• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

Ben duştayken o bekledi zaten:1:
Acaba yaptığımız bakım yağlarının içine ondan karıştırıp sürsek saçımıza ve bekletsek mineral günlerinde uygulamak için iyi olur mu Aycangül ben pütürlü maskeleri arındıramıyorum saçımdan:25:

Ben duştayken o bekledi zaten:1:
Acaba yaptığımız bakım yağlarının içine ondan karıştırıp sürsek saçımıza ve bekletsek mineral günlerinde uygulamak için iyi olur mu Aycangül ben pütürlü maskeleri arındıramıyorum saçımdan:25:

o kadar bekletmiyorum canım :)
açınca içinden biraz gaz çıkar onun..onu izlerim alaattinin sihirli lambasını izler gibi..o bitince kullanırım..
zaten pek bakım yaptığımda yok bu ara..
onu gliserinli su tarifinde kullanıyordum ben..normal su kullanacağıma onunla hazırlıyordum..
yağlara hiç denemedim..ama bazı arkadaşlar yağları nemli saça uyguluyormuş..bu suyla nemlendirilebilir mesela..
sulu olan herşeyde alternatif olarak düşün kısacası :1:

Hmm mineral günlerinde kullanabileceğim bir şeyler araştırayım ben o zaman :26: bu fikir iyi ama bir bakınayım:26:

dün saçımı besleme gibi kesen kuaförü andım..bugün karşıma ondan önce çekilmiş bir foto çıktı..
paylaşasım geldi :59:

$çöçççö.jpg

bu görünen kısmı..aşağı doğru devam ediyor o saç :(

Son düzenleme:
ayın dünya ve canlılar üzerindeki etkileri neredeyse herkes tarafından biliniyor artık.hatta MÖ sine dayanmakta bu bilgiler.tabi bu etkiler insanlar içinde geçerli.dolayısıyla saçlarımız içinde.
ay bazı günlerde yaptığımız bakımların daha etkili olmasını sağlarken bazı günlerde de bu etkiyi azaltabiliyor.
ay ve saç bakımı ile ilgili kritik tarihleri burada sizlerle paylaşacağım arkadaşlar..
deeğerlendirmeniz ve fayda sağlamanız dileğiyle..
sevgilerimle..

AYRINTILARI MESAJLARIMDA VERıYORUM.

ARKADAŞLAR MAYIS AYI BAKIM TARİHLERİ :

29 Nisan 2011 saat: 20:33’ den 02 Mayıs 2011 saat 08:58’e kadar Ay Koç burcunda küçülmekte;
saç bakımı için çok uygun.
saç kesimi için uygun değil.
protein ve meyve (dolayısıyla vitamin) günleri olduğu için saçlarınıza maya maskesini uygulayabilirsiniz.
mayalı sütler protein içeren gıdaları ve meyveyi bugünlerde tüketmeye çalışın..çünkü diğer günlerden daha etkili..
Eğer bahçeniz varsa ve kendiniz meyve yada sebze yetiştirebiliyorsanız bahsi geçen bitkileri kendi günlerinde taze taze kopartmanız ne kadar iyi olur bilemezsiniz.

02 Mayıs 2011 saat: 08:58’ den 04 Mayıs 2011 saat 20:09’dan kadar Ay Boğa burcunda küçülmekte; (yeniay 03 Mayıs 09:50’ de )
saç bakımı için önemli tarihler.bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)
killi bakımlar uygulayabilirsiniz. mineral ve tuz günleridir çünkü.
direkt cilt bakım günü olmasada cilt bakımı ve tırnak bakımı yapılabilir.
ayrıca saçlarınızı boyayabilirsiniz.
besin kalitesi tuz ve mineraldir..ayrıca kök bitkiler tüketmek yada çayını içmek çok yaralı olacaktır.çünkü 2 kat etkili.
DİKKAT: tansiyon hastaları tuza dikkat etmeli.çünkü dediğim gibi 2 kat etkili.
ayrıca mineral günleri olduğu için kil maskeleri için bulunmaz fırsat :)

yeniaydan itibaren kilo alamak için çok elverişli bir döneme giriyoruz.deyim yerindeyse su içsek yarayacak..yani kilo vermemiz zor..
şimdi 14 gün boyunca buradaki beslenme listesini dikkate diyet yapacağız..
bunu kilo vermek için değil, almamak için yapacağız..
peki ne zamana kadar ?
17 mayıstaki dolunaya kadar..
17 mayıstan sonra yapacağımız diyetler ise bize kolayca kilo kaybettirecek :)
yani size :)))

04 Mayıs 2011 saat: 20:09’ dan 07 Mayıs 2011 saat 05:31’e kadar Ay İkizler burcunda büyümekte;
saç bakımı için uygun (özellikle yağ içeren bakımlar ve ya uzatmak isteyenler için..mesela sinameki kürü)
yağ günleridir..yağ tüketimine dikkat..kilo yapabilir :) ayrıca çiçek bitkileri tüketebilirsiniz.örneğin brokoli,karnabahar,enginar gibi.vee ıhlamur,papatya gibi çiçek çayları..

birde cildinizde problem varsa uygun yağlarla cildinize de bakım yapabilirsiniz..örneğin sivilceler için nemli pamukla adaçayı yada papatya yağı uygulayabilir.yada güzel ve genç bir cilt için portakal yada kayısı yağı uygulayabilirsiniz birkaç damla.bu yağları duştan sonra nemli yüzünüze direkt uygulayabilirsiniz.ben bu şekilde kullanmayı daha çok seviyorum.gözenekler açık olduğu için daha iyi emiyor cilt..

07 Mayıs 2011 saat: 05:31’ den 09 Mayıs 2011 saat 12:35’e kadar Ay Yengeç burcunda büyümekte;
saç ve cilt bakımı için etkili günler değil.
göğüs bakımı için ise çok uygun..
karbonhidrat ve yaprak günleri.. aşırıya kaçmazsak bu besinler de bu günlerde her zamankinden daha faydalı olacaktır bedenimize..tüm yeşilliklerden mis gibi bir salata yapıp yiyebilirsiniz.bol limonla da demir desteğini tavana vurdurabilirsiniz yada ıspanak,semizlik gibi yaprak bitkilerin yemeğini de yiyebilirsiniz..
karbonhidrat günleri olduğu için hamur işlerine dikkat !

09 Mayıs 2011 saat: 12:35’ den 11 Mayıs 2011 saat 16:59’a kadar Ay Aslan burcunda büyümekte;
saç bakımı için en uygun günlerden :)
ayrıca boya günleri..
saç kesimi için uygun.(saçlarınızın uzamasının durduğunu hissediyorsanız birazcık kestirin bu tarihte..yeniden uzamaya başlayacaktır)
protein ve meyve (dolayısıyla vitamin) günleri olduğu için saçlarınıza maya maskesi,yumurta maskesi ya da protek protein maskesini uygulayabilirsiniz.
mayalı sütler protein içeren gıdaları ve meyveyi bugünlerde tüketmeye çalışın..çünkü diğer günlerden daha etkili..
Eğer bahçeniz varsa ve kendiniz meyve yada sebze yetiştirebiliyorsanız bahsi geçen bitkileri kendi günlerinde taze taze kopartmanız ne kadar iyi olur bilemezsiniz.

11 Mayıs 2011 saat: 16:59’ dan 13 Mayıs 2011 saat 18:57’e kadar Ay Başak burcunda büyümekte;
saç bakımı için çok önemli tarihler.
bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)
killi bakımlar uygulayabilirsiniz. mineral ve tuz günleridir çünkü.
cilt bakımı ve tırnak bakımı için uygun günler.ayrıca saçlarınızı boyayabilirsiniz.
besin kalitesi tuz ve mineraldir..ayrıca kök bitkiler tüketmek yada çayını içmek çok yaralı olacaktır.çünkü 2 kat etkili.
DİKKAT: tansiyon hastaları tuza dikkat etmeli.çünkü dediğim gibi 2 kat etkili.
ayrıca mineral günleri olduğu için kil maskeleri için bulunmaz fırsat :)

13 Mayıs 2011 saat: 18:57’ den 15 Mayıs 2011 saat 19:32’e kadar Ay Terazi burcunda büyümekte;
saç bakımı için uygun (özellikle yağ içeren bakımlar)
yağ günleridir..yağ tüketimine dikkat..kilo yapabilir :) ayrıca çiçek bitkileri tüketebilirsiniz.örneğin brokoli,karnabahar,enginar gibi.vee ıhlamur,papatya gibi çiçek çayları..

birde cildinizde problem varsa uygun yağlarla cildinize de bakım yapabilirsiniz..örneğin sivilceler için nemli pamukla adaçayı yada papatya yağı uygulayabilir.yada güzel ve genç bir cilt için portakal yada kayısı yağı uygulayabilirsiniz birkaç damla.bu yağları duştan sonra nemli yüzünüze direkt uygulayabilirsiniz.ben bu şekilde kullanmayı daha çok seviyorum.gözenekler açık olduğu için daha iyi emiyor cilt..

15 Mayıs 2011 saat: 19:32’ den 17 Mayıs 2011 saat 20:23’e kadar Ay akrep burcunda büyümekte;
saç ve cilt bakımı için etkili günler değil.
bırakalım saçlarımız dinlensin..
karbonhidrat ve yaprak günleri.. aşırıya kaçmazsak bu besinler de bu günlerde her zamankinden daha faydalı olacaktır bedenimize..tüm yeşilliklerden mis gibi bir salata yapıp yiyebilirsiniz.bol limonla da demir desteğini tavana vurdurabilirsiniz yada ıspanak,semizlik gibi yaprak bitkilerin yemeğini de yiyebilirsiniz..
karbonhidrat günleri olduğu için hamur işlerine dikkat !

YURTDIŞINDA YAŞAYANLAR BURADAKİ SAATLERE ÜLKELERİNE GÖRE SAAT FARKINI EKLEMELİLER..

hepinizi seviyorum, güle güle kullanın :) :71:

süper oldu mayıs ayı saç bakımı için oldukça verimli anlaşılan
yaktığım saçlarıma iyi gelecek inşallah:2:

inşallah canım..güle güle kullan..şifa olsun :):94:

şifa olsun cidden canım ya
az önce bemiks evigen bebanthen ve yağ yumurta sarısı karışımıyla bi maske yaptım
kil şu durumda saçlarımı daha da kurutur diye düşündüm
biraz toparlanmış gibi cumadan beri hergün maske yapıyorum

şifa olsun cidden canım ya
az önce bemiks evigen bebanthen ve yağ yumurta sarısı karışımıyla bi maske yaptım
kil şu durumda saçlarımı daha da kurutur diye düşündüm
biraz toparlanmış gibi cumadan beri hergün maske yapıyorum

olabilir..ama kili losyon gibi değilde suyunu yağ maskesine falan katarak yararlanabilirsin belki..
ben de çok üşeniyorum kil bakımlarına..kocaman bir paket kil var evde..hadi saçıma üşeniyorum,yüzüme sürsem hiç değilse kil günlerinde..
ha bak birde aktarlarda krem gibi kil maskeleri var..onlar sertleştirmez muhtemelen..

Kili saçınıza sürünce nasıl arındırıyorsunuz ya kesinlikle saçta kuruyan pütürlü maskeler arınmıyor saçımdan kıvırcık olduğu için mi acaba:26:

Kili saçınıza sürünce nasıl arındırıyorsunuz ya kesinlikle saçta kuruyan pütürlü maskeler arınmıyor saçımdan kıvırcık olduğu için mi acaba:26:

canım kili sulandırdıktan sonra biraz karıştır..sonra beklet..kil çökecektir.üstünde biriken suyu sür kaç diplerine..

Hmm evet bu daha mantıklı ben buradaki konularda hep okudum kille beraber sürdüklerini yazmışlar:26:
O zaman bu cuma çarşıya indiğimde kil alayım birazcık:26:

olabilir..ama kili losyon gibi değilde suyunu yağ maskesine falan katarak yararlanabilirsin belki..
ben de çok üşeniyorum kil bakımlarına..kocaman bir paket kil var evde..hadi saçıma üşeniyorum,yüzüme sürsem hiç değilse kil günlerinde..
ha bak birde aktarlarda krem gibi kil maskeleri var..onlar sertleştirmez muhtemelen..

valla ne yapacağımı şaşırdım canım ya
maskeden sonra elma sirkesiyle duruladım saçlarımı
sonra dax marka bi bakım yağı aldım yıkadıktan sonra nemli saça sıkıyosun böyle yeşil bi yağ
ama hafif bi kıvamı var
onu bekletiyorum şimdide.
kili de yarın denerim artık epey sulu şekilde

valla ne yapacağımı şaşırdım canım ya
maskeden sonra elma sirkesiyle duruladım saçlarımı
sonra dax marka bi bakım yağı aldım yıkadıktan sonra nemli saça sıkıyosun böyle yeşil bi yağ
ama hafif bi kıvamı var
onu bekletiyorum şimdide.
kili de yarın denerim artık epey sulu şekilde

nedir bu saçlara verdiğimiz emek..saçlar çıksın uzasın diye dert ederiz..tüyler çıkmasın bitsin diye..ne zor bu kadınlık :))
hadi gelin hep beraber erkek olalım :1:

nedir bu saçlara verdiğimiz emek..saçlar çıksın uzasın diye dert ederiz..tüyler çıkmasın bitsin diye..ne zor bu kadınlık :))

Saçlarımızı uygun olmayan zamanlarda kestirip tüylerimizi verdiğin tarihler dışında alırsak kısmen erkek oluruz değil mi:1:

:1::1: olalım valla
ben saçlarımı bu kadar takıyorum eşimin yanlar açılmaya başladı
hiç umru değil daha karizmatik oldum diyo
düşünsene bi kadın saçı döküldüğünde daha karizmatik olduğunu düşünsün:60:

:1::1: olalım valla
ben saçlarımı bu kadar takıyorum eşimin yanlar açılmaya başladı
hiç umru değil daha karizmatik oldum diyo
düşünsene bi kadın saçı döküldüğünde daha karizmatik olduğunu düşünsün:60:

olabilir aslında..:1:
eşinin arada bir eli gidiyor mu dökülen yerlere,dikkat etse bi :1:

ipek kirpik uygulamasının üstünden bi hafta geçmeden gece gözüme bi kaçı battı diye badem yağını ısıtıp yoldum takılanların hepsini onlarla kendi kirpiklerimden de yoldum baya bi şimdi kirpik uzatıp gürleştirme derdine düştüm acaba bu tarihler kirpik uzatma da da etkili midir?
bi de saç bakımı yaparken düzleştirme gibi şeyler yapmıyoruz ya mümkün mertebe tam netice olsun diye acaba kirpik bakımında da makyaj olumsuz etki yapar mı?
tabi bi de kirpikle ilgili ne yapabilirim? mavalanın ürününü almayı düşünüyorum ama başka şeyler varsa onları da yapabilirim..
buraya yazmam umarım sorun olmaz bu arada şimdiden özür dilerim öyle olursa :30:

Back