- 5 Ocak 2016
- 176
- 39
- 98
- 31
- Konu Sahibi merveguzel
Konu
BenEndişenizi anlıyorum çok haklısınız. Ama olay bu işi hastalık olarak görmekle başlıyor. Bu bazı durumlarda işi çıkmaza sürüklüyor. Ama konu sahibi hanımefendi gayet kontrollü olayın farkında, sadece düşünceler öyle bir hal almış ki yönetemiyor onların arasında boğulmuş. Eskilerin vervese dediği şey. Mesela yorumlarda birisi de ben de OKB yim eşyalarıma dokundurmuyorum yazmış, mesela o hanımefendi konu açsaydı kesinlikle uzmana gitmesini hatta ilaç kullanmasını tavsiye ederdim. Ama konu sahibinin öyle bir durumu yok gibi gözüküyor
Mesela sadece yazışmalarını okuduğunuz birine bu şekilde demen iyi değil demişsiniz ama bir çok kişi bilgisi olmadan yazısını okuyup hastasın sen ömür boyu ilaç kullanacaksın diyor. Bunun konu sahibi açısından ne kadar zor mesajlar olduğunu düşünün. Kadın diyor ki kendi kendine al işte ben hastayım ve asla iyileşemeyeceğim. Böyle düşündükçe o düşüncelerden hiç çıkamıyor....
Hanım efendi ben 5 senedir bu hastalığı çekiyorum sadece bu değil o kadar çok takıntım olduki şekil değiştiren düşünce geldiği zaman parmaklarimla 10 a kadar saydığım günler de oldu kompulsiyon diyorsaniz .. ben OKB olduğumu bir uzmandan değil tam 9 uzmandan olduğunu öğrendim ve maalesef ki keşke olmasa da OKB demesem keşke kanser olsam da bu hastalık olmasa diye ağladım geceleri bilirim hayatta en sevdiğim insanlar eşim ve çocuklarım ve evet bu yüzden onları kaybetmekten o kadar korkuyorum kiBazı şeyleri bilmek için illa ki uzmanı olmaya gerek yok hanımefendi. Çevremde okb rahatsızlığı olan biri var ve ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Kaldı ki konu sahibiyle benzer şeyleri yaşıyorum , psikolog um asla okb teşhisi koymadı. Kendisi 50 li yaşlarda eğitimi olan, okullarda ders veren bir hoca. Durduk yere OKB teşhisi koyan işinin ehli olmayan bir sürü insan var. Biz bile bir çok doktordan işinin ehli olmadığı ya da yanlış teşhis koymadığı için şikayet ederken neden hanımefendinin psikologu teşhisinde yanılmış olmasın? Ayrıca bir insan biraz sorunu olduğu zaman hastayım derse gerçekten hasta olur. Ben size günde 2-3 kere ne kadar solgun görünüyorsun hasta mısın dersem bi süre sonra siz kendiniz hasta görmeye başlarsınız. Konu sahibinin sadece basit evhamları var belli. Kendini hasta olarak düşünmesi sadece işini zorlaştırır. Gerçekten OKB hastası olan birinin ise hasta olduğunu kabul etmesi ise tam tersi onun iyileşmesinin önünü açar. Umarım anlatabilmişimdir derdimi.