• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

Valla isteyerek gidiyorsun.
Oğlum doğdu hastanede kocamla ikimiz kaldık baktık. Eve çıktık başka şehirden gelen kayınvalidem 3 gece bizle kaldı döndü. Sonrasında da gece gündüz kimse kalmadı tek baktım.
Çocuğum 6 aylık olduğundan beri de eşim haftada iki gece nöbetçi olur biz evde yalnız olurız. Bazen annem gelir kalırsa ne ala ama genelde tektim. Hep tek baktım. Benim de korktuğum zamanlar oldu ama aynı şehirde olduğum halde anneme gidip kalmadım. Yoksa bende bilirdim nöbetlerde annemde kalmayı.
Yetişkin insanlar olarak kendi doğurduğumuzun sorumluluğunu almalıyız.
Aynı şehirde annem daha az geldi kaldı ben kalmadım bile.
esim gebeliğimde de öncesinde de bir aylık görevlere gitti. yani yalnız kalmakla ilgili bir sorunum yok. ki 30 gün gece, 15 gğn gündüz çalışıyor yani çoğunlukla geceleri yalnızım. depremden korktum diyorum ya hu!! ki pişman oldum zaten sakinleşince. keske o an biri bana sakinleşmemi ve karar vermek icin sabahı beklememi söyleseydi. ama ben aakinleştiğimde abim çoktan yolu yarılamıştı. biz de e bari çocuğun hastane islerini hallederiz dedik. hakkaride kalça ultrasonu için randevu alamamıştık çünkü

insanlar ne kadar da kırılgan.. bir yandan herkesin doğası farklı deyip hoşgörüyorum bir yandan da madem böyle zayıf birisin ne işin var evlilikle çocukla diyorum. otur annenin dizinin dibinden ayrılma madem. her şeye mız mız, her şeye sorun bulan insanlar inanılmaz yorucu. aile için de eş için de anne için de herkes için. çevrendeki herkes için sorunsun. çünkü derdin bitmiyor. hep bir dert hep bir kaos. allah çevrendekilere yardım etsin. işleri güçleri yok hep seni avutmak zorundalar. düşününce böyle bir kardeşim olsun asla istemem. zırt pırt beni arar dert anlatır falan. içim şişer. boğulurum. atsan atılmaz satsan satılmaz. zor yaa. evlenmeyin madem ne işiniz var evlilikle çocukla. bir de böyle insanlar daha hevesli oluyor böyle şeylere. ben taş gibi katı biriyim. görmediğim dert kalmadı. hepsine dayandım şükür. ama 41 yaşındayım çocuk yapmadım. yapmayı yemiyor açıkçası. yapıp da bakamazdım. millet neye güvenip yapıyor aklım almıyor. linçleyebilirsiniz. serbestsiniz.

bence çocuk yapmaya aklı yetenin her şeye aklı erer. linç de umrumda değil.

esim gebeliğimde de öncesinde de bir aylık görevlere gitti. yani yalnız kalmakla ilgili bir sorunum yok. ki 30 gün gece, 15 gğn gündüz çalışıyor yani çoğunlukla geceleri yalnızım. depremden korktum diyorum ya hu!! ki pişman oldum zaten sakinleşince. keske o an biri bana sakinleşmemi ve karar vermek icin sabahı beklememi söyleseydi. ama ben aakinleştiğimde abim çoktan yolu yarılamıştı. biz de e bari çocuğun hastane islerini hallederiz dedik. hakkaride kalça ultrasonu için randevu alamamıştık çünkü
Ailenizde de kabahat var zaten.
Aile boyu saçma kararlar alıyorsunuz.
Yazdıklarınız çok çocukça. Gerçekten bebeğine bakacak olgunlukta bir kadın gibi görmüyorlar demek ki ay hemen gelsin diyorlar. Bu kadarı da artık aileye müdahale bence

Valla isteyerek gidiyorsun.
Oğlum doğdu hastanede kocamla ikimiz kaldık baktık. Eve çıktık başka şehirden gelen kayınvalidem 3 gece bizle kaldı döndü. Sonrasında da gece gündüz kimse kalmadı tek baktım.
Çocuğum 6 aylık olduğundan beri de eşim haftada iki gece nöbetçi olur biz evde yalnız olurız. Bazen annem gelir kalırsa ne ala ama genelde tektim. Hep tek baktım. Benim de korktuğum zamanlar oldu ama aynı şehirde olduğum halde anneme gidip kalmadım. Yoksa bende bilirdim nöbetlerde annemde kalmayı.
Yetişkin insanlar olarak kendi doğurduğumuzun sorumluluğunu almalıyız.
Aynı şehirde annem daha az geldi kaldı ben kalmadım bile.
Konu sahibi bir de çocuk büyüdükçe annesinin hislerini takip ediyor. Yani bir şey olunca sana ve tepkilerine bakıyor öyle korkuyor yada korkmuyor. Annesi güçlüyse çocuk da güçlü oluyor.
Geçenlerde serviste büyük sınıflardan bir çocuk gece gelip evimi bulup gireceğim senç öldüreceğim demiş. O gece de eşim nöbetçiydi. Oğlum gece yatmadan kapıyı kilitle anne ua gelirse diye ağladı. Anneanneme gidelim orayı bilmiyor dedi. Ben pılı pırtıyı toplayıp anneme gitmedim.
Yapamaz oğlum. Evimiz güvenli kapımız kilitli. Gelse bile minicik çocuk bize bir şey yapamaz bana hiç bir şey yapamaz merak etme dedim. Öyle uyuttum. Güçlü olmak metanetli durmak zorundasın. Annesin artık. Bir annenin sürekli kendi annesine sığınması normal mi?
ya hu sığınmıyorum. yan sehirde gğvenli bir evim olsa oraya giderdim. derdim ailemin yanına gitmek değildi, gğvenli bir yerde olmaktı sadece

ya hu sığınmıyorum. yan sehirde gğvenli bir evim olsa oraya giderdim. derdim ailemin yanına gitmek değildi, gğvenli bir yerde olmaktı sadece
Hangi şehirde aileniz?
Türkiye deprem bölgesi ya orada olmayacağını nasıl garanti ediyorsunuz

Zaten evine gittiği iki hafta anca oldu.
Çocuğu iki hafta zor baktı onu diyor
Gercekten konu sahipleri ya yazdiklarını unutuyor ya beni baya bi zekasız zannediyor sanki banane ki bide endiselenmeyin demiş böyle bir eşi geç annede istemezdim şahsen

Gercekten konu sahipleri ya yazdiklarını unutuyor ya beni baya bi zekasız zannediyor sanki banane ki bide endiselenmeyin demiş böyle bir eşi geç annede istemezdim şahsen
Beş şiddetinde bir deprem için gece gece ailesini sokağa dökmüş. İnanılmaz bir şey ha

Ailenizde de kabahat var zaten.
Aile boyu saçma kararlar alıyorsunuz.
Yazdıklarınız çok çocukça. Gerçekten bebeğine bakacak olgunlukta bir kadın gibi görmüyorlar demek ki ay hemen gelsin diyorlar. Bu kadarı da artık aileye müdahale bence
ilgisi yok.. ailemi tanısanız bilirdiniz tabi ama annem bebeğimi daha kucağına almamıştır. ben kücük cocuk tutamıyorum der. ablam defalarca bebeği hiç onlara vermediğim için gönül koyuyordu bana doğumdan sonra. yani bebeğimle tamamen ben ilgileniyorum. ilk baslarda bakımı esimdeydi, su an ikimiz de süreçte aktifiz. kaldı ki annem defalarca arkamdan beklemiyordum bu kadar iyi anneliğe alışmasını dedi.

yani konu onla ilgili değil. ama yasadığımız sehir sebebiyle hiç deprem tecrübesi yasamadık ailem de ben de. hatta esimin ailesi de. o yüzden onlara mantıklı geldi bu karar jfkdkd ben pişmanım ama dediğim gibi. keşke sakin kalabilseydim

ilgisi yok.. ailemi tanısanız bilirdiniz tabi ama annem bebeğimi daha kucağına almamıştır. ben kücük cocuk tutamıyorum der. ablam defalarca bebeği hiç onlara vermediğim için gönül koyuyordu bana doğumdan sonra. yani bebeğimle tamamen ben ilgileniyorum. ilk baslarda bakımı esimdeydi, su an ikimiz de süreçte aktifiz. kaldı ki annem defalarca arkamdan beklemiyordum bu kadar iyi anneliğe alışmasını dedi.

yani konu onla ilgili değil. ama yasadığımız sehir sebebiyle hiç deprem tecrübesi yasamadık ailem de ben de. hatta esimin ailesi de. o yüzden onlara mantıklı geldi bu karar jfkdkd ben pişmanım ama dediğim gibi. keşke sakin kalabilseydim
Allah aşkına söyle hangi şehirde ailen? Deprem riski olmayan bu güzide şehrimizi bilmek istiyorum

bir aydır evimdeyim. ailemin evimde bebeğime benden baskası bakmıyor. herkes ağlayana kadar sevip bana veriyor zaten

Trabzonluyuz da ben sunu anlamadım. Neden her kadının kaya gibi olmasını bekliyorsunuz? Ben evhamlı ve korkak biriyim demek ki
O zaman anne olarak yanlış bir karar almışsınız. Yanında bir yerlerden düşecek kanaması olacak, ateşi 40lara çıkacak tek başınıza hastaneye götürmeniz gerekecek, bazen ilk yardım müdahalesi gerekecek. Anne olduysanız soğukkanlı olmak zorundasınız. Böyle her ufak tehlike anında annenize sığınamazsınız. Biraz büyüyün

Ayrıca Trabzon’da da doğudaki bazı depremler hissediliyor. Orası da depremsiz bir bölge değil. Yada heyelan da olabilir. Bin tane risk orada da var. Türkiye’de yaşıyorsanız depremden kaçamazsınız.

Allah aşkına söyle hangi şehirde ailen? Deprem riski olmayan bu güzide şehrimizi bilmek istiyorum
Niye ya bazı yerlerde risk çok az mesela😅 ben 99 depreminde çok küçüktüm, çok korkmuştum. Sonrasında başka depremler de yasadigim için hep deprem olmayan yerde yaşayacağım diyip üniversitede Ankara'yı yazmıştım. Bil bakalım daha ben hazırlıkta okurken Ankarada ne oldu😂

Niye ya bazı yerlerde risk çok az mesela😅 ben 99 depreminde çok küçüktüm, çok korkmuştum. Sonrasında başka depremler de yasadigim için hep deprem olmayan yerde yaşayacağım diyip üniversitede Ankara'yı yazmıştım. Bil bakalım daha ben hazırlıkta okurken Ankarada ne oldu😂
Ama deprem bölgesi olmayan yer yok ki. En depremsiz denilen yer Ankara’da 4,derece deprem bölgesi. Onda da Ankara’da olmasa fa çevrendeki illerde mesela düzcede olan depremi net hissedersin

Back
X