• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar üzgünüm ki.. Kaçtığım her şeye çekiliyorum resmen!

Gece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.

Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..

Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.

Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..

Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?

Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.
Ben eşini hemen ailesine gönderen kocaları da anlamıyorum, gitmek çözüm mü?Gelince ne olacak,siz de başka çıkış bulun durumunuza.

ailemin yasadığı sehirde zaten bebeğimin doktoru..
Bu kısmı yeni gördüm
Bebeğinin doktorunun yaşadığın şehirde olması gerekiyor
Tamam Hakkaridesin ama bir tane çocuk doktoru yok mu? Bu şekilde ayağını zaten ailene bağlıyorsun. Hoş onlarla da iyi geçinemiyorsun, neden bu kadar gidip kalmak istediğini ben anlayamıyorum. Belki kaos seviyorsun?

Gece gece moral bozukluğundan, üzüntüden ağlamak üzereyim. Utanmasam ağlıycam o noktadayım.

Aylarca doğum yapıcam diye evimden, esümden ayrı kaldım biliyorsunuz.. Resmen saatleri dahi saydım evime dönmek için. Çok sğkür döndüm. Her sey o kadar güzeldi ki.. Bebeğimin düzeni çok güzeldi, ben sakindim, stresim yoktu..

Bu gece saat 9da deprem oldu 4.8.. belki haberlerde gecti, gördünüz bilmiyorum. ve ben çok kötü oldum.. Tansiyonum düstü, nefes alamadım, ağladım vs. Gecen yıl da olmustu ama simdi bebeğim olunca daha çok korktum. Direkt odaya koştum zaten bebeğin basında ağladım.

Esim su an gece çalılıyor. benim bu kadar korktuğumu görünce 2-3 haftalığına tekrar ailemin yanına gitmemi istedi. Ben de açıkcası gece yalnız kalacak cesaretim olmadığı için tamam dedim. Su an abim yolda, beni almaya geliyor. Ama istemiyorum.. Tam bebeğime alışmış, her sey yoluna girmişken düzenim bozulsun istemiyorum. Ama bu evde de su an korkum bu kadar tazeyken gözüme uyku girmiyor..

Bir ay sonra da ablamın düğünü var. Esim bu vesileyle düğüne de katılırsın, sonra gelir alırım seni diyor. Normalde düğüne gitme biyetim yoktu bebeğim kücük olduğu için. İyi mi oldu kötü mü bilmiyorum ama hiç gidesim yok. Abim de yolu yarıladı, vazgectim istemiyorum diyemem. Ki desem bile napıcam esim ise gidince?

Bir yandan da diyorum ki bir ay sonra geri geldiğimde sanki deprem tehlikesi olmayacak mı? yine olacak.. Çok üzgünüm.. Esim de gitmemi istiyor, işteyken aklım sizde kalacak diyor.
Biraz hormonlariniz mantikli dusunmenizi etkiliyor gibi. Anladigim kadariyla daha yeni dogum yapmissiniz. 2-3 hafta daha sure verin kendinize. Bu evhamlariniz devam ederse bir doktora danisabilirsiniz.

Yani çoğu kişi lady e yüklenmiş , aslında eleştirirken de doğruyu göstermeye çalışmışlar

Sadece doğu görevi kolay değil, büyük şehirler gibi olmuyor artı eğer eşi askerde saatleri nasıldır bilmiyoruz , kaç saat evde yok bilmiyoruz. Kolay değil yeni doğmuş bebeğe tek başına bakmak. Ha anne olarak bakmalı güçlü olmalı lafına ben de katılıyorum ama eşi geceleri gittiğinde destek alamıyor korkuyorsa kendince çözüm bulması normal

Eşi de çocuğundan eşinden ayrı kalmayı niye istesin , gece tek bırakıyorum diye vicdan yapıyor belki, ailesinin yanında aklı kalmaz diye düşünmüş olabilir. Yani herkesin eşi eve 5 6 gibi gelmiyor ki.

Sadece burada şu var, eğer kendi evinde düzenin varsa deprem oldu diye gitmek bence de çok doğru değil. Düzen olması çok önemli bence. Şimdilik abin geliyorsa git kal , sonra dönersin. Bir de doğu görevi bitsin bitmesi. Hep sağlam binalarda oturmaya çalışın depremden bu kadar etkileniyorsan en azından içini rahatlatır , olabiliyorsa müstakil

Bu kısmı yeni gördüm
Bebeğinin doktorunun yaşadığın şehirde olması gerekiyor
Tamam Hakkaridesin ama bir tane çocuk doktoru yok mu? Bu şekilde ayağını zaten ailene bağlıyorsun. Hoş onlarla da iyi geçinemiyorsun, neden bu kadar gidip kalmak istediğini ben anlayamıyorum. Belki kaos seviyorsun?
Sadece kaos sevmiyor , ablasına da gıcığı var 😂 Bir ay sonra ablasının düğünü var, hazırlıklar sırasında orda olup o düğünü ablasının burnundan getiremezse kendisini asla affetmez 😂

Yani çoğu kişi lady e yüklenmiş , aslında eleştirirken de doğruyu göstermeye çalışmışlar

Sadece doğu görevi kolay değil, büyük şehirler gibi olmuyor artı eğer eşi askerde saatleri nasıldır bilmiyoruz , kaç saat evde yok bilmiyoruz. Kolay değil yeni doğmuş bebeğe tek başına bakmak. Ha anne olarak bakmalı güçlü olmalı lafına ben de katılıyorum ama eşi geceleri gittiğinde destek alamıyor korkuyorsa kendince çözüm bulması normal

Eşi de çocuğundan eşinden ayrı kalmayı niye istesin , gece tek bırakıyorum diye vicdan yapıyor belki, ailesinin yanında aklı kalmaz diye düşünmüş olabilir. Yani herkesin eşi eve 5 6 gibi gelmiyor ki.

Sadece burada şu var, eğer kendi evinde düzenin varsa deprem oldu diye gitmek bence de çok doğru değil. Düzen olması çok önemli bence. Şimdilik abin geliyorsa git kal , sonra dönersin. Bir de doğu görevi bitsin bitmesi. Hep sağlam binalarda oturmaya çalışın depremden bu kadar etkileniyorsan en azından içini rahatlatır , olabiliyorsa müstakil
Yav bu adam hep askerdi. Bu ülkede hep deprem oluyodu. Bebek de belli bir süre istendi de geldi. Böyle bi bebek bakımı planı yapılamaz yani. Bebek böyle bir şey değil.

700 km uzaktan geliyor 😔 su an utanmasam geri dön dicem abime 😔 evet sonu yok haklısınız. ama deprem konusunda sağlam bir ilde büyüdüm ben. hiç deprem yasamadım. ilk defa burada gecen yıl tecrübe ettim.. esimin soğukkanlışığı sayesinde gecen yıl atlattık bir sekilde ama simdi bebeğim varken sakinleşemedim ne bileyim.. esim de haklı olarak beni öyle görünce korktu
700km uzaktan abinizi sizi alması için mi çağırdınız yani? Uçak yok muydu? Allah korusun abinize yolda bi şey olsa ömür boyu vicdan azabı çekin durun.
Hayat bu neler getirir bilinmez. Bir yuva kurmuşsunuz alışmak için her şeyde gitmemeniz lazım. Ve bir daha bu kadar uzaktan insanları çağırmayın yazık günah

Yav bu adam hep askerdi. Bu ülkede hep deprem oluyodu. Bebek de belli bir süre istendi de geldi. Böyle bi bebek bakımı planı yapılamaz yani. Bebek böyle bir şey değil.

Merve canım zaten ben de benzer fikirdeyim 😁 sadece hani neden yaptığını anlayabiliyorum diyorum, yoksa ben de bebek olsa alıp da bebeği bi yere gitmem düzenimi bozup , ama herkesin karakteri farklı yaşayışı farklı oluyor

Kuzenim böyleydi burnu aksa , öksürse soluğu memlekette alırdı, yılları hep böyle geçti, zamanla eşiyle tamamen koptular ve suanda boşanma sürecindeler olan 2 çocuğa oldu , evlendiginden beri türlü bahaneler ile evi bırakıp bırakıp gidiyordu adam da en sonunda pes etti , konu sahibi aslında evliliğe ve yaşadığı şehre alışamıyor hep kaçmak için bahaneler arıyor, kuzenimle o kadar benziyorlar ki o da doğumunu hep memlekette yapar herkesi kendine uydurur milleti perişan ederdi , ailesi de bıkmıştı bu durumdan , kimse evladına gelme demez tabi ki ama insan kendisi düşünmeli hem eşini hem de ailesini , ee bir de lohusa iyice abartılı yaşıyor her şeyi ...
Yaprak dökümü Fikret vardi ya her hafta eve gidecek bi bahane buluyordu 😅

Yani tabi ki yanlış yapmış da ben asla abim o kadar yol gelmiş olsa ay ben vazgeçtim geri git diyemem 🥲 aşırı utanirim, yerin dibine girerim. Paşa paşa gider bi hafta kalır dönerim 😅 Bu da ders olsun iste bi daha böyle düşünmeden iş yapmaz.

Yaprak dökümü Fikret vardi ya her hafta eve gidecek bi bahane buluyordu 😅

Yani tabi ki yanlış yapmış da ben asla abim o kadar yol gelmiş olsa ay ben vazgeçtim geri git diyemem 🥲 aşırı utanirim, yerin dibine girerim. Paşa paşa gider bi hafta kalır dönerim 😅 Bu da ders olsun iste bi daha böyle düşünmeden iş yapmaz.
En başta abiyi yola düşürmesi hata , bu saatten sonra geri git denmez ama böyle devam ederse ortada bir evlilik kalmayacak...

Ben itirafla yazacağım, ben daha önceden siz gibi mızmızdım. Tüp bebeğe kadar astım ile uğraştım. Öyle böyle değil… yemek vs yapamazdım.

Çocuk doğana kadar da zorlandım, ohss vs. Doğdumda da fenaydı alerji nedenli ilaç veremediler. Annemi 40ı çıkana kadar salamadım 🤪 ki yan binada, o sonra baya boşladı bizi😂 kadın kaçtı resmen 🤣. Acayip kilo verdim o kaçınca. 46ua düşünce Allah rızası için gel yemek yiyelim diye ağladım🤣 yine boşladı, sonra 16 aylıkken işe başladım , yemeği annemlerse yedik bir süre2-3 ay gibi. Sonra babam sorun çıkarttı sepetledi bizi🤣🤣

Annem babam bizi sepetleyince kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum artık😃 hastalık korkusu vs çok kötü olmuştu bende. Şükür hepsi geride kaldı. Yemeği de yapıyorum, aktif araçta kullanıyorum…

Sizi anlıyorum, fakat kendi kendine idare edebilme daha iyiymiş. Daha önce tadına varsaydım keşke… deprem heryerde… sadece deprem korkunuzun olmadığını düşünüyorum ben. Bebekli yaşamdan da korkuyorsunuz.

Eğer yapamıyorsanız videolu da olsa destek alın derim.

1 hafta kalıp geri dönün, kalmayın orada

Senin konuların bi tek banamı tuhaf geliyo acaba diyodum pek yorum yapmadım. Cevaplara bakınca böyle düşünen tek ben değilmişim. Sen aile evinde de rahat değilsin orayıda şikayet ediyorsun. El kadar bebekle 700 km yolu gözüm kesmez benim. Eşin nasıl git diyebiliyor hemen.

En başta abiyi yola düşürmesi hata , bu saatten sonra geri git denmez ama böyle devam ederse ortada bir evlilik kalmayacak...
Bir şey diyim mi. Böyle fazla nazlı hatta şımarık insanların eşleri çok güzel katlanıyor ya😅 genelde aileden çok ilgi görmemiş erkekle evlendiyse hatta baya baya el üstünde tutuluyor😅bi şekilde yatar yuvarlanır idare ederler. Bence asıl ailesi bir gün patlayacak.

Sadece kaos sevmiyor , ablasına da gıcığı var 😂 Bir ay sonra ablasının düğünü var, hazırlıklar sırasında orda olup o düğünü ablasının burnundan getiremezse kendisini asla affetmez 😂
Annelik yolunda ile arkadaş olsunlar. İyi anlaşırlar.

Herşey okey ama eşinin her defasında gitmeni istemesi ve razı olması aşırı benim kafamı karıştırdı. Bir insan yeni doğmuş bebeğiyle karısıyla nasıl aynı evde durmak istemez anlamış değilim. Git demek ne kolay!

Back
X