• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı..

Aycangül canım ben bişi sormak istiyorum.
Şimdi ben sinemaki bakımı yapıyorum sadece ama sende protein günleri var onlar hangi bakımlar? :)
Sinemaki yağ günlerinde oluyormuşta yeni öğrencim :)

bide canım bişi daha sorucam cevaplarsanız sevinirim :)

22 nisan 2011 saat: 13:24’ ten 24 nisan 2011 saat 20:58’e kadar Ay Oğlak burcunda küçülmekte;
"saç bakımı için önemli tarihler. bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)" demişsin. böyle yazdığında mesela hangi bakımı yapmalıyız sinameki mi yoksa zeytinyağı bakımı mı? Maya bakımını katmıyorum cünkü o özellikle belirtilmiş :)

demişsin ya canım :) ben şimdi 24 de sinameki ile karıstırdığım yağ bakımını yapim .. peki 22 sinde güçlendirmek için nasıl bişi yapmalıyım :)

bide canım bişi daha sorucam cevaplarsanız sevinirim :)

22 nisan 2011 saat: 13:24’ ten 24 nisan 2011 saat 20:58’e kadar Ay Oğlak burcunda küçülmekte;
"saç bakımı için önemli tarihler. bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım.(aslında bunlar da sağlıklı uzamaya dolaylı olarak katkıda bulunacaktır.)" demişsin. böyle yazdığında mesela hangi bakımı yapmalıyız sinameki mi yoksa zeytinyağı bakımı mı? Maya bakımını katmıyorum cünkü o özellikle belirtilmiş :)

mineral günlerinde kili saç bakım maskeleri kullanılabilir..
mayada hem mineral hem vitamin hem protein vardır..protein daha yoğundur tabi..
yumurta da aynı şekilde..
kullanacağınız maskenin içeriğine bakıp uygulayabilirsiniz..

mineral günlerinde kili saç bakım maskeleri kullanılabilir..
mayada hem mineral hem vitamin hem protein vardır..protein daha yoğundur tabi..
yumurta da aynı şekilde..
kullanacağınız maskenin içeriğine bakıp uygulayabilirsiniz..

tşk ederim canım öncelikle cvp verdiğin için.
ama ben hala şu ay içinde şu cümleyii yazdığında sinemakimi yoksa zeytinyağı mı yapıcam anlamadım :s
"saç bakımı için önemli tarihler. bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım."

çok soru sordum ama kızma :)

tşk ederim canım öncelikle cvp verdiğin için.
ama ben hala şu ay içinde şu cümleyii yazdığında sinemakimi yoksa zeytinyağı mı yapıcam anlamadım :s
"saç bakımı için önemli tarihler. bu tarihler en çok saç köklerini kuvvetlendirmek isteyen arkadaşlarımın işine yarayacaktır.örneğin dökülme problemi olan yada saç kökleri ve uçları zayıf olan arkadaşlarım."

çok soru sordum ama kızma :)

zeytin yağını yada saç köklerini güçlendiren diğer yağları yapabilirsin..
ama ben genede yağları yağ günlerinde,sinamekiyi de yağ ya da protein-vitamin günlerinde öneriyorum.sebebi sinameki küründe yağ ve b vitamini olması ve uzama amaçlı kullanılması.çünkü yağ ve protein günleri hızlı sonuç almayı sağlar,mineral günleri ise daha ağır hareket eden günlerdir..

zeytin yağını yada saç köklerini güçlendiren diğer yağları yapabilirsin..
ama ben genede yağları yağ günlerinde,sinamekiyi de yağ ya da protein-vitamin günlerinde öneriyorum.sebebi sinameki küründe yağ ve b vitamini olması ve uzama amaçlı kullanılması.çünkü yağ ve protein günleri hızlı sonuç almayı sağlar,mineral günleri ise daha ağır hareket eden günlerdir..

tşk ederim güzelim. o zmn ben bu günlerde hiç bişi yapmasam yağ günlerinde sinemaki yada yağı yapsam daha mantıklı. hatta sinemaki gününde sinemaki yapıp böyle gnlerde ekstradan zeytinyağı yaparsam olur sanırım ne dersin?

tşk ederim güzelim. o zmn ben bu günlerde hiç bişi yapmasam yağ günlerinde sinemaki yada yağı yapsam daha mantıklı. hatta sinemaki gününde sinemaki yapıp böyle gnlerde ekstradan zeytinyağı yaparsam olur sanırım ne dersin?

olur tabi..hatta hint yağı gibi saç köklerini güçlendiren yağları da tercih edebilirsin..
bugünler daha çok saçlarını gürleştirmek ve güçlendirmek isteyenler için yani..

merhaba bütün yazıları okumadım en azından bu saatte okumadım.. belki sorulmuş ve yanıtlamış olabiliriniz.. fakat merakımdan yinede sorucam.. med cezirin ay sayesinde yaşandığını, insan vücudununda yüzde yetmişinin su olduğunu düşünürsek, insan üzerinde etkisi olduğunu kabul ederim hatta bu konuyla ilgili bir belgesel de seyretmiştim... benim merakım sizin bu konuda ki bilginiz... siz neye dayandırarak bunları yazıyorsunuz.. yani takip ettiğiniz bilimsel kitap dergi vs varmı, yoksa sizin ilgi alanınızmı...

bilgiler için ayrıca teşekkür ederim..

Son düzenleme:
merhaba bütün yazıları okumadım en azından bu saatte okumadım.. belki sorulmuş ve yanıtlamış olabiliriniz.. fakat merakımdan yinede sorucam.. med cezirin ay sayesinde yaşandığını, insan vücudununda yüzde yetmişinin su olduğunu düşünürsek, insan üzerinde etkisi olduğunu kabul ederim hatta bu konuyla ilgili bir belgesel de seyretmiştim... benim merakım sizin bu konuda ki bilginiz... siz neye dayandırarak bunları yazıyorsunuz.. yani takip ettiğiniz bilimsel kitap dergi vs varmı, yoksa sizin ilgi alanınızmı...

bilgiler için ayrıca teşekkür ederim..

Konu daha evvel cevaplanmıştı ama ben söyleyeyim Aycangül yerine...Bu konu hem arkadaşımızın ilgi alanına giriyor, hemde yabancı kaynakları çok sıkı bir biçimde takip ediyor...Maalesefki ülkemizde yeralan kaynaklar işin tamamen entellektüel boyutunda ve faydalı bilgiler içermiyor bu yüzden yabancı kaynakları takip etmek, el emeği göz nuru çevirmek gerek...Bu açıdan ben Aycangül'ün hem çok iyi bir araştırmacı olduğunu hemde ilerleyen yıllarda iyi bir öğretmen olabileceğini düşünüyorum...Umarım ki ilerleyen yıllarda yaptığı araştırmaları bir kitap olarak bizimle paylaşır...

kızlar ben blackberry telefonuma bi program indirdim adı hellomıdlet diye ayın gün ve saat itibariyle eğimini veriyo mesela şu an -97.45% eğimli ay önünde eksi işareti olduğu zamanlar ay küçülen ay fazında artı işareti olunca büyüyen ay fazında bazen aycangülün işi olup yazmadığı günler ben bu programa göre ayı takip ediyorum tabi ayın hangi burçta olduğunu bilemiyo:5:

aycangül bi de benim kafama şu takıldı sen ilk mesajda ay büyüyen fazdayken saç uzar diyorsun ama küçülen ay fazında da bize bakım günleri veriyorsun ve bazen de büyüyen ay fazında bazı günler saç bakımı için uygun değil diyorsun burada bi çelişki yok mu acaba:97:

aycangül bi de benim kafama şu takıldı sen ilk mesajda ay büyüyen fazdayken saç uzar diyorsun ama küçülen ay fazında da bize bakım günleri veriyorsun ve bazen de büyüyen ay fazında bazı günler saç bakımı için uygun değil diyorsun burada bi çelişki yok mu acaba:97:

çünkü herkesin amacı saçı uzatmak değil.
büyüyen ay fazında saç hızlı uzar evet..ancak küçülen ay fazında da saçlarımızın kökleri beslenir ve güçlenir..bu konuyu açıklamıştım daha evvel birkaç kez.dikkatinden kaçtı demek ki..

2 aydır sinemaki uyguluyordum 8 kür yaptım 2 haftalık ara verdim
Cuma günleri yapıyordum hep,uzama oldu ama aşırı değil,normalden biraz fazla.
Ara bittikten sonra burdaki tarihlere göre yapmaya başlıcam
9 gün sonra da küre başlamam lazım.
Ve saçlarımda kırık var,en son şubat ayında kestirmiştim
Bugün kestirmem uygun mudur acaba?

2 aydır sinemaki uyguluyordum 8 kür yaptım 2 haftalık ara verdim
Cuma günleri yapıyordum hep,uzama oldu ama aşırı değil,normalden biraz fazla.
Ara bittikten sonra burdaki tarihlere göre yapmaya başlıcam
9 gün sonra da küre başlamam lazım.
Ve saçlarımda kırık var,en son şubat ayında kestirmiştim
Bugün kestirmem uygun mudur acaba?

10 mayısa kadar kesim için uygun değil malesef..

kızlar ben blackberry telefonuma bi program indirdim adı hellomıdlet diye ayın gün ve saat itibariyle eğimini veriyo mesela şu an -97.45% eğimli ay önünde eksi işareti olduğu zamanlar ay küçülen ay fazında artı işareti olunca büyüyen ay fazında bazen aycangülün işi olup yazmadığı günler ben bu programa göre ayı takip ediyorum tabi ayın hangi burçta olduğunu bilemiyo:5:

Iphone laada indirilebiliyormu tatlım bilgin varmı varsa öyle bişey bende indireyim :44::44:

Iphone laada indirilebiliyormu tatlım bilgin varmı varsa öyle bişey bende indireyim :44::44:

malesef ıphone hiç kullanmadığımdan bilmiyorum blackberryde program indirme sayfasında vardı tesadüfen gördüm çok faydalı bir program ayın saat saat büyümesini küçülmesini gösteriyor

maya gününü değerlendirmek adına;
yüzüm için yoğurt + mava maskesi yaptım (bunu doktorum söylemişti)
saçım için ise doğaçlama bir maske yaptım. maya +yoğurt + bal + bepanten ampül

şu yoğurt bepanthen maskesini ben de yaptım dün. kılıçbalığı yazmıştı ama hangi topikte hatırlamıyorum. valla çok güzel oldu saçlarım dolgunlaştı resmen. ki yarım saat falan bekleyebilmiştim ancak. biraz daha bekleseymişim keşke diyorum şimdi =) ama maya katmadım ben kokusuna dayanamıyorum onun.

Back