• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanki çıkmaz bir yoldayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence gidin siz,hem trip te atmış olursunuz,içiniz soğur. Dediğim olmadı diye hırslanmışsınız baya.Öyle bi izlenim aldım. Ben olsam kendi düzenimde doğurmak isterim zaten,neden ufacık bebeği yollarda sefil edeyim.Tutarım yardımcımı da keyfime göre takılırım evimde,karışanım yok mis.

sehir disina gidemeyecek kadin suyunuz gelse apar topar gitmeniz gerekse hastane cantanizi bile tasiyamaz, araba kullanamaz, hastanede evrak isleri icin vezneye git odaya gel yapamaz. yani aslinda size bir yarari olmayacak bir kadin.
Yok o esnada eşim de burada olacaktı zaten ananem sadece moral olarak da olsa destek olur doğuma yalnız girmiyim açısından çünkü ailem şehir dışına gidip düğün için kalma planı yaptı ve çocuk bakımı konusunda çok tecrübeli diye ve ne kadar olsa da doğum da bir çeşit ameliyat ben komşunun yanında oramı buramı açmak istemiyorum ananem bakan büyüten biri aynı şey değil. Ayrıca komşu dedikleri de yaşlı hastalıkları şekeri tansiyonu olan bayılan biri üstelik kulakları da duymuyor o da bana fayda sağlamayacaktır.

Son düzenleme:
Yok o esnada eşim de burada olacaktı zaten ananem sadece moral olarak da olsa destek olur doğuma yalnız girmiyim açısından ve çocuk bakımı konusunda çok tecrübeli diye ve ne kadar olsa da doğum da bir çeşit ameliyat ben komşunun yanında oramı buramı açmak istemiyorum ananem bakan büyüten biri aynı şey değil. Ayrıca komşu dedikleri de yaşlı hastalıkları şekeri tansiyonu olan bayılan biri üstelik kulakları da duymuyor o da bana fayda sağlamayacaktır.
Anneniz düğüne gitmeyip gelip size baksa mesela?

Doğuma 2 hafta kala düğün

Merhaba önceki konumu inceleyebilirsiniz bunu daha Türkiye’ye dönmeden önce yazmıştım. Şu an Türkiyedeyim ve kardeşimle bütün sülalenin olduğu bir iftar yemeğinde tartışma yaşadık. Tartışma konusu anneannemin sağlık sorunu sebebiyle düğününe gitmek istememesi ve ben de onun burada kalarak bana sahip çıkacağını söylemem oldu. Hatta bana bakacak bir başka kişi belirleyip anneannemin düğüne gideceğini söyledi. Ailem her zaman ki gibi onu korudu ve eve döndüğümüzde ben çok üzgün olmama rağmen kimse konuşmadı hatta kardeşimin hatası için beni suçladılar. Ben de evi terk ettim niyetim geri dönmekti ama hemen yapamadım. 1 haftadır orda burda sefil oldum. Dün akşam annemler konuşmaya geldi dayımlarda biraz emri vaki yaptılar konuştuk tartıştık 3 4 gündür dayımda kaldığım için daha fazla yük olmamak ve şımarık görünmemek için eve dönmeyi kabul ettim ama hala yaşadığım ülkeye geri gitmeyi düşünüyorum. Annem dükkandan bir poşet kıyafet çıkarmış bebeğe diye ama ben bu kadar kırılıp üzüldükten sonra yapılması hiç bir anlam ifade etmedi açıkçası. Seni yalnız bırakmıycam diyor ama eminim şimdi 2 gün bu tavırları sonra yine beni unutup düğün telaşına dalacaklar ve ben de burda rahat edemiycem. Kocam vizeye başvuracak yanıma gelmek için 1 aylık bebekle yollarda dönmeye uğraşacağım. O kadar önemsiyorsanız düğünden sonra siz gelin o zaman dedim vizeye ihtiyaçları yok bilet alıp gelecekler bahaneleri sıraladılar. İnandırıcı gelmedi bana. Ben yapmam gerekenden fazla fedakarlık yaptığımı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Moral bozucu yorum yapmayınız.
En son verdiğiniz karar yerindeydi neden yine bozdunuz ki?
Biraz sorun aramış gibisiniz kusura bakmayın...

Sizin ilk bebeğiniz olabilir ama bu da kardeşinizin düğünü. Aşırı bencillik sezdim ben. Rol çalarım diye geldniz fakat aile düğüne yoğunlaştı bence. bu da onun kırgınlığı.
Yukarda açıkladım tekrar açıklıyım ben aralık ayında geldim doğum paketimi aldım geri gittim kardeşim Ocak ayında nişan yapıp şubat ayında Mayıs için düğün tarihi aldı. Araya dahil olan kendisi oldu zaten belli olsaydı kendimi öne atmak gibi bir çabayla gelmezdim. Şu an sıkıntıyı ben çekiyorum çünkü.

Madem maddi durumunuz iyi 1+1 apart tarzı esyalı ev tutun kısa dönemlik evler var oraya geçin eşinizde gelince oraya yerleşir doğum yapınca dönersiniz .

Madem maddi durumunuz iyi 1+1 apart tarzı esyalı ev tutun kısa dönemlik evler var oraya geçin eşinizde gelince oraya yerleşir doğum yapınca dönersiniz .
Yok ben şimdiden döneceğim orda kurulu düzenim var eşyam var niye bir de burda ev tutup masraf ediyim eziyet ediyim ki. Çocuğumun odası beşiği dolabı kıyafetleri orada hiç gerek yok.

Yok ben şimdiden döneceğim orda kurulu düzenim var eşyam var niye bir de burda ev tutup masraf ediyim eziyet ediyim ki. Çocuğumun odası beşiği dolabı kıyafetleri orada hiç gerek yok.

Eee ne icin kalkip geldin, hamile halinle ucak yolculugu cektin peki? Burayi kimse anlayamadi :KK51: Ailen sana 100 kez dogumunla ilgilenmiyoruz dedi acikca, biz de sana yoklarsa da yoklar otur evindebul bir yardimci yap dogumunu yazdik. Dinlemeyip yollara dustun ne gecti eline simdi?

Açıkçası düğün dernek işleri olmasa da doğumumu eşimin yanında yapmak isterdim, yaşadığınız ülkedeki insanlar da mevcut sağlık sisteminde doğuruyor neticede yani doğum bu sıkıntı olacaksa her yerde olacak ne gerek var hamile halinizle sürekli gel git yapmaya, kardeşinizde de bir sorun göremedim düğün tarihine de yalnızca kardeşiniz ve aileniz karar vermiyor neticede bir de bu kızın nişanlısı var, nişanlısının ailesi var, maddiyatı var. Velev ki düğün tarihi erkene alındı doğum tarihine denk geldi, yapmanız gereken şey tatlı dille kimseyi kırmadan çekip evinize gitmekti, sizin düşünmeniz lazımdı telaş üstüne telaş bindirmeyim diye, sizin özel anınız evet ama kardeşinizin de özel anı, insan kardeşine ailesine kıyamaz bir kere, eşiniz eviniz barkınız var yalnız değilsiniz ki. Bu arada kırılabilirsiniz bunu da anlarım ama kavga çıkarmak evi terketmek aynı anda bir kaç aileyi huzursuz etmek falan hiç hoş değil, kırıldığınızı doğum ve düğün bitip ailenizle yüz yüze geldiğinizde uygun bir dille dile getirebilirdiniz. Yanlış üstüne yanlış olmuş, daha fazla incinmeden ve incitmeden sessiz sakin evinize dönün bebeğinize odaklanın bence.

Dugun gayet mantikli tarihte, sanki elinizde o gun doguracagiza dair kanun maddesi var gibi davranmayin, asil erteleseler size kotuluk yaparlardi ama anlamak istemiyorsunuz. Kucucuk bebek ve lohusa halinizle mi dugun evi istiyorsunuz cidden?
Evinize donun esiniz ile halledin zamanla sular durulur insanlara da daha fazla sorun cikarmayin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X