Obsesif Komplsif olanlar...

7-8 senedir bu dertle uğraşıyorum, bir arkadaş ilk sayfada öyle anlatmışki ben yazsam bu kadar olurdu..

kumanda, cep telefonu, masa, bilgisayar klavyesi, kapı kolları, tutamaç olarak ne varsa, çamaşırsuyuyla yada iyi bir dezenfektanla silinmediği sürece tutmam, birşeyle yada kazağımın kolunu elime kadar uzatır onunla tutarım.. eğer dışarıdaysam mecbur tutmak zorunda kalıyorum, o zaman o elimle bir daha saçıma, yüzüme giysilerime dokunmam, mutlaka yıkrım, öyle 8-10 kere değil 1 kere yıkasam oluyor ama lavabodan elime geri su sıçrarsa tekrar baştan yıkarım..sositososito

Tuvalete temizliğinden eminsem yani birtek ben kullanıyorsam otururum.. yoksa asla.. umumi biryerde tuvalete gireceksem büyük bir işkence yaşarım, kapıyı ayağımla iterim mendille kapatırım, sifonu mendille çekerim.. asla oradaki musluk, tas tuvalet kağıdı vs. dokunmam, sonra gene çıkınca ellerimi tekrar yıkarım..:bbo:
çocukken tuvaletten sonra ellerimdeki kötü kokunun gitmediğini farkettim, bir iki defa gidip tekrar yıkadım.. o zamandan beri sadece tuvalet kağıdı kullanıyorum..

biryere gidip gelince hemen banyo yapıyorum.. Eskiden dışarıda giydiğim kıyafetleri koyduğum bir koltuk vardı.. 1 kere giyilmiş temiz şeyi yıkamaya atamadığım için orada bekletiyordum.. sonra dışarı çıkarken nasılsa dışarılar pis diye gene giyebiliyordum tabi eve gelince gene banyo yapıyordum.. Ney temiz ney pisdi hatırlamaya çalısıyordum, düşünmekten başım ağrıyordu..nereleri temizlemiştim eyvah temizlemediğim bir yerden geçerken oraya değersem deliriyordum..
Daha eskiden hastane hastane dolaşıyordum.bir tahlile, filme, doktora inanmayıp en az iki doktora hastaneye gidiyordum sonuçları karşılaştırıyordum gene emin olamıyordum sonuçları ansiklopediden baka baka kendim yorumluyordum...:nazar:

Felç olacağıma inanıyordum, sabaha kadar nabzımı sayıp, ellerimin uyuşup uyuşmadığını kontrol ediyordum.. sabaha kadar uyku yok tabi..

Allah muhafaza birde gerçekten hastalandımmı son dualarımı etmeye başlıyordum demekki kadetim böyleymiş deyip ölümü bekliyordum..:a015:

Simetri manyaklığıda var tabi, kaldırımlarda taşların çizgilerin ortasına basamıyordum.. çizgiye denk geldimi huzursuz oluyordum.. Daha bir sürü bunun gibi şeyler..

Birgün patlayacak heralde dedirtecek kadar başım ağrıyordu..gezmediğim beyin cerrahı kalmadı.. uyuşuyorum ben kötüyümü anlatamadım birtürlü..nörolojiye gönderiyorlar.. ama ben bir kere fizisel bir hastalığım olduğuna inandırmışımya kendimi o hastalığı araştırıp duruyorum..

Birgün tvde bir müzik hoşuma gitti herkesde içerde oturuyor, başladım dans etmeye baş ağrım durur gibi oldu.. 1 dakika sonra geçti..o ana kadar beynimde tümör olduğuna inanıyordum.. ama ağrı geçince yok galiba demeye başladım..:uhm:

Televizyonu kapatınca kumandayı ellediğim için ellerimi yıkardım hep, bir gün televizyonu kapattım ve ellerimi yıkamadan yattım.. Sbaha ölmediğimi farkettim.. Bu olaydan sonra biraz daha takıntılarım azaldı..
Şimdi daha iyiym ama asla tamamen geçmiyor.. Hala bu saydıklarımdan bir kaçı devam ediyor ve strese girdikçe artıyor..

Elbetteki deneyimlerimden biliyorumki bu hastalık insanı etkileyen bir olay sonucu olusuyor.. Ölüm, tartışma, haksızlığa uğrama vs vs.

önemli olan üstüne gitmek derlerya öyle yapmak, ve beyinde seratonin denilen madde eksikliğinde oluyormuş tabi bunu hemen o maddeyi içeren ilaçları gidin alın eczaneden diye söylemiyorum.. zaten reçetesiz alamazsınız.. Doktora görünmelisiniz mutlaka.. doktorunuzun verdiği ilacı düzenli kullanın kendimi iyi hissediyorum diye bırakmayın ilaçlar bir zaman sonra etki gösteriyor.. ağrı kesici gibi 30 dakikada değil..

Ben doktora gitmedim ama en az 5 senemi yedi..

hayatınızda ne kadar düzen oturtursanız o kadar düzeliyor bu hastalık.. birde mutlaka meşguliyet gerekiyor.. boşluk insanı iyice kendine sardırıyor.. Şizofreni hastaları dahil bir çok hastalık geçmişte bir işle meşgul olması sağlanarak ve müzikle tedavi edilmiştir.. şimdi müzik tedavisi varmı hastanelerde bilmiyorum ama tvde ve internette bilgi veren doktorların, sosyal ortama girilmesinin ve hayat şartlarının iyileştirilmesinin en kötü psikolojik hastaları bile iyileşmesine yardımcı olduğunu söylediklerini duydum.. Ki sosyal ortamlarda bulunmak çalışmak ve müzik dinlemek beni iyileştiren üç şey oldu.. :kahve:

bunlar bende de var:KK53: resmen kendimi okudum.

Son düzenleme:
sevgili sinem işin cok zor.bn hemsirelik öğrencisiyim umarım sana ve diger arkadslara yardımcı olurum.bak sinem böle rahatsızlıklarda doktora gitmek zorundayız ve o verilen ilaçlar doktor istemeden kesinlikle bırakılmaz ve de birden bire de bırakılmaz zamanı gelgnde doktor ilaclarını azaltarak bırakacaktır.Allah sifa versin hepinize...

Merhaba arkadaşlar,sizleri çok iyi anlıyorum bende okb liydim ama ALLAHA şükür atlattım..Öncelikle korkmayım atlatılmayacak bi rahatsızlık değil kendinize güvenin ve bunun yanındada ilaçlarınızı aksatmayın..Bende bu rahatsızlığı geçirmiş biri olaraktan sizlere yardım ettmek isterim bana bu konuda msj atabilirisin..Yaşamış olduklarımı nasıl yendiğimi detaylı olaraktan anlatabilirim:)

selam kardeşim. yardım etme isteyin için cok teşekkür Allah razı olsun. aslında nasıl yendiğini detaylı yazsan gercekden çok güzel olur. sadece ılaclamı yoksa psıkoterapımı kac yıldı bu hastalık vardı ne kadar sureye yene bıldın.
yanıt için onceden teşekkur ederim

OKB DE İLAÇLARIN BÜYÜK YAYARI OLDUĞU KANISINDAYIM .BEN DEĞİLİM AMA ANNEM BU RAHATSIZLIKTAN MUZDARİP BU RAHATSIZLIKTA İLLA Kİ TEMİZLİK TAKINTISI OLMUYOR BİLDİĞİNİZ GİBİ.TAKINTILI KORKULARINIZ OLUYOR VE HAYATINIZ ÇEKİLMEZ YAPIYOR BUNLAR.BENİM ANNEMDE DE SÜREKLİ CAMI AÇIK BIRAKTIM,OCAK AÇIK KALDI GİBİ KORKULAR VARDI SONRA ASANSÖRE BİNEMEZDİ,GECE BABAM OLMADIĞINDA TEK BAŞINA HAYATTA UYUYAMAZDI AMA PSİKİYATRİYE GİTTİ VE KULLANDIĞI İLAÇLAR SON DERECE İYİ GELDİ ŞU AN BÜYÜK ÖLÇÜDE AŞTI BU SIKINTILARINI...
sengözlerimebaksanab

aynen benim kızım da ilaç ile çoğu takıntısından vazgeçti,darısı başınıza.

Ben yaklaşık 7 senedir tedavi oluyorum ve çok ağır dönemlerim oldu hatta depresyon bile eklendi durumuma,ağır depresyon dönemimde intahar eğilimi gösterdim ama tedavi ve terapi ile atlattım şimdi de haziran ayında ilaçlarım kesilecek çünkü iyileştim.Zaman zaman bunalım gelip gene buluyor ama kendimi hemen toplamaya çalışıyorum.Bu hastalık ilk zamanlarda hayatımı alt üst etmişti ve hastalığın çıkış kaynağı da yaşadığım bir travma sonrası oldu.Hatta hastalığım düzene girmeye başladığında evlilik kararı aldım ve tabiki ailem çok karşı çıktı sağlıklı karar veremiyorsun dediler ama doktoruma götürdüm annemi ve bu düşüncelerinden vazgeçtiler şimdi evliyim ve mutluyum.Eşimin iyileşmemnde büyük ama büyük payı var ..

İyi bir hipnoz yapan doktorla bu rahatsızlık geçiyormuş. İstanbulda bu işi çok iyi yapan bi doktor varmış. geçmiş olsun

işyrimde bir arkadaşım var,düzen ve temizlik hastası.çocuklarını her gün yıkar,her gün çamaşır yıkar 90 dercede ve çocuklara gri renk alır giysilerin rengi gitmesin diye.dolabına bir şeyi yanlış koyarsanız kendini kaybedip bağırır çağırır o kyduğunu yere çarpar ağzına geleni sayar.tuvalete her girişinde çamaşır suyu ileyıkar yıkatır banyoyu da.hatta eşinin banyoya düşen kıllarını anlatır sinirle.ha bir de temizlikçi alır beğenmez ağzına geleni sayar.eşinin yeğeni gelmiş evine bi keresinde ocuk 4 yaşında tuvalete çorapla girmiş o gece sabaha kadar halı silmiş küsmüş görümcesine..hasta olduğunu kabul ediyor tedavi olmuyor ama...

benim de ev arkadaşım öyle temizlik hastası ve bence başka konularda da takıntılı.hastasın sen git doktora diyorum gitmiyo.çünkü bunu bir hastalık olarak kabul etmiyo.

kesinlikle çok yakınım da takıntılı..bu bir kişilik bozukluğu ileri düzeyi sakıncalı üzerine giderek azalttı yakınım gereksiz yere beyni dolduran bir uğraş

merhaba

Öncelikle geç cvp yazdığım için kusuura bakma..Bende bu rahatsızlığı geçiren biri olaraktan yardımcı olmak isterim.3 yıl diyelim tabi başlarda ufak tefek takıntılarım vardı ama hastalık derecesinde değildi..El yıkama,temizlik,vesveseye düşme,simetri anlayacağın dolu dolu bu takıntıları yaşadım:)Bu yüzden sizleri çok ama çok iyi anlıyorum ALLAH herkesin yardımcısı olsun..başlarda 1 yıla yakın ilaç kullandım 3 farklı ilaç takıntılarımı azaltmıştı ama bi okadarda beni bitkin,halsiz sanki yaşamıyormuş gibiydim kendi kararımla ilaçlrı kestim böyle yaşamaktansa takıntılarımı tercih ettim ilacı bıraktıktan 1 ay sonra yine başladı takıntılarım ve daha şiddetli olmaya başladı malüm yeniden psikiyatris yolu görünmüştü tek bi ilaçla başladım bu sefer ve 1 yıl kullandıktan sonra kestim ALLAHıma şükür kurtulmuştum bu nasıl oldu ailemin çok yardımı oldu bunun dışında ilacı düzenli kullanmaya başlayınca yavaş yvaş takıntılarımdan kurtuuldum ve bu bana bi güven verdi kendi kendime örn elim kirlenince yıkamadım ve kendime bak yıkamadın ve yıkamayıncada hayat devam ediyormuş dedim bir iki üç derken herşey kendiliğinden devam etti tabi ilacı düzenli kullanmanında etkisi var bunun yanında da vurdumduymaz olcaksın düşünmeyceksin umrunda olmayacak elinmi pislendi görmemezlikten gelceksin dağınklıkmı gördün umursamayacaksın bunun gibi zaten bi iki üç kere yaptın mı bakıyosun ki herşey düzene giriyor..Ama şuda bi gerçekti hayatından komple silip atamıyorsun bunu gitmiş olduğum doktorlarda söyledi sıkıntılı olduğun dönemlerde tekrarlama riski çok yüksek işte bunu ayarlayabilmek çok önemli yani anlayacağın kurtuldun muda sıkıntılı ortamlardan kaçıncaksın..

selam kardeşim. yardım etme isteyin için cok teşekkür Allah razı olsun. aslında nasıl yendiğini detaylı yazsan gercekden çok güzel olur. sadece ılaclamı yoksa psıkoterapımı kac yıldı bu hastalık vardı ne kadar sureye yene bıldın.
yanıt için onceden teşekkur ederim

merhaba

Öncelikle geç cvp yazdığım için kusuura bakma..Bende bu rahatsızlığı geçiren biri olaraktan yardımcı olmak isterim.3 yıl diyelim tabi başlarda ufak tefek takıntılarım vardı ama hastalık derecesinde değildi..El yıkama,temizlik,vesveseye düşme,simetri anlayacağın dolu dolu bu takıntıları yaşadım:)Bu yüzden sizleri çok ama çok iyi anlıyorum ALLAH herkesin yardımcısı olsun..başlarda 1 yıla yakın ilaç kullandım 3 farklı ilaç takıntılarımı azaltmıştı ama bi okadarda beni bitkin,halsiz sanki yaşamıyormuş gibiydim kendi kararımla ilaçlrı kestim böyle yaşamaktansa takıntılarımı tercih ettim ilacı bıraktıktan 1 ay sonra yine başladı takıntılarım ve daha şiddetli olmaya başladı malüm yeniden psikiyatris yolu görünmüştü tek bi ilaçla başladım bu sefer ve 1 yıl kullandıktan sonra kestim ALLAHıma şükür kurtulmuştum bu nasıl oldu ailemin çok yardımı oldu bunun dışında ilacı düzenli kullanmaya başlayınca yavaş yvaş takıntılarımdan kurtuuldum ve bu bana bi güven verdi kendi kendime örn elim kirlenince yıkamadım ve kendime bak yıkamadın ve yıkamayıncada hayat devam ediyormuş dedim bir iki üç derken herşey kendiliğinden devam etti tabi ilacı düzenli kullanmanında etkisi var bunun yanında da vurdumduymaz olcaksın düşünmeyceksin umrunda olmayacak elinmi pislendi görmemezlikten gelceksin dağınklıkmı gördün umursamayacaksın bunun gibi zaten bi iki üç kere yaptın mı bakıyosun ki herşey düzene giriyor..Ama şuda bi gerçekti hayatından komple silip atamıyorsun bunu gitmiş olduğum doktorlarda söyledi sıkıntılı olduğun dönemlerde tekrarlama riski çok yüksek işte bunu ayarlayabilmek çok önemli yani anlayacağın kurtuldun muda sıkıntılı ortamlardan kaçıncaksın..

merhaba arkadaşlar. ben de babam için danışmak istiyorum.
amcamla arabada giderken kaza yapmışlar ve ikisine de bir şey olmamış ama babam habire ben suçluyum benim yüzümden oldu diyor. halbuki asla öyle bir şey yok zaten suçlu karşıdan gelen arabaymış. ama babam kaç gündür huzursuz diyor ki "sanki biri bana dedi senin yüzünden oldu". normalde de biraz takıntılıdır mesela kapıyı kilitleyip kilitlemediğine 2-3 defa bakar ama bu sefer çok ilerlemiş, gece anneme intihar edeceğim diyormuş, korkuyorum falan diyormuş. o kadar üzgünüm ki onu hiç bu halde görmemiştim.
çok iyi bir psikiyatriste gitti 2 tane ilaç vermiş yıl sonuna kadar kullanacakmış ama ben ilaçla çözülebileceğini düşünmüyorum, konuşmakla daha iyi olmaz mı?
ayrıca biz nasıl davranmalıyız? yani gerçekleri falan anlatıyoruz ama hala benim yüzümden oldu diyor...

merhaba

Allah razı olsun canım... yanıt için teşekkür ederim. evet esas o bır kerenı yapa bılmek. demek sen ıradeli bırısın. bır kere yapılsa arkası gelır.. Ama yapamıyoruz kı malesef...
bır iyi doktor bula bılsek keşke... ılaca cokda onem vermeyen.
neyse...

işyrimde bir arkadaşım var,düzen ve temizlik hastası.çocuklarını her gün yıkar,her gün çamaşır yıkar 90 dercede ve çocuklara gri renk alır giysilerin rengi gitmesin diye.dolabına bir şeyi yanlış koyarsanız kendini kaybedip bağırır çağırır o kyduğunu yere çarpar ağzına geleni sayar.tuvalete her girişinde çamaşır suyu ileyıkar yıkatır banyoyu da.hatta eşinin banyoya düşen kıllarını anlatır sinirle.ha bir de temizlikçi alır beğenmez ağzına geleni sayar.eşinin yeğeni gelmiş evine bi keresinde ocuk 4 yaşında tuvalete çorapla girmiş o gece sabaha kadar halı silmiş küsmüş görümcesine..hasta olduğunu kabul ediyor tedavi olmuyor ama...

o arkadaşına bu sayfaları okut canım. sevab kazanırsın..
Kendısıne acımıyorsa cocuklarına acısında tedavi olsun. kımsenın cocuk benımdı deyıb ona eziyyet etmeye hakkı yok.
ınan yorumunu okudum çok ötü oldum. o cocukların hallerını hayal etdim canım acıdı.
buu hastalık aılede buyuyen cocuklard da ola bılıyormuş. o yuzden annelerın gec kalmadan tedavı olmaları lazım.
kendımde hastayım. ve sırf kendı hastalığımdan dolayı cocugumdan ağlayarak çok ozur dıledım..
İnşAllah oda benım hastalığımdan etkılenmez. RABBİM bizlerı bu hastalıkdan kurtarsın... etrafdakılarda ezıyet çekiyor ...

Son düzenleme:
Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:)Çok doktor gezdim farklı farklı ilaç kullandım daha sonra ilaçları bıraktım bi süre tekrar edince başka bi doktora gittim ve tek bi ilaçla devam ettim bir yıl süre kullandım sakarya toyota hastanesi psikiyatri bölümünde zaten tek bi doktor var ben memnun kaldım..Seni çok iyi anlayabiliyorum çok zorlanıyorsun aklından bin türlü şeyler geçiyor direnmek istiyorsun ama yeniliyorsun iyi bi doktor sana yarayan iyi bir ilaçla inan bunları atlatabilirsin sana o güveni verecektir buna inan ve bunu dışındada aile de çok önemli yapmış olduklarından dolayı seni yadırgamasınlar yardımcı olmaya çalışsınlar,eve kilitlenme anladığım kadarıyla evli çocuklusun çocuğunu al gez,eşine dostuna git seni rahatsız eden ortamdan uzak dur..:KK34:sizde olan okb sadece temizlik takıntısından mı ibaret?

Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana:)Çok doktor gezdim farklı farklı ilaç kullandım daha sonra ilaçları bıraktım bi süre tekrar edince başka bi doktora gittim ve tek bi ilaçla devam ettim bir yıl süre kullandım sakarya toyota hastanesi psikiyatri bölümünde zaten tek bi doktor var ben memnun kaldım..Seni çok iyi anlayabiliyorum çok zorlanıyorsun aklından bin türlü şeyler geçiyor direnmek istiyorsun ama yeniliyorsun iyi bi doktor sana yarayan iyi bir ilaçla inan bunları atlatabilirsin sana o güveni verecektir buna inan ve bunu dışındada aile de çok önemli yapmış olduklarından dolayı seni yadırgamasınlar yardımcı olmaya çalışsınlar,eve kilitlenme anladığım kadarıyla evli çocuklusun çocuğunu al gez,eşine dostuna git seni rahatsız eden ortamdan uzak dur..:KK34:sizde olan okb sadece temizlik takıntısından mı ibaret?

Bu hastalık evlenmeden once 20 yaşımda başladı. tüm gencliyimi yedi desem yalan olmaz. Bızde bu hastalıgı Azerbaycanda bılmezler bi suru uyku ılacları aldım bır sene, bılıncsız doktorlar uzunden...
Sonra unversteyı kazandım, dını sohbetlere gıtmeye başladım. rahatladım bıraz... Ve turk ablalrdan bırı Azerbaycandakı turk doktora göturdu beni ... sağolsun 6 ay tedavı aldım ve coğunu atlatdım. Zaten iyileşmesem evlenmezdim diye düşünüyorum.
eşim turk şu an İstanbuldayım... Ama cocugumdan sonra her şey yavas yavas artmaya başladı. cok kotu bir sezeryan doğum yapdım. omu tetıkledı bilmiyorum...
eşim 2-cı cocuk istıyor. bu yuzden şuan tedavi almıyorum.
evet takıntılarım sadece temızlıkle ılgılı... ve daha cokda mıkrobla dıyıl, necasetle ılgılı takıntılar...

Artık kendımı dıyıl oğlumu ve eşimi düşünüyorum. ve sucluluk hıss ediyorum eşime karşı. neden evlendım nıye eşimi ve oğlumu mutsuz edıyorum.
3 yaşında oğlum o buyumeden tedavı olmak istıyorum.
Rabbim evladımı benım hastalığımdan korusun...
Daha çokda ibadetimi aksatmama neden olduğu için kurtulmak istiyorum hastalıkdan.
çok kızıyorum kendıme seni dünyaya Rabbin suyla böyle oynaman içinmi gonderdı diye..
Ama ne fayda etkisi nadıren oluyo. bana ağlamak kalıyor
neyse...
beterınden beterı var..:)
bu gunumede şükür, Keçer İnşAllah

not :) İnsan anlatınca rahatlıyor.. belkıde ondan yazdım bunları...:)

Son düzenleme:
Slm..İnsan anlatınca rahatlıyor.. belkıde ondan yazdım bunları.demişsin sana katılıyorum ki seni anlayan birine anlatmak daha da rahatlatıyor..Bende çok çektim bu rahatsızlıktan iyileştim ilacı kestim ve evlendim:),8 ay öncesine kadar bende ilaç kullanıyordum doktor kontroluünde bıraktım ve 7 aylık evlilim..Anladığım kadarıyla sende kurtulmuşsun ama sonra yeniden tetiklemiş inşallah bende böyle bişey olmaz.. Kendini hiç suçlama senin gibi olan milyonlarca insan varbu konuda yalnız değilsin herşey ALLAHın taktiri ilahisi ve şükret ibadetini yapabiliyormuşsun bu çok güzel ben 2 rekat namazı saatlerce kılmaya çalışırdım kılamazdım çıldırcak gibi olurdum ve bıraktım şuan iyileştim diyorum ve namaz kılmaya çekiniyorum neden geçmişteki gibi olcam diye korkuyorum:KK43:Hayatına karışmak gibi olmasın ama bak bi evladın var tedavini olmadan 2.düşünme ya dahada kötü olursan o süre zarfı içinde 9 ay boyunca ilaç kullanamacaksın sütydü falan derken 1 buçuk 2 yıl önce kendi sağlığını düşün iyi ol ki ailende etkilenmesin sende huzur içinde ol..

X