Sizin okb niz ya da anksiyete bozukluğunuz hangi yöndeÇünkü OKB salt ilaçlı tedaviyle aşabileceğiniz bir sorun değil. İlaç sadece beyin kimyanızı düzenliyor, sizin davranış düzelmesinin üzerinde de çalışmanız lazım. Bunun için kendinize ufak ödevler vermeniz lazım.
Takıntınız ne yönde? Neye takıntı ve zorlantı gösteriyorsunuz?
Biliyorum ben 4 yıldır bir doçentle devam ediyorum tedavime spor aktivite gezme vs hepsini yaptım. Zaten şu an ilaç kullanmıyorum. Bende hastalık okb si var.
Anlıyorum, kendinizin de çok çaba harcamanız gerekiyor. Doktorunuz zaten yönlendiriyordur ama sizin de davranışınızı düzeltmeniz için ufaktan da olsa değişim göstermeniz lazım.B
Bir süre sonra 6-7 ay sonra ilaçtaki kimyasallar beyni terk ettiğinde yüksek oranda tekrar ediyor, maalesef stresli yaşam olayları benim hastalığımı alevlendiriyor
Ben de atlattım hem de iki kez 1 er yıl hiç uğramadı sadece stresli yaşam olayları alevlendiriyor. Umarım siz yaşamazsınız alevlenmeyiAnlıyorum, kendinizin de çok çaba harcamanız gerekiyor. Doktorunuz zaten yönlendiriyordur ama sizin de davranışınızı düzeltmeniz için ufaktan da olsa değişim göstermeniz lazım.
Sadece spor vs değil. Örneğin ben de mesane obsesyonu vardı ve ben bunu düzeltmek için tuvalete gitme süremi kademeli olarak arttırdım. 5 dk bile sabredemezken 3 saate kadar çıktım.
Siz de küçük ödevlerle, kendinizi fazla zorlamadan takıntılı olduğunuz konuda, bu zorlantının gerçek değil, beyin kimyanızla alakalı olduğunu kendinize telkin etmeniz lazım.
Hastalık OKBsi dediğiniz nedir tam olarak bir şeyi yaparsanız hasta olacağınızı mı düşünüyorsunuz yoksa kendinizde farklı farklı hastalıkların olduğunu mu düşünüyorsunuz.
Hasta olacağım korkusu baZen de vücudumdaki belirtileri ciddi bir hastalık olarak algılamak örneğin basit bir yaradan cilt kanseri mi oluyorum diye korkmak gibi yani birçok şey ama hastalık hastalığı gibi değil bu farklı birşey/ bir de ilaçla elbette üzerine de gidince düzeliyor .ilaçsız 3-5 sene geçirebilmek önemli. İlaçlarla kendinize anlatmanız kolay oluyor .Anlıyorum, kendinizin de çok çaba harcamanız gerekiyor. Doktorunuz zaten yönlendiriyordur ama sizin de davranışınızı düzeltmeniz için ufaktan da olsa değişim göstermeniz lazım.
Sadece spor vs değil. Örneğin ben de mesane obsesyonu vardı ve ben bunu düzeltmek için tuvalete gitme süremi kademeli olarak arttırdım. 5 dk bile sabredemezken 3 saate kadar çıktım.
Siz de küçük ödevlerle, kendinizi fazla zorlamadan takıntılı olduğunuz konuda, bu zorlantının gerçek değil, beyin kimyanızla alakalı olduğunu kendinize telkin etmeniz lazım.
Hastalık OKBsi dediğiniz nedir tam olarak bir şeyi yaparsanız hasta olacağınızı mı düşünüyorsunuz yoksa kendinizde farklı farklı hastalıkların olduğunu mu düşünüyorsunuz.
Anlıyorum, kendinizin de çok çaba harcamanız gerekiyor. Doktorunuz zaten yönlendiriyordur ama sizin de davranışınızı düzeltmeniz için ufaktan da olsa değişim göstermeniz lazım.
9 ay iyi bir süre, umarım yeniden ihtiyaç duymazsınız :)Elbette ki çok çaba harcıyorum hatta doktorum bu işin yüzde 70 ini kendi çabamla atlattığımı söylüyor . Ama telkin bir yere kadar . Yaşamdaki olumsuzluklar yaşam şekliniz yaşadığınız kötü olaylar güm diye tetikliyor o yuzden bu hastalık bitti gitti dememek gerek . Ruh hastalığı alevlenen birşey, umarım siz tekrarını yaşamazsınız geçmiş olsun sevgiler. Bu arada ben ilaç kullanmıyorum 9 aydır .
Merhaba üzerinden uzun Zaman geçmiş ama arama yaparken gördüm aynı rahatsızlık bende de var psikiyatriste gidiyorum ben de, aynı korkular bende de var siz tamamen iyileşebildiniz mi acaba sevgilermerhaba kızlar bende sizlerdenim, yani obsesif kompülsif bozukluk yaşadım. daha önce açtığım topikleri takip eden varsa bu kızında amma çok derdi varmış dicekler eminim :))çok kötü bir rahatsızlık bu. dünyam karardı resmen. bende de kanser oldum yada beynimde tümör var gibi hastalık takıntıları vardı. eğer hiçbiri deilse de mutlaka vücudumun biyerinde önemli bişi var korkusu oluyodu. bunun verdii sıkıntıyı acıyı anlatamam. tabi tetikleyen olaylarda oldu. eski sevgilimle yaşadığım bir takım sorunlar sıkıntılar bunu tetikliyordu. hergün mide bulantıları yaşamaya başladım. bu bulantılar oldukça beynimde tümör var düşüncesi gelişti. doktor doktor geziyordum. hepsi birbirini tetikliyordu anlıycağınız. ama Psikiyatrist Doktor Mesut Kayalı sayesinde bu illeti sanırım aştım. 4yıldır hastasıyım kendisinin. büyük bi sabırla ve çabayla bunu yenmemi sağladı sanırım. hala terapiye gidiyorum, hala ilaç kullanıyorm,hastalık takıntım kalmadı ama hayatla ilgili danışma ihtiyacı duyduğum çok şey oluyor. Eğer ankarada yaşıyorsanız ve siz de bu illetten muzdaripseniz doktor mesut kayalıya ulaşın derim. tabi ki kendisine dünya tatlısı sekreteri hülya hanım aracılğıyla ulaşacaksınız:)) şu anda hastalığım açısından çok rahatım. arada sırada küçük takıntılar yaşıyorum ama eskisi gibi hayatı karartmıyor.a.s.
Nasıl geçti zarar verme takıntinız ysziyi yeni okudum bende suan bununla savasiyorum yardim ederseniz sevinirimvallahi düsmanimin basina vermesin rabbim.ben´de önce cocuklarima zarar veririm saplantisi vardi.bicagi felan sakliyordum ve kendimi katil zanediyordum olmadigim halde.daha sonra bu takinti cocuklarimla degil simdide allah la beni tehdit ediyor.ben bu halde ölürsem ne olur die korkuyorum bu süphelerle beni allah cennete koar mi diyorum.bazen hemen ölesim geliyor yasamak bile istemiyorum.
Bende de bu vae nasılsınız şuanArtıkçok kötü oluyorum sanki beynim bana oyun oynuyor 5 dakika da bir eskiler. Geliyor aklıma artık çok sıkıldım bazen kafayı yicek gibi oluyorum herşey gözümün önüne geliyor sonra ben o anı yaşıyomuş gibi oluyorum kötü bişeyse bütün gün ağlıyorum iyiysede bütün gün gülümsüyorum yada hiç yaşanmamış bi olayı düşünüyorum sonra onu yaşanmışzannedip kendimi yiyorum bu nedir nasıl bişe bilmiyorum artık çok düşününce beynimuyuşuyo karıncalanıyo sanki lütfenyardım edin sizce bu nedir? Okb mi?
Kuzeniniz nasıl oldu şuan bende de var bu DurumBende ve kuzenimde depresyonla ve travmayla beraber okb olustu ben iyiyim ama kuzenim şizofreni baslangicinda hayati mahvoldu cinsel takinti insanlarla birlikte oldugunu zannediyor ne aslini ne de tersini kanitlayamiyor kendinden nefret ediyor
Benimde öyle sizin ne gibi takıntılarınız varBen evliyim ve malesef cinsel obsesyonlarim var keske temizlik el ayak yikama takintim olsaydi!!!
Şuan nasılsınızBenimde şüphecilik var
Bendede obsesif kompulsif bozukluk ve beraberinde depresyon vardı ilk başladığında daha 17 yaşındaydım kendi içimde hep biseylerde savaştım kendimle kavga ederdim sürekli ağlardım geceleri uyuyamadım sanki hep bişey olacak gibi hissettim yolda yürürken arabaları insanları gördüğüm herşeyi sayar plaka ve benzeri şeyleri ezberler ve devamli kafamın içinde tekrarladım kafayı yemek üzereyim birde bu yetmiyormuş gibi kafa içi basıncı, göz arkasında tümör birçok hastalıkla savaştım beyin cerrahisi uzmanı beni psikologa yazı yazıp gönderdi hemen ilaç tedavisine başladım 3 yıl savaştım doktorlar ilaç tedavisi kontroller derken duzeldim çok şükür ama bazen aklıma yine kötü şeyler geliyor tekrarlanmasından çok korkuyorum tekrarlarmi bilmiyorum birde benim bu durumumdan kimsenin haberi yoktu tek basimaydim aileme söylemedim hiçbir zaman devamlı hastaneye giderdim ilaç kullanırdım sorarlardi hastayım derdim inanmazlardi ama neyim var ne hastasıyım hiç bilmedilerOkb Olan Varmi Aranizda Ve Bu Sorununuzu Nasil Aştiniz.yada Asabildinizmi.lütfen Paylasin Benimle