Obsesif Komplsif olanlar...

Ben de dün yazdıklarıma "engelleyemediğim bir de çift sayı ve simetri takıntım var ki o konuların detayına hiç girmek istemiyorum" cümlesini eklemiştim.
Onun detayıysa şu; ben de çiftlere tamamlamaya bayılırım.Telefon numaramda bile tek sayı yoktur Ve uğurlu sayım tabii 4.
Simetri takıntısı konusunda da amfide girdiğim bir sınavda eğri duran projektör yüzünden sınava asla konsantre olamam, aynı zamanda bölüm başkanı olan herkesin bi adım geri durduğu öğretmenin yanına gidip düzeltmesini rica etmem geldiğim en saçma boyut sanırım.
Yazdıklarınla aklıma gelen bardakları dizme konusu, aynen bulaşıkları ben boşaltmalı ve güzellce sıralamalıyım.
Ve hastalık hastalığı bende de vardır.Elimde minik bir şey vardı en son, minicik bir kabartı.Aklımda öyle bir boyuta getirdim ki tüm vücuduma yayılacağını düşünüyordum en son.Elimi yüzüme değdirmemek için sabahı sabah ettim ve doğru hastaneye...Hastanede de doktorun sorduğu ilk soru "elinizi çok sık mı yıkıyorsunuz?" oldu.Ben el yıkama bağımlısıyım demedim tabii "hıhımm" dedim yalnızca.Yıkamaktan egzama olmuş da ellerimde
Gülerek anlatıyorum çünkü hayatımda olmasından rahatsız olacağım bir boyutta değil şimdi.Ben günlük aktiviteleri sıradan insanlar gibi yapmıyorum seramoni şeklinde yapıyorum.Ve bunu yaşadığım kötü bi olayla da ilişkilendirmiyorum bu bir travma mı demiyorum çünkü küçükkken de böyleydim.I was born this way
Sen de paylaştığın için teşekkürler Truly

sana da tesekkurler, boylelikle yalniz olmadigimizi anliyoruz

benim de komik takıntılarım var ama henüz doktorluk olduğumu sanmıyorum:)
iç çamaşırımın içinde kıl tüy saç olmamalı giyer çıkarırken on kere kontrol ederim sağdan soldan:)
ütü ocak pencereyi defalarca kontrol ettiğim oluyor evden çıkmadan
yeni aldığım kıyafetleri ilk giyeceğimde elli kere kontrol ediyorum etiketlerini çıkarmışmıyım diye:)
bunlar ilk aklıma gelenler.kıl tüy olayından yıllardır vazgeçemedim.çıkmadan evi kontrol etmeyi zaman zaman bastırabiliyorum.etiket olayında da hala devam..
bir zamanlar iki bazen üç kere baştan ayağa yıkanmadan duştan çıkamazdım 1 saat sürerdi ilk yıkanışta temizlenmiyormuşum gibi gelirdi:)

=) Bunlar herkeste olabilen şeyler.Sizde obsesyon haline gelmediği gibi takıntı bile sayılmaz eğer benim yazdıklarımı okuduysanız =P

=) Bunlar herkeste olabilen şeyler.Sizde obsesyon haline gelmediği gibi takıntı bile sayılmaz eğer benim yazdıklarımı okuduysanız =P

yok zaten bunların hastalık haline gelmesine izin vermiyorum çünkü ipin ucunu kaçırırsam toparlayamam depresyona meyilli bir insanım zaten:)
depresyonda olduğum zamanlar daha da depreşiyor takıntılarım:)
eskiden çok daha ağır boyutta takıntılarım vardı yolda yürürken 2-3 metrede bir arkama döner bakardım bir kağıt birşey düşürmüşüm gibi gelirdi,yolda yere bakarak yürürdüm bir kağıt görsem mutlaka alır bakardım ne diye:)
obsesyona da meyilliyim yani:)
ben de çift sayıları sevmem seçme şansım olduğunda hep teklerden yana kullanırım hakkımı ama takıntı boyutunda değil bu:)

Anladımm ben yalnızca saç tellerine tahammül edemediğinizi düşünmüştüm ki o da normal gelmişti

kızlarrrrrrrrrrr bu okb çok kötü bişeyyyy hayatımdan çalmadıgını bırakmadıııııııı Rabbim imtihandan kolaylıkla cıkmamı nasip etsin:18:

Offffff yarabbimm! Bende de var bu okb ismini bu yıl öğrendim meğerse tek değilim ne kadar da yaygın bir hastalıkmış resmen bela ya
O kadar çok takıntılarım var ki şu an yazmaya üşendim ve hangi birini yazacağımı bilmiyorum bi gün tam toparlayım sizinle paylaşacağım. Ama insanın yalnız olmadıgıını görmesi de rahatlatıyor insanı.
Allah sabır versin hepimize ya (

ne kadar zor bir durum..hayatınızın kalitesini düşürüyorsunuz..tamam bazı yazılanlar herkeste var ama bazıları çekilecek gibi değil.tedavisi varsa hemen olun valla zormuş..geçmiş olsun..

Ben çok küçük yaşlardan beri aşırı soru sorma eğilimli biriydim. Zaman içinde bilgim genişledikçe sorularım azalır diye düşündüm ama olmuyor arkadaşlar. Cevabını bildiğim bir soru içimde dönüp duruyo ve hiç aklımda olmadığı bir zamanda ağzımdan pıtır pıtır dökülüyo. Susmak için ağzımı elimle kapattımn bile çok oluyo ama olmuyo. Bu benim hayatımı mahvediyo. Terapi ve ilaç tedavisi işe yarar mı sizce

arkadaşlar benim eşimde okb hastası ve hayatımız o kadar zorki ilaç kullandığı halde gecmiyo dahada ilerliyo ne yapacağımıda bilmiyorum.
Melesa eşimin kelimelere takıntısı var düşmek kelimesi mesela o kelimeyi kullandığımda deliriyo resmen önceden bu kadar değildi ama bebeğimiz olduğundan beri cok kötüleşti.
eşimle dısarıya cıksak sürekli bişeylere takılıyo takıldığı seyleri 3 defa tekrar ediyo yoldaysak aynı yolu 3 defa geciyo ben ona bişey anlatıyorum orda bişeye takılıyo ve birden bana patlıyo ne olduğunu bile anlamıyorum. ki onun için cok daha kötü bir durum bazen anlatıyo bana ve onun için gercekten üzülüyorum ama elimdende bişey gelmiyo 2 yıl sırf bi ağaça takıntısı var diye anneannesine gitmemiş konuşmamış onlarla yani eşimin bu hastalığı kendisini cok yıpratıyo beni yıpratıyo ve cevremizede zarar veriyo gercekten bu hastalıkla yasayan arkadaşlarıma allah sabır versin. inşallah tez zamamnda hepiniz bu hastalıktan kurtulursunuz bunu canı gönülden istiyorum.

slm,arkadaşlar benim o kadar çok takıntım var ki hangi birini anlatsam bilmiyorum.şuan 24 yaşındayım kendimi bildiğimden beri titiz ve düzenliyim.simetri durumu bende de var.yatak örtüm dümdüz olmalı.elimi günde kaç defa yıkıyorum sayısını bilemiyorum.birisi saçıma dokunursa mutlaka saçımı yıkamalıyım.elimden geldikçe nerdeyse hergün duş alıyorum.duşa giriyorum ya çıktıktan hemen sonra kendimi tekrar kirli hissediyorum.kapı kollarını tutamıyorum vs...her hafta sonuda tüm kıyafetlerimi yıkıyorum.kıyafetlerime kimsenin dokunmasını istemiyorum.ayrıca öğretmenim.öğrencilerimi çok seviyorum ama onlar benim koluma bile dokununca kötü hissediyorum.sürekli ıslak mendil kullanıyorum.ben bu sayfada yazılanları okuyana kadar bunları aşırı titizlik zannediyordum ama durumum çok daha kötü galiba.ne yapmalıyım sizce??

kızlar takıntılarınız anlatmayın,onları da takıntılarınıza eklersiniz.
benim kızım da geçirdi,ondan biliyorum.
şimdi çok şükür geçti,psikologa gitti 1 sene her hafta,para tuzağı,hiç bişey yapmadı,
okulun psikiyatr ına gitti,Allah ondan razı olsun tedavi etti,ilaç kullandı,hala kullanıyor fakat azalttı.
çok şükür bu günlerine.

Selam, oncelikle hepinize sifa ve sabir diliyorum..
Benimde bir kac takintim var - vardi. ve ben bunun bi hastalik olup olmadigini cok dusundum ama sizin de yazdiklarinizi okuduktan sonra sanirim hasta degilim...

Uuzun uzun eskiden takintim olan seyleri, sebeplerini yazmistim ama sildim. Sizde okuyup bunlari takinti haline getirin istemedim.

Takintilarimi "ne olursa olsun!" diyerek yapmamaya baslayarak hallettim. icim icimi yedi tabi ama o ilk bir kac seferinde oluyo. sonucta birseyin degismedigini gordugunde insanin takintisi kayboluyo..

Yaşayan bilir bu durumu.Rabbim hepinize şifa versin ve tüm hastalara.Benim en yakınım bu durumda ne yazık ki,hatta bu içlerinden sadece biri..

selam arkadaşlar bendede okb var çok el yıkıyorum onun için bu tekrarladığım işler bana çok zaman kaybettiriyor oyüzden tedaviye başladım ilaç alıyorum

merhaba bende aynı sorun var bende sürekli el yıkıyorum tedavi işe yarıyormu bende gitmeyi düşünüyorum doktora yardımcı olursan sevinirim

merhaba yazdıklarının bazıları bende de vardı özellikle titizlik konusu çok fazla çamaşır yıkıyodum temizlik yapıyordum banyodan 1 saat çıkamıyodum temiz olmadıma emin olmasan tekrar giriyodum saçma sapan şeylere takılıyodum ama eskisi gibi değilim artık çoğu şeyi tedavisiz açtım sadece aşamadığım şey elerimi hala yıkıyorum ve bunu açamıcam galiba tedavisiz o yüzden bi doktora gitmeyi düşünüyorum umarım sonuç alırım siz tedavi gördünüzmü gördüyseniz ne kadar işe yaradı yardımcı olursanız sevinirim

Bende ileri derecede var ilaçlarımıda düzenli kullanıyorum ama tam olarak kurtuldum diyemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…