- 16 Mart 2009
- 183
- 0
7-8 senedir bu dertle uğraşıyorum, bir arkadaş ilk sayfada öyle anlatmışki ben yazsam bu kadar olurdu..
kumanda, cep telefonu, masa, bilgisayar klavyesi, kapı kolları, tutamaç olarak ne varsa, çamaşırsuyuyla yada iyi bir dezenfektanla silinmediği sürece tutmam, birşeyle yada kazağımın kolunu elime kadar uzatır onunla tutarım.. eğer dışarıdaysam mecbur tutmak zorunda kalıyorum, o zaman o elimle bir daha saçıma, yüzüme giysilerime dokunmam, mutlaka yıkrım, öyle 8-10 kere değil 1 kere yıkasam oluyor ama lavabodan elime geri su sıçrarsa tekrar baştan yıkarım..sositososito
Tuvalete temizliğinden eminsem yani birtek ben kullanıyorsam otururum.. yoksa asla.. umumi biryerde tuvalete gireceksem büyük bir işkence yaşarım, kapıyı ayağımla iterim mendille kapatırım, sifonu mendille çekerim.. asla oradaki musluk, tas tuvalet kağıdı vs. dokunmam, sonra gene çıkınca ellerimi tekrar yıkarım..:bbo:çocukken tuvaletten sonra ellerimdeki kötü kokunun gitmediğini farkettim, bir iki defa gidip tekrar yıkadım.. o zamandan beri sadece tuvalet kağıdı kullanıyorum..
biryere gidip gelince hemen banyo yapıyorum.. Eskiden dışarıda giydiğim kıyafetleri koyduğum bir koltuk vardı.. 1 kere giyilmiş temiz şeyi yıkamaya atamadığım için orada bekletiyordum.. sonra dışarı çıkarken nasılsa dışarılar pis diye gene giyebiliyordum tabi eve gelince gene banyo yapıyordum.. Ney temiz ney pisdi hatırlamaya çalısıyordum, düşünmekten başım ağrıyordu..nereleri temizlemiştim eyvah temizlemediğim bir yerden geçerken oraya değersem deliriyordum..Daha eskiden hastane hastane dolaşıyordum.bir tahlile, filme, doktora inanmayıp en az iki doktora hastaneye gidiyordum sonuçları karşılaştırıyordum gene emin olamıyordum sonuçları ansiklopediden baka baka kendim yorumluyordum...
Felç olacağıma inanıyordum, sabaha kadar nabzımı sayıp, ellerimin uyuşup uyuşmadığını kontrol ediyordum.. sabaha kadar uyku yok tabi..
Allah muhafaza birde gerçekten hastalandımmı son dualarımı etmeye başlıyordum demekki kadetim böyleymiş deyip ölümü bekliyordum..:a015:
Simetri manyaklığıda var tabi, kaldırımlarda taşların çizgilerin ortasına basamıyordum.. çizgiye denk geldimi huzursuz oluyordum.. Daha bir sürü bunun gibi şeyler..
Birgün patlayacak heralde dedirtecek kadar başım ağrıyordu..gezmediğim beyin cerrahı kalmadı.. uyuşuyorum ben kötüyümü anlatamadım birtürlü..nörolojiye gönderiyorlar.. ama ben bir kere fizisel bir hastalığım olduğuna inandırmışımya kendimi o hastalığı araştırıp duruyorum..
Birgün tvde bir müzik hoşuma gitti herkesde içerde oturuyor, başladım dans etmeye baş ağrım durur gibi oldu.. 1 dakika sonra geçti..o ana kadar beynimde tümör olduğuna inanıyordum.. ama ağrı geçince yok galiba demeye başladım..:uhm:
Televizyonu kapatınca kumandayı ellediğim için ellerimi yıkardım hep, bir gün televizyonu kapattım ve ellerimi yıkamadan yattım.. Sbaha ölmediğimi farkettim.. Bu olaydan sonra biraz daha takıntılarım azaldı..
Şimdi daha iyiym ama asla tamamen geçmiyor.. Hala bu saydıklarımdan bir kaçı devam ediyor ve strese girdikçe artıyor..
Elbetteki deneyimlerimden biliyorumki bu hastalık insanı etkileyen bir olay sonucu olusuyor.. Ölüm, tartışma, haksızlığa uğrama vs vs.
önemli olan üstüne gitmek derlerya öyle yapmak, ve beyinde seratonin denilen madde eksikliğinde oluyormuş tabi bunu hemen o maddeyi içeren ilaçları gidin alın eczaneden diye söylemiyorum.. zaten reçetesiz alamazsınız.. Doktora görünmelisiniz mutlaka.. doktorunuzun verdiği ilacı düzenli kullanın kendimi iyi hissediyorum diye bırakmayın ilaçlar bir zaman sonra etki gösteriyor.. ağrı kesici gibi 30 dakikada değil..
Ben doktora gitmedim ama en az 5 senemi yedi..
hayatınızda ne kadar düzen oturtursanız o kadar düzeliyor bu hastalık.. birde mutlaka meşguliyet gerekiyor.. boşluk insanı iyice kendine sardırıyor.. Şizofreni hastaları dahil bir çok hastalık geçmişte bir işle meşgul olması sağlanarak ve müzikle tedavi edilmiştir.. şimdi müzik tedavisi varmı hastanelerde bilmiyorum ama tvde ve internette bilgi veren doktorların, sosyal ortama girilmesinin ve hayat şartlarının iyileştirilmesinin en kötü psikolojik hastaları bile iyileşmesine yardımcı olduğunu söylediklerini duydum.. Ki sosyal ortamlarda bulunmak çalışmak ve müzik dinlemek beni iyileştiren üç şey oldu..
bunlar bende de var resmen kendimi okudum.
Son düzenleme: