Obsesif Komplsif olanlar...

slm,arkadaşlar benim o kadar çok takıntım var ki hangi birini anlatsam bilmiyorum.şuan 24 yaşındayım kendimi bildiğimden beri titiz ve düzenliyim.simetri durumu bende de var.yatak örtüm dümdüz olmalı.elimi günde kaç defa yıkıyorum sayısını bilemiyorum.birisi saçıma dokunursa mutlaka saçımı yıkamalıyım.elimden geldikçe nerdeyse hergün duş alıyorum.duşa giriyorum ya çıktıktan hemen sonra kendimi tekrar kirli hissediyorum.kapı kollarını tutamıyorum vs...her hafta sonuda tüm kıyafetlerimi yıkıyorum.kıyafetlerime kimsenin dokunmasını istemiyorum.ayrıca öğretmenim.öğrencilerimi çok seviyorum ama onlar benim koluma bile dokununca kötü hissediyorum.sürekli ıslak mendil kullanıyorum.ben bu sayfada yazılanları okuyana kadar bunları aşırı titizlik zannediyordum ama durumum çok daha kötü galiba.ne yapmalıyım sizce??

Obsesif kompülsif bozukluk aşırı anksiyete ile ilişkili bir rahatsızlıktır. Eğer imkanınız varsa psikolojik destek alabilirsiniz. Sizde anksiyete yaratan ve bu davranışları yapmanıza sebep olan sorunu çözümlerseniz bu rahatsızlıktan kurtulabilirsiniz. Eğer böyle bir imkanınız yoksa psikiyatik destek de alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

zor durum gerçekten Allah yardım etsin :/ ben de kendimde takıntı var sanardım :/

http://www.kadinlarkulubu.com/psikoloji-ruh-sagligi-hastaliklari/596212-okb-gunlugu.html

Arkadaşlar OKB ile ilgili şöyle bir başlık açtım. Günlük yazar gibi yaşadığınız takıntıları açık bir şekilde yazarsanız bence güzel bir paylaşım olabilir. Çok sıkılıp rahatlamak istediğinizde bunu yazarak yapabilirsiniz. Başka takıntılara sahip kişiler kendilerine her ne kadar yardımcı olamasalarda size olabilirler. Ya da hep beraber birşeylerin farkına varabiliriz. Bi çözüm bulabiliz :)

bende 2 yıl ilaç kullandım biraz geçti ilacı bıraktıktan sonra bazı kötü olaylar yaşadım ve hastalık yine tekraramaya başladı şimdi ilaca başladım. kullanmak istemiyorum ama başka çarem yok .

Ayy bende de var... Ciddi derecede hemde. Özellikle dini konularda. Tövbe yarabbim, namaz kılarken, abdest alırken yada dua ederken hep küfürler ve dahası geçiyor içimden. Birde sürekli sevdiklerimin başına kötü bişey gelecek muhabbetiii... Bununla yaşamak çok zor çooook!!!!

Bende de var okb ama çok kötü durumda değil.O sebepten ilaç tedavisi almıyorum.Ama gerçekten zor mantıksız da olsa bazı şeylerden kurtulamamak.

bende bugun teşhis konulanlardanım..depresyon+ obsesif... ilaç ve terapi devam edecem..umarım düzelir herşey..kendimi kötü hissediyorumm

Bende bu kadar aşırı bir şey yok. Mesela bir şeyin aklımda (şöyle duracak) dîye geçirdiğim zaman onun öyle durmasını sağlıyorum . Umarım ilerisi böyle bir hastalığa gitmez

Obsesif kompulsif bozuklugu herkesde farkli oluyor.. Bende ki bir sey aklima geldiginde surekli onu dusunmek ve bir turlu bundan kurtulamamak..Yalniz yasamaya basladigim zaman hersey daha cok zorlasti..Kapiyi, isiklari suyu, firini herseyi kontrol ediyordum kapali oldugunu bilsemde hala inanamiyordum..ve tekrar tekrar kontrol ediyordum. Benim sorunum ayrica depresyon, kaygi bozukluguyla daha kotulesti..Universite ogrencisiydim ders yapamiyordum..Sonunda kiraladigim evden universiteden ayrildim simdi ailemle yasiyorum..Bu sorunu olanlara en iyi onerim yalniz yasamasinlar

EMDR tekniğini uygulatan fayda gören varmı? Baya yararlı olduğunu okudum travma sonrası streste,okb de panik atakta faydalıymış.araştıran yaptıran varmı?

EMDR Tekniği nasıl birşey canım nasıl uygulanıyo yani ilk defa duyuyorum bende okb hastasıyımda çok çok zor durum gerçekten tedavisiuzun süren bi hastalık sabırlı olmak gerekiyoor:KK31:

EMDR tekniğini uygulatan fayda gören varmı? Baya yararlı olduğunu okudum travma sonrası streste,okb de panik atakta faydalıymış.araştıran yaptıran varmı?

emdr aldım ben bir dönem ondan dolayı da ilaç kullanmadım.Genelde travma sonrası stres bozukluğu yaşayanlar için tedavi yöntemi olarak kullanılıyor.

EMDR Tekniği nasıl birşey canım nasıl uygulanıyo yani ilk defa duyuyorum bende okb hastasıyımda çok çok zor durum gerçekten tedavisiuzun süren bi hastalık sabırlı olmak gerekiyoor:KK31:

bir kulaklık ve elinize birer tutmanız için alet veriyor.Kulaklıkların ikisinden farklı frekanslarda sesler ve elinizdeki aletler de titreşiyor.Böylece beynin loblarını aynı anda uyararak tedavi sağlıyor.Tabi daha düzgün anlatılabilir ama ben bu kadar biliyorum.

teşekkürler canıımm bence gayet güzel anlatmışşın bende şimdi araştırdım biraz da dediğin gibi stres sonrası yaşanan tramvalarda daha etkili bir yönetmmiş okb de ne kadar etkili olur bilmem ama okb nin en temel tedavi yöntemi ilaç kullanmak

bir kulaklık ve elinize birer tutmanız için alet veriyor.Kulaklıkların ikisinden farklı frekanslarda sesler ve elinizdeki aletler de titreşiyor.Böylece beynin loblarını aynı anda uyararak tedavi sağlıyor.Tabi daha düzgün anlatılabilir ama ben bu kadar biliyorum.

Bu teknigi cok merak ettim. Paylastigin icin tesekkurler

canım ben ilaç kullanmak istemiyorum:KK43:

Bende ilaca karşıyım çünkü beynini uyuşturmaktan başka yaptığı birşey yok. Psikologa gidip terapi görmek yada kendi kendine aşmanın yollarını denemelisin. İlacın hem yan etkileri var hemde bırakırsan daha ağır travmalar yaşatıyor. İLAÇ İYİLEŞTİRMİYOR.!

Slm kızlar!!!

Burada olmak güzel. Bende obsesifim ama kompulsiyonlarım yok benim. Ben birşeye takar ve aylarca düşünürüm rekorum 4 yıl :KK70:

Benim dönem dönem takıntılarım artıyor. Bilhassa bazı dönemler aynı konularda o kadar dönüyorum ki korkuyorum içime bu kadar

kapanmaktan. Sıkıntılar ağır geliyor bana. Bazen çok rahatladığım dönemlerim oluyor ama bazen durum içler acısı :S bu arada ben

bu şikayetlerle EMDR terapisi aldım ve halada alıyorum çok faydasını gördüm tavsiye ederim sizlerede. Şu anda eskiye nazaran

daha iyi durumdayım kızlar. Öfke nöbetlerim azaldı ve takıntı olayıda önemli ölçüde hafiflemiş durumda.

Ama dedim ya koşullar çok önemli. Birde ben çok üzüldüysem gecenin tam üçünde uyanır bir kriz geçirir sonra geri yatarım. Kriz

derken içimde, tabii bağırıp çağırıp ortalığı ayağa kaldırmıyorum yani :KK70: Birde bu işin şöyle bir dezavantajı var;

Obsesifim dedin mi insanlar olur olmaz herşeyi takan lüzumsuz tipler olduğumuzu düşünüyor ama öyle değil. Ben hiçbir zaman

lüzumsuz birşeyi takmadım sadece birtakım sıkıntıları çok fazla takıyoruz biz. Yaşam standartlarımızı düşürecek kadar. İnşallah

zamanla daha iyi olacağım. Allah hepimize şifa versin. Selamlar...

Yeni üye olduğum için özelden mesaj atamıyorum malesef. EMDR tedavisi takıntılara neden olan geçmişte yaşanmış olaylara karşı duyarsızlaştırılma esasına dayanan bir yöntem. Ben Eskişehir' de bir psikiyatr dan yardım aldım ancak bu işi yapan psikologlarda vardır muhakkak.

Netten söz konusu tedavi ile ilgili makalelere ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun selamlar...

X