Obsesif Komplsif olanlar...

S
Sizin okb niz ya da anksiyete bozukluğunuz hangi yönde

Biliyorum ben 4 yıldır bir doçentle devam ediyorum tedavime spor aktivite gezme vs hepsini yaptım. Zaten şu an ilaç kullanmıyorum. Bende hastalık okb si var.

B
Bir süre sonra 6-7 ay sonra ilaçtaki kimyasallar beyni terk ettiğinde yüksek oranda tekrar ediyor, maalesef stresli yaşam olayları benim hastalığımı alevlendiriyor
Anlıyorum, kendinizin de çok çaba harcamanız gerekiyor. Doktorunuz zaten yönlendiriyordur ama sizin de davranışınızı düzeltmeniz için ufaktan da olsa değişim göstermeniz lazım.
Sadece spor vs değil. Örneğin ben de mesane obsesyonu vardı ve ben bunu düzeltmek için tuvalete gitme süremi kademeli olarak arttırdım. 5 dk bile sabredemezken 3 saate kadar çıktım.
Siz de küçük ödevlerle, kendinizi fazla zorlamadan takıntılı olduğunuz konuda, bu zorlantının gerçek değil, beyin kimyanızla alakalı olduğunu kendinize telkin etmeniz lazım.
Hastalık OKBsi dediğiniz nedir tam olarak bir şeyi yaparsanız hasta olacağınızı mı düşünüyorsunuz yoksa kendinizde farklı farklı hastalıkların olduğunu mu düşünüyorsunuz.

Ben de atlattım hem de iki kez 1 er yıl hiç uğramadı sadece stresli yaşam olayları alevlendiriyor. Umarım siz yaşamazsınız alevlenmeyi

Hasta olacağım korkusu baZen de vücudumdaki belirtileri ciddi bir hastalık olarak algılamak örneğin basit bir yaradan cilt kanseri mi oluyorum diye korkmak gibi yani birçok şey ama hastalık hastalığı gibi değil bu farklı birşey/ bir de ilaçla elbette üzerine de gidince düzeliyor .ilaçsız 3-5 sene geçirebilmek önemli. İlaçlarla kendinize anlatmanız kolay oluyor .

Elbette ki çok çaba harcıyorum hatta doktorum bu işin yüzde 70 ini kendi çabamla atlattığımı söylüyor . Ama telkin bir yere kadar . Yaşamdaki olumsuzluklar yaşam şekliniz yaşadığınız kötü olaylar güm diye tetikliyor o yuzden bu hastalık bitti gitti dememek gerek . Ruh hastalığı alevlenen birşey, umarım siz tekrarını yaşamazsınız geçmiş olsun sevgiler. Bu arada ben ilaç kullanmıyorum 9 aydır .

9 ay iyi bir süre, umarım yeniden ihtiyaç duymazsınız :)

Teşekkür ederim. Ancak bu hafta ağlama durumum yeniden başladı. Endişelerim arttı, doktorumla görüştüm bu hafta ama bilmiyorum ilaçsız nereye kadar gidebileceğimi kestiremiyorum. Bir de ilaçlar ilk içilmeye başladığı Zaman etkisini hemen göstermiyor. Kafam çok karışık

Merhaba üzerinden uzun Zaman geçmiş ama arama yaparken gördüm aynı rahatsızlık bende de var psikiyatriste gidiyorum ben de, aynı korkular bende de var siz tamamen iyileşebildiniz mi acaba sevgiler

Nasıl geçti zarar verme takıntinız ysziyi yeni okudum bende suan bununla savasiyorum yardim ederseniz sevinirim

Merhaba arkadaşlar bende okb hastasıyım çocukluğum dan beri. 4 yıldır artış gösterdi bişeyler ters gitti 2 yıl önce evlendim np de tedaviye başladım. Bende düşünce obsesyonu var. Kişi gördüğüm herhangi bişey gözümde canlandırma emin olma kendimden şüphe olmayan bişey ya olursa diye hayal kurma o hayal ve senaryo da takılıp kalma emin olduğu 2 dk sonra olmadı bi daha diye düşünme kendi sürekli ifade etme çok amaçlı şeyler yaşıyorum. En iyi bu hastalığı tanıma terapi ile verilen ödevleri yapma. Doktorum hastaneden ayrılacak tavsiye psikoterapi uzmanı önerebileceğiniz birileri var mu

Bende de bu vae nasılsınız şuan

Bende ve kuzenimde depresyonla ve travmayla beraber okb olustu ben iyiyim ama kuzenim şizofreni baslangicinda hayati mahvoldu cinsel takinti insanlarla birlikte oldugunu zannediyor ne aslini ne de tersini kanitlayamiyor kendinden nefret ediyor
Kuzeniniz nasıl oldu şuan bende de var bu Durum

Okb Olan Varmi Aranizda Ve Bu Sorununuzu Nasil Aştiniz.yada Asabildinizmi.lütfen Paylasin Benimle
Bendede obsesif kompulsif bozukluk ve beraberinde depresyon vardı ilk başladığında daha 17 yaşındaydım kendi içimde hep biseylerde savaştım kendimle kavga ederdim sürekli ağlardım geceleri uyuyamadım sanki hep bişey olacak gibi hissettim yolda yürürken arabaları insanları gördüğüm herşeyi sayar plaka ve benzeri şeyleri ezberler ve devamli kafamın içinde tekrarladım kafayı yemek üzereyim birde bu yetmiyormuş gibi kafa içi basıncı, göz arkasında tümör birçok hastalıkla savaştım beyin cerrahisi uzmanı beni psikologa yazı yazıp gönderdi hemen ilaç tedavisine başladım 3 yıl savaştım doktorlar ilaç tedavisi kontroller derken duzeldim çok şükür ama bazen aklıma yine kötü şeyler geliyor tekrarlanmasından çok korkuyorum tekrarlarmi bilmiyorum birde benim bu durumumdan kimsenin haberi yoktu tek basimaydim aileme söylemedim hiçbir zaman devamlı hastaneye giderdim ilaç kullanırdım sorarlardi hastayım derdim inanmazlardi ama neyim var ne hastasıyım hiç bilmediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…