- 7 Kasım 2014
- 7.249
- 12.291
- 448
- Konu Sahibi Lady Guinevere
- #161
Her şeye var bir bahaneUçaktanda korkuyomuş konu sahibi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Her şeye var bir bahaneUçaktanda korkuyomuş konu sahibi
Konu sahibine aile olarak güvenmiyolar heralde, korktum dediğinde nasıl bi halde anlatıyosa kendini, ölecek gibi hallere giriyo heralde bi şey olacak korkusuna yola dökülüyo insanlar.Abisinden evli olarak bahsettiğini hatırlıyorum.
Ama yenge kesin hiçbir şey demeyen, hatta bu durumdan memnun bir haldedir, başka türlüsü mümkün olmaz konu sahibi için.
Ben kendisinin ablasıyla ilgili açtığı konudan kardeşleri için ekstra bir fedakarlık göstecek son insanlardan olduğunu düşünüyorum ama dünya kadar yolu yüksek olmayan bir depremden korktuğu için kendisi almaya gelen abisine çünkü abim diyecek kadar bencil. Adam tek başına yola çıkmış gecenin bir vakti diye falan asla düşünmüyor, umru değil. Karı koca gidip dönecekler birde yani şaka gibi.
Yani şimdi 6-7 büyüklüğünde bir deprem olsa korkunuzu ve buna bağlı gidişinizi anlarım da 4.8 komik bir durumya hu ne alaka? isteyerek gidiyorum sankigebeliğimde doğum için, simdi de deprem yüzünden gidiyorum. ailem sikayetci değil. esim de değil.. bazı seylere sizler kadar katlanamıyor veya daha büyük tepkiler veriyor olabilirim. ama deprem olur muyu düsünmedim bebek yaparken sorry
kimseye de gğvenip yapmadım. doğduğu andan beri her seyini sükür ben ve esim yaptık. yani aile evine gidince rahata ermiyorum. bebek yine benim bebeğim.
Sadece kendi değil eşi de aynı şekilde çok abartılı tepkiler vermis ki, abi hemen yola çıkmış. Burada teselli edip, olgun davranması gereken koca ama o da abiyle konuşmuş, birbirlerini daha çok gaza getirmiş gibiler.Konu sahibine aile olarak güvenmiyolar heralde, korktum dediğinde nasıl bi halde anlatıyosa kendini, ölecek gibi hallere giriyo heralde bi şey olacak korkusuna yola dökülüyo insanlar.
Çok bencilce, normalde insan bi şey olsa bile uzaktaki ailesine diyemez aklı kalır hemende gelemezler diye.
Eşi “seni ve bebeğimizi düşünüyorum” ayağına keyfine bakıyor. Evde olsa maması gazı uğraşacak oda. Şimdi ne hikmetse izin almış, abisinin peşine toplanıp gidicekler, ayıp gerçekten ya. Rutin kontrole 700km bebek götürüldüğünü ilk kez duyuyorum akıl işi değil. Hele ki bebek bu takibi yakında bebeği bilen dr tarafından olması gerek.Sadece kendi değil eşi de aynı şekilde çok abartılı tepkiler vermis ki, abi hemen yola çıkmış. Burada teselli edip, olgun davranması gereken koca ama o da abiyle konuşmuş, birbirlerini daha çok gaza getirmiş gibiler.
Aslında akılda kalacak bir konu da yok, ilk defa yaşamış da olsa 4.8'lik bir deprem için kimsenin yanına gidilmez hem de o kadar yolu. Ailede güvenmemekten başka bir sebepten mi çok mantıklı hareket etmiyor.
Ben o depremde 25günlük lohusaydım ve evde tektik bebeğimle eşim çalışıyordu, koca yatak gitti geldi resmen. Korkunun sonu yok korktukça o duygunun esiri oluyosunBen olsam çağırmazdım ama siz çağırmışsınız gidin bence. Hamileyken Düzce deki depreme uyanmıştım doğumunda yakındı. Eşim yanımda olmasaydı bende korkardım ama deprem malesef Ülkemizin bir gerçeği tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakacağız.
48 günlük bebeği otomobile bindirip 700 km yol gitmek güvenli mi peki ? Arabanın icinde maruz kalacağı onlarca zararlı maddeden haberdar mısınız ? Hakkari'de ki insanlar doğum ve çocuk doktoru için farklı illere sefer mi düzenliyor ?esim gebeliğimde de öncesinde de bir aylık görevlere gitti. yani yalnız kalmakla ilgili bir sorunum yok. ki 30 gün gece, 15 gğn gündüz çalışıyor yani çoğunlukla geceleri yalnızım. depremden korktum diyorum ya hu!! ki pişman oldum zaten sakinleşince. keske o an biri bana sakinleşmemi ve karar vermek icin sabahı beklememi söyleseydi. ama ben aakinleştiğimde abim çoktan yolu yarılamıştı. biz de e bari çocuğun hastane islerini hallederiz dedik. hakkaride kalça ultrasonu için randevu alamamıştık çünkü
ya hu sığınmıyorum. yan sehirde gğvenli bir evim olsa oraya giderdim. derdim ailemin yanına gitmek değildi, gğvenli bir yerde olmaktı sadece
Ben o depremde 25günlük lohusaydım ve evde tektik bebeğimle eşim çalışıyordu, koca yatak gitti geldi resmen. Korkunun sonu yok korktukça o duygunun esiri oluyosun
Olacak olan her yerde olur, doğudaki depremde onca insan vardı maç için iş için kısa günlüğüne giden, bu insanlar 500senedir deprem olmayan yerde deprem düşünür müydü, aileler çocuklarını yollar mıydı, insanlar boluda karların içinde yandı bilebilirler miydi. Yolda kaza riskide var. Varda var yani. Korkarak nereye kadar yaşanabilir. Bende ciddi kaygı bozukluğu yapmıştı uyuyamıyordum hatta sonra dünyanın en gamsız psikiyatri doktorula tanıştım saolsun iki cümlede topladı beniÇok korkunçtu gerçekten ki biz merkez üssünde bile değildik istanbuldayız ona rağmen çok sallandık. Ama bizdeki gamsızlık deprem bitti yattık uyuduk tekrardan. Korkarsan yaşamdan tat alamazsın ben bunu bilir bunu söylerim.
Olacak olan her yerde olur, doğudaki depremde onca insan vardı maç için iş için kısa günlüğüne giden, bu insanlar 500senedir deprem olmayan yerde deprem düşünür müydü, aileler çocuklarını yollar mıydı, insanlar boluda karların içinde yandı bilebilirler miydi. Yolda kaza riskide var. Varda var yani. Korkarak nereye kadar yaşanabilir. Bende ciddi kaygı bozukluğu yapmıştı uyuyamıyordum hatta sonra dünyanın en gamsız psikiyatri doktorula tanıştım saolsun iki cümlede topladı beni
Bana ilaç vermedi ama ilaç gibi nasihatler verdi çok tuhaf başkası dese burda okusam belki etkili olmayacaktı. Kendisi inanılmaz gamsız hayatta bazı olayları aşmış başka perspektiften bakan biriydi bana çok iyi geldi.Gerçekten şöyle bir bakınca neyden kaçabiliriz ki ecel geldiği zaman. Her şeyin hayırlısı gibi ölümünde hayırlısını istemekten başka bir yolumuz yok. Bende bunu hatırlatırım kendime. Sonuçta bir vesileyle geldik vesileyle gideceğiz. Ama sürekli düşünüp psikolojiyi bozmak olmamalı. Ölümünde hayatın bir parçası olduğunu hatırlatıp ona göre önlem alıp ona göre yaşamalıyız. Korkarak değil. ☺ Bu arada bendede kaygı bozukluğu var ilaçlar mı gamsız yaptı bu konuda beni bilmiyorum![]()
Bana ilaç vermedi ama ilaç gibi nasihatler verdi çok tuhaf başkası dese burda okusam belki etkili olmayacaktı. Kendisi inanılmaz gamsız hayatta bazı olayları aşmış başka perspektiften bakan biriydi bana çok iyi geldi.
Kaygı duyuyorum uyuyamıyorum aklıma kötü senaryolar geliyo diyorum, tak kulaklığını kitap dinle dizi izle diyo banahocam bu mudur yani dedim, e ne olacaktı tüm hayatını kaygılarına göre şekillendircek değilsin başa çıkıcaksın dedi, kafaya kakarak psikoloji mi düzelir
araba kullanmaktanda korkuyorum diyorum -ehliyetim var- bi dahaki gelişine kullan bakalım ne kadar korkacaksın konuşalım diyo saçma sapan bi yöntem ama bende işe yaradı o yolu gide gele öğrendim assdhsgav
Kendisi kız kardeşinin nişanlısıyla görüşmek için söylediği iki yalana ortak olamaz, ama abisini 700 km getirir. Hep bana tek bana diyen bir insan bence de.Abisinden evli olarak bahsettiğini hatırlıyorum.
Ama yenge kesin hiçbir şey demeyen, hatta bu durumdan memnun bir haldedir, başka türlüsü mümkün olmaz konu sahibi için.
Ben kendisinin ablasıyla ilgili açtığı konudan kardeşleri için ekstra bir fedakarlık göstecek son insanlardan olduğunu düşünüyorum ama dünya kadar yolu yüksek olmayan bir depremden korktuğu için kendisi almaya gelen abisine çünkü abim diyecek kadar bencil. Adam tek başına yola çıkmış gecenin bir vakti diye falan asla düşünmüyor, umru değil. Karı koca gidip dönecekler birde yani şaka gibi.
Ablasının isteme töreninde de kocasıyla bir olup rezil etmişti kızcağızı, ablası tepki gösterince konu açmıştı yine buraya...Kendisi kız kardeşinin nişanlısıyla görüşmek için söylediği iki yalana ortak olamaz, ama abisini 700 km getirir. Hep bana tek bana diyen bir insan bence de.
Kardeşinin düğününe gitmeyecekti istediği tarihi yapmadılar diye deprem korkusuna hemen çağırdı abisini gitti. Bak gör düğüne gitmemek için geri döner. Çünlü çok bencil bir insan
Düğün zamanı orada olmaması ablası için daha hayırlı olabilir o yüzden bir hafta kalıp geri dönme kararı iyi olmuş bence.Kendisi kız kardeşinin nişanlısıyla görüşmek için söylediği iki yalana ortak olamaz, ama abisini 700 km getirir. Hep bana tek bana diyen bir insan bence de.
Kardeşinin düğününe gitmeyecekti istediği tarihi yapmadılar diye deprem korkusuna hemen çağırdı abisini gitti. Bak gör düğüne gitmemek için geri döner. Çünlü çok bencil bir insan
Gittim okudum kendini normal buluyor mu gerçekten bu kadınDüğün zamanı orada olmaması ablası için daha hayırlı olabilir o yüzden bir hafta kalıp geri dönme kararı iyi olmuş bence.
Keşke benim eşim de git annenlerde kal dese.Bir gece kalmamı dahi istemiyor.Bildiğin çanta gibi yanından gezdiriyor.Ne güzel düğününüz de varmış git keyfini çıkarGece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.
Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..
Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.
Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..
Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?
Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.