- Konu Sahibi Lady Guinevere
-
Şu da var, ben ordan burdan okuduğum kadarıyla eşiyle bayağı ateşli bir birliktelikleri var ama adam çok kolay git bir ay kal diyebiliyor.Herşey okey ama eşinin her defasında gitmeni istemesi ve razı olması aşırı benim kafamı karıştırdı. Bir insan yeni doğmuş bebeğiyle karısıyla nasıl aynı evde durmak istemez anlamış değilim. Git demek ne kolay!
Walla bana da enteresan geliyor bende mi tuhaflık var dıye tekrar tekrar okuyup düşündüm ama takıldığm yer orası oldu benimde.. mesela eşim mecburen seyehate çıkmak zorunda kaldı benide yanında götürdü tek kalmayım diye yani bu işte bi terslik var.. git kal bir ay ne demek konu sahibinde de suç var her seferinde kocayı evi bırakıp gitmek nedir anlamış değilim..Şu da var, ben ordan burdan okuduğum kadarıyla eşiyle bayağı ateşli bir birliktelikleri var ama adam çok kolay git bir ay kal diyebiliyor.
Benim eşimle aramda belki üç beş kıvılcım anca vardır ama hiçbir yere göndermez beni, hep dediği bir söz var "körün değneği yanında gerek"
Yani benimki bile gitmemi istemiyor, ki hizmetle de alakası yok her işini kendi görebilen bir adam. Lady'nin eşi nasıl bir ay uzak kalmayı sorun görmüyor enteresan geliyor bana
Gece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.
Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..
Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.
Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..
Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?
Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.
Hem eşiniz hem de sizin yanlış yaptığınızı düşünüyorum. Ben ki kızım doğduktan sonra ilk 40 gün annemde kalmıştım. Hala derim, keşke kendi evime gelseydim direkt. Bir kötülükleri olduğundan değil ama insanın kendi düzenini bir şekilde kurması gerekiyor.Gece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.
Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..
Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.
Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..
Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?
Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.
evlenip barklanıp kendi ailesini kurmuş insanların bu tavırları bana çok saçma ve gereksiz geliyor, cidden sırf korktuğunuz için 700 km uzaktan abinizi mi çağırdınız :) ya kimseniz olmasaydı nasıl hayatta kalacaktınız :)700 km uzaktan geliyorsu an utanmasam geri dön dicem abime evet sonu yok haklısınız. ama deprem konusunda sağlam bir ilde büyüdüm ben. hiç deprem yasamadım. ilk defa burada gecen yıl tecrübe ettim.. esimin soğukkanlışığı sayesinde gecen yıl atlattık bir sekilde ama simdi bebeğim varken sakinleşemedim ne bileyim.. esim de haklı olarak beni öyle görünce korktu
Bu prenseslik değil, ailesi ayılıp bayıldığı için endişeleniyor muhtemelen, eşi de yorulmuş olmalı ki hemen ailene git vs. diyor. Bence eşinin mesleğinin (meslek nedir bilmiyorum ama nöbetli bir iş) dezavantajlarını yaşıyor gece yalnız olmak zor ama uzaktaki aileye sığınmak mantık dışı hem yol, hem düzen bozuluyor bir bebeğin düzene ihtiyacı var. Deprem için bir şey diyemem ben de panik oluyorum ve ailemi ben de isterdim ama insan bir yerde büyümeli.Lady dışarıdan bir göz olarak seni biraz eleştireceğim ciddiye alırsın almazsın artık senin bileceğin bir iş. Hamileliğin başından itibaren seni burada konularınla takip ettim. Evet ilk çocuğun hassasın endişelisin bu anlaşılabilir bir şey. Fakat her şey senin için büyük olay ve kaos hep bir drama modundasın. Mesele büyük olmasada büyütüyorsun bir problem yaratıyorsun. Ailende seni çok nazlamış prenses gibisin. Abine helal olsun öncelikle tek bir lafınla koca 700km yola çıkıyor. Kendimi o kadar kaybettim ki demişsin eşin öyle korktu ki ailenin yanına git demiş. Artık anne oldun ve bence artık büyüme vakti geldi. Annelik birazda cesur olmak demektir. Artık prenses olacak olan evladın. Kol kanat gerecek olan sensin. Tabi ki zaman zaman çevremizden destek alacağız ama açtığın konularda gözümde canlanan çok özür dileyerek söylüyorum mıyır mıyır çıt kırıldım bir kız çocuğu. Ama artık annesin yeni bir sorumluluğun var. Dilim ağır geldiyse kusura bakma ama tüm konularını birleştirip dışardan bir göz olarak yazıyorum belki cesaret gelir diye. Eğer tek başına bazı şeylere baş edemiyorsan bir uzmandan yardım almak kötü bir şey değil. Umarım her şey güzel olur senin için
aile evine çökmek ne alaka ayol? neyse bi hafta kalıp dönücez zaten.. o arada bebeğimin göz ve kalça muayenelerini yapıcam. sorun kalmadı yani..Konu sahibi ben sizin bebek doğduktan sonra annenizin evinden çıkıp kendi evinize gitmenize bile çok şaşırdım...
Önceki konularinizda da uyarmistik, böyle yıllarca binbir bahaneyle aile evine çökerek evlilik yürümez, çocuk yetistirilmez. Aileniz de rahatsız artık bu durumdan, niye hem eşinizi hem de onları bu durumlara sokuyorsunuz?
Alla AllaAdamda nasıl rahat git anene hemen diyor yani nebilim ben kıllanırımm bu durumdan da konuda hiç birşey normal değil
ya hu ne alaka? isteyerek gidiyorum sankiValla üzücü kendine güvenmiyorsan neden çocuk yapıyorsun ne kadar zor birşey olduğunu herkes biliyor bunun kim böyle bir eş ister ben istemem
ya hu ne alaka? isteyerek gidiyorum sankiValla üzücü kendine güvenmiyorsan neden çocuk yapıyorsun ne kadar zor birşey olduğunu herkes biliyor bunun kim böyle bir eş ister ben istemem
gebe kaldığınızda haberimiz olsun siz yaparsınız hakkaride doğum da örnek olursunuz bize. kendi canıma ve bebeğimin canına kıymet verip iyi bir doktorla doğumu yapmayı sectiğim için de evliliğe alışamamış olmuyorum.. aksine ailem, arkadaslarım evliliğe bu kadar hızlı adapte olduğum için şaşırmıştı. evlilikle ilgili bir sorunumuz yok yani. sehire de alışmak kolay değil, yasadığım sehirden çok farklı ama evimi seviyorum. zaten isteyerek gidiyor olsam bu konuyu açmam.Kuzenim böyleydi burnu aksa , öksürse soluğu memlekette alırdı, yılları hep böyle geçti, zamanla eşiyle tamamen koptular ve suanda boşanma sürecindeler olan 2 çocuğa oldu , evlendiginden beri türlü bahaneler ile evi bırakıp bırakıp gidiyordu adam da en sonunda pes etti , konu sahibi aslında evliliğe ve yaşadığı şehre alışamıyor hep kaçmak için bahaneler arıyor, kuzenimle o kadar benziyorlar ki o da doğumunu hep memlekette yapar herkesi kendine uydurur milleti perişan ederdi , ailesi de bıkmıştı bu durumdan , kimse evladına gelme demez tabi ki ama insan kendisi düşünmeli hem eşini hem de ailesini , ee bir de lohusa iyice abartılı yaşıyor her şeyi ...
evet benim de takıldığım şeyler bunlarHerşey okey ama eşinin her defasında gitmeni istemesi ve razı olması aşırı benim kafamı karıştırdı. Bir insan yeni doğmuş bebeğiyle karısıyla nasıl aynı evde durmak istemez anlamış değilim. Git demek ne kolay!
Yok artık kocan da gelebiliyorsa abini neden özel şöför gibi getiriyorsun uzak yola.Alla Allaesim de benimle geliyor. bir hafta kalıp dönücez. endişelenmeyin
Valla isteyerek gidiyorsun.ya hu ne alaka? isteyerek gidiyorum sankigebeliğimde doğum için, simdi de deprem yüzünden gidiyorum. ailem sikayetci değil. esim de değil.. bazı seylere sizler kadar katlanamıyor veya daha büyük tepkiler veriyor olabilirim. ama deprem olur muyu düsünmedim bebek yaparken sorry kimseye de gğvenip yapmadım. doğduğu andan beri her seyini sükür ben ve esim yaptık. yani aile evine gidince rahata ermiyorum. bebek yine benim bebeğim.
zaten gebelikten beri terapi alıyorum bunla ilgili. ki ben de çok hoşnut değilim bu durumdanHer sıkıntıda evini bırakıp günlerce gidemezsin lady. Evet korkman çok normal. Hele çocuk olduktan sonra insan her şeyden 2-3 kat korkuyor ama bunu yenmen lazım yoksa bu anksiyeteye çevrilir. Sonuçta insanın başına gelecek olan her yerde gelir. Depremde ölme ihtimalin olduğu kadar uzun yol yolculuğunda da ölebilirsiniz.( Allah korusun )
Bir süre sonra en ufak şeyde hadi sen annenlere git işine dönecek bu
Alışkın olmayan için deprem korkusu çok zor bir şey anlayabiliyorum seni o yüzden asla küçümsemiyorum canım. Hala lohusa sayılırsın sen küçük şeyler bile seni kolay etkileyebilir. Ama deprem konusunun çözümü aile evine gitmek değil bence. Deprem ailenden evine döndüğün günün gecesi de olabilir neticede. Eninde sonunda evine döneceksin. Evinizin sağlamlığına baktırdınız mı hiç?Gece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.
Aileniz de tuhaf. Ben beş şiddetinde deprem oldu gelsin abim beni alsın desem 700 km yola abimi göndermezler bana kızarlar.zaten gebelikten beri terapi alıyorum bunla ilgili. ki ben de çok hoşnut değilim bu durumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?