Obsesif Komplsif olanlar...

evet canım benim vardı atlattım çok şükür zarar verme korkusu bu ve bence en kötüsü...

evet canım benim vardı atlattım çok şükür zarar verme korkusu bu ve bence en kötüsü...

ben de kendimi sanki balkondan aşağı atacakmışım gibi sanki atmışım gibi veya nası diyim kendimi zor tutuyomuşum gibi intihar etmemek için.ve o an da aklıma "YA BİGÜN KENDİMİ TUTMAYA GÜCÜM YETMEZSE" düşüncesi.işte bu beni mahfediyo.başkalarında da oldumu die merak ediyorum.sen nasıl atlattın yani dr terapiye mi gittin ilaç mı kullandın nası geçti.ben 2 senelik evliyim bebek hastasıyım ama inan ki artık bebek fikrinden bile soğudum ben.beni tanıyan biri duysa hayatta olmaz böle biş derdi.

arkadaşlar intahar eğilimi ve zarar verme korkusu okb un en ciddi evresinde oluyor.
psikolojik yardım almıyorsanız bir an önce alın, eğer alıyorsanız da doktorunuzla bunu konuşun.
takıntılar zarar verecek boyuta ulaşmamalı...

benim p.atakla başlayan psikolojik rahatsızlığım şu an da yani yakalaşık 1 senedir bu durum da.yani çok sık olmuyo ama olunca da TAM oluyo.

benim p.atakla başlayan psikolojik rahatsızlığım şu an da yani yakalaşık 1 senedir bu durum da.yani çok sık olmuyo ama olunca da TAM oluyo.

panik atak için doktora gidiyorsun değil mi?
o da kendi kendine geçmez, benim annem 15 yıllık panik atak hastası, ondan biliyorum...

panik atak için doktora gidiyorsun değil mi?
o da kendi kendine geçmez, benim annem 15 yıllık panik atak hastası, ondan biliyorum...

gitmez olurmuyum.5 senedir devlet hastanesine gidiyodum.1 senedir de özel dr a gidiyorum terapi alıyorum.özel dr ilaçlarımı artık bırakamak istediğim için gitmeye başladım.bebek düşündüğümüz için. ama daha önce sadece 1 kez aklıma gelmişti acaba intihar edermiyim bi gün kendimi tutamayıp die ama son 1 senedir sanırım 4-5 kez olmuştur.öle ki bebeği bu kadar çok seven isteyen biri acaba bebeğimi kaldırıp atarmıyım zarar verirmiyim düşüncesi olmaya başladı.ve soğudum artık o kadar çok istemiyorum.korkuyorum çünki.napcam bilmiyorum çok zor bi durum.ALLAH yardımcımız olsun ne diyim

benim de oluyordu. hatta o düşme hissini hissediyordum aşağı bakınca hemen balkondan ayrılma gereksinimi duyuyodum yoksa atabilirim kendimi diye.. bebeklere çocuklara hayvanlara zarar verme korkusu vardı kucağıma alamıyodum ya boğarsam ya camdan atarsam fln diye... ilaç+terapi 2 sene aralıksız devam ettim.. bi tavşan aldım kendime ona dokunarak kucağıma alıp saatlerce tutarak fln yendim bu korkuyu sonra bi köpeğim oldu kuzenlerimin bebeklerine de yaklaşmaya başladım böle böle... şimdi okb tam anlamıyla geçmedi ama şekil değiştirdi ve hafifledi simetri, ezberlerme takıntısı yaşıyorum sadece şu an sana tavsiyem terapi al kesinlikle.. ve ilaçlarını aksatma.. okb yüzde yüz iyileşmiyor ama yüzde 10 lara kadar iniyor emin ol.. ilaç kullanıyor musun sen?

bunlar da oldu ben de.hatta bebek sahibi olmak fikrinden bile sırf bu sebepten soğudum ki ben bebek hastasıyımdır.

merhaba,

bendede bu hastalık var benimki sürekli yaptığım şeyleri kontrol etmek ışığı kapadımmı,camı kapadım,ocağı kapadımmı sürekli tekrar ediyorum ve bu beni çok yoruyo sanırım en kısa zamanda doktora gidicem

son 2 yıldır bende bu hastalıkla savaşıyorum tam evden çıkacağım ütünün fişini çektimmi camı kapattımmı ocağın altı acıkmı kaldı tekrar kapıyı acıp kontrol ediyorum evden biraz uzaklaşıncada eyvah kapıyı kitledimmi diye tereddüt ediyorum yolda giderken birçok kez çantamı açıp açıp bakıyorum param anahtarlarım nüfus kağıdım şuyum buyum ohhhh herşey tamammış derken 10 dk sonra bidaha bakıyorum.
işin tuhaf kısmıda aslında hiçbirşeyi unutmuyorum ama ben unutmuş gibi davranıyorum.

psikolojik hastalıkların hemen hemen hepsinin en belirgin ortak özelliklerinden biri bence olmayan bişeyi olmuş gibi kabul edip o ruh haline bürünmek.mesela ütünün fişini çektiğimiz halde sanki çekmemişiz gibi düşünüp tekrar tekrar bakmak.mesela her dışarı çıktığımız da kaza geçircemizi ölcemizi düşünmek ve dışarı çıkmamak gibi...

17 yaşındayım ve benim sonum bu hastalık ne yazıkki...korkuorum

canım daha çok gencsin. ne kadar erken doktora gıdersen ve devamlı tedavı alırsın. okadar cabuk iyileşirsin. Zaman keçdıkde iyileşmede zorlaşıyo. Ama sadece ilac tedavısı dıyıl, psikoterapıde

psikoterapi nerden alabilirim?devlet veya tıp verir mi?

devlet yada üniversite hastanesi sana en iyi ihtimalle ayda 1 randevu verir.daha sık vermez hatta daha geç bile verebilir.eğer imkanın varsa özele git derim ben.araştır ucuz terapi veren yerler vardır mutlaka bulunduğun yerde

üni hastanesine de gittim ayda bi çağırıyolardı..nasılsın gelişme varmı?şu varmı bu varmı die soruyolardı.hemen hemen her seferinde bi başkası geliyodu..sadece bi kişiye 2 kere rastladım o kadar.sanırım psikoterapi filan değildi o..normal kontroldü..istedim ama önce ilaçla tedavi edelim dediler.ilaçda istemiyorum.içtiğim dönemde daha kötü olduğumu hissettim.bilmiyorum şu anda ilaçdan fazlasına ihtiyacım olduğunu hissediyorum.sonuçta hiçbir sorunumu halletmeyecek sadece uyuyacağım ilaçlarla

ben 4 sene ünüversite hastanesine 1 sene de devlet hastanesine gittim.ayda bir en iyi ihtimal bazen 2 ayda bir 3 ayda bir bile oluyodu ve her seferinde başka bi dr.nasılsın son görüşmeden beri vs vs.bu böle olmaz böle sağlıklı bi tedavi olmaz.en iyisi biraz araştırıp uygun ücretli bir yer bulup ayda en az 2 kez terapiye gitmek.ben yaklaşık 1 senedir her hafta gidiyorum.önümüzde ki aydan itibaren de 15 günde bir gidicem

istanbulda uygun fiyata psıkoterapıye gıden varsa yaza bılırmı.

3-4 ay önce çok guzel doktor buldum. Söylenenlere göre başarılı biriymiş
Ama haftası 150 ytl. Çok pahalı gidemedim ...

evet devlet ona göre bi bakıma daha ii en azından doktorunu sçebiliyorsun..tıp öğenciler öğrensin die yapılıo ama saçma bence de ...her seferinde farklı biri...öğrenciye d e zor en azındna belli kişileri takip etse aşamaları görür daha ii yardımcı olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…