Obsesif Komplsif olanlar...

bende bıkıyorum bazen defalarca bi yere çıkarken cama ocaga bakmaktan valla bi de yerde en ufak bi kırıntı saç görsem egilip topluyorum yatarken bile heryeri kontrol ediyorum offf kızıyorum kendime çok...:uhm:

Evden cikmadan ocagi,utuyu,camlari,dort ayaklimin suyunu kontrol et,arabaya atla, 10 dakika sonra bunlari yapmismiydim diye tekrar eve don.....aslinda bu nedenle benden bikmis olan kizim cok daha uzun bir liste eminim yapardi..cok sukur kk'yi henuz kesfedemedi!!!::1rolleyes:

her türlü tedaviyi gördüm işe yaramadı:S

arkadaşlar bendede başladı..Sevdiklerimi kaybetme mutsuz olma takıntısı sanırım.Eşimle aram çok iyi beni çok sever ve çok ilgilidri.Sanki eşim beni üzücekmiş aldatıcakmış aldatırsa o olur onu bunu yaşarız tarzı saçma saçma düşünceler geliyor aklıma.Beni begenmiyormu acaba istemiypormu tarzı düşüncelerden bıktım.Gayet güzel alımlı bayanım derdim ne bilmiyorum.Aynı şekilde ya ailemden birine birşey olursa tarzı takıntılarım var.Kendime çok güvenim yok gibi .Nasıl kurtulucam psikolojik tedavi olmam lazım sanırım.Ama ücretleri fazla geliyor.

düzenli terapi gören bi okb olarak dr. a gitmenizi öneririm...bende yaklaşık 5 aydır var bu rahatsızlık genelde temizlik takıntısı vb... endişe şüphe halinde yaşayanlar var ama bende sizin gibi benzer düşüncelere takılıp onları büyütüp( eşe dosta danışıp) daha da takıntılı düşüncelerimi arttırmıştım...bu sorunu yaşayıp da tedavi gören arkadaşlaar çok iyi bilir ne kadar çok odaklanıp düşünürseniz daha da artacaktır en önemlisi hastalığı kabullenmeniz gelen düşünceye karşılık vererek kendinizi ikna etmeye çalışmamanızdır şuna emin olun bunlar sizin gerçekte hissettikleriniz yada düşünceleriniz değildir bunu teecrübeli bi hasta olarak rahatlıkla söyleyebilirim :) ya öyleyse ya şunu yaparsam ya ölürsem vs.. vs... bunların hepsi gelen hasta düşüncelerdir... ben çok ağıır ataklar atlattım dr. a gidiyorum ve çok faydasını gördüm güç sizin elinizde herkeste mutlaka var olan olası bi rahatsızlık bizler hastalığı farkedenlerdeniz anormal değiliz.. gelen takıntı yada düşünce ne kadar acayip kötü çirkin vs.. olursa olsun düşündükleriniz eylemleriniz değildir korkmayın kaçmayın korkup kaçarsanız inatçı bi baş ağrısı gibi yapışır kalır korkmayın üstüne gidin ki sizi terk etsin :) sevgiyle kalın...

Merhabalar adım Devrim KK' ya yeni üye oldum. KK' yı uzun süredir takip ediyorum ve bu siteyi çok beğeniyorum.Bende uzun süreden beri OKB hastasıyım ve bir türlü takıntılarımdan kurtulamıyorum... :teselli::Saruboceq:

bende boleyim canim ben bunun hastalik oldugunu bile bilmiyorum bugune kadar geldim hala ayni korkularim var ama dualarimla Allah a guvenmemle astim bak herseyden once kotu bisey olsa bile bunu Allah u tealinin istemis oldugunu yani Allah istemeden bir dalin yapragin bile kipirdamicagini bilmen gerekiyor hepimiz biliyoruz ama buna icinden inandir kendini inan bana sonra bu korku geciyor en aza iniyor ama benim bazen geri geliyor cunku bu aralar dua edemiyorum malum kucuk beebk yani icim rahat degil ama inanin bunun hastalik oldugunu burdan goruyorum

canım aynısı bendede var..etrafımda hatta dizilerde olan kötu şeyleri kendi başıma gelicek sanıyorum..mantıksız olduğunu biliyorum ama yinede kafamdan atamıyorum işte..olmamış şeyleri düşünüyorum olucak ihtimalini düşünüyorum çok kötu birşey..çevremdeki kimse anlamıyor onlar bunu rahatsızlık olarakta görmuyor zaten ama nasıl olduğunu anlayabiliyorum.ben psikiyatra gidiyorum ilaç kullanıyorum 2 aydır düzelme var.aynı zamanda psikologa gidiyorum her hafta.153 kadın ve aile sağlığı merkezinden randevu alabilirsiniz ücretsiz..oldukçada iyi benim psikolgum..hepimize geçmiş olsunn

Merhaba arkadaşlar,sizleri çok iyi anlıyorum bende okb liydim ama ALLAHA şükür atlattım..Öncelikle korkmayım atlatılmayacak bi rahatsızlık değil kendinize güvenin ve bunun yanındada ilaçlarınızı aksatmayın..Bende bu rahatsızlığı geçirmiş biri olaraktan sizlere yardım ettmek isterim bana bu konuda msj atabilirisin..Yaşamış olduklarımı nasıl yendiğimi detaylı olaraktan anlatabilirim:)

yazılanları okudum okb ye 30 yaşında yakalandım.yaşamayan bilemez berbat bir şeydir.önceleri el yıkama ile başladı (3 er kere)sonra duş alma süresi uzamaya başladı (45 dakika gibi)hep başa dönüyor tam bitti derken tekrar başa ...işte tam bu noktada inanılmaz bir bunalma sıkıntı hatta bazen ağlama vs..ailem yapmazsan geçer diyor önemsemiyor beni suçluyordu eşim ise bir gün bana sen delisin bile dedi....araba sürerken sürekli kedi mi ezdim birşeye mi çarptım sürekli dikiz aynasından geriye bakıyor bazen geri dönüp geçtiğim yerlerden bir daha geçmeye başlamıştım vs vs vssonra ne mi oldu?ellerim ve yüzü mde yıkamaktan yaralar açıldı hızla kilo vermeye başladım...işte bu noktada dedim ki yardım almalıyım ve bir psikologa gittim beni dinledi ve dedi ki bence psikiyatra gitmelisin...gittim bir üniversite hastanesinden yardımcı doçentte özel olarak gittim...ilaç kullanımı ve ev ödevlerine başladık sonuç ?iyiyim bu hastalık sinsi tekrarlama ihtimali olan birşey ...ama ona bu imkanı tanımadım bir daha...daima üstüne gittim kolay değil biliyorum tekrarlamayınca yada saymayınca önce çok kötü hissettiysem de yarım saat geçince kendimle gurur duydum :)takıldığım birşey olduğu anda önemli olan niyet diyorum ve tekrarlamıyorum artık.ben yaptıysam sizde yapabilirsiniz ama yardım gerek ve bir tıp dr una gidilmeli bence bir psikiyatra...

bende okb hastasıyım arkadaşlar, gerçekten çok zor bi hastalık. RAB'bim kimsenin başına vermesin.gece kalkıp evdeki herkes yaşıyor mu diye kontrol ediyorum. bi sınavdan çıktım diyelim hemen sonuç açıklanmış mı diye internete bakıyorum.bu sırada derslerimde iyice kötüleşti. kaç kere tedaviye başladım ama sonra yarım bıraktım. şimdi gene ilaç tedavisine başladım, terapiye de tabii inşallah bu sefer sonuç alırım.en azından artık kontrol altında tutmak istiyorum şu takıntılarım:18:

ah arkadaşımmm ahhhh... temizlikle ilgili yaşadıklarının AYNIsını yaşadım ve hala da yaşıorum.. aynen beni anlatmışsın
ve bir davranışı bikaç kez yapmak, yapmazsam ailemin başına bişiler geleceğini düşünmek falan filann.. daha bunun gibi birsürü şey.. 7 yıldır çekiyorum.. ne bir psikoloğa gitmeye cesaret edebiliorum, ne ilaç kullanmaya.. arkadaşlar bunu çeken bilir.. Allah düşmanımın başına bile vermesin.. yaşamak çile resmen benim için.. Allah hepimizin yardımcısı olsun.. güvenebileceğim ve gerçekten ! tavsiye edebileceğiniz psikologlar varsa istanbuldan çok makbule geçer, bir hayat kurtarırsınız, belki de birkaç hayat.. lütfen yardımcı olur musunuz arkadaşlar

merhaba arkadaşlar

yakın bi arkadaşım hamile.. son 2-3 aydır erken doğum, bebeğini kaybetme, bebeğine zarar verme düşünceleriyle boğuşuyor ve bu düşünceler artık ciddi takıntılar haline geldi.. yani işini ve hayatını etkiler durumda.. söylediğine göre sürekli bunları düşünüyor, veya sevdiklerini kaybedeceği korkusu yaşıyor.. konuştuğunda ise sürekli bu takıntılarını anlatıp anlamsız bi şekilde dakiklarca bunları irdeliyor.. ve sürekli hata yapmaktan veya en doğruyu yapamamaktan korkuyor..psikiyatriste gitmesini önerdim maalesef beni ciddiye almadı.. benzer durumu hamilelik sürecinde yaşayıp sonrasında atlatan oldu mu acaba aranızda??

cherry-jam geçmiş olsun canım. aynı sorunlar yukarıda dediğim gibi bende de var. bende bir işi yapmazsam ya da tam tersine yaparsam ailemin yakınlarımın başına bişey gelecek endişesi yaşıyorum. okuldan ya da dışarıdan eve gelince hemen banyo yapmak evde temiz eşofmanla oturmak ve asla dışarıda giydiğim giysiyle oturmamak ne bileyim okulda kullandığım kalemi evde kullanamamak gibi sorunlarım vardı ama çok şükür bi kısmını atlattım ilaçlarım sayesinde. psikiyatriste mutlaka git devlet hastaneleri bile sana uygun tedaviyi veriyor. ben ankaradayım inşallah istanbulda sana yardımcı olabilecek bi arkadaş cevap yazabilir. ALLAH hepimizi bu dertten kurtarır inşallah...

canım arkadaşım saolasın.. sana da çok geçmiş olsun canım.. ALLAH hepimizi bu dertten kurtarır inşallah canımm inşallahhhhhh:96:

bende okb hastasıyım,ilaç kullanıyorum.hastalığımı kabullendim psikologum sayesinde..ben harfleri topluyorum kötu şeyler aklıma geldiğimde.ve nedense çevremdeki kötu olayların benimde başıma gelceğini düşünüp duruyorum.ilaçlarlar işe yaradı eskisi gibi değilim neyseki.ama benim sorunum annem.ona göre ben saçmalıyorum,ilaç kullanmam saçma,birşeyim yok.eskiden saklardım takıntılarımı şimdi annemle paylaşıyorum ama bu seferde bu ilaç seni aciz,zavallı biri yaptı.nekadar korkak biri oldun diyip duruyor.her defasından ilaçla ilgili olmadığıyla ilgili iknaya çalışıyorum.eskiden sinirlisin derdi şimdi sakinim bu seferde aciz oldun diyor..hastayım diye bağırasım geliyor bazen.insan bukadar tekrar etmez problemli olduğunu.bu seferde hasta olmaya meraklı oluyorum..yani zor arkadaşlar,kimse anlamıyor..siz içinizde yaşıyorsunuz bazende bu çok yoruyor..daha olmamış belkide hiç olmycak şeylerin olma korkusuyla yaşayıp hayatı kendine zindan etmek çok berbat..bide çevren anlamıyorsa herşey dahada zor.herkese çok geçmiş olsun..

kızlar bende de sinsi şekilde var sadece olaylar kontrolümden çıkınca psikolojim bozuluyor.bu aralar işler acayip yoğun yetiştiremiyorum ve dağınık çalışmak benim sinirlerimi altüst ediyor.doktora gittim bende temizlikten ziyade düzen olayı var herşey kağıt gibi olacak..çok düzenli olacak çalıştığım masam felan dağılınca dikkatim aşırı dağılıyor. bir de kendimi herşeyden sorumlu hissediyorum sanki dünyanın yükü omuzlarımda .işyerime giderken göğsümde daralma oluyor.çoğu zaman istifa etmeyi dahi düşünüyorum....doktor okb ama başlangıç düzeyinde dedi ilaçları kullanıcam bakalım nolacak...

allah hepimize yardım etsin.baş dönmesi kalp çarpıntısı ölüyorum düşüncesi.bırakıyorum kendimi artık onun kollarına.geçmesini bekliyorum.ilaç içmek istemiyorum.iki gündür başladım gene ilaca.sevdiklerime bişey olacak korkusu.kızıma kendime zarar verirmiyim korkusu.çok kötüyüüüüm çokkk

merhaba arkadaşlar

maalesef ben de okb hastasıyım bi ara ilaç tedavisi kullandım ama ekonomik nedenlerden ötürü tekrar kontrole gidemediğim için yarım kaldı ve bu benim için tam bir kabus oldu yaşamak istemiyorum,sürekli olumsuzum,herşeye takıyorum kafayı,ufacık seyleri büyütüyorum,çevremdekileri çok kırıyorum,sürekli hakaret ediyorum ve bunları istem dışı yapıyorum sonrasında çok ama çok üzülüyorumneden böyle oluyor bilmiyorum ama bir türlü baş edemiyorum.Allah büyük hepimizin yardımcısı olsunherşeyin olumsuz yönüne odaklanıyorum.off çok mutsuzum...erkek arkadaşımla bile bu yüzden tartışıyorum,sürekli kuruyorum((

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar birkaç ay önce izlediğim bir tv programında konuşulan belirtilerden obsesif kompülsif hastası olduğum teşhisini kendime koydum,belkide yanılıyorum bilmiyorum.mesela aklımdan o anda duvara ellemezsem anneme bişey olcakmış yada yere eğilip kalkmazsam o sınavdan geçemiycem,yada işte ışığı 3 kere açıp kapamazsam kötü birşey olacakmış gibi geliyor bana,sürekli olmasada arada aklıma kötü şeyler geliyor,ve aklıma gelenler olmasın diye tuhaf hareketler yapıyorum.sanırım bu yaşadıklarım maalesef obsesif kompulsif oluyor dimi arkadaşlar,aslında hep namaz kılmaya başlasam bu geçecekmiş gibi geliyor,sağa sola dokunmak yere dua etsem geçecekmiş gibi geliyor,bilemiyorum.ayrıca hastalık hastasıyım maalesef....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…