• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

Gittim okudum kendini normal buluyor mu gerçekten bu kadın 🤔 abisi yengeside kavga etmiş bunun yüzünden şimdi bide o abi 700km mi gelip gitti
Yenge ruh hastası ama lütfen.
Kari koca bir olup 5 büyüklüğündeki bir depremden sonra abiyi yola düşürecek aşırı tepki verebilirler bu normal diğer herkes ruh hastası.
Tabi ki kavga da ederler bundan sebep kim olsa eder. Kadının yanında kocası var abi dünyanın yoluna çıkıyor tek başına. Ama önemli değil konu sahibinin keyfi hepsinden mühim.

Son düzenleme:
Yenge ruh hastası ama lütfen.
Kari koca bir olup 5 büyüklüğündeki bir depremden sonra abiyi yola düşürecek aşırı tepki verebilirler bu normal diğer herkes ruh hastası.
Tabi ki kavga da ederler bundan sebep kim olsa eder. Kadının yanında kocası var abi dünyanın yoluna çıkıyor. Ama önemli değil konu sahibinin keyfi hepsinden mühim.
O onun abisi sus sen anlamazsın sevilmemiş insanlarız biz anlayamayız malum 🥲

Gece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.

Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..

Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.

Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..

Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?

Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.
Hataydqki depreme 7 aylık ikiz bebeklerimke tek başıma yakalandım eşim önceki gün yurtdışına gitmişti evde tek başımaydim kaynım geldi de çocukları cikarabildkk tem başıma ikisi ile çıkmam imkansızdı şimdi tekrar ev yaptırıyoruz ve eşim işine devam ediyor yurtdışına gidecek yapacak bişey yok depreme ailenin evinde de yakalanabilirsin ve Allah korusun evin yıkılması durumunda kimse yardım edemeyebilir yani bu korku hep var hep olacak deprem olacak korkusu ile eve geçmeyecek miyiz nasipten öte yol yok insan kaderinde ne yazıldiysa yaşar depreme tek gittiğin AVM de mağazada markette de yakalanabilirsin bunun sonu yok yola çıkarak araba carpabilor 🙄liste uzar uzar da gider sırf bu yüzden gidişiniz anlamsız geldi

Ablasının isteme töreninde de kocasıyla bir olup rezil etmişti kızcağızı, ablası tepki gösterince konu açmıştı yine buraya...

Biz burda ayıp etmişsin, yanlış yapmışsın dediğimizde de "ablam beni cekemiyor, o yüzden alınganlık yapıyor, büyütüyor" demişti.

Ben en çok ablaya üzülüyorum, düğün üstü yine gidip kabus gibi cokecek üstlerine.
Ay bu ayrıntılar ne böyle, konu sahibine son 2 konusuna bakarak bencil demiştim ama ultra versiyonu çıktı.
Herkesi parmağında döndürüyo, yakında çevresinde bi tane insan bulamayacak böyle giderse

Hmm kocanız da geliyor demek. Isi için akşam evde olamıyor diye korkup ailenizi aradığınız eşiniz, sizi 1 ay kal düğüne kadar diyen eşiniz izin aldı ve sizinle geliyor. Anladim. Heralde buradaki tepkileri okudu o da😁 nasıl uzak kalıyor sizden diye sorguladık ya ikinizde bir anda aydinladiniz sanırım 😄 madem bu kadar kolay izin alıyordu hayatim korkma izin alırım beraber evde olunca gecer korkun deseydi ya diyeceğim ama neyse.
Kocada bir iş var da Kemal’im yapmazcı bir arkadaşımız 🥲

Gittim okudum kendini normal buluyor mu gerçekten bu kadın 🤔 abisi yengeside kavga etmiş bunun yüzünden şimdi bide o abi 700km mi gelip gitti
Ben abiyi hatırlamıyordum bekar mı acaba demiştim. Eşiyle ne kavgası etmiş ki? Bi de millet ne tuhaf ya beni şaapsan kocamı gece gece şımarık kardeşini 700km öteden almaya yollamam 😂

Abisinden evli olarak bahsettiğini hatırlıyorum.
Ama yenge kesin hiçbir şey demeyen, hatta bu durumdan memnun bir haldedir, başka türlüsü mümkün olmaz konu sahibi için.
Ben kendisinin ablasıyla ilgili açtığı konudan kardeşleri için ekstra bir fedakarlık göstecek son insanlardan olduğunu düşünüyorum ama dünya kadar yolu yüksek olmayan bir depremden korktuğu için kendisi almaya gelen abisine çünkü abim diyecek kadar bencil. Adam tek başına yola çıkmış gecenin bir vakti diye falan asla düşünmüyor, umru değil. Karı koca gidip dönecekler birde yani şaka gibi.
Ay evet evliymis şimdi gördüm. Bir sürü de kavga kıyamete sebep oluyor yani ayıptır artık.

Yalnız başından beri söylediğim bir şey var ki ortalığın anasını belleyip de yok ya ben vazgeçtim diyemezdim. Paşa paşa abiyle gitmek zorunda o saatten sonra 😂 Ben olsam yerin dibine girerim yani yarı yolda kendime gelip ne yaptım ben diye ama mecbur gidecek o saatten sonra. Hatta yalandan ayılıp bayılırım abim gelince ki önümüzdeki 20 sene beni boşuna getirdi diye arkamdan konuşulmasın 😂😂

Abinizin huzurunu neden bozuyorsunuz? Okadar yol geliyor sizi almak için, kazası belası var. Ben korkarım açıkçası, ya sizin yüzünüzden birşey olursa? Az yol değil.

Eşiniz sizi neden götürmüyor? Ya da uçağı neden tercih etmiyorsunuz?
uçaktan korkuyorum, esimin arabası da bazı bakımları için memleketteydi. simdi aracı da alip dönücez

Ay evet evliymis şimdi gördüm. Bir sürü de kavga kıyamete sebep oluyor yani ayıptır artık.

Yalnız başından beri söylediğim bir şey var ki ortalığın anasını belleyip de yok ya ben vazgeçtim diyemezdim. Paşa paşa abiyle gitmek zorunda o saatten sonra 😂 Ben olsam yerin dibine girerim yani yarı yolda kendime gelip ne yaptım ben diye ama mecbur gidecek o saatten sonra. Hatta yalandan ayılıp bayılırım abim gelince ki önümüzdeki 20 sene beni boşuna getirdi diye arkamdan konuşulmasın 😂😂
abim evli de yengemle neden kavga etsin ki bu sebepten? hatta gece yengeme geldik gayet de aramız iyidir yani.. benim abim sadece yemek yemek için bile sehir değiştiren biri.. o yüzden ben takılmıyorum bu kadar.. bana düskün tamam ama ben gel demedim ki o gelmek istedi

abim evli de yengemle neden kavga etsin ki bu sebepten? hatta gece yengeme geldik gayet de aramız iyidir yani.. benim abim sadece yemek yemek için bile sehir değiştiren biri.. o yüzden ben takılmıyorum bu kadar.. bana düskün tamam ama ben gel demedim ki o gelmek istedi
Yenge ruh hastasıydı, ne çabuk değişti her şey. Kadın arabada ön koltuğa oturdunuz diye rahatsız olmuş ama kocasının o kadar yolu gitmesinden hiç rahatsız olmuyordur kesin.
Siz karı koca aşırı abartılı tepkiler vermesiniz abiniz neden gelsin? Sanki kendisine vahiy inmiş de öylesine yola çıkmış.
Nasıl da her şeyden alakasız gibi bakıyorsunuz olaylara, hayret.

48 günlük bebeği otomobile bindirip 700 km yol gitmek güvenli mi peki ? Arabanın icinde maruz kalacağı onlarca zararlı maddeden haberdar mısınız ? Hakkari'de ki insanlar doğum ve çocuk doktoru için farklı illere sefer mi düzenliyor ?
hakkarideki insanlar 4.-5.yi doğuruyor valla. ayrıca benim doğum tercihim bu. ben size gidin su doktora doğurun diyor muyum? ilk doğumum, tabii ki güvendiğim bi doktorla ilerlicem

Siz 10 yaşında çocuk gibi dünyadan bihaber yaşıyorsunuz ya. Gerçekten insan ilişkilerine dair hiçbir bilgi ve gözleminiz yok. Bu arada şuraya kalıbımı basarım ki aksi bi durumda eşinizin kardesi gece arayıp 700km uzaktan ağlasa ve eşiniz gece araba kullanıp git gel yapacak olsa buraya konu açar ne vicdansız insanlar bunlar ya eşim kaza yapsa diye ağlardınız. Ve yok hayır yapmam deseniz de biz sizi tanıdık.

hakkarideki insanlar 4.-5.yi doğuruyor valla. ayrıca benim doğum tercihim bu. ben size gidin su doktora doğurun diyor muyum? ilk doğumum, tabii ki güvendiğim bi doktorla ilerlicem
Ay cidden ne alaka yani. İnsan doktora göre şehir seçmez. Doğumu yapacağı şehirdeki doktorları araştırır. Mutlaka her şehirde gayet iyi bir doktor bulmak mümkün. Hadi doğum için güvenemedin diyelim, çocuk doktoru bulamaman hala 700 km ötede doktorla devam etme sebebin ne?
Çünkü bebeğin aylık kontrolünü yapacak doktoru olur. Aynı şehirde olmazsa her ay abini mi çağıracaksın? Acil durumda da doktorun gelir artık bebeğe bakmaya.
Ne olursa olsun o şehirde de doktorunun olması gerekir

Lady, benim eşim de kız kardeşine düşkündür, böyle bir sebepten 700 km yola çıkmak istese kocamın canına okurum. Bir kere ben depremden çok trafikten korkarım. Biri yola çıktı mı aklım çıkar sağ salim ulaştı mı diye.
Senin yengenin de emin ol ki bu durumdan rahatsız olmama gibi bir ihtimali yok.

Abin kendisi gelmek istemiş de gece vakti haber vermeseniz nerden bilecek? Üç kez doğumdan sonra depreme yakalandık, eşim olmayınca hemen eşimi arıyordum deprem oluyor diye. Babamı arasam emin ol o da beni götürmek isterdi memlekete. Ama aramıyorum, deprem geçiyor, sakinleşiyorum, sonrasında laf arasında söylersem söylüyorum. Deprem oldu diye gece vakti ararsan onlar da gelip seni almak ister.

uçaktan korkuyorum, esimin arabası da bazı bakımları için memleketteydi. simdi aracı da alip dönücez
Günü birlik şehir değiştiriyorlar neden çünkü kendisi korkmuş yol havası iyi geldi heralde kendi düştüğün durumunda mı farkında değilsin 🤦🏼‍♀️
Bide trabzonlu kraliyet ailesi neden damadı beğenmediniz öğrenebilir miyim :27:
(Kimse memleket muhabbeti yapmasın bana riZeliyim benden daha iyi bilemezsiniz bu kraliyet ailelerini ;) )

Hayatım madem senin tek derdin bebeğinin sağlığı ve madem bulunduğun şehirde içine sinen hiç doktor yok, madem sırf bu hassasiyet yüzünden şehir değiştiriyorsun , o zaman niye illa Trabzon?

Ülkenin en iyi doktorları büyükşehirlerde değil mi? En iyisini aradım buldum, bebeğim icin ayda bir İstanbula , İzmir'e, Ankara ya gidiyorum desen yine anliycam...

Trabzon'a bu sebeple gidip orda zaten bir sürü sikinti yaşadığın aile evinde değil de başka bir konaklama alternatifini kullanmanı bile anlarım...

Ama senin tek derdinin ille de ananın evine yıkılıp , bedavaya hizmetini gördürüp, üstüne de boş vakitlerini de fit fit gezerek binbir kaprisle, entrikayla aile üyelerinin ve eşinin sabrını sınamak olduğu o kadar belli ki artık, bu "ben anayım anaa" naraları hiç inandırıcı gelmiyor...

Zira bebeğini dusunen ana gibi ana 40 günlük çocuğu 4 şiddetinde deprem oldu diye, aylık kontrolü var diye ayda bir 800 km yola cikarip düzenini bozmaz. Hepimiz anayiz, ordan biliyoruz...

Ben en cok cocuga uzuldum umarim kisa araliklar ile mola verip cocugu kaldirmislardir buyuk umursamazlik, 40 gunluk cocuk 800 gidis 800 gelis araba yolculugu inanilmaz bir durum.

Back
X