slm,arkadaşlar benim o kadar çok takıntım var ki hangi birini anlatsam bilmiyorum.şuan 24 yaşındayım kendimi bildiğimden beri titiz ve düzenliyim.simetri durumu bende de var.yatak örtüm dümdüz olmalı.elimi günde kaç defa yıkıyorum sayısını bilemiyorum.birisi saçıma dokunursa mutlaka saçımı yıkamalıyım.elimden geldikçe nerdeyse hergün duş alıyorum.duşa giriyorum ya çıktıktan hemen sonra kendimi tekrar kirli hissediyorum.kapı kollarını tutamıyorum vs...her hafta sonuda tüm kıyafetlerimi yıkıyorum.kıyafetlerime kimsenin dokunmasını istemiyorum.ayrıca öğretmenim.öğrencilerimi çok seviyorum ama onlar benim koluma bile dokununca kötü hissediyorum.sürekli ıslak mendil kullanıyorum.ben bu sayfada yazılanları okuyana kadar bunları aşırı titizlik zannediyordum ama durumum çok daha kötü galiba.ne yapmalıyım sizce??
Obsesif kompülsif bozukluk aşırı anksiyete ile ilişkili bir rahatsızlıktır. Eğer imkanınız varsa psikolojik destek alabilirsiniz. Sizde anksiyete yaratan ve bu davranışları yapmanıza sebep olan sorunu çözümlerseniz bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa psikiyatik destek de alabilirsiniz. Geçmiş olsun.