O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

Kız ben doğum yapalı 1 yıl oldu bana mı diyorsun, tek başıma prematüre bir bebek büyüttüm öyle çıkıp çıkıp memlekete gitseydim halim ne olurdu bilemem, bu arada sen Trabzonluyum deyince ben de taşlar oturdu 5 yıl yaşadım orda , Trabzon halkı doğudan o kadar korkuyor ki kız bile vermiyorlar, suanda senin ve ailenin psikolojisini anladım ben , bizim bir komşu vardı kulakları çınlasın oğlu Şırnak a atanmıştı kadın geceli gündüzlü ağıtlar yakardı, görsen oğlu şehit düşmüş sanardın, bu arada oğlu asker falan da değil haa Belli ki sen de ailen de diken üzerindesiniz hep , oralarda yaşayana zulüm gelir doğu...

Allah aşkına söyle hangi şehirde ailen? Deprem riski olmayan bu güzide şehrimizi bilmek istiyorum
Trabzon’a yaklaşık 100 km mesafede Çorum-Kelkit oluğu var. Bu fayda deprem olsa Trabzon’dan her şekilde hissedilir. Maraş depreminde 400 km mesafedeki Diyarbakır’da evler yıkıldı.

Gittiğiniz yerde deprem olmaz, yangın olur.. o olmaz, yolda giderken kaza olur.. yani hayatta her şey olabilir.
Böyle diye diye belayı çekeceksiniz.. salın kendinizi hayatınızın akışına bırakın.
Kimin başına nerede ne gelecek belli mi

Sizin çocuğunuzun başına neler geliyor ya böyle, yeni nesil ne berbat ne zorba
Çocukları nasıl koruyacağız homeschool mu yapalım ne yapalım şaştım kaldım
Akran zorbalığı her yerde maalesef. Rehberlik çocukla aileyle görüştü, oğlumla da görüştü. Çocuk oğlumdan özür diledi uyarı da aldı. Olay çözüldü yani. Oluyor öyle büyürken. Hepimiz zorbalık yaşamışızdır eğitim hayatında maalesef

Hmm kocanız da geliyor demek. Isi için akşam evde olamıyor diye korkup ailenizi aradığınız eşiniz, sizi 1 ay kal düğüne kadar diyen eşiniz izin aldı ve sizinle geliyor. Anladim. Heralde buradaki tepkileri okudu o da nasıl uzak kalıyor sizden diye sorguladık ya ikinizde bir anda aydinladiniz sanırım madem bu kadar kolay izin alıyordu hayatim korkma izin alırım beraber evde olunca gecer korkun deseydi ya diyeceğim ama neyse.

Trabzon’a yaklaşık 100 km mesafede Çorum-Kelkit oluğu var. Bu fayda deprem olsa Trabzon’dan her şekilde hissedilir. Maraş depreminde 400 km mesafedeki Diyarbakır’da evler yıkıldı.
Valla Konya en güvenli yer deniyordu orada da beşlik depremler oldu. Birinde evde yıkıldı. Bu kadar telaşe edeceksek en temizi bu ülkede yaşamamak.
Bolu’ya tatile gidip yangında ölenler de var, Ankara’da durakta beklerken bombadan ölenler de.
Ankara Kızılay’da hatta o bomba tam o dönemki evime giden otobüs durağında oldu. Ben yarım saat geç gitsem orada olacaktım.
Bu mantıkla bu ülkede kimse yaşayamaz. Kendimizi güvenli odalara kilitleyip insan içine karışmamız lazım. Depremi, Sel, heyelan, bomba ve yangın ihtimalleri var

Ağzımdan aldın lafı hakikaten geceleri çalışmak zorunda olan asker adam ne hikmetse bir anda izin aldı bayram öncesi bir haftalık. Lady bizim de asker tanıdıklarımız akrabalarımız çevremiz var allah için bize de ver bu kadar kolay bir anda haftalık izin alma taktiğini.

çünkü o benim abim.

çünkü o benim abim..
Çok bencilce bir hareket. Yardıma muhtaç değilsiniz, eliniz ayağınız var. Eşiniz sizi en yakın havaalanına bırakıcak, ya da kendi bir zahmet sizi götrcek. abinizin eşi çocukları var mı bilmiyorum ama ben asla istemezdim, yakın olur anlarım ama sizin gitmeye cesaret edemediğiniz yola birilerini sürüklemeniz ve sadece kendi önlenebilir korkularımız yüzünden bunu yapmanız insani gelmiyor bana. Sosyal medyada bir olay okumuştum, gazetelere de düştü etkilendiğim ve benzerlerini de duyduğum bir olaydı. Kazası belası var bunun.
Evini terketmek isteyince baba gel beni al, abi gel beni al diyenleri ve sizin gibileri asla anlamıyorum Umarım bu alışkanlığınız ve empati yoksunluğunuz sizi bir gün pişman etmez

Gittin mi bari

Sanirim ilk bebeğiniz ve henüz lohusalık halindesiniz bu kadar evham yapmanız çok normal anlayabiliyorum sizi. Hazır ablanjzin düğünude olacakmış katılmış olurusunuz. Bundan sonrası için kendinizi telkin edin bol bol. Ben bu bebegin annesiyim her koşulda onun için güçlü ve soğukkanlı olmaliyim gibi. Ben bu şekilde aşmistim ilk oğlumda korkularımı. İkincide zaten tecrübeli oluyorusunuz

Abi de boşu boşuna 800+800 km yol gitmiş oldu Bu abi konu sahibinin özel hastanede doğum masraflarını karşılayan abi mi acaba? Evliyse hanımı ne diyecek bakalım hop diye izin almış enisteyle o kadar yolu maaile geri döndülerinde duyar gibiyim ama yazamıyorum, ayıp

Çok bunaltıcısınız gerçekten. Madem eşiniz 1 hafta izin alabiliyodu abinizi neden sürüklediniz? Ailenizde hiç aklı selim insan yok mu sizin kızım dua oku yat sabah eşin gelicek diyecek? Abiniz evliyse yengeniz hiç sorun yapmıyor mu bunu, ya adamın başına yolda bir şey gelse 700km az değil. Birde dalga geçer gibi eşinizle döneceksiniz.
Çocuğun her muayenesinde her dr. İhtiyacında trabzona mı gidiceksiniz?
Eşinizde hemen sizi sepetleme peşine düşmüş daha 1 ay olmuş evinize geleli dün bir bugün iki, hadi git 1 ay kal diyor. Tuhaf

Ya zaten abi umarım evli değildir yoksa ne ana bırakmıştır ne bacı o kadın söve söve Ben olsam ne esimi yollarim ne nazını çektirtirim. Hani hayal bile edemedim böyle bir şeyin olduğunu o kadar tuhaf.

Ya zaten abi umarım evli değildir yoksa ne ana bırakmıştır ne bacı o kadın söve söve Ben olsam ne esimi yollarim ne nazını çektirtirim. Hani hayal bile edemedim böyle bir şeyin olduğunu o kadar tuhaf.
Evliyse belkide evde eşiyle sorun yaşıyodur tipik aileci erkek, anam kardeşim diyodur. Konu sahibide yengem memnun yoo ne alakası var der. Normal bi kadın eşi bi telefona 700km yollara düşsün diye beklemez çünkü.
Çocuğun bir sürü rutin kontrolü olacak sanki doğuda doktor yok, saçma sapan işler gerçekten. Bi hastalık olsa neyse, rutin kontrolde çok alakasız. O bölgedeki bebekler saksıda yetişmiyor sonuçta.
Hakkarideki çoğu arkadaşım vana gidiyordu sağlık, doğum işleri için mesela (branş bulamazsa)

Abinizin huzurunu neden bozuyorsunuz? Okadar yol geliyor sizi almak için, kazası belası var. Ben korkarım açıkçası, ya sizin yüzünüzden birşey olursa? Az yol değil.

Eşiniz sizi neden götürmüyor? Ya da uçağı neden tercih etmiyorsunuz?

Abisinden evli olarak bahsettiğini hatırlıyorum.
Ama yenge kesin hiçbir şey demeyen, hatta bu durumdan memnun bir haldedir, başka türlüsü mümkün olmaz konu sahibi için.
Ben kendisinin ablasıyla ilgili açtığı konudan kardeşleri için ekstra bir fedakarlık göstecek son insanlardan olduğunu düşünüyorum ama dünya kadar yolu yüksek olmayan bir depremden korktuğu için kendisi almaya gelen abisine çünkü abim diyecek kadar bencil. Adam tek başına yola çıkmış gecenin bir vakti diye falan asla düşünmüyor, umru değil. Karı koca gidip dönecekler birde yani şaka gibi.

Uçaktanda korkuyomuş konu sahibi

Kesinlikle öyle.

Ailesine de rahat vermiyor, bir dönün kendi içinize...

Dün 2 yaşındaki bebeğim babanne diye ağladı, aramızdaki mesafe yürüyerek 5 dakika yine de götürmedim. Şuan kendi evimizdeyiz ve sıkılıyorsan seni parka götürebilirim dedim ve parka gittik. Annem ve kayınvalidem çocuğuma çok düşkün ama zırt pırt gidip kimseyi rahatsız etmeye ne gerek var.
Burası deprem bölgesi, büyük ve yıkıcı depremler oluyor ona rağmen çocuğumu alıp anneme ya da kayinvalideme gitmiyorum. Bununla yaşamayı öğrenmeliyiz, çocuk sahibi oluyorsak kendimize ve çocuğumuza yetmeyi öğrenmeliyiz. Nereye kadar anneye, kayinvalideye gidilebilir?
4.8 çok büyük bir deprem de değil ayrıca, korkunuz çoksa tedavi olmayı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…