O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

Konu sahibine aile olarak güvenmiyolar heralde, korktum dediğinde nasıl bi halde anlatıyosa kendini, ölecek gibi hallere giriyo heralde bi şey olacak korkusuna yola dökülüyo insanlar.
Çok bencilce, normalde insan bi şey olsa bile uzaktaki ailesine diyemez aklı kalır hemende gelemezler diye.

Yani şimdi 6-7 büyüklüğünde bir deprem olsa korkunuzu ve buna bağlı gidişinizi anlarım da 4.8 komik bir durum ne zamana kadar gideceksiniz yada kaçacaksınız? Depremin günü, saati mi var?

Depremin en yıkıcı halini gören biri olarak bu yazdıklarınız çok şımarıkça geldi.

Sadece kendi değil eşi de aynı şekilde çok abartılı tepkiler vermis ki, abi hemen yola çıkmış. Burada teselli edip, olgun davranması gereken koca ama o da abiyle konuşmuş, birbirlerini daha çok gaza getirmiş gibiler.
Aslında akılda kalacak bir konu da yok, ilk defa yaşamış da olsa 4.8'lik bir deprem için kimsenin yanına gidilmez hem de o kadar yolu. Ailede güvenmemekten başka bir sebepten mi çok mantıklı hareket etmiyor.

Son düzenleme:
Ben olsam çağırmazdım ama siz çağırmışsınız gidin bence. Hamileyken Düzce deki depreme uyanmıştım doğumunda yakındı. Eşim yanımda olmasaydı bende korkardım ama deprem malesef Ülkemizin bir gerçeği tedbiri alıp takdiri Allah'a bırakacağız.

Eşi “seni ve bebeğimizi düşünüyorum” ayağına keyfine bakıyor. Evde olsa maması gazı uğraşacak oda. Şimdi ne hikmetse izin almış, abisinin peşine toplanıp gidicekler, ayıp gerçekten ya. Rutin kontrole 700km bebek götürüldüğünü ilk kez duyuyorum akıl işi değil. Hele ki bebek bu takibi yakında bebeği bilen dr tarafından olması gerek.

bilemedim
deprem olsa benim de ne yapacağım belli olmayabilir

Ben o depremde 25günlük lohusaydım ve evde tektik bebeğimle eşim çalışıyordu, koca yatak gitti geldi resmen. Korkunun sonu yok korktukça o duygunun esiri oluyosun

48 günlük bebeği otomobile bindirip 700 km yol gitmek güvenli mi peki ? Arabanın icinde maruz kalacağı onlarca zararlı maddeden haberdar mısınız ? Hakkari'de ki insanlar doğum ve çocuk doktoru için farklı illere sefer mi düzenliyor ?

Ben o depremde 25günlük lohusaydım ve evde tektik bebeğimle eşim çalışıyordu, koca yatak gitti geldi resmen. Korkunun sonu yok korktukça o duygunun esiri oluyosun

Çok korkunçtu gerçekten ki biz merkez üssünde bile değildik istanbuldayız ona rağmen çok sallandık. Ama bizdeki gamsızlık deprem bitti yattık uyuduk tekrardan. Korkarsan yaşamdan tat alamazsın ben bunu bilir bunu söylerim.

Olacak olan her yerde olur, doğudaki depremde onca insan vardı maç için iş için kısa günlüğüne giden, bu insanlar 500senedir deprem olmayan yerde deprem düşünür müydü, aileler çocuklarını yollar mıydı, insanlar boluda karların içinde yandı bilebilirler miydi. Yolda kaza riskide var. Varda var yani. Korkarak nereye kadar yaşanabilir. Bende ciddi kaygı bozukluğu yapmıştı uyuyamıyordum hatta sonra dünyanın en gamsız psikiyatri doktorula tanıştım saolsun iki cümlede topladı beni

Gerçekten şöyle bir bakınca neyden kaçabiliriz ki ecel geldiği zaman. Her şeyin hayırlısı gibi ölümünde hayırlısını istemekten başka bir yolumuz yok. Bende bunu hatırlatırım kendime. Sonuçta bir vesileyle geldik vesileyle gideceğiz. Ama sürekli düşünüp psikolojiyi bozmak olmamalı. Ölümünde hayatın bir parçası olduğunu hatırlatıp ona göre önlem alıp ona göre yaşamalıyız. Korkarak değil. ☺ Bu arada bendede kaygı bozukluğu var ilaçlar mı gamsız yaptı bu konuda beni bilmiyorum

Bana ilaç vermedi ama ilaç gibi nasihatler verdi çok tuhaf başkası dese burda okusam belki etkili olmayacaktı. Kendisi inanılmaz gamsız hayatta bazı olayları aşmış başka perspektiften bakan biriydi bana çok iyi geldi.
Kaygı duyuyorum uyuyamıyorum aklıma kötü senaryolar geliyo diyorum, tak kulaklığını kitap dinle dizi izle diyo bana hocam bu mudur yani dedim, e ne olacaktı tüm hayatını kaygılarına göre şekillendircek değilsin başa çıkıcaksın dedi, kafaya kakarak psikoloji mi düzelir araba kullanmaktanda korkuyorum diyorum -ehliyetim var- bi dahaki gelişine kullan bakalım ne kadar korkacaksın konuşalım diyo saçma sapan bi yöntem ama bende işe yaradı o yolu gide gele öğrendim assdhsgav

Tam benim aradığım gibi bir doktormuş. Kaygı bozukluğu olmayacak bir sorunu hatta varsayımı olmakmış gibi yansıtıyor. Yani korkularımızı besleyen farkında olmasak bile biziz aslında. Araba kullanma ile ilgili korku bende de var ama benimki kaygıdan değil araba çizilirse eşimin çenesinden korkuma kullanamıyorum

Kendisi kız kardeşinin nişanlısıyla görüşmek için söylediği iki yalana ortak olamaz, ama abisini 700 km getirir. Hep bana tek bana diyen bir insan bence de.
Kardeşinin düğününe gitmeyecekti istediği tarihi yapmadılar diye deprem korkusuna hemen çağırdı abisini gitti. Bak gör düğüne gitmemek için geri döner. Çünlü çok bencil bir insan

Ablasının isteme töreninde de kocasıyla bir olup rezil etmişti kızcağızı, ablası tepki gösterince konu açmıştı yine buraya...

Biz burda ayıp etmişsin, yanlış yapmışsın dediğimizde de "ablam beni cekemiyor, o yüzden alınganlık yapıyor, büyütüyor" demişti.

Ben en çok ablaya üzülüyorum, düğün üstü yine gidip kabus gibi cokecek üstlerine.

Düğün zamanı orada olmaması ablası için daha hayırlı olabilir o yüzden bir hafta kalıp geri dönme kararı iyi olmuş bence.

Keşke benim eşim de git annenlerde kal dese.Bir gece kalmamı dahi istemiyor.Bildiğin çanta gibi yanından gezdiriyor.Ne güzel düğününüz de varmış git keyfini çıkar

Bide şey yazmıä kocasının üstü çıplakmış görüntülü konuşuyormuş ablası gelmiş bakmış eee yani Allah etrafındakilere yardım etsin ben böyle bencil insan herşeyi beklerim Allaha yakın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…