemem gözlerimi kaçırırım rahat nefes alamam ve de son zamanlarda çok dikkat ettim gözlerimi bir acayip kırpıyorum tikli gibi aynı..yani kısacası rahat haraket edemiyorum..çok mutsuzum..2 yıldır da tedavi görüyorum.. :gitme:

bende bir lokantada oturduğum vakit kalabalık olan yerllerde ve otobüsde mutlaka kapıya yakın otururum küçükkene otobü kazası geçirdik ninemle herhalde bundan kaldı bu
takıntı

bi sey soruyum .
tedavi olan arkadaslar. ne kadar sureye bitdi. tedaviniz?
lutfen yanıtlayın.

ya lütfen bilip bilmeden uydurmayın..
bu ilaçlar bağımlılık yapmazlar.. fakat bir anda da bırakılmazlar öyle.. yavaş yavaş artırılıp yavaş yavaş bırakılır..
prozacın öyle çok yan etkisi filan da yok ya nerden çıkarıyorsunuz..
ayrıca doktorlar sadece dinleyip ilaç yazmıyorlar.. özellikle okbde bilişsel davranışçı terapi yöntemi vardır, verdiği ödevleri filan mutlaka yapmanız gerekir..

kardeş ben tecrubemden konuşdum uydurmadım. bundan 1998 -de Azerbaycanda doktora gıtdım. evlenmeden önce. teazepan. fenozepan yazdı.Tüm gunu uyuyordum. Sonra babam boyle tedavı olmaz dedi.ılacı alıb baska yere göturdu. 1-ci katdakı anbara. inan deli gibi olmuşdum. sanki bir şeyim catmıyordu. sabah 6-da korkan bırısı olmama bakmayarak. karanlıkda.anahtarı evden calarak anbara indim. Ve ilacı alıb. gızlıden icdim. Allahdan hırsızlığım yoxdu. olsa herhalde para calar ilacı alardım. Ama alışana kadar ılacsızlığa canım cıkdı. 2003-e kadar umutsuzlukden doktora gıtmedım. Allahdan 1999 da unversteyı kazandım. ve dını sohbetlere gitdim. bu cok yardım etdi. şimdi tekrar(turkiyedeyım.esim turk). doktora gıdıyorum. ıkı doktor deyışdım. 1-cı doktorum daha ıyıydı. aAma mesafe cok uzak.şimdi içdiyim ilac bagımlılık yaratmıyo
neyse. iyilesmeyı eskısı gıbı olmayı cok istiyorum.dua edelim bır-bırımıze. ceken bılır

Son düzenleme:
bende valla bu hastalık yüzünden hayattan bezdim.tek takıntım şimdide çocuklarım oldu hayatı onlara zehir ediyorum diye kendimle kavga ediyorum sürekli.
çocuklarım kaybolacak hissine taktım özellikle bu sene,

kızlar merhaba
çevremde öyle çok ki obsesif olanlar birinci dereceden yakınlarım o dertten muzadirpler
hiç hipnozu duydunuzmu?????
psikologlarınız hiç tavsiye ettimi
ben bu konu için bir psikiyatrist aynı zmanda hipnoz uzamnı ile görüştüm % 100 başarırız biz bu işi dedi daha önce mali duumlardan dolayı tedaviye başlayamadık ama o kadar ikna etmiştiki bizi ve aynı psikolog yine hipnozla sigarayı bıraktırdı şimdi sigara paketine bile dokunamıyor arkadaşım
bir araştırın derim ben
bu hastalık ya genetik yada küçükken yaşadıgın ruhsal bir durumdan kaynaklanıyor ayrıca evet ilaçların bazıları bagımlılık yaparken bazılarıda kilo vs vs gibi yan etkilerle ortaya cıkıyor
hipnoz anındayken beyne emirler veriliyor ve sen o emirleri uygulamaya başlıyorsun ben yararlı oldugunu düşünüyorum çünkü hipnoz anında seyrettim ben görümcemi inanamadım bir araştırın derim ben

X