O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

Ama deprem bölgesi olmayan yer yok ki. En depremsiz denilen yer Ankara’da 4,derece deprem bölgesi. Onda da Ankara’da olmasa fa çevrendeki illerde mesela düzcede olan depremi net hissedersin
Ya olay depremi hissetmek mi ki? Benim için evin yıkılması ya da yıkılmaması konu mesela. Ankarada yasayip da ya depremde evim yıkılırsa diye bir korku ben bilmiyorum. Tabi ki korkulur da eşyamı toplayayım başka şehre gideyim gibi olmaz da ne bileyim uyku tutmaz en fazla.

Ama Ankara’da yaşarken de bomba riski yaşadık bir dönem.
Bu kafayla da yaşanmaz kerkenes.

Peki abinizin neden o kadar yol gelmesine sebep oluyorsunuz, bundan korkmuyor musunuz, tek başınıza gidebilecekseniz böyle atraksiyonlara girin. Kimsenin benim için o kadar yol gelmesine sebep olmak istemem mesela. Yolun bir sürü hali var. Eşiniz de rahatlığa alışmış gibi geldi. Türkiyenin her yeri neredeyse deprem bölgesi. Depreme karşı eğitmek yerine kendinizi bu şekilde davranmak bana fazla hem de çok fazla geliyor.

Ayrıca Trabzon’da da doğudaki bazı depremler hissediliyor. Orası da depremsiz bir bölge değil. Yada heyelan da olabilir. Bin tane risk orada da var. Türkiye’de yaşıyorsanız depremden kaçamazsınız.
ya hu korktum korktum.. ve saçma bir karar aldım. tüm çevrem de bana ayak uydurdu.. uzatmasak mı? ne analığım kaldı ne bir şeyim

İşte hayatimda bu kadar bencil insan görmedim ailecek uzun yoldan korkarım madem istiyorsun uçağa atlar gidersin cok garip ya

Sizin çocuğunuzun başına neler geliyor ya böyle, yeni nesil ne berbat ne zorba
Çocukları nasıl koruyacağız homeschool mu yapalım ne yapalım şaştım kaldım

çünkü o benim abim..

İşte hayatimda bu kadar bencil insan görmedim ailecek uzun yoldan korkarım madem istiyorsun uçağa atlar gidersin cok garip ya
şok olacaksınız ama uçaktan da korkuyorum hahaha

ne alaka bencillik.. ailem üzerime düsüyor olabilir ama bencillik ne alaka. gelmek istedi geldi.. kaldı ki esim yarın ben getiririm de dedi ama abim ben çıkıyorum simdi yola dedi. sağ olsun, var olsun. size aynısı yapılsa ben mutlu olurdum

Kriz anlarını yönetmeyi öğrenmelisin Aslı. Ben bebeğe bakmayı bırak dokunabilen biri bile değildim. Geçen gece evde tekken çocuk mememde boğuldu mosmor oldu. Kolumun üstünde ters çevirip sırtına vurdum anca kendine geldi ama o süreçte inanılmaz bir soğukkanlılık gösterdim. Kendim de şaşırdım. Aynı şeyi deprem olsaydı o zaman da gösterirdim sanırım. Bebeğini kendi evinde de, ailenin yanında da korumak senin görevin bunun bilincindesindir zaten ama gerçekten o kriz anlarını yönetmek senin elinde ve zorundasın artık. 700 km daha 1-2 aylık bebek için çok fazla bana göre. Eşin sana istediği kadar git kal diyebilir ama senin olaylara karşı direnç gösterip evinde çocuğun yaşam alanında olman gerekir diye düşünüyorum. Olacak olan her yerde olur neticede önüne geçemezsin

Ama Ankara’da yaşarken de bomba riski yaşadık bir dönem.
Bu kafayla da yaşanmaz kerkenes.
Bomba riskinde de Kızılaya falan gitmemiştim bir sene zaten Ya ben eşeğimi sağlam kazığa bağlarım da gerisinde bir şey olursa tabi ki yapacak bir şey yok. Çok deprem gördüğüm için asla deprem bölgesinde yaşamam. Kendimi garantiye almadan hiçbir adım atmam. Tabi ki bazen zor oluyor hatta bazı takıntılarım da var çok bahsetmediğim korkularım da ama yine de riskli durumun içinde olmamak daha kolay geliyor. Benim konuda takıldığım kısım zaten korkması değil de abisini böyle zor durumda bırakması. Benim takıntılarım, korkularım varsa başkası bundan etkilenmemeli ya Belki biraz eşime yansır hayat tarzı olarak ama ona bile çok dikkat ediyorum.

Ben olmam kimse benim üstüme bu kadar düşsün istemem koca kadınım cocuk değilim kendi islerimi kendim halledebilcek yeteneğe sahibim şükür

Kizma ama esin seni gonderme pesinde sanki. Bir gun iki gun korkarsin gecer sonra korkun abartiyorsun bence
evet abarttım zaten kabul ediyorum. bi kaç saat sonra sakinleştim ve gayet de rahat yattım uyudum.. gece kalktım bebeğiimi besledim vs yani normale döndüm. ama bir kere o korkuyla abimi de yola sokmus olduk

esimin en korktuğu şey yarın bir gün basıma gelen bir sey için onu suçlamam. o yüzden mantıksız da olsa istediğimi yapıyor. yanlış bir sey evet cünkü böyle sonradan pişman olacağımız kararlar da alıyorum arada sırada yoksa başka bir niyeti yok altında. kaldı ki o da bizimle geliyor

evet zaten bin defa da yazdım. o an büyük tepki verdim. aynı deprem gecen yıl da olmustu ama evden bile çıkmadım. hatta gecen yıl sabaha kadar hafif hafif yine sallanmıştık. ama ne bilim dün gece direkt bebeği koruyamazsam diye düsünüp büyük tepki verdim. bi kaç saat sonra sakinleştim ama iş işten gecmisti.

böyle anlarda kendimi komtrol edebilmem lazım. onun dısında zaten Allah korusun ama kriz anlarında o an bi güç geliyor. benim de bebeğim yıkarken su yuttu mesela ters gitti o an hemen gerekeni yaptım. ama o olay olmadan önce yapabilir misin deseler yapamam derdim bu da öyle bi durum bence. deprem olsa tabii ki ne gerekiyorsa yapmaya calisacağım ama deprem korkusu ile o stresi yasamak farklı bir durum.

neyse iste dediğim gibi evet saçmaladım. keske etrafımdaki herkes beni dinleyeceğine sakinleştirseydi. ama etrafımdakiler de benim kadar korkuyor sanırım

Bunu aşmanız gerekiyor, kendiniz için ve çocuğunuz için yoksa hiçbir şeyin tadına varamazsınız ve ilerlerse, her şeyin kazasını hesaplarken bulursunuz kendinizi.

Kendimden örnek vereyim; bebekli hayata geçişte pek çok açıdan zorlandım, hayatımda tecrübe etmediğim korku ve endişeyi hissettim. Bebeğimin nefes alış verişini beklemekle başladı, "Ya kaldırımda araba çarparsa" diye bebek arabasıyla rahat rahat gezdirememeye kadar vardı (İzlediğim haberler de dahil etkilenirdim). Bunların bir kısmı normal, adına annelik evhamı dediğimiz şey evet ancak hayatımızı yaşama noktasında bize tümsek oluşturmaya başladığı, düzenimizi değiştirdiği noktada anormal bir yere doğru kaymaya başlıyor.

Bence bunun üzerine destek alın, ihtiyacınız olduğunu düşündüm ben. Ben destek aldım ve ara ara da alıyor, rahatlıyorum. Yoksa her şey benim için bir korku, bir tedirginlik vesilesi olacaktı.

gebeliğimden beri terapi alıyorum zaten.. ama böyle bi şok yaşadığım anlarda kontrol edemiyorum.. onun dısında bebeğim konusunda mesela çoğu evhamım gecti. ilk doğduğunda sürekli öleceğini düsünüyordum mesela. su öyle her farklı hareketinde endişeye kapılmıyorum en azından. dün gece yasadığım bi şok anıydı. bi kaç saat sonra gecti zaten sabaha kadar rahat uyuyabildim. bakalım.. vardır bunda da bir hayır

Anlıyorum, olabiliyor bazen, insanız.
Geçtiğimiz aylarda da burada deprem oldu, Akdeniz'de ve ciddi hissettik bulunduğumuz yerden. Oğlumu kurstan almak üzereydim, caddedeydim ve bir anda dükkanların camları uğuldamaya başladı. Önce "Allah Allah bu caddede kamyonun işi ne?" oldum ama deprem olduğuna uyanınca bendeki koşmayı görecektiniz, apartmana dalmak için son sürat koşuyorum, çocukları çıkaracağım diye. Gittiğimde gördüm ki öğretmenleri eşliğinde dışarı çıkmışlar, oğlumu bulup sarıldım, bacaklarım titriyordu. Kuzum "Anne sen çok mu korktun?" dedi. Yalan da söyleyemedim "Seni görene kadar korkmuştum ama sana sarılınca geçti" dedim. Olabiliyor. Caddede görenler "Ay kadın delirdi" demiş olabilir, çünkü canhıraş koşuyordum. :))
Böyle böyle aşacağız demek ki.

Size de geçmiş olsun diyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…